واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۵۳ب.ظ)
رييس کرسي يونسکو در آموزش سلامت؛ ارتقاي سلامت روان نيازمند توسعه شبکه هاي اجتماعي و نهاد هاي مدني است ارتقاي سلامت روان نيازمند توسعه شبکه هاي اجتماعي مجازي است که با توجه به مخاطبان زياد اين شبکه ها از قبيل فيس بوک، تويتر، وايبر و واتس اپ در کشور، بهره گيري از امکانات اين شبکه ها مي تواند، براي تحقق اهداف در حوزه سلامت به ويژه سلامت روان فرصت مناسبي را به وجود آورد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر مصطفي معين در آستانه برپايي پنجمين اجلاس علمي سالانه سلامت روان و رسانه با اعلام اين مطلب افزود: با توجه به اينکه مسائل مربوط به پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي رواني بهتنهايي از عهده دولت خارج است، براي ارتقاي سلامت روان نيازمند آموزشهاي عمومي و ارتقاي فرهنگ سلامت با توسعه شبکههاي اجتماعي اعم از مجازي و غيرمجازي، تقويت نهادهاي مدني و بهطورکلي مشارکت مردم هستيم.
وي ادامه داد: با توجه به اينکه جامعه ما نيز مانند اکثر کشورهاي درحالتوسعه داراي شکافهاي اجتماعي از قبيل شکاف جنسيتي، نسلي، قومي، نژادي، مذهبي و نيز شکاف بين مردم و دولت، دولت و مردم، دانشگاه و جامعه و بلعکس است، شبکههاي اجتماعي قادر به ترميم اين شکافها هستند.
دکتر معين با اشاره به اينکه مسؤوليت سلامت روان تنها بر عهده وزارت بهداشت يا ساير نهادهاي رسمي نبوده، مسئلهاي ملي است که همه بايد در برابر آن احساس مسؤوليت کنند، تصريح کرد: به دليل اهميت اين مسئله، موضوع اجلاس امسال سلامت روان و رسانه سلامت روان و رسالت همگاني نامگذاري شده است.
وي با تأکيد بر نقش آموزش از طريق شبکههاي اجتماعي و رسانههاي رسمي گفت: هرچند برخي رسانهها بهويژه صداوسيما که داراي پوشش گستردهتري نسبت به ديگر رسانههاي رسمي است، ميتوانند، نقش مهمي در بهبود شاخصهاي سلامت روان داشته باشد، اما شاهديم، متأسفانه اين رسانه در برخي مواقع نقش مخربي داشته که اين امر سلب اعتماد جامعه را همراه دارد.
رييس کرسي يونسکو در آموزش سلامت افزود: ضروري است، عقلانيت، دانش تخصصي و اخلاق حرفهاي در رسانهها، بهخصوص رسانه ملي تقويت شود.
وي گفت: با توجه به اينکه عوامل اجتماعي در بروز بيماريهاي مزمن بهويژه اختلال روان و برعکس، بهبود شاخصهاي سلامت روان نقش اساسي دارند، ضروري است، نظام سلامت و برنامههاي توسعه کشور عوامل خطرزاي اجتماعي از قبيل نابرابري و فقر اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي را که در بسياري از کشورهاي درحالتوسعه مشترک است از طريق سياستگذاري مناسب و ارائه آموزش بهويژه در فضاي مجازي کاهش دهند.
يادآوري ميشود، پنجمين اجلاس علمي سالانه سلامت روان و رسانه از سوي کرسي يونسکو در آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکي تهران؛ انجمن علمي روانپزشکان ايران؛ انجمن علمي مطالعات فرهنگي و ارتباطات؛ انجمن علمي جامعهشناسي ايران؛ انجمن پرستاري ايران؛ دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت؛ مرکز تحقيقات روانپزشکي؛ مرکز تحقيقات ايمونولوژي، آسم و آلرژي و دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان (انستيتو روانپزشکان تهران) سهشنبه پنجم اسفندماه در بيمارستان روزبه تهران برگزار ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]