واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تأثیر نوروفیدبک بر بیشفعالی ثابت نشده است
کد خبر: ۴۷۳۰۸۵
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۱ - 06 February 2015
رئیس انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان اینکه تأثیر نوروفیدبک بر بیشفعالی ثابت نشده است، گفت: ریتالین اعتیادآور نیست و مصرف آن در مبتلایان به بیشفعالی و کمتوجهی موجب گرایش کمتر به مصرف مواد مخدر در آینده خواهند شد.
به گزارش فارس، مهدی تهرانیدوست درباره درمان اختلال بیشفعالی و کمتوجهی، اظهار داشت: خط اول درمان دارویی است و تمام منابع علمی نیز آن را تأیید کردهاند. داروهای محرکی مانند متیلفنیدات یا ریتالین داروی این اختلال است.
وی افزود: داروهای غیرمحرک نیز در مواردی که داروی محرک تحمل نشود یا تأثیر کمی داشته باشد تجویز میشود.
*مصرف ریتالین نگرانکننده نیست
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف متیلفنیدات یا ریتالین نگرانکننده نیست و حدود نیم قرن است که در دنیا استفاده میشود. مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده و سلامت این دارو به اثبات رسیده است.
* ریتالین اعتیادآور نیست
این متخصص حوزه بهداشت روان تصریح کرد: ریتالین عوارض جدی ندارد و بحث اعتیاد به آن که گاهی مطرح میشود نادرست است، همچنین مطالعات نشان داده است که مصرف مواد مخدر در کودکان و نوجوانانی که درمان دارویی داشتهاند کمتر است.
* ریتالین تأثیر خاصی بر رشد کودک ندارد
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان اظهار داشت: هر چند مصرف ریتالین برای چند ساعت اشتها را کم میکند اما تأثیر خاصی بر رشد کودک ندارد و مصرف آن در مبتلایان باید ادامه یابد.
تهرانیدوست گفت: اثر ریتالین کوتاه است بنابراین توصیه میشود 2 تا 3 بار در روز مصرف شود برای کاهش تأثیر بر اشتها نیز توصیه میشود صبح یک ربع قبل از صبحانه، ظهر بعد از ناهار و بعدازظهر حدود ساعت 5 مصرف شود.
وی ادامه داد: اختلال بیشفعالی و کمتوجهی مزمن است و مانند درمان فشار خون به فشار خون نیاز به سالها مصرف دارو دارد.
*احتمال ادامه علائم در 60 درصد مبتلایان
رئیس انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: علایم کودکان به بیشفعالی و کمتوجهی ممکن است در سنین نوجوانی کاهش یابد، همچنین حدود 60 درصد موارد ممکن است تا سنین بزرگسالی ادامه یابد.
وی ادامه داد: آموزشهای رفتاری به خانوادهها برای کنترل رفتار خود نسبت به کودک مؤثر است و رفتاردرمانی در سنین بالاتر میتواند در کنترل بیشتر فرد مبتلا بر رفتار خود کمککننده باشد.
* تأثیر نوروفیدبک ثابت نشده است
این متخصص حوزه بهداشت روان با تأکید بر تشخیص و درمان مبتلایان به اختلال بیشفعالی و کمتوجهی توسط روانپزشکان خاطرنشان کرد: تأثیر درمانهایی مانند نوروفیدبک که متأسفانه در کشور رواج زیادی پیدا کرده ثابت نشده است هر چند مطالعاتی درباره تاثیرات نوروفیدبک انجام شده است اما نمیتوانیم آن را به عنوان درمان موفق در نظر بگیریم چرا که درمان مؤثر و موفق در اختلال بیشفعالی و کمتوجهی دارو و رفتاردرمانی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]