تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833948837
فارس از دیدار دانشآموزان چرامی با معلم بیمارشان گزارش میدهد دیدار با معلم کلاس چهارم بعد از ۱۹ سال/ حرفهایی با طعم دهه شصت
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از دیدار دانشآموزان چرامی با معلم بیمارشان گزارش میدهد
دیدار با معلم کلاس چهارم بعد از ۱۹ سال/ حرفهایی با طعم دهه شصت
دانشآموزان چرامی پس از ۱۹ سال با معلم بیمار خود دیدار کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس از چرام، نیمکتهای مدرسه دهه 70 برای ما متولدین دهه 60، رنگ و بوی خاصی دارد، نیمکتهای زوار در رفته و کهنهای که هزاران زخم تیغ بر تن دارند و تا دلت بخواهد حکاکی و نقاشی بر آن نشسته است.
هم سن و سالهای ما بوی دفتر کاهی 40 برگ را هیچگاه فراموش نمیکنند و همه میدانند که دفتر 100 برگ فقط برای درس ریاضی است.
هنوز مدادهای سفید با پاککنهای قرمز رنگی که بر پشت آن سوار بود و با پاک کردن نوشته، لکههای سیاه و قرمز بر جای میگذاشت را فراموش نکردهایم، مدادهای سیاه و پاک کنهای سفید آدامسی شکل، این اواخر در کیف از ما بهتران پیدا میشد.
ما نسل بچههای جیرهایم و لحظه ورود کارتن تغذیه به کلاس، دل از دست میرفت و هوش از سر. گویا شکممان نیز چشم داشت و با دیدن مستخدم کارتن به دوش در لحظه ورود به کلاس اشتهایش دوصد چندان میشد. شک ندارم که مزه بیسکوییت تینا و نان روغنی و کیک پمپم و کام هنوز هم لب و لوچه مان را آب میاندازد، ما بیش از هر نسلی طعم بیسکویت خیس، زیر شیر آب را چشیدهایم، برای ما دهه شصتیها، طعم نقلهای نم گرفته و بیسکویتهای فلهای را هیچ شیرینی مارک داری پر نخواهد کرد.
نسل ما هیچگاه مداد رنگی دوازده تایی به چشم ندید، و هیچ مدادی را برای تراشیدن به روزن قلم تراشی نفرستاد، آنها با تکنولوژی حرارت دادن ساق خودکار بیک و چسباندن تیغی به آن، مداد خود را سر میبریدند.
چویل(نوعی گیاه که در مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد رشد میکند) برای هم دورهای ما هم عطر بود، هم سرگرمی و هیجان، خرید و فروش چویل در اردیبهشت ماه داغ بود، قیمت هر چویل در بازارهای بورس مدرسه بین 10 تا 100 ضربه چویل به کف دست تعیین شده بود.
همکلاسیهای ما کتابهایشان را با پلاستیک و میخ منگنه جلد میگرفتند و عکس فوتبالیستها، زیر آن چشم را نوازش میکرد.
آن موقع نمایندههای کلاس هم برای خود ابهتی داشتند، که در برو بیا و خدم و حشم، هیچ از وکلای مجلس اعیان بریتانیا کم نداشتند. بچههای نسل ما دموکراتیکترین انتخابات را در همان روزها تجربه کردند، که بدون هیچ گرایش ایسمی، همه حق کاندید شدن داشتند و برابری، مساوات و عدالت مفهوم واقعی خود را داشت.
فانتزی خیلی از بچههای نسل ما این بود که روی صف صبحگاهی شعار هفته را بخوانند و یا اینکه به سخن ناظم مدرسه جامه عمل بپوشانند و سر صف صبحگاهی صدای الله اکبرشان برسد به آمریکا.
نسل ما نسلی است که سوز خوردن کتک در سرمای زمستان در تک تک سلولهایش لانه کرده است.
دانش آموزان عصر تبلت، لپتاپ و گرند تری، هیچگاه بوی گچ کلاس و تخته سیاه را حس نکردهاند تا طعم وصف ناپذیر مدرسه را بچشند. آنان هیچگاه در دستان معلم خود سیم برق هفت رنگ، ترکه ناری یا شیلنگ ندیدهاند، تا به وضوح ابهت معلم در پیش چشمانشان رژه رود و فضای کلاس بر دوششان سنگینی کند. دانشآموزان امروز هیچگاه در ریزنمرات خودشان خطی به رنگ قرمز ندیدهاند، و به لطف طرح توصیفی هیچ استرسی برای دیدن ریزنمرات خود نداشتهاند تا در همین دنیا معنی آخرت را بفهمند، ناز پروردگان در ریزنمرات خود چیزی جز آفرین و صد آفرین ندیدهاند و در بدترین حالت «بیشتر تلاش کن».
معلم هم برای ما بوی خاص خودش را داشت، بویی شبیه به ابهت، صلابت، خشم پدرانه، سعی مادرانه و شاید کمی هم کتک، به هر حال برای ما دهه شصتیها معلم و کتک و اخم با هم عجین بود. شاید امروز بازگویی آن کتک خوردنها شیرینترین خاطراتمان شده است و بعدها فهمیدیم «چوب استاد به ز مهر پدر».
معلمان دوران ما، بعضی خوش رو بودند و خوش برخورد و برخی بداخلاق و اخمو، اما هر چه بودند معلم بودند و فن آموزگاری را خوب از بر بودند. امروز همه آنها بازنشسته شدهاند اما هنوز هم وقتی از کنار مدرسههایمان میگذریم باز هم ترس به سراغمان میآید و بوی ابهت و صلابت مشاممان را تر میکند. نمیدانم آنان تا چه اندازه در رسالت خود موفق بودند و تا چه حد توانستند بهبه چوب دستی خرد جهل را تأدیب کنند، من خود وقتی با توجه به امکانات، نگاهی سرسری به وضعیت آموزشی اخیر میاندازم و قیاس با 20 سال پیش میکنم، کارنامه آموزگاران گچ به دست را بهتر از معلمان ماژیک به دست میبینم. البته این نگاه من است نه وحی منزل، و شاید هم تعصب دهه شصتی، دستی در این قیاس برده باشد و سنجشها را بالا و پایین کرده باشد.
نمیدانم کسی سراغی از معلمان دیروز، بازنشستگان امروز میگیرد یا نه؟ تا حالا شده خبری از کسانی که الفبا را به ما آموختند بگیریم و جویای احوالشان شویم؟ آیا فراموشی، جفا بر کسانی که سالها گرد گچ کلاس را خوردند، نیست؟
راستی راز ضخیم بودن سر انگشت معلمانمان چیزی غیر از گرفتن گچ و نوشتن بود؟ و سر بیرون زدگی رگ گردنشان، چیزی جز صدای بلندشان برای نغمه الفبا بود؟ راست قامتانی که گذر زمان کمرشان را خمیده کرده است و گرد پیری بر سرشان نشانده است، اما هنوز صلابت، ابهت، منش و سخنان نافذشان دست نخورده باقی مانده است و زمان ناتوان از گرفتن آن است و آنان حریص از دادن آن.
چندی پیش خبردار شدیم که معلم کلاس چهارم دبستانمان، جناب آقای منصور گهرپور که در فرهیختگی و فرزانگیش قلم ناتوان از نوشتن و زبان قاصر از بیان است، و از گلدستههای فرهنگی شهر هستند که زمانی آوازه نامش تمام دبستانهای شهر را فرا گرفته بود، و هر پدر و مادری در تلاش برای اینکه معلم فرزندش، منصور گهرپور باشد، به دلیل بیماری حنجره و تنگی نفس طی چندین عمل پی درپی و سخت، نهایتاً پزشکان تنها راه معالجه و تنفس ایشان را سوراخ کردن گلویش دانستند و چنین نیز کردند. در همین راستا با جمعی از بچههای کلاس چهارم 19 سال پیش، جهت عیادت، عرض ادب و دستبوسی خدمتشان رسیدیم.
از این بگذریم که خیلی از بچهها بعد از سالها همدیگر را میدیدند، بعضیها اسمهایشان را عوض کرده بودند، بعضیها فامیلی هایشان را، عدهای تیر عشق کارشان را ساخته بود و اسیر زن و بچه شده بودند و برخی هنوز روئین تن بودند و تیر لولیان سیه چشم برشان کارگر نیفتاده بود.
همه با هم به سوی خانه معلم حرکت کردیم، پس از ورود در همان لحظههای آغازین دیدار، بغض در گلوی همه آماده ترکیدن بود، نفسهای عمیقی که به سختی از گلوی معلم بیرون میآمد و ابری شدن چشمانش، کافی بود تا صورت بچهها بارانی شود.
فضای بسیار سنگینی بود، همانند جو کلاسش با این تفاوت که این بار دیگر نمیترسیم و هراسی از جوابگویی درس نداریم، این بار آمده بودیم تا درس ادب و وفایی که بهمان آموخته بود تمرین کنیم، خودش با سلام و احوالپرسی و شوخی با بچهها جو را سبک کرد اما هنوز اشک جمع شده در چشمانش برق میزد.
معلم گفت: به خدا احساس میکنم که الان بر روی کلاس نشسته و چهرههای 19 سال پیش تک تک شما در جلویم حاضر است.
همین جمله کافی بود تا کسانی مثل من که دل نازکند و احساسی بغض بدجوری گلویشان را بفشارد.
معلم از قرآن گفت و از نهجالبلاغه و از دیوان پروین اعتصامی شعرها برایمان سرود، هر چند به نسبت سالهای گذشته پیرتر و شکستهتر شده بود و از صدا افتاده بود، اما ابهت و صلابتش بیش از پیش بود و سخنانش نافذتر و گیراتر از گذشته.
آقا منصور( معلم) یکجا، دل همه را بدجوری شکست و منقلب کرد، آنجا که گفت: از شما فقط یک خواهش دارم و آن اینکه، وقتی مٌردم، شب قبر برایم نماز وحشت بخوانید، این جمله همان و درهم آویختن بغض و اشک همان.
معلم گفت: به خدا قسم هیچگاه در دوران حیاتم به این اندازه خوشحال نبودهام، وقتی که میبینم شما دانشآموزان ما را فراموش نکردهاید و قدر دانستهاید. علیرغم آنکه پزشک کم صحبت کردن را برایش تجویز کرده بود، اما بسیار ولع سخن گفتن با دانشآموزانش را داشت همانند گذشته با ذوق و خروش خاصی سخن میگفت، چهرهاش داد میزد که دوست ندارد این دیدار پایان پذیرد. و ما هم بسیار مشتاق نشستن در جوار معلم عزیزمان بودیم اما به جهت رعایت حال وی، لحظههای شیرین را خاتمه دادیم و با تقدیم لوح تقدیر به پاس زحمات بینظیرش و گرفتن چند عکس یادگاری خانه وی را ترک گفتیم. این کمترین کاری بود که ما برای معلم عزیزمان که حقی بس ناگفتنی بر ما دارد انجام دادیم و آن بزرگوار در زیباترین و شیرینترین لحظه حیاتش میدانست که امثال منصور گهرپورها را فراموش نمیکنیم.
در پایان متن لوح سپاس آورده میشود: «معلم نیکپندار، نغز گفتار و نیکو کردار جناب آقای منصور گهرپور
ما شرمندهایم که 19 سال پس از آنکه در کلاس معرفتت، از شهد انبان فضیلتت، دامن از میوه ادب و فرهنگ برگرفتیم، و کلام محبت و علم آموختیم، اینک که از نفس افتادهای و گلویت پاره شده است، آمدهایم. آمدهایم تا بار دیگر طواف دل کنیم و از گوش جان زمزمه همیشگیت «تربیت نااهل را چون گردگان بر گنبد است» را بشنویم. آقا منصور حرفهایت هیچگاه بوی کهنگی نمیدهند، هر چند، زمانها کهنهتر، موها سپیدتر، جسمها خستهتر، کمرها خمیدهتر و گلوها …
گرد گچ کلاس که بر شانههایت مینشست، گویی دماوند در مقابلمان ایستاده بود، گرد گچ کلاس سرود حنجرهات را برید تا سروش الفبا را در ما به ندا آوری. باور نداریم که خاموش شدهای … هر روز در تو، پیامبری با ما سخن میگوید، با ما حرف بزن، آمدهایم تا دگر بار الفبا را با صدای تو بشنویم. هنوز هم شهد زنگ مدنی در کاممان مانده است با آن داستانهای شیرینی، که تاریخ را برایمان مصور میکردی، هنوز هم تبحرت در تدریس ریاضی، تخصصت در تدریس علوم، تعهدت در زنگ دینی، رسایی صدایت در املاء و نکته سنجیت در انشا، همه و همه را خوب به یاد داریم. راستی هنوز هم آن تسبیح سبزت را که با آن، با عصبیتی پدرانه با اشاره ضربتی ما را به کلاس فرا میخواندی به یاد داریم.
در کلاس درس تو حتی تخته سیاه، رو سفید شد و ما هنوز شرمندهایم.
آموزگار گهر، ضمن نکوداشت زیب فکرت، شموخ همت و رسوخ درایت حضرت عالی که جامعه آموزگاران را نکو دولتی است، در کمال محبت و مّودت از افکار برازنده، سخنان سازنده و مقام ارزنده، شما معلم فرهیخته و فرزانه که با گلگشتی جانفزا از ذوق و کلام نقاب از چهره عروس معارف و حقایق برمیگشایید و دارالملک آسمان زیبای اندیشهها را منور میسازید، به رسم تعظیم و تکریم، این لوح تقدیر تقدیم ذوق سلیم، رفتار لطیف و گفتار ظریفتان میشود. از خدایی که در این نزدیکی است، ثوب ثواب، خلعت صحت و حسن عاقبت، مسئلت داریم.
از طرف دانشآموزان کلاس چهارم (ب)، دبستان شهید آبگون، سال تحصیلی 74/75». ---------------------------------- گزارش از مرتضی فضلیزاده --------------------------------- انتهای پیام/82002/و40
93/11/18 - 09:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
خبرنگار فارس در سوریه گزارش میدهد دیدار «لاوروف» - «دی مستورا»؛ راه دمشق از مسکو میگذرد
خبرنگار فارس در سوریه گزارش میدهددیدار لاوروف - دی مستورا راه دمشق از مسکو میگذردقرار است وزیر خارجه روسیه و نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه با یکدیگر دیدار و درباره بحران سوریه و امکان فراهم کردن زمینه گفتوگو و مذاکره سوری – سوری بحث و تبادل نظر کنند به گزارش خبرنگارفارس گزارش میدهد ایثار معلم عنبرآبادی با وجود بیماری سرطان
فارس گزارش میدهدایثار معلم عنبرآبادی با وجود بیماری سرطانمعلم پایه پنجم ابتدایی ساکن شهر دوساری شهرستان عنبرآباد با وجود بیماری سرطان همچنان در کلاس درس حاضر شده و در حال تدریس است به گزارش خبرگزاری فارس از عنبرآباد عصمت خالصی معلم پایه پنجم ابتدایی ساکن شهر دوساری این شهگزارش فارس از دیدار جامعه قرآنی با خانواده شهید «علی نهری قاضیانی» مادرجان احساس تنهایی نکن من کنارت
گزارش فارس از دیدار جامعه قرآنی با خانواده شهید علی نهری قاضیانیمادرجان احساس تنهایی نکن من کنارت هستم اخراج از مدرسه برای مخالفت با بنی صدرتنها ۱۶ سال داشت قرآن میخواند و مادر اشک میریخت به تکه نانی قناعت می کرد و رسیدگی به محرومان را برای خود واجب میدانست در عملیات بیتاگزارش خبرنگار اعزامی فارس ظریف با نخستوزیر ارمنستان دیدار و گفتوگو کرد
گزارش خبرنگار اعزامی فارسظریف با نخستوزیر ارمنستان دیدار و گفتوگو کردوزیر امور خارجه ایران در ادامه دیدار با مقامات ارمنستان با نخستوزیر این کشور دیدار و در خصوص مناسبات دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی به رایرنی پرداخت به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به ایروانگزارش خبرنگار اعزامی فارس از استرالیا فروش 16هزار بلیت برای دیدار تیمهای ایران و عراق/ شاید تیم ملی احساس غری
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از استرالیافروش 16هزار بلیت برای دیدار تیمهای ایران و عراق شاید تیم ملی احساس غریبی کند برای دیدار تیمهای ایران و عراق حدود 16هزار بلیت فروخته شده است به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس از استرالیا تیم ملی فوتبال ایران در مرحله یک چهارم نهایی شانزگزارش خبرنگار اعزامی فارس دیدار ظریف با رئیس جمهور ارمنستان
گزارش خبرنگار اعزامی فارسدیدار ظریف با رئیس جمهور ارمنستانوزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارها با مقامات ارمنی با رئیس جمهور ارمنستان دیدار و گفتوگو کرد به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به ایروان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در پاسخ به دعوت ادوارد نعلبندیافارس گزارش میدهد «ممنوعیتی» که همواره تکرار میشود/اخذ وجه اجباری از خانواده دانشآموزان در مازندر
فارس گزارش میدهدممنوعیتی که همواره تکرار میشود اخذ وجه اجباری از خانواده دانشآموزان در مازندرانممنوع بودن اخذ وجه از خانواده دانشآموزان در مدارس دولتی را قانون به صراحت اعلام کرده است اما این ممنوعیت با وجود نص صریح قانون با دور تسلسل همواره تکرار میشود به گزارش خبرنگار خبمعاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس اعلام کرد ماجرای اشتیاق مردم برای دیدار با امام(ره)/
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس اعلام کردماجرای اشتیاق مردم برای دیدار با امام ره جزئیات تعداد دانشآموزان در سال ۵۷معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش به اشتیاق مردم برای دیدار با امام ره در ۱۲ بهمن 57 اشاره کرد و گفت سال 57 نزدیک به 8 میلیون دانشبسته گزارشی روزانه فارس زیباکلام:مردم خواهان جمعشدن سیاستهای هستهای هستند!/دیداری که «پایان عارف»
بسته گزارشی روزانه فارسزیباکلام مردم خواهان جمعشدن سیاستهای هستهای هستند دیداری که پایان عارف را رقم زدمیتوانم و نمیتوانم عجیب دولت برای شناسایی پردرآمدها تصویری از نقطه تغییر زندگی یک سیاستپیشه و مردم خواهان جمعشدن سیاستهای هستهای هستند از جمله مطالب امروز بسته گزارگزارش خبرنگار اعزامی فارس از استرالیا ترکیب تیمملی برای دیدار مقابل عراق اعلام شد
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از استرالیاترکیب تیمملی برای دیدار مقابل عراق اعلام شدترکیب تیم ملی فوتبال کشورمان برای بازی مقابل عراق اعلام شد به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس از استرالیا ترکیب تیم ملی فوتبال کشورمان برای بازی مقابل تیم ملی عراق در مرحله یک چهارم نهایی جام ملتگزارش فارس از دیدار قالیباف با علما و مراجع تقلید در قم تاکید مراجع تقلید بر حفظ ارزشهای اسلامی و تقدیر از فع
گزارش فارس از دیدار قالیباف با علما و مراجع تقلید در قمتاکید مراجع تقلید بر حفظ ارزشهای اسلامی و تقدیر از فعالیتهای فرهنگی شهرداری تهرانعلما و مراجع تقلید در قم طی دیدارهای جداگانهای که قالیباف با آنها داشت بر ضرورت حفظ ارزشهای اسلامی تاکید و از فعالیتهای فرهنگی شهرداری تهرگزارش فارس از دیدار جامعه قرآنی با خانواده شهید «حسن سالمی» شهید روشندلی که خداوند راه را به او نشان
گزارش فارس از دیدار جامعه قرآنی با خانواده شهید حسن سالمیشهید روشندلی که خداوند راه را به او نشان میداد زیارت امام حسین ع در شب شهادتسال ۶۱ کسب و کار و فرزند و خانمان را ها کرد و به جبهه رفت چشمانش را در راه اسلام داد و به جای دنیا اسرار الهی را میدید بدون عصا راه میرفت وفارس گزارش میدهد برنامههای 12 بهمن در چهارمحال و بختیاری به روایت تصویر
فارس گزارش میدهدبرنامههای 12 بهمن در چهارمحال و بختیاری به روایت تصویربرنامههای مختلفی امروز در استانچهارمحال و بختیاری به مناسبت گرامیداشت سی و ششمین فجر انقلاب اسلامی برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد امروز در شهرستانهای 9گانه استان چهارمحال و بختیاری برنافارس گزارش میدهد میدان امام لامرد خالی از عکس امام خمینی(ره)
فارس گزارش میدهدمیدان امام لامرد خالی از عکس امام خمینی ره در هیچکدام از آگهینماهای میدان امام لامرد خبری از بنرهای دهه فجر و امام خمینی ره نیست به گزارش خبرگزاری فارس از لامرد 12 بهمنماه روز تاریخی در تشکیل انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود اما در این روز و در سالفارس گزارش میدهد برنامهریزی راهی برای پیمودن مسیر موفقیت
فارس گزارش میدهدبرنامهریزی راهی برای پیمودن مسیر موفقیتبا توجه به شرایط امروزی جامعه برنامهریزی مهمترین اصل برای پیمودن مسیر موفقیت در تمام زمینهها محسوب میشود به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد امروز بانک مهر اقتصاد در استان چهارمحال و بختیاری دوره تخصصی برنامهریزی راگزارش تصویری - دیدار رییس مجلس گرجستان با دبیر شورای امنیت ملی
دیدار رییس مجلس گرجستان با دبیر شورای امنیت ملی عکس منا هوبهفکر-ایسنا یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۷فارس گزارش میدهد نشست خبری وزیر صنعت آغاز شد
فارس گزارش میدهدنشست خبری وزیر صنعت آغاز شدنشست خبری نعمت زاده وزیر صنعت و معاونان وی آغاز شد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در نشست خبری وزیر صنعت که در چهارمین روز بهمن ماه در حال برگزاری است مسائل مهمی مانند روند تولید محصولات صنعتی وضعیت واردات و صادرات کالا تأ-
گوناگون
پربازدیدترینها