واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ بهمن ۱۳۹۳ (۹:۳۳ق.ظ)
نامه حجت اله ايوبي به دبير جشنواره فيلم برلين در پي رفتار جهتدار دبير جشنواره فيلم برلين درباره يکي از فيلمسازان ايراني، حجت اله ايوبي طي نامهاي به وي گلايه خود را نسبت به اين رفتار منعکس کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، متن کامل اين نامه به شرح زير است:
سالها است که جشنواره برلين با حضور قدرتمند سينماگران ايراني برگزار ميشود، برلين بهتدريج در بين مردم سينما دوست ايران به نامي آشنا تبديلشده، جايي براي ديده شدن فيلم، فضايي براي گفتوگو، گفت و شنيدي که جهان امروز بهشدت به آن نيازمند است، گفتوشنودي که اگر بود، امروز ما و شما گرفتار امواج هراسناک سوءتفاهمهاي کنوني نبوديم.
جناب آقاي کاسليک، بپذيريم جهان امروز قرباني اين سوءتفاهمات است، آنها که در کوچه پسکوچههاي زندگي غريو مرگ سر ميدهند قربانيان سوءتفاهماند، قرون وسطاي تاريخ اروپا گويي در حال تکرار است، درست مانند آن روزگاران انسانها به جرم داشتن عقيده سوزانده ميشوند، سرهاشان بريده ميشود و به وحشيانهترين شکل در بغداد و سوريه و لبنان شکنجه ميشوند.
در چنين روزگاري هنر ميتواند روزنه اميدي باشد براي آيندهاي بهتر و در اين روزگار سينما ميتواند و بايد وسيلهاي باشد براي رفع سوءبرداشتها و فرصتي براي گفتوگو؛ گفتوگويي چشم در چشم و چهره به چهره.
جا دارد که ابراز تأسف عميق ام را از گفتههايتان در طول جشنواره برلين اعلام کنم، متأسفم از اينکه شما به بهانه فيلمِ فيلمسازي که بهموجب قانون کشورش فعلا نميتواند فيلم بسازد (گرچه دارد ميسازد) ميخواهيد همه را سوار تاکسي سوءتفاهمهاي تازهاي عليه مردم ايران نماييد، اما؛ خوشوقتم اعلام کنم که سازنده فيلم تاکسي بهرغم آنچه در جشنواره برلين گفته شد، در ايران سوار بر قطار پرشتاب زندگي خويش است و از همه مواهب زندگي آزادانه خود برخوردار است، بهعنوان رئيس سازمان سينمايي ايران، از کارنکردن هيچ سينماگري خرسند نيستم، اما؛ اين را نيز خوب ميدانم که تسليم در برابر قانون تنها راه کاميابي هر ملتي است.
جناب آقاي رئيس، شما يقينا سينماي ايران را خوب ميشناسيد و با موفقيتهايش در جهان آشناييد، ما هم همزمان با شما در حال برگزاري جشنواره بزرگ سينمايي فجريم. به قول آقاي ژيل ژکوب، سينما در خون مردم ايران جاري است، کاش ميدانستيد که جشنواره فجر 33 جشن قدرتنمايي جوانان ايراني است، موجي از جوانان ايراني که بهسوي سينما آمدهاند و همه در شگفتيم از اينهمه قدرت آفرينش و خلاقيت، آيا فضاي سياسي فرهنگي کشوري چنين ميتواند آنگونه باشد که جشنواره شما نشان ميدهد؟
سينماي ايران به گواه حضور قدرتمند جوانانش ادامه خواهد داشت، سينماي ايران يکراه و يک نگاه است، سينماي ايران بهپيش ميرود چون ريشه در انديشههاي درخشان پيامبر اسلام دارد.
پيامبري که فرمود: «آمدهام تا نيکيهاي اخلاق را به اوج رسانم»، پيامبر مهرباني و صلح و دوستي و عشق، سينماي ايران پيش ميرود چون ريشه در انديشههاي درخشان مولاناي رومي، حافظ و سعدي و فردوسي بزرگ دارد، سينماي ايران پيش ميرود چون سينماگران ايراني در فضايي پر از اعتماد، احترام با دولت برخاسته از آراي خود زندگي ميکنند.
آقاي رئيس، من هم مانند ميليونها علاقهمند به سينما، صداي مهيب پاي سياست را در جشنواره برلين ميشنوم، من هم مانند همه آنها دوست داشتم برلين يادآور فرهنگ و هنر باشد، اما؛ گويي شما سياست را بر هنر ترجيح داديد، صداي پاي سياست ميآيد و آجرهايي که در جشنواره شما رويهم قرار ميگيرد بهسرعت ديوار برلين تازهاي بر گرد جشنواره شما خواهد کشيد.
ديواري که ميتواند بهمراتب بلندتر از ديوار چين باشد و سياست يعني جدايي، يعني ديوار برلين... و فرهنگ و سينما، اما؛ يعني برچيدن پرچينها و ديوارها...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]