تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):حد توکل چیست؟ حضرت فرمودند: اینکه با وجود خدا از هیچ کس نترسی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826455995




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حرکات عجیب و غریب کمال تبریزی / جایگاه کاخ جشنواره را تنزل ندهید آقای کارگردان


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
حرکات عجیب و غریب کمال تبریزی / جایگاه کاخ جشنواره را تنزل ندهید آقای کارگردان
از حواشی جشنواره فیلم فجر
حرکات عجیب و غریب کمال تبریزی / جایگاه کاخ جشنواره را تنزل ندهید آقای کارگردان اینکه کمال تبریزی سعی زیادی بکند که ساده ترین فیلم هایش را به مفاهیم سیاسی ربط دهد، همچنان ادامه دارد.


گروه هنر و سینما فرهنگ نیوز: عدم رعایت پوشش مناسب از سوی برخی مهمانان متفرقه جشنواره سبب ساز آن گردید که از روز هفتم جشنواره، گشت ارشاد نیروی انتظامی در محوطه بیرونی سالن همایشهای برج میلاد مستقر شده و از ورود بانوان بدحجاب به سالن جلوگیری کند.
 



 
البته که این اتفاق سبب ساز آن گردید که برخی بانوان که جلوی درب ورودی با تذکر ماموران گشت ارشاد مبنی بر مشکل دار بودن حجابشان مواجه شده بودند در تماس با دوستانی که در داخل سالن داشتند از آنها بخواهند که برایشان چادری که بتواند پوششی کامل برایشان فراهم کند بیاورند. از آن سو در داخل سالن هم یک سری گلایه هایی از مدیر روابط عمومی صورت گرفت با این محوریت که چرا از همان روز اول درباره مصادیق بدحجابی تذکرات لازم صورت نگرفته و همه چیز با یک هفته تاخیر آغاز شده است.
 
جایگاه کاخ جشنواره را تنزل ندهید آقای تبریزی
اینکه کمال تبریزی سعی زیادی بکند که ساده ترین فیلم هایش را به مفاهیم سیاسی ربط دهد، همچنان ادامه دارد. در جریان نمایش فیلم "رویای شیرین خیال" در کاخ جشنواره نیز تبریزی که در ردیف وسط و در جایگاه ویژه مهمانان نشسته بود در دو نقطه از فیلم خود سعی کرد با انداختن تکه هایی به زعم خودش شیرین، فیلمی که اتفاقا کمترین ربطی هم به سیاست ندارد و کاملاً هم سفارشی است را به عنوان اثری سیاسی جا بزند.
 
یکی از این نقاط جایی بود که کاراکتر اصلی مرد داستان هدف این پرسش قرار می گیرد که جایگاه انرژی شیمیایی در دامنه انرژی های مختلف کجاست. اینجا بود که تبریزی از انتهاب سالن فریاد زد "انرژی شیمایی نه! انرژی اتمی". به دنبال آن نیز گفته های کاراکتر اول را درباره بی ارزش بودن استفاده از انرژی شیمیایی یا به زعم تبریزی انرژی اتمی شنیدیم.
 
نقطه دیگر جایی بود که یکی از کاراکترها درباره زندانی سیاسی بودن کاراکتر اصلی می پرسد. اینجا هم تبریزی فریاد می زند: زندانی سیاسی نداریم!
البته که این دو تکه تبریزی با کف مرتب همراهانی که با وی در ردیفهای وسط نشسته بودند مواجه شد. اما برخی از اهالی رسانه نیز تبریزی را بخاطر این چسباندن عیان فیلمش به مفاهیم سیاسی نقد کردند.
 
تبریزی می تواند درامهای سیاسی صریحی ساخته و نظرات سیاسی خود را در این درامها بیان کنند. ایشان حتی قادر است به مانند برخی از هم مسلکان خود در انتخابات مختلف از شوراهای شهر تا نمایندگی مجلس شرکت کند و البته که بعد از ورود به این نهادهای کاملاً سیاسی، ایده های سیاسی خود را ارائه کند. اینکه بیایند و به هنگام نمایش فیلم، فریاد بزنند "زندانی سیاسی نداریم" و "انرژی اتمی خوب نیست" چه فایده ای دارد جز تنزل جایگاه کاخ جشنواره؟
 
زرین دست در برابر استورارو
در روزگاری که همه منتظر هستند تا هالیوود به بازسازی تصویری تاریخ ایران و اتفاقاتی که ایرانیان با آن برخورد کرده اند بپردازد تا شمشیر را از رو بسته و شروع کنند به نقد آثار، اینکه کارگردانی چون حسن برزیده پیدا شده که به جای زیر سوال بردن تحریفهای تاریخی آثار هالیوودی، آستین بالا زده و سراغ تصویرسازی یکی از مهمترین اتفاقات دو دهه اخیر ایران رفته جای خوشحالی دارد.
 



 
"مزار شریف" برزیده مروری دارد بر اتفاقات مرتبط با شهادت تعدادی از دیپلماتهای ایران در مزارشریف افغانستان توسط نیروهای طالبان. فیلم با تمرکز بر تنها بازمانده این اتفاق و مرور ماجراهایی که برای وی از لحظه ورود نیروهای طالبان به کنسولگری تا لحظه شهادت دیپلماتها روی میدهد شرایطی را ایجاد کند که مخاطب به صورتی روزنامه‌وار در چند و چون اتفاقاتی قرار گیرد که در آن مقطع زمانی رخ داده بود.
 
"مزار شریف" اثری داستانگوست که در گونه سینمای ماجرایی-تاریخی ما می تواند اثری محترم به شمار برود. همین که چند میلیارد بودجه ای که هزینه تولید فیلم شده تلف نشده و لااقل بر دامنه تصویری ما از اتفاقی کاملا مرتبط با مردمان این مرز و بوم افزوده است جای تقدیر دارد.
 
همین که فضایی فراهم شده تا فیلمبرداری کارکشته چون زرین دست عیار تصویرسازی خود را نشان داده و در برابر رجوع برخی به فیلمبرداران فرنگی نظیر "ویتوریو استورارو" تمام قد، کیفیتی بالا از توان تکنسینهای سینمای ایران را ارائه کند، ارزشمند است.
 
از "سگ کشی" بیضایی الهام گرفتید خانم کریمی؟
بعد از "سوت پایان" انتظاراتمان از نیکی کریمی بالا رفت؛ "سوت پایان" چه بلحاظ فیلمنامه و چه بلحاظ اجرا نقطه اوج کارنامه نیکی کریمی بود و انگاری که این کارگردان-بازیگر زن هرآنچه در سینما آموخته بود را بر سر این فیلم گذاشت و دیگر تمام.
 
تمام از این جهت که فیلم تازه اش "شیفت شب" نه تنها به لحاظ اجرا چند گام عقبتر از "سوت پایان" است که حتی ضعیفتر از اولین تجربیات کارگردانی اش یعنی "چند روز بعد" و "یک شب" است.
 



 
باز اگر فیلمنامه ای که کریمی در "شیفت شب" دستمایه کرده ساختاری منسجم تر داشت این ضعف در اجرا این قدرها به چشم نمی آمد. اما باعث تاسف است کارگردانی که با جمعی از فیلمنامه نویسان مطرح ایرانی سابقه همکاری دارد، متنی تا این حد مغشوش و چندپاره را دستمایه کار کرده است. بدبختانه اینکه کریمی برای پایان بندی فیلم خود نیز به جای ارائه یک برگ برنده و مثلا ایجاد گره ای دیگر با محوریت پیگیری داستان کلاهبردار، زن را در جستجوی شوهر در خیابانهایی نشان میدهد که شوهر در این خیابانها با کشتن موشهای سرگردان و فروش کیلویی آنها کسب درآمد میکند!!!
 
نمی دانیم این موش کشی به سبک نیکی کریمی اشارات سیاسی در خود نهان دارد یا نه ولی آنچه از قتل عام موشها در "شیفت شب" می بینیم صرفا تلاش برای به پایان رساندن داستانی است که حتی نویسنده اش هم نمیدانسته چگونه سر و ته آن را جمع کند.
 
اشارات به "زلال احکام"
در فیلم اولی "آزادی مشروط" ساخته حسین مهکام در کنار فضای خواب آوری که در فیلم وجود داشت برخی اشارات کمابیش زننده هم به چشم می خورد. یکی از این اشارات به برنامه "زلال احکام" تلویزیون بازمی گشت. 
 



 
در بخشی از "آزادی مشروط" رامبد جوان بازیگر اصلی فیلم را در حال تماشای یک برنامه تلویزیونی می بینیم؛ برنامه ای که رامبد خودش هم در آن به عنوان کارشناس حضور یافته! نام این برنامه در فیلم "زلال اخلاق" است که البته بی بروبرگرد اشاره ای دارد به برنامه معروف "زلال احکام" محصول گروه معارف شبکه سوم که اجرای آن را جوانی بااخلاق به نام نجم الدین شریعتی برعهده دارد.
 
 
 




93/11/19 - 15:15 - 2015-2-8 15:15:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن