واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرمايه اجتماعي پليس امنيت را افزايش ميدهد
جلال مهرگان
نویسنده : جلال مهرگان
سرمايه اجتماعي مجموعهاي از شبكههاي ارتباطي هنجارها و ارزشهاست كه به مشاركتكنندگان كمك ميكند تا به گونهاي بهتر اهدافشان را دنبال كنند و با اعتماد و همكاري به اهداف خود برسند.
- سرمايه اجتماعي پليس شامل اعتماد بين مردم و پليس، تفاهم متقابل، احساس تعلق، ارزشهاي مشترك در بين مردم و پليس، افزايش تواناييهاي فردي و رفتارهايي است كه باعث پيوند افراد جامعه با پليس ميشود.
- كنترل اجتماعي و همبستگي اجتماعي از عناصر مهم سرمايه اجتماعي هستند. زماني كه كنترل و همبستگي در جامعه كاهش پيدا كند، وقوع جرم بيشتر ميشود. يعني در اجتماع نابسامان، همسايگان نسبت به نظارت مجرمين بيميل ميشوند و نتيجه اين بيمسئوليتي نسبت به رفتار ديگران افزايش جرم ميباشد.
- ميزان مشاركت مردم در فعاليتهاي پليس، ميزان اعتماد مردم به پليس و ميزان آگاهي مردم از فعاليتهاي پليس، عناصر اصلي سرمايه اجتماعي پليس ميباشد و همين امر امنيت عمومي و كاهش جرائم را در پي خواهد داشت.
- تحقيقات نشان ميدهد كه بين سرمايه اجتماعي پليس با امنيت عمومي رابطه 17درصد وجود دارد.همچنين مشاركت با پليس و اعتماد به پليس اثر زيادي روي امنيت اجتماعي دارد. آگاهي از فعاليتهاي پليس و ميزان سرمايه اجتماعي پليس نيز بر امنيت عمومي تأثيرگذار است.
- ضعف سرمايه اجتماعي پليس يعني ضعف آگاهي، اعتماد و تمايل مردم به مشاركت با پليس و اين امر اختلالاتي را در نظم و امنيت عمومي ايجاد ميكند.
- در هر جامعهاي كه پليس بتواند با شناخت جايگاه خود و ارائه آگاهي به افراد جامعه در آنها اعتماد به خود را ايجاد كند، در اجراي اهداف خود از مشاركت افراد جامعه بهرهمند ميشود و اين يعني سرمايه اجتماعي كه به رسيدن آنها به اهدافشان كمك ميكند.
- گروهي بر اين باورند كه توسعه نظم و امنيت عمومي پليس در شرايط امروزي بستگي به ميزان سرمايه اجتماعي پليس دارد، يعني پليس به هر اندازه بتواند اعتماد افراد جامعه را جلب كند و آنها را در حوزه توليد مشاركت بدهد و براي نظم و امنيت عمومي سرمايهگذاري كند، به همان ميزان ميتواند در مأموريتهاي خود موفق باشد.
- واقعيت اين است كه با وجود اقدامات اساسي نيروي انتظامي براي گسترش جامعهمحوري هنوز ميزان مشاركت شهروندان با پليس در سطح مطلوبي نيست و حتي در بعضي موارد ضعف سرمايه اجتماعي پليس نيز ديده ميشود.
- سرمايه اجتماعي يكي از عوامل مهم در كاهش جرم و افزايش امنيت اجتماعي ميباشد. در اينجا منظور از سرمايه مجموعهاي از روابط است كه در بردارنده قدرت ميباشد. مهمترين هدف پليس ايجاد امنيت اجتماعي است. پس سرمايه اجتماعي پليس به عنوان يك قدرت اساسي در جهت رسيدن به اهداف ميباشد.
- سرمايه اجتماعي پليس به دو صورت بر امنيت اجتماعي تأثير ميگذارد؛ اول اينكه هر اندازه اعتماد و آگاهي مردم نسبت به پليس بيشتر باشد، ميزان مشاركت و همكاري مردم بالاتر ميرود. دوم اينكه هر اندازه سرمايه اجتماعي پليس نزد مردم بيشتر شود، كنترل اجتماعي مردم نيز افزايش مييابد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]