محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854584068
نگاهی به فرار برخی سیاسیون عصر پهلوی؛ پیشلرزههای یک انقلاب!
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهی به فرار برخی سیاسیون عصر پهلوی؛
پیشلرزههای یک انقلاب!
رجال سیاسی رژیم پهلوی در طول حیات خود، با هدف کسب قدرت و جایگاه بالاتر، همواره از هیچ اقدامی برای نزدیکی بیشتر به شاه و بیگانگان بهویژه آمریکاییها، دریغ نمیکردند. همین رجال در بحبوحهی انقلاب، فرار را بر قرار ترجیح دادند.
با پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از عناصر و چهرههای مؤثر در عصر پهلوی دوم از ایران گریختند. آنها میدانستند با توجه به عملکردشان در دوران قدرت و خیانتهایی که در حوزههای مختلف مرتکب شده بودند، دیگر در ایران بعد از انقلاب و در میان مردم جایی ندارند. به همین دلیل، با ثروت نامشروعی که در دوران پهلوی اندوخته بودند، از ایران گریختند و به کشورهای مختلف بهویژه ایالات متحدهی آمریکا رفتند.
با توجه به تعدد چهرههای فراری در زمان انقلاب اسلامی، در این نوشتار تنها به بررسی جایگاه و سمتهای برخی از مهمترین چهرههای سیاسی در دربار پهلوی دوم و وابستگی آنها به دربار و قدرتهای خارجی میپردازیم.
1. جمشید آموزگار
جمشید آموزگار یکی از رجال سیاسی تأثیرگذار دوران پهلوی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، عهدهدار مسئولیتهای مهمی بود و از جمله چهرههای نزدیک به دربار پهلوی بهشمار میرفت. او از جمله سیاستمدارانی است که خود و پدرش بیش از چند دهه در خدمت دربار پهلوی بودهاند. پدر آموزگار، حبیباللهخان آموزگار، متولد استهبان فارس، از قضات وزارت عدلیهی رضاشاه بود و همین نفوذ پدر در دربار پهلوی، باعث شد تا او پس از بازگشت از آمریکا، خیلی سریع مدارج ترقی را در دربار پهلوی طی کند.
آموزگار ابتدا در کابینهی منوچهر اقبال در 1337 به وزارت کار رسید و از آن پس در بسیاری از دولتهای مستقر، پست وزارتی گرفت. وزارت بهداری در کابینهی حسنعلی منصور و همچنین وزارت بهداری، دارایی و کشور در کابینهی امیرعباس هویدا، از جمله مهمترین مقامهای سیاسی آموزگار است.
سه ماه از ملاقات سایرون ونس، وزیر امور خارجهی وقت آمریکا، با محمد رضا شاه در سال 1356 گذشته بود که شاه امیرعباس هویدا را بعد از مدت زمانی طولانی، از نخستوزیری برکنار و جمشید آموزگار را بهجای او منصوب کرد. آموزگار طی بیست سال پیش از آن، همیشه عضویت کابینههای ایران را داشت و از لحاظ سیاسی جزء نخبگان طرفدار آمریکا بود.
محمد رضا شاه میخواست به آموزگار نقشی نظیر علی امینی در سال 1340 واگذار کند و او را مأمور اجرای برنامهی ریاضت اقتصادی و ایجاد فضای باز سیاسی کند، اما اوضاع انقلابی سال 1356 با سالهای 1339 و 1340، هم بهلحاظ سیاسی و هم بهلحاظ اقتصادی و تودهای بودن نهضت و قاطعیت رهبری، کاملاً فرق داشت. (ازغندی، 1390: 360)
روی کار آمدن آموزگار و سیاستهای او در واقع به قول آنتونی پارسونز، سفیر وقت انگلستان در تهران، هویجی بود که شاه در سیاست دوگانهی چماق و هویج خود در قبال مردم ایران به آن روی آورده بود، اما این سیاست جواب نداد.
وقوع رویدادهایی همچون چاپ مقالهی توهینآمیز به امام و آتشسوزی سینما رکس آبادان، در نهایت باعث شد تا آموزگار در چهارم شهریور 1357 از سمت نخستوزیری و در مهر همان سال از سمت دبیرکلی حزب رستاخیز استعفا دهد و در بحبوحهی انقلاب، به بهانهی بیماری همسرش از ایران فرار کرد و به آمریکا رفت. دوران نخستوزیری آموزگار برخلاف آنچه شاه و متحدان غربی او تصور میکردند، در واقع بهجای آنکه بتواند پیشرفت انقلاب در ایران را متوقف کند، روند آن را تسریع کرد.
2.جعفر شریفامامی
جعفر شریفامامی فرزند محمدحسین، موسوم به حاج شیخ نظامالعلماء، در سال 1289ش، در تهران به دنیا آمد. (مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، 1385: 10-9) جعفر شریفامامی از معدود رجال سیاسی عصر پهلوی است که در سالهای 1330-1357 شخصیتی قدرتمند و مؤثر در عرصهی سیاست و حکومت بوده است. این مهندس فنی به نخستوزیری، وزارت، ریاست مجلس سنا، سناتوری و وکالت مجلس شورای ملی رسید. وی در بنیاد پهلوی، مسئول املاک و در تشکیلات فراماسونری استاد اعظم بود و بر لژهای ماسونی تسلط داشت. (فروزش، 1386: 53)
عباس میلانی مینویسد در میان افراد مشهور معاصر با شریفامامی، وی از همه بیشتر توانست فراماسونری را در ایران یکپارچه و متحد کند و فراماسونرها دائماً در سیاستهای ایران مدرن به ایفای نقش میپرداختند. (میلانی، 2008: 305) در ماههای پایانی حکومت پهلوی و بعد از استعفای آموزگار از سمت نخستوزیری، شاه برای فرار از بحران، شریفامامی را به سمت نخستوزیری انتخاب کرد تا با اتخاذ سیاستهای بهظاهر متفاوت او، مسیر انقلاب را منحرف کند، اما عمر نخستوزیری شریفامامی هم بسیار کوتاه بود.
او برای جلب نظر مردم به چند اقدام صوری از قبیل تغییر تقویم شاهنشاهی و تعطیلی قمارخانهها و نظایر آن پرداخت، اما این اقدامات ثمری نداشت. به همین دلیل، در دومین هفتهی صدارت خود با برقراری حکومت نظامی در تهران و چند شهر و سپس کشتار مردم تهران در میدان ژاله (شهدا)، که در 17 شهریور روی داد، چهرهی اصلی خود و «کابینهی آشتی ملی» را نشان داد. (مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی)
او در واقع یکی از کسانی است که در ردیف اول خائنان و جانیان بیشمار رژیم پهلوی قرار میگیرد. با آنکه شریفامامی در روزهای پایانی حکومت پهلوی با عنوان «دولت آشتی ملی» به میدان آمد تا با فریب، نیرنگ و خدعه، مسیر انقلاب اسلامی را منحرف کند، اما هوشیاری رهبری انقلاب و بیداری مردم، این توطئه را نقش بر آب کرد؛ بهطوریکه مردم با یقین به اهدافی که دنبال کردند، در برابر حکومت نظامی و کشتار جمعی دورهی نخستوزیری هفتاد روزهی شریفامامی ایستادند. (فروزش، 1386: 53)
در خصوص خروج شریفامامی از کشور گفته شده است با وجود اینکه او ممنوعالخروج و تحت تعقیب بود، به دستور بختیار و با وساطت منوچهر آریانا، از ایران فرار کرده است. (عاقلی، 1388: 411) شریفامامی در آستانهی پیروزی انقلاب اسلامی، در نیمهی دوم بهمنماه، ایران را ترک کرد و بیست سال بعد در آمریکا درگذشت.
3. داریوش همایون
داریوش همایون در 5 مهر 1307 در تهران به دنیا آمد. پدرش کارمند وزارت دارایی بود و بهعنوان مستشار دیوان محاسبات انجام وظیفه میکرد. همایون در جوانی از حامیان احزاب پانایرانیست و سومکا بود و بعدها به منصب وزارت فرهنگ رسید. همایون برای رسیدن به مقامات بالاتر، چارهای جز نزدیکی به خانوادهی پهلوی نداشت. به همین دلیل، از همسر خود جدا شد تا بتواند با یکی از اعضای وابستگان پهلوی وصلت کند. بعدها بهواسطهی نزدیکی به خاندان پهلوی و ازدواج با خواهر اردشیر زاهدی که خود داماد محمد رضا شاه بود، به مقامهای سیاسی رسید. همایون در سالهای پایانی حیات رژیم پهلوی، عهدهدار مسئولیتهایی همچون قائممقامی حزب رستاخیز و بعد هم در دولت آموزگار، وزیر اطلاعات و جهانگردی و سخنگوی دولت بود.
یکی از اقدامات داریوش همایون در زمان تصدی وزارت اطلاعات، چاپ مقالهای با عنوان «ایران و استعمار سرخ» در 17 دیماه 1356 بود که در آن به امام خمینی بیحرمتی شد. گرچه این مقاله با نام مستعار و جعلی شخصی مجهولالهویه موسوم به احمد رشیدی منتشر شد، ولی نگارش آن را به همایون نسبت دادند؛ هرچند به گفتهی همایون، وی هیچ نقشی در تهیه و نگارش مقالهی فوق نداشته و مقالهی مذکور به دستور شاه در دفتر مطبوعاتی هویدا تهیه و تنظیم شده و وی صرفاً واسطهی انتقال آن به روزنامهی «اطلاعات» بوده است. (مؤسسهی مطالعات تاریخ معاصر ایران)
4. اردشیر زاهدی
اردشیر زاهدی فرزند سپهبد فضلالله زاهدی، در سال 1307، در تهران به دنیا آمد. اردشیر زاهدی در دوران پهلوی دوم، عهدهدار مسئولیتهای مهمی از جمله سفیر ایران در لندن، وزیر امور خارجه و سفیر کبیر ایران در آمریکا بود.
اندکی قبل از انقلاب و با اوجگیری انقلاب اسلامی، دولت شریفامامی که برای انحراف اذهان عمومی دستور دستگیری برخی از رجال دورههای قبل را صادر کرده بود، همایون را هم زندانی کرد، اما او یک روز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از زندان گریخت و بعد از چندین ماه زندگی مخفی، در سال 1359 از کشور فرار کرد.
اردشیر زاهدی در میان درباریان از سه ویژگی برخوردار بود: 1. او پسر فضلالله زاهدی، نخستوزیر دولت کودتا بود، 2. داماد محمدرضا پهلوی و مورد تأیید و اعتماد دربار بود و 3. وابسته به سیا بود و معروف به پسر خوب واشنگتن. (ماهنامهی دوران، 1387)
او از عوامل دستهاول سیا در جریان کودتای 28 مرداد بود و کرمیت روزولت با آوردن نام مستعار اردشیر زاهدی (مصطفی ویسی) در کتاب خود، بر حضور فعال او در کودتا صحه میگذارد. (روزولت، 1359) همزمان با اوجگیری انقلاب اسلامی در سالهای 57-1356 و ناکارآمدی حربههای گوناگون سیاسی و نظامی رژیم، چون تغییر کابینهها، دستگیری ظاهری چهرههای بنام رژیم به بهانهی مبارزه با فساد و رشوهخواری، برخورد نیروهای نظامی-انتظامی در شهرها با تظاهرات مردم مسلمان، حضور ارتش در خیابانها، اعلام حکومت نظامی و... زاهدی بنا به توصیهی سیاستمداران آمریکایی، تصمیم به بازگشت به ایران گرفت.
او میخواست همانند پدرش که در کودتای 28 مرداد، شاه را به ایران بازگردانده بود، منجی شاه شود و مانع از بر افتادن سلطنت پهلوی گردد. با توجه به موقعیت اردشیر زاهدی در نزد شاه، آمریکاییها او را منبع خوبی برای کسب اخبار و اطلاعات دستاول از اوضاع ایران میدانستند و به همین خاطر، تا آخرین روزهای حضورش در تهران، مدام با او در تماس بودند. تلاشهای زاهدی اما سرانجام راه به جایی نبرد و او هم بهناچار از کشور گریخت. (دایرهالمعارف انقلاب اسلامی، ج 2: 247-245)
نتیجهگیری
رجال سیاسی رژیم پهلوی در طول حیات خود، با هدف کسب قدرت و جایگاه بالاتر، همواره از هیچ اقدامی برای نزدیکی بیشتر به شاه و بیگانگان بهویژه آمریکاییها دریغ نمیکردند. در واقع کمتر چهرهای سیاسی را میتوان در دولتهای حاکم در دوران پهلوی دوم سراغ گرفت که توانسته باشد براساس لیاقت و شایستگی و بدون وابستگی به دربار و کشورهای خارجی، به مقامی قابل توجه در عرصهی سیاست ایران برسد. به همین دلیل است که با پیروی انقلاب اسلامی، بسیاری از این چهرهها که عرقی به میهن خود نداشتند، با میلیونها دلار ثروتی که در این سالها از جیب مردم ایران اندوخته بودند، از کشور فرار کردند. بررسی عملکرد و سرنوشت این چهار چهرهی سیاسی در این نوشتار، شاید بهخوبی توانسته باشد پرده از ماهیت رژیم پهلوی و عناصرش بردارد.(*)
پینوشتها
1. ازغندی، سید علیرضا (1390)، روابط خارجی ایران از 1320 تا 1357، تهران، قومس.
2. دایرهالمعارف انقلاب اسلامی، سورهی مهر، دفتر انقلاب اسلامی، ج 2، ص 247-245.
3. دهمرده، برات (1383)، دولت بختیار و تحولات انقلاب اسلامی، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
4. سند 2/3/66 ب-16 تیر 1374، جعفر شریفامامی: به روایت اسناد ساواک، (1386)، ج 17، تهران، مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، به نقل از سینا فروزش.
5. عاقلی، باقر (1388)، روزشمار تاریخ ایران، نشر نامک، چاپ هشتم.
6. همو (1380)، شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران، تهران، گفتار و علمی، ج 1.
7. فروزش، سینا (1386)، رجال عصر پهلوی، شریفامامی به روایت اسناد ساواک، کتاب ماه، مرداد، ص 59-53.
8. ماهنامهی الکترونیکی تاریخ معاصر ایران (دوران)، شمارهی 29، اردیبهشت 1387.
9. مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی، ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، جلد دوم، ص 421.
10. مؤسسهی تنظیم و نشر آثار امام (1370)، مجموعهی سخنرانیهای امام خمینی، تهران، مؤسسهی تنظیم و نشر آثار امام، جلد دوم.
11. مؤسسهی مطالعات تاریخ معاصر ایران: www.iichs.org
12.Milani, Abbas (2008), Eminent Persians: the men and women who made modern Iran, 1941-1979: in two volumes, Volume 2. Syracuse University Press
* هستی موسوی، منبع: برهان انتهای متن/
93/11/20 - 04:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
فرار مالیاتی میلیاردی برخی از واردکنندگان خودرو/ بودجه 2 میلیاردی برای یک همایش
فرار مالیاتی میلیاردی برخی از واردکنندگان خودرو بودجه 2 میلیاردی برای یک همایش سیاست > مجلس - مهر نوشت عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت متاسفانه در لایحه بودجه پیشنهادی دولت شاهد برخی ردیفهای غیرواقعی هستیم که مجلس آنها را شناسایی و حذف خوانگاهی به سومین روز جشنواره فجر فیلمهایی برای یک عصر جمعه با چرتی بر روی کاناپه
نگاهی به سومین روز جشنواره فجرفیلمهایی برای یک عصر جمعه با چرتی بر روی کاناپهبهتر است فیلمهای روز سوم جشنواره را یک عصر جمعه در فضای ملالآور و غمافزای آن روز ببینید و چرتی هم روی کاناپه خود بزنید که مسلما با ندیدن این فیلمها چیزی از دست نمیدهید خبرگزاری فارس ـ سجاد اسلامیانگاهی به نظامیان فراری در بحبوحهی انقلاب اسلامی معمای فرار ارتشبدها
نگاهی به نظامیان فراری در بحبوحهی انقلاب اسلامیمعمای فرار ارتشبدهاارتش و نیروهای امنیتی با وجود صرف هزینههای هنگفت و سرسامآور در مواجهه با انقلاب اسلامی در زمستان 1357 همچون برفی آب شد و اکثر سران و بزرگان آن که برای چنین روزهایی تعلیم داده شده بودند فرار را بر قرار ترجیحنگاهی به چهارمین روز جشنواره فجر عصر یخبندان خیانت همچنان ادامه دارد
نگاهی به چهارمین روز جشنواره فجرعصر یخبندان خیانت همچنان ادامه دارددر روز چهارم اگر چه میتوان به مردم دیدن با احتیاط فیلم عصر یخبندان را پیشنهاد کرد اما بهتر است به آنها این هشدار را بدهیم که عصر یخبندان خیانتسازی سینمای ایران همچنان ادامه دارد خبرگزاری فارس ـ سجاد اسلامیان چبیستوششمین «عصرانه ادبی فارس»؛ تجلیل از علیاکبر والایی/1 محمدرضا اصلانی: برخی آثار والایی قابلیت چ
بیستوششمین عصرانه ادبی فارس تجلیل از علیاکبر والایی 1محمدرضا اصلانی برخی آثار والایی قابلیت چاپ در کتابهای درسی را داندمحمدرضا اصلانی گفت آقای والایی هم از دستهای از نویسندگان است که میتوان برخی آثار ایشان را در کتابهای درسی استفاده کرد خبرگزاری فارس – گروه ادبیاتواکنش پرویز پرستویی به برخی حاشیهها
واکنش پرویز پرستویی به برخی حاشیهها فرهنگ > سینما - ایسنا نوشت پرویز پرستویی درج مطالبی خلاف واقع از قول او در فضای مجازی و برخی رسانهها را شیطنتهای عدهای خواند که قصد دارند نقد به چیزهایی بزنند که صحت و سقم ندارد این بازیگر سینما در گفتوگآیتالله جنتی در خطبه اول نمازجمعه تهران: افراد فعال در فتنه در برخی دانشگاهها پست گرفتهاند/افراد فاسد نباید
آیتالله جنتی در خطبه اول نمازجمعه تهران افراد فعال در فتنه در برخی دانشگاهها پست گرفتهاند افراد فاسد نباید روی کار آیندخطیب موقت نمازجمعه تهران با اشاره به اهمیت مبارزه با فساد گفت افراد فاسد را از پستها بردارید به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس آیتالله احمد جنتمعامله محموله برنج با چک های سرقتی شگرد کلاهبردار فراری - اخبار ایران و جهان |
متهم را شناسایی کنید معامله محموله برنج با چک های سرقتی شگرد کلاهبردار فراری شناسهٔ خبر 2478073 جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۰ جامعه > انتظامی و حوادث مرکز اطلاعرسانی پلیس آگاهی تهران بزرگ با انتشار تصویر کلاهبردار تحت تعقیب از مردم خواست وی را شناسایی کنند به گزارش خبرگزاری مهرافراد فعال در فتنه در برخی دانشگاهها پست گرفتهاند/ افراد فاسد نباید روی کار آیند
افراد فعال در فتنه در برخی دانشگاهها پست گرفتهاند افراد فاسد نباید روی کار آیند خطیب موقت نمازجمعه تهران با اشاره به اهمیت مبارزه با فساد گفت افراد فاسد را از پستها بردارید جوان آنلاين آیتالله احمد جنتی امامجمعه موقت تهران در خطبه اول نماز عبادی سیاسی امروز جمعه امروزتعیین تکلیف اضافه شهریه برخی مدارس غیردولتی/ابلاغ دستورالعمل های جدید - اخبار ایران و جهان |
تعیین تکلیف اضافه شهریه برخی مدارس غیردولتی ابلاغ دستورالعمل های جدید شناسهٔ خبر 2478177 جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۹ جامعه > آموزش و پرورش رئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش وپرورش گفت دستورالعمل جدید بسته حمایتی از مدارس غیردولتی اسفندماه سال جاری ابلاغ میشود به گزارش خببرخی به مکه میروند و تعداد بلندگوها را میشمرند!
برخی به مکه میروند و تعداد بلندگوها را میشمرند حجت الاسلام قرائتی با انتقاد از برخی افراد در سفر به مکه که به بازار و خرید بیشتر توجه دارند بیان داشت این افراد قبل از مخ و قلبشان ساکشان پر میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد حجت الاسلام قرائتی امروز در جمع دواکنش پرویز پرستویی به برخی حاشیهها |اخبار ایران و جهان
واکنش پرویز پرستویی به برخی حاشیهها پرویز پرستویی درج مطالبی خلاف واقع از قول او در فضای مجازی و برخی رسانهها را شیطنتهای عدهای خواند که قصد دارند نقد به چیزهایی بزنند که صحت و سقم ندارد کد خبر ۴۷۱۱۴۹ تاریخ انتشار ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۰ - 30 January 2015 پرویز پرستویی درج م- خادم: برخی از طرح های نیمه تمام ورزشی به بخش خصوصی واگذار می شود
خادم برخی از طرح های نیمه تمام ورزشی به بخش خصوصی واگذار می شود شیراز- ایرنا - معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ورزش و جوانان گفت طرح های نیمه تمام کمتر از 50در صد پیشرفت فیزیکی بصورت مشارکتی به بخش خصوصی واگذار می شود به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا امیر رضا خادم در آیین تجلیل ازحاکم شرع عربستانی داعش پا به فرار گذاشت
حاکم شرع عربستانی داعش پا به فرار گذاشت یک تروریست عربستانی از رهبران فکری داعش خود را تسلیم سفارت عربستان در ترکیه کرد روز نو یک تروریست عربستانی از رهبران فکری داعش خود را تسلیم سفارت عربستان در ترکیه کرد به گزارش روزنو وبه نقل از جام نیوز این تروریست که به عنوان حاکامام جمعه موقت بستک عنوان کرد انتقاد از برخورد «خارج از عرف» برخی از مسئولان بستک
امام جمعه موقت بستک عنوان کردانتقاد از برخورد خارج از عرف برخی از مسئولان بستکامام جمعه موقت بستک از برخورد خارج از عرف برخی از مسئولان بستک با مردم این شهرستان انتقاد کرد به گزارش خبرگزاری فارس از بستک حجتالاسلام عبدالرضا شیبانی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه این هتعیین تکلیف اضافه شهریه برخی مدارس غیردولتی/ ابلاغ دستورالعمل های جدید
تعیین تکلیف اضافه شهریه برخی مدارس غیردولتی ابلاغ دستورالعمل های جدید جامعه > آموزش - مهر نوشت رئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش وپرورش گفت دستورالعمل جدید بسته حمایتی از مدارس غیردولتی اسفندماه سال جاری ابلاغ میشود مرضیه گرد در گردهمایی روسای ادارات مفارس گزارش میدهد نگاهی به فرودگاههای «بینالمللی» و «مرز هوایی»/ بیشترین پروازها در 2
فارس گزارش میدهدنگاهی به فرودگاههای بینالمللی و مرز هوایی بیشترین پروازها در 2 فرودگاه مهرآباد و پیاماز بین 63 فرودگاه کشور فرودگاههای مهرآباد تهران پیام کرج شهید هاشمینژاد مشهد امام خمینی ره شیراز و اصفهان به ترتیب رتبه اول تا ششم را از نظر بیشترین تعداد نشست و ب-
گوناگون
پربازدیدترینها