تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه (س):آن گاه كه در روز قيامت برانگيخته شوم، گناهكاران امّت پيامبر اسلام را شفاعت خواهم كرد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826439269




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بار درآمدزايي بيمارستان‌هاي دولتي روي دوش مردم قرارگرفت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بار درآمدزايي بيمارستان‌هاي دولتي روي دوش مردم قرارگرفت
سالي كه نكوست از بهارش پيداست اما براي سال آينده نظام سلامت و به خصوص براي جيب مردم از همين حالا و پيش از آغاز سال 94 مي‌توان حدس زد سال سختي در پيش داريم، زيرا قرار است بخش مهمي از بودجه نظام سلامت از جيب مردم و با درآمدزايي بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاهي تأمين شود و اين مسئله تبعات متعددي را در پي خواهد داشت.
نویسنده : زهرا چيذري 


سالي كه نكوست از بهارش پيداست اما براي سال آينده نظام سلامت و به خصوص براي جيب مردم از همين حالا و پيش از آغاز سال 94 مي‌توان حدس زد سال سختي در پيش داريم، زيرا قرار است بخش مهمي از بودجه نظام سلامت از جيب مردم و با درآمدزايي بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاهي تأمين شود و اين مسئله تبعات متعددي را در پي خواهد داشت.
كتاب ارزشگذاري نسبي تعرفه‌هاي درماني در گام سوم طرح تحول سلامت بعد از چند سال توانست تعرفه‌هاي پزشكي را به واقعيت نزديك كند اما با رشد 120 تا 300 درصدي تعرفه‌ها يا بايد بيمه‌هاي پايه و تكميلي پاي كار بيايند تا بار اين اصلاح تعرفه‌ها روي دوش مردم نيفتد يا دولت. با وجود اين با نگاهي به بودجه سال آينده سلامت و مقايسه آن با ميزان رشد 13 درصدي بودجه بيمه‌ها مي‌توان متوجه شد كه سهم مهمي از رشد بودجه سلامت در سال آينده با تكيه بر درمان‌هاي اختصاصي وزارت بهداشت تأمين مي‌شود. اما منبع اين درآمدهاي اختصاصي كجاست؟ اين سؤالي است كه وقتي پيش‌بيني رشد 120 درصدي در بودجه سلامت سال آينده را در لايحه بودجه سلامت مشاهده مي‌كنيم، بهتر متوجه اتفاق رخ داده مي‌شويم.
  اتفاقي در تضاد با قانون اساسي
منبع درآمد وزارت بهداشت از فروش خدمات بهداشتي و درماني تأمين مي‌شود؛‌خدماتي كه هر كدام از ما با مراجعه به بيمارستان‌هاي دولتي و آموزشي دريافت مي‌كنيم و در ازاي آن فرانشيز مي‌پردازيم. حالا اما قرار است بخش زيادي از بودجه سال آينده وزارت بهداشت از اين محل تأمين شود و با كتاب جديد تعرفه‌هاي پزشكي و افزايش 120 تا 300 درصدي مزد درمان در عمل زيرساخت‌هاي اين اتفاق تأمين شده است. اما حلقه گمشده اين ماجرا افزايش قابل توجه پرداخت از جيب مردم است كه با اجراي اين كتاب رخ خواهد داد به خصوص اينكه هم اكنون حمايت بيمه‌ها از تعرفه‌هاي جديد تغييري نكرده است و دولت هم هنوز قرار نيست به جز يك درصد ارزش افزوده و 10 درصد درآمد هدفمندي يارانه‌ها منبع تازه‌اي به سلامت بدهد. از سوي ديگر، مطابق قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران دولت‌ها موظف به تلاش براي برقراري سلامت و بهداشت در جامعه هستند و با اجراي طرح‌هاي درآمدزايي و تأمين هزينه‌هاي سلامت از جيب مردم اين اصل هم زير سؤال مي‌رود.
  رشد درآمدها از جيب مردم
به گفته وزير بهداشت رشد بودجه اين وزارتخانه در درآمد اختصاصي است و وزارت بهداشت بايد درآمد ايجاد كند تا بودجه‌اش رشد كند. اين در حالي است كه بيمارستان‌ها امكان تحقق چنين بودجه‌اي را ندارند. به گفته سيدحسن قاضي‌زاده‌هاشمي، وزارت بهداشت چهارمين وزارتخانه از نظر بودجه است كه 9 هزار ميليارد تومان از بودجه عمومي و 20 هزار ميليارد از محل درآمد وزارتخانه در نظر گرفته شده كه در بخش درآمدها رشدي 120 درصدي پيش‌بيني شده است، آن هم در شرايطي كه بيمه‌ها به عنوان خريدار اصلي خدمات سلامت حدود 10 درصد رشد داشته‌اند. هاشمي معتقد است اگر مجلس بودجه فعلي را تصويب كند، بودجه وزارت بهداشت 5 درصد رشد داشته است.
رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران نيز از جمله كارشناساني است كه درآمدزايي بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاهي را موجب افزايش پرداختي از جيب مردم مي‌داند.
  ايرج خسرونيا با اشاره به تصميم مجلس در ارتباط با بودجه سال آينده وزارت بهداشت مي‌گويد: ظاهراً، بخشي از بودجه وزارت بهداشت در سال 94 بايد از محل درآمدزايي بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاهي تأمين شود كه اگر اينگونه شود، پرداختي از جيب مردم افزايش مي‌يابد.  بنا به تأكيد وي نبايد به بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاهي نگاه درآمدزايي داشته باشيم زيرا تجربه نشان مي‌دهد اين بيمارستان‌ها همواره ضررده و مقروض بوده‌اند و اگر حمايت‌هاي دولتي نباشد، ورشكسته خواهند شد. اين در حالي است كه به گفته خسرونيا، امسال اجراي طرح تحول سلامت و كمك‌هاي وزارت بهداشت به اين بيمارستان‌ها باعث شد هزينه‌هاي پرداختي از جيب مردم كاهش يابد اما اگر بنا باشد كه اين بيمارستان‌ها درآمدزا شوند و اين درآمدها از جيب مردم و ما‌به‌ازاي دريافت خدمات درماني تأمين شود، تبعات اين طرح گريبانگير بيماران خواهد شد. وي تأكيد مي‌كند: بايد ببينيم كه درآمدزايي بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاهي، قرار است از چه محلي انجام شود.
  اما و اگر افزايش بودجه سلامت
به باور رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران، بيمارستان‌هاي دولتي با توجه به هزينه‌هايي كه دارند و همچنين افزايش قيمت خدمات و كالاها، امكان درآمدزايي ندارند.  وي معتقد است اگر بخواهيم با اجراي كتاب جديد تعرفه‌ها مردم آسيب كمتري ببينند بايد بودجه وزارت بهداشت افزايش يابد و نمايندگان مجلس هم در اين مسير همكاري بيشتري داشته باشند. در برابر اين، برخي نمايندگان هم معتقدند مجلس منبع ديگري سراغ ندارد تا بخواهد بودجه بيشتري به وزارت بهداشت بدهد. يكي از اين افراد دكتر مسعود پزشكيان، وزير اسبق بهداشت و عضو كنوني كميسيون بهداشت مجلس است. وي با بيان اينكه هم‌اكنون در مراحل ابتدايي طرح تحول سلامت، بسياري از صندوق‌هاي بيمه‌اي از جمله صندوق بيمه نيروهاي مسلح با كسري بودجه ميلياردي روبه‌رو شده‌اند، تمامي اين مشكلات از جمله كسري بودجه‌ها را نتيجه افزايش بدون ضابطه تعرفه‌ها مي‌داند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن