واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: راهبری علمی بیماری های رایج استان مرکزی نیازمند تحقیقات جامع است اراک - ایرنا - معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: راهبری علمی الگوی بیماردهی در استان مرکزی نیازمند تحقیقات جامع محیطی و زیستی است.
دکتر «اصغر بعقوبی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با موافقت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، استان مرکزی به عنوان نمونه تحقیقات میدانی محیطی و زیستی شناخت بیماری ها و اثرگذاری محیط بر آن تعیین شده که دو کارگروه پایه و بالینی و زیربخش های آن نیز شکل گرفته است.
وی اظهار کرد: در الگوی راهبری علمی بیماردهی، تدوین نقشه های کلان کانون ها و نوع آلاینده های محیطی و تصویر سازی چگونگی بیماردهی استان کلید خورده که این مرحله نخست برنامه تحقیقاتی جامع است.
دکتر یعقوبی ادامه داد: در مرحله بعد، نگاه مداخله جو در تعیین ارتباط معنادار آلاینده های محیطی و ردیابی آن در بروز و شیوع بیماری ها دنبال می شود و راهکارهای مهار مشکلات با مسوولیت های ویژه برای دستگاه های متولی تدوین خواهد شد.
وی اظهار کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت و درمان این برنامه جامع تحقیقاتی در سال آینده 30 میلیارد ریال اعتبار دارد و پیگیری برای ایجاد پژوهشکده رصد آلاینده ها و بیماری ها و تاثیرات متقابل آن ها بر هم در استان مرکزی آغاز شده است.
معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: اراک یکی از هشت کلانشهر آلاینده کشور شناخته شده که در سال های گذشته به دلیل برخی بی برنامگی ها در شاخص های اکولوژیک بیش از توان خود خدمات داده است.
دکتر یعقوبی اظهار کرد: اگرچه شواهد بیانگر آن است که برخی از بیماری ها نظیر گروهی از سرطان ها و ام اس در استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر است اما هیچ تحقیقات علمی و مستندی برای علت یابی و ارزیابی این مساله انجام نشده است.
وی عنوان کرد: سلامت به عنوان مهمترین اولویت در دولت تدبیر و امید مد نظر است و پرداختن به حل ریشه ای مشکلات در این بخش و تغییر رویه از سیاستگذاری درمانی بر توسعه اقدامات پیشگیری از موضوعاتی است که با قوت دنبال می شود.
دکتر یعقوبی گفت: در صورت شناخت کانون های آلودگی و بیماری زا در استان مرکزی و حذف و مهار آنها می توان حجم بزرگی از هزینه های سربار درمانی را کم کرد و علاوه بر بهبود کیفیت و طول عمر افراد، سرمایه های مهار شده درمان را در رشد آگاهی مردم و توسعه رفاه و بهداشت سوق داد.
وی عنوان کرد: این الگوی جامع تحقیقاتی به لحاظ اهمیت آن در مراحل اجرایی با همراهی وزارت بهداشت و درمان، ناظر بین المللی خواهد داشت و از پژوهشگران برجسته کشورهایی که در این عرصه تحقیقات موفق داشته اند بهره گرفته می شود.
استان مرکزی با 29 هزار کیلومتر مربع و یک میلیون و 414 هزار نفر جمعیت یکی از استانهای مهم اقتصادی و تاثیرگذار در سرانه درامد ناخالص ملی و تامین نیازهای کشور محسوب می شود.
این استان قطب چهارم صنعت و یکی از کانون های مهم کشاورزی کشور است که از دهه 40 با رشد شتابان صنعتی شدن مسیر آلایندگی منابع پایه زیستی آب ، هوا و خاک را به سرعت پیموده است.ک/2
6013/
18/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]