تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هيچ باطلى نيست كه در برابر حق بايستد مگر آن كه حق بر باطل چيره مى شود و اين سخن خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803069980




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علائم بیش‌فعالی |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: علائم بیش‌فعالی
کد خبر: ۴۷۲۱۸۲
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۳ - 02 February 2015


رئیس انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: پرتحرکی و پرحرفی، تکانشگری، دست زدن به رفتارهای پرخطر، کم‌توجهی، اضطراب و خجالتی بودن مجموعه علائم اختلال ADHD یا بیش‌فعالی و کم‌توجهی را تشکیل می‌دهد.

به گزارش فارس، مهدی تهرانی‌دوست در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره علایم اختلال بیش‌فعالی و کم‌توجهی، اظهار داشت: بیش‌فعالی و کم‌توجهی شایع‌ترین اختلال دوران کودکی تلقی می‌شود که معمولاً از سنین قبل از دبستان خود را نشان می‌دهد و ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابد.

وی افزود: این اختلال به سه نوع تقسیم می‌شود در نوع اول بیش‌فعالی و کم‌توجهی به صورت توأم دیده می‌شود، نوع دوم با بیش‌فعالی و نوع سوم با کم‌توجهی خود را نشان می‌دهد.

* پرتحرکی و پرحرفی علامت بیش‌فعالی است

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: مبتلایان به بیش‌فعالی بیش از حد معمول تحرک دارند و این ویژگی خانواده و اطرافیان آنها را آزار می‌دهد. تحرک بیش از حد مبتلایان در همه محیط‌ها اعم از خانه، مدرسه و جامعه مشاهده می‌شود.

وی افزود: علاوه بر پرتحرکی، پرحرفی نیز در مبتلایان به چشم می‌خورد، چنانچه فرد مبتلا مجبور باشد در نقطه‌ای بنشیند آرام و قرار نخواهد داشت.

* تکانشگری ویژگی مبتلایان

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: تکانشگری دیگر علامت مبتلایان به بیش‌فعالی است، معمولاً آنها رفتار را بدون فکر انجام می‌دهند مثلاً سر کلاس صحبت خود را بدون فکر بیان می‌کنند یا به سؤال بدون تفکر پاسخ می‌دهند بنابراین بسیاری مواقع جواب‌های آنها نادرست است.

وی افزود: همچنین مبتلایان تحمل ایستادن سر صف را ندارند و می‌خواهند بدون نوبت کار خود را انجام دهند.

* مبتلایان به بیش‌فعالی دچار آسیب‌های پرخطر می‌شوند

رئیس انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان اینکه مبتلایان توجهی به خطر ندارند تصریح کرد: مبتلایان به بیش‌فعالی کارها را سریع انجام می‌دهند و توجهی به خطر ناشی از برخی حوادث ندارند حتی اگر خطر را تجربه کنند باز هم دست به انجام رفتار پرخطر می‌زنند زیرا این رفتارها را با فکر انجام نمی‌دهند.

وی افزود: سوختگی ناشی از آتش، برق‌گرفتگی و تصادف در مبتلایان به بیش‌فعالی بیش از سایر افراد دیده می‌شود.

* کم‌توجهی بیشتر در سنین مدرسه دیده می‌شود

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: علامت دیگری که در مبتلایان دیده می‌شود کم‌توجهی و کم‌تمرکزی است که بیشتر در سنین مدرسه خود را نشان می‌دهد زیرا قبل از این سنین ممکن است علامت بارزی از کم‌توجهی مشاهده نشود.

وی افزود: مبتلایان دچار حواسپرتی هستند و به درس کمتر از سایر دانش‌آموزان توجه می‌کنند، عدم رغبت به انجام تکالیف درسی ناشی از کم‌توجهی و کم‌تمرکزی این کودکان است.

تهرانی‌‌دوست ادامه داد: فکر کردن برای مبتلایان به بیش‌فعالی سخت است و چنانچه لازم باشد چند دقیقه جایی بنشینند و فعالیتی را انجام دهند نیاز به نظارت دائم والدین و مربیان دارند.

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: اشتباهات مبتلایان به بیش‌فعالی به دلیل کم‌دقتی زیاد است آنها معمولاً موقع دیکته نوشتن نقطه، دندانه و سرکش نمی‌گذارند و این موجب افت تحصیلی آنها می‌شود. همچنین فراموش‌کاری در این کودکان زیاد دیده می‌شود آنها وسایل خود را جا می‌گذارند یا گم می‌کنند و وقتی با آنها صحبت می‌شود حواسشان به صحبت دیگران نیست و وظایفی که به عهده آنها می‌گذارند را پیگیری نمی‌کنند.

* کم‌توجهی با علایمی از اضطراب و خجالتی بودن همراه است

رئیس انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان اظهار داشت: نوعی از اختلال بیشتر با کم‌توجهی همراه است و علایمی که در کم‌توجهی ذکر شد در فرد مبتلا دیده می‌شود همچنین ممکن است کم‌توجهی با علایمی از اضطراب و خجالتی بودن همراه باشد که مشکلات تحصیلی را به همراه دارد.

وی افزود: این نوع بیش‌فعالی نسبت به نوع اول اختلال که بیش‌فعالی و کم‌توجهی به طور همزمان در فرد مبتلا دیده می‌شود شیوع کمتری دارد و در 80 درصد مبتلایان بیش‌فعالی و کم‌توجهی توأم دیده می‌شود.

تهرانی‌دوست ادامه داد: نوعی از اختلال نیز با بیش‌فعالی خود را نشان می‌دهد که کم‌توجهی در آن به شکل بارز مشاهده نمی‌شود زیرا فرد مبتلا در سنین مدرسه قرار ندارد.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه این علایم که بیش‌فعالی، تکانشگری و کم‌توجهی است اختلال ADHD یا بیش‌فعالی و کم‌توجهی را تشکیل می‌دهد و باید آن را از شلوغ کردن متفاوت دانست. کودکانی که پر جنب‌و جوش هستند در برخی موقعیت‌ها قابل کنترل هستند در حالی که مبتلایان به بیش‌فعالی را نمی‌توان کنترل کرد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن