واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۴۶ق.ظ)
دومين نمايشگاه دستان خيال پرداز به ايستگاه پاياني رسيد آيين اختتاميه دومين نمايشگاه "دستان خيال پرداز" روز جمعه با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي، محمد بهشتي رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، مرتضي رحماني موحد معاون گردشگري کشور و جمع کثيري از هنرمندان صنايع دستي و هنرهاي سنتي ايران در خانه هنرمندان ايران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين مراسم بهمن نامور مطلق معاون صنايع دستي ضمن تبريک دهه مبارک فجر به همکاري حوزه گردشگري و صنايع دستي اشاره کرد و گفت:در صورت پيوند اين دو حوزه ،صنايع دستي در برنامه هايش پيشرفت بسياري خواهد داشت. اگر هتل ها و مراکز گردشگري موظف شوند از صنايع دستي در چيدمان خود استفاده نمايند، قدم بزرگي براي هنرهاي سنتي بر داشته مي شود.
وي برگزاري نمايشگاه دستان خيال پرداز را اقدامي براي ترويج و فرهنگ سازي در زمينه صنايع دستي و هنرهاي سنتي دانست و افزود: هدف ما گفتمان سازي و جذب مخاطبان جديد و جوان در اين عرصه است، محصولاتي که در اين نمايشگاه عرضه شد منحصر به فرد و شگفت انگيز بود. آثار بخش هنرهاي چوبي ارائه شده در اين نمايشگاه نويد بخش شکل گيري يک مکتب هنري تازه است. اما متاسفانه ديده نمي شوند.
معاون صنايع دستي سپس به لزوم گفتمان سازي و فرهنگ سازي تاکيد کرد و گفت: همه چيز با تغيير انديشه و باور آغاز مي شود و براي چنين تغييري بايد به گفتمان سازي رو بياوريم .ما در مملکتي زندگي مي کنيم که هنوز به اهميت گفتمان سازي پي نبرده است و نمي خواهد براي آن هزينه کند. ما هيچ اعتباري براي گفتمان سازي، فرهنگ سازي و راه اندازي کمپين تبليغاتي نداريم.
اين استاد دانشگاه در ادامه بيان کرد: معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي با مشکلات زيادي روبروست، اما در زمينه فرهنگ سازي نيز با چالش هايي مواجهيم. در اين زمينه اقدامات اوليه را انجام نداده ايم و فکر مي کنيم چرا در ديگر کشورها از محصولات ما استفاده نمي شود. ما چقدر براي معرفي توليداتمان سرمايه گذاري کرده ايم، که امروز انتظار داشته باشيم مردم ديگر کشورها هم آنها را بشناسند.با گفتمان سازي است که مي توانيم ارزش صنايع دستي ايراني را در برابر صنايع دستي چيني نشان دهيم. با اين کار که مي توانيم گوئيم که وقتي هنرهاي سنتي در خانه ي ما هست، اين خانه انساني تر، معنوي تر و ايراني تر مي شود.
نامورمطلق هنرمندان صنايع دستي و هنرهاي سنتي را ميراث سازان کشور دانس و گفت: هنرمندان صنايع دستي، ميراث سازان زنده و گنجينه هاي کشور هستند و بايد تا زماني که هستند قدر آنان را بدانيم ، نه اين که در نبودشان آثار آنان را در موزه ها قرار دهيم.
وي با اشاره به اين که استفاده از محصولات صنايع دستي ،خانه هاي ما را ايراني تر کرده و به آنها هويت مي بخشد عنوان کرد: رسانه ها در اين زمينه نقش بسيار مهمي دارند به خصوص صدا و سيما که مي تواند با فرهنگ سازي اين مسله را قوت ببخشد. اما متاسفانه مجموعه بزرگي مثل صدا و سيما و امکانات زيادي که دارد، حمايت چنداني نمي بينيم. راديو و تلويزيون چقدر در حوزه صنايع دستي و هنرهاي سنتي برنامه توليد مي کند. براي فرش ماشيني تبليغاتي به اندازه يک سريال تلويزيوني پخش مي کنند، اما براي صنايع دستي که هويت جامعه را در خود دارد هيچ کاري صورت نمي پذيرد.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي کشور در ادامه تاکيد کرد: دولت نهم و دهم در عرصه ميراث فرهنگي دست ما را بست، و اميدوار هستيم دولت تدبير و اميد دست ما را باز کند.
سيدمحمد بهشتي رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي وگردشگري نيز که در اين مراسم حضور داشت،وجود بحث هاي نظري را در حوزه صنايع دستي حائز اهميت دانست و گفت: بحث هاي تئوري مثل چراغي هستند که محيط را روشن مي کنند، بدون مباحث نظري در تاريکي حرکت خواهيم کرد.
وي افزود :مشکلات بخش صنايع دستي به اين جهت نيست که هنرمندان فعاليت زيادي ندارند و يا کم تلاش مي کنند،برگزاري نمايشگاههايي چون دستان خيال انگيز نشانگر فعاليت قابل توجه آنان است،آن چه بايد مورد توجه قرار گيرد مباحث نظري و تئوري است.
وي با بيان برخي از ديدگاه هاي نادرست در حوزه هنرهاي سنتي ايران افزود: گويي ما باور کرده ايم که سنت و محصولات آن از جمله هنرهاي سنتي و صنايع دستي از مشخصاتش پرهيز از نو شدن است. در حالي که وقتي به گذشته هنرهاي خودمان نگاه مي کنيم يکي از ارکان اصلي در هنر ايران نو شدن است و متوقف شدن و تکرار شدن در آن قبيح بوده است.
وي افزود:بايد اصل ثابت باشد و در فرعيات تجربه هاي تازه داشت ،اما در مواردي مي بينيم در اصل نوآوري و ابداع مي شود و فرعيات تکرار مي گردد، همين مسئله موجب ناموفق بودن ما است. جدا شدن از اصل منجر به استيصال ، گمگشتگي و ترس مي شود همين است که در خانه خود دچار احوال خراب مي شويم.
عبدالمجيد شريف زاده مدير کل آموزش، توسعه و ترويج صنايع دستي نيز نمايشگاه دستان خيال انگيز را فرصتي دانست که بخش کوچکي از هنرهاي دستي هنرمندان در آن به نمايش گذاشته شد.
وي همچنين تاکيد کرد: اميدواريم در اين برنامه توانسته باشيم محفلي براي گفتگو تعامل بيشتر ميان هنرمندان ايجاد کرده باشيم و فرهيختگان ما از اين آثاري که به نمايش درآمد لذت برده باشند.اما مسلما هر برنامه هاي نقص هايي نيز همراه است و با نقطه نظرهايي که دوستان ما در اين مدت جمع آوري کردند، رفع نقص کنيم.
مديرکل توسعه و ترويج معاونت صنايع دستي همچنين اضهار کرد: برپايي اين رويداد و اين افتخار را مديون حضور هنرمنداني هستيم که در اين نمايشگاه حضور داشتند و با آثارشان بخش از شکوه و زيبايي هنرهاي سنتي و صنايع دستي ايران را به نمايش گذاشتند.
در پايان مراسم ؛با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنايع دستي،مرتضي رحماني موحد معاون گردشگري، سيدمحمد بهشتي رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي وگردشگري و عبدالمجيد شريف زاده مدير کل آموزش، توسعه و ترويج صنايع دستي 4نفر از پيشکسوتان و 6 نفر از هنرمندان عرصه صنايع دستي و هنرهاي سنتي ايران با اهداي لوح تقدير و جوايزي مورد تجليل قرار گرفتند.
گفتني است؛ دومين نمايشگاه آثار برگزيده هنرها و صنايع دستي با عنوان "دستان خيال پرداز" از 10 تا 17بهمن ماه با هدف ترويج و گفتمان سازي در عرصه صنايع دستي و هنرهاي سنتي ايران در گالري هاي تابستان، بهار، پاييز، ميرميران و نامي خانه هنرمندان ايران در خانه هنرمندان برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]