واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو سابق شورای عالی جنگل خبر داد
توسعه گیاهان دارویی روشی برای جلوگیری از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی
عضو سابق شورای عالی جنگل با بیان اینکه ایران در بخشهای مختلف از جمله گیاهان دارویی دارای پتانسیل بسیار بالایی است، گفت: برای احیا و حفظ منابع طبیعی باید آن را اقتصادی کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس پیمان یوسفیآذر عضو سابق شورای عالی جنگل امروز در نشست خبری با اشاره به کاهش منابع آبی و تشدید خشکسالیها، گفت: رسانهها باید با فرهنگسازی و آموزش از نابودی منابع طبیعی جلوگیری کنند، چرا که ما معتقدیم بخش عمدهای از احیای منابع طبیعی کشور برعهده رسانههاست. وی با بیان اینکه کارکرد اکوسیستم جنگلهای ایران مختل است، گفت: جنگلهای کشور علیرغم داشتن پوشش گیاهی 95 درصد به دلیل نداشتن اکوسیستم جنگلی مناسب و حیات وحش از شرایط مطلوبی برخوردار نیستند. یوسفی آذر تصریح کرد: فرار حیات وحش از جنگلهای کشور به بهرهبرداری بیش از حد انسان مرتبط میشود.
عضو سابق شورای عالی جنگل با بیان اینکه سیاست سازمان کاهش بهرهبرداری از منابع طبیعی است، گفت: احیای منابع طبیعی کشور تنها توسط سازمان جنگلها امکانپذیر نیست و باید با همکاری تمام ارگانها، سازمانها و کمکهای مردمی انجام شود. وی افزود: عملکرد رسانهها در حفظ منابع طبیعی کشور بسیار مؤثر است به طوری که تأثیر رسانهها موجب شده تا از سال 85 به بعد حتی یک کیلومتر جاده در جنگلهای ابر ساخته نشود. وی افزود: اعتباری معادل 18 میلیارد تومان برای احیای جنگلهای زاگرسی اختصاص یافته که این موضوع هم ناشی از فعالیت رسانههاست. عضو شورای عالی جنگل اظهار داشت: برای احیاء و حفظ منابع طبیعی باید آن را اقتصادی کرد زیرا ایران در بخشهای مختلف از جمله گیاهان دارویی دارای پتانسیل بسیار بالایی برای درآمدزایی است و میتوان با ایجاد صنایع کوچک فرآوری به این مهم دست یافت. وی تصریح کرد: در ایران 99 درصد مردم از چای سیاه استفاده میکنند و تنها یک درصد از دم کردههای گیاهی به جای چای استفاده میشود در حالی که در آلمان 90 درصد مردم به جای چای از نوشیدنیهای گیاهی استفاده میکنند. یوسفی با بیان اینکه ایران در برخی از گیاهان دارویی همچون بابونه، گزنه از پتانسیل بالایی در تولید برخوردار است گفت: استفاده از این منابع طبیعی می تواند ارزآوری خوبی برای کشور ایجاد کند ضمن اینکه توسعه گیاهان دارویی در کشور علاوه بر اقتصادی کردن منابع طبیعی میتواند از تغییرکاربری اراضی جنگلی نیز جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه دو سوم اقتصاد ماهیگیری جهان به جنگلهای مانگرو وابسته است گفت: در دنیا حدود یک میلیارد هکتار جنگل مانگرو وجود دارد که 25 هزار هکتار آن در ایران واقع است ولی برای احداث بنادر و پرورش میگو بخشی از آن در خطر تخریب و نابودی قرار دارد. یوسفی از تشکیل انجمن رسانههای منابع طبیعی خبر داد و گفت: این بخش به دلیل اهمیت و حساسیت، به انجمنی برای فعالیت رسانهها در بخش منابع طبیعی نیاز دارد تا با آموزش صحیح بتوانیم منابع طبیعی موجود را حفظ کنیم. انتهای پیام/
93/11/19 - 18:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]