واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
در دوره قاعدگی خانم ها و قبل و بعد از این پروسه که دوران بسیار حساسی برای آنان است و احساسات و تصمیم گیری شان را تحت تاثیر قرار می دهد و نمی گذارد از لحاظ عقلانی تصمیم بگیرند. خانمهایی که در اواسط چرخه قاعدگی (مرحله دوم) هستند بیشتر دست به انتخابهایی میزنند که به روابط کوتاهمدت و گذرا منجر میشوند. در نتیجه بهتر است زمان این انتخاب را به اواخر یا اوایل چرخه (مرحله اول یا آخر چرخه) بیندازند و تا حد امکان در دوران تخمکگذاری (بین روزهای 10 تا 14 یا 16 چرخه) کسی را انتخاب نکنند. در این دوره تمایلات خانمها بیشتر از روی ظاهر و هوس است و کمتر به خصایص مطلوب یک شریک دراز مدت میاندیشند. این درحالی است که وقتی در اوایل و اواخر چرخه قاعدگی به سر میبرند بیشتر به دنبال مردانی میگردند که مناسب روابط سالم و طولانی مدت هستند یعنی بیشتر به شخصیت، حس همدلی و همراهی او اهمیت میدهند. با این حال تمامی این نتایج به صورت احتمال مطرح میشوند و هیچ کدام صد درصد نیستند. شرایط فرهنگی، گزینههای در دسترس، سن، چهره و اندام زنان نیز در نوع انتخابشان تاثیرگذار است. دوره ماهانه از لحاظ هورمونشناسی
در مرحله تخمک گذاری میزان هورمون استروژن به اوج خود میرسد. در ادامه نیز اوجگیری ناگهانی پروژسترون روی میدهد که نشانه پاره شدن فولیکول و آزاد شدن تخمک از آن است. از آنجایی که اواسط چرخه قاعدگی بهترین زمان برای بارور شدن تخمک و باردار شدن یک زن است به آن دوره باروری یا پنجره باروری گفته میشود. به مرحله سوم چرخه قاعدگی یعنی روز 14 یا 16 تا پایان چرخه (روز 28) مرحله زردهای (لوتئال) گفته میشود. در این مرحله تخمک رسیده که در مرحله قبل آماده لقاح بود در صورت بارور نشدن تبدیل به جسمی زرد رنگ میشود. بنابراین ترشح استروژن کم اما میزان پروژسترون همچنان بالا باقی میماند. یک روز عاشقش هستید و یک روز متنفر؟!
از نظر خانمها، مردی برای زندگی ایده آل ارزیابی میشود که یکسری ویژگیهای ظاهری، جسمانی، رفتاری و تشخیصی خاص داشته باشد. جالب اینکه ویژگی مرد ایده آل از نظر زنان ثبات نداشته و معمولا مطابق با مراحل مختلف چرخه قاعدگی تغییر میکند. از جمله تغییرات مربوط به تمایل زنان در مورد شریک زندگی میتوان به تغییر در تمایلات نسبت به چهره، اندام، تن صدا، شخصیت و خصایص رفتاری مرد اشاره کرد. خلاصه موضوع از این قرار است!
مرحله اول = روزهای 1 تا 7 قاعدگی (زمان مناسب برای انتخاب همسر)
مرحله دوم = روزهای 10 تا 14 یا 16 قاعدگی (زمان نامناسب برای انتخاب همسر).
مرحله سوم = روزهای 14 یا 16 تا 28 قاعدگی (زمان مناسب برای انتخاب همسر) همسرتان را درکدام روز از ماه انتخاب کنید؟ (ازدواج) 6 سال در قاعدگی میگذرد!
اگر 5 روز را به عنوان متوسط تعداد روزهای مرحله اول قاعدگی در نظر گرفته و آن را در تعداد چرخههای قاعدگی یک زن در هر سال (یعنی در دوازده) ضرب کنیم و سپس عدد بهدست آمده را در عدد 38 یعنی متوسط سالهایی که یک خانم دوره ماهانه دارد، ضرب کنیم و این مقدار را تقسیم بر 365 روز (یک سال) کنیم به عدد 2/6 سال میرسیم. به عبارت دیگر هر زن بهطور میانگین بیشتر از 6 سال از عمر خود را در این دوره به سر میبرد. چرخه معمول دوره ماهانه چیست؟!
در ابتدا جا دارد توضیحی در مورد چرخه قاعدگی زنان بدهیم. چرخه قاعدگی به یک دوره تقریبا ماهانه گفته میشود که در طول آن تغییرات منظمی در وضعیت هورمونی و تناسلی زنان روی میدهد. کل طول چرخه قاعدگی بین 25 تا 35 روز یا به طور میانگین 28 روز است. مرحله اول هر چرخه با خونریزی قاعدگی شروع میشود که تقریبا 5 تا 7 روز طول میکشد. در واقع اولین مرحله از هر چرخه جدید، علامت پایان یافتن چرخه قاعدگی قبلی است. روزهای قاعدگی بر انتخاب خانمها موثرند
تغییرات یا نوسانات چرخه قاعدگی با ترجیحات و انتخابهای زنان مرتبط هستند. این نوسانات چند ویژگی دارند؛ یکی از ویژگیهایشان این است که تغییرات در یک قالب ناهوشیار زیستی روی میدهند یعنی خود فرد هم ممکن است از آن آگاه نشود. از دیگر ویژگیهای آن تکراری بودنش است. به عبارت دیگر، این تغییرات از شروع قاعدگی بعدی دوباره با حالتی نوسانی تکرار خواهند شد. ویژگی بعدی منظم و قابل پیش بینی بودن آنهاست. لازم به ذکر است که این نوسانات در اکثریت زنان رخ میدهند. 5 سالی هم در تخمکگذاری هستید!
در صورتی که طول دوره چرخه را 28روز فرض کنیم، در ادامه نیمه اول چرخه یعنی روزهای 7 تا 14 یا 16 ترشح هورمون استروژن به دلیل وجود فولیکول یا تخمک نارسیده در تخمدان رو به افزایش میگذارد. در این صورت روزهای 10 تا 14 یا 16 چرخه، مرحله دوم چرخه یا همان مرحله تخمک گذاری یا فولیکولار نامیده میشود. با فرمول پاراگراف بالا و با تغییر تعداد روزها از 5 به 4 روز به عدد 5 سال میرسیم، یعنی مدت زمانی که یک زن در طول عمر خود دوره تخمک گذاری را تجربه میکند
17 بهمن 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]