واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آسیب اجتماعی مهمترین مسئله حوزه بانوان کشورمان اعلام شد کرمان - ایرنا - معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: اشتغال، سلامت و امنیت، مسائل حقوقی، مسائل آموزشی و آسیب های اجتماعی شش مساله اصلی است که کارشناسان برنامه ششم توسعه در حوزه زنان به آنها اشاره کرده اند که آسیب اجتماعی اهمیت بیشتری دارد.
به گزارش ایرنا، اطهره نژادی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی با زنان فرهیخته، نخبه و کارآفرین استان کرمان افزود: آسیب های اجتماعی از همه مهمتر و ممکن است در استان های مختلف شکل آن متفاوت باشد، اما اصل آن در همه جا یکی است.
وی بیان کرد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید نگاه به توسعه نیروی انسانی بویژه زنان نگاه خاصی است.
وی گفت: سخنگوی دولت همیشه این موضوع را عنوان می کند که از شایستگی های برنامه ششم توسعه توجه ویژه به برنامه زنان است که باید از این فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببریم.
این مقام مسوول در معاونت ریاست جمهوری ادامه داد: برنامه ششم توسعه 29 شورای تخصصی دارد که ما اجازه پیدا کردیم در تک تک این شوراها نماینده اختصاصی داشته باشیم و این موضوع به جاری و ساری کردن نگاه جنسیتی در برخی برنامه ها کمک می کند.
وی با اشاره به این که استان ها می توانند مشکلات و مسائل مربوط به زنان را منتقل و پیرو آن پیشنهاداتی را مطرح کنند، اظهار کرد: در این شوراها باید به خانواده و پیشرفت مسائل مربوط به زنان توجه ویژه شود، زیرا در نهایت خروجی این شوراها به شورای تلفیق می رود و پس از بررسی، لایحه نهایی تدوین می شود و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی خواهد رفت.
نژادی گفت: مسائل مربوط به آب و محیط زیست به عنوان دو بحران اصلی در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: شاخص توسعه انسانی چند سال پیش در سازمان ملل به عنوان شاخص توسعه ملل در نظر گرفته شد که پارامترهایی مانند طول عمر، سواد و آموزش به عنوان شاخص برای آن در نظر گرفته شد اما در این میان شکاف جنسیتی بین برنامه ها لحاظ نمی شد.
وی گفت: رویدادهایی که در مورد توسعه کشورها می افتاد، فاصله دستیابی زنان و مردان به توسعه را لحاظ نمی کرد و بعد از آن شاخص برنامه ریزی بر مبنای جنسیتی مطرح شد تا زنان نیز مانند مردان به همان اندازه از مواهب توسعه بهره مند شوند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: در بسیاری از موارد تجربیات و تحقیقات نشان داده برابری مطلق برای زنان مفید نیست و ما از عدالت جنسیتی صحبت می کنیم.
وی گفت: اگر آموزش در کشور وجود دارد چرا 25 هزار دختر بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان داریم، چرا زنان ما بحث انزوا را مطرح می کنند، سلامت و امنیت و بهداشت از سایر مسائل است که ما موضوعات را در سطح ملی و استانی بررسی می کنیم و مشاوران امور بانوان استانداران آن را در اختیار ما قرار می دهند.
نژادی بیان کرد: بر اساس آماری که از مراکز مختلف کشور بدست می آوریم می توانیم بگوییم موضوعات اصلی در حوزه زنان چه هستند، به عنوان نمونه اشتغال در تمام کشور موضوع زنان شناخته شده و یکی از نگرانی های است که گرچه رهبر معظم انقلاب اشاره فرمودند اولویت اول زنان نیست و ما هم به طور قطع در راستای فرمایشات ایشان حرکت خواهیم کرد.
وی افزود: اشتغال برای زنان به لحاظ مسائل ملی و سایر مسائل اولویت اول نیست و واقعا باید به مساله تناقض حضور زن در خانواده و اجتماع بها دهیم و به آن بپردازیم.
وی خاطر نشان کرد: اگر ما بتوانیم موضوع کار شناور زنان را پیگیری کنیم و بحث عدالت را به مفهوم بهره مندی از حضور در اجتماع و در عین حال پرداختن به مسائل خانواده را مورد توجه قرار دهیم، گامی در راستای بهبود وضعیت زنان کشور برداشته ایم.
وی افزود: استاندار کرمان نگاه توسعه ای به استان دارد و قول دادند هر آنچه بتوانیم از دستگاه های مختلف بودجه تعریف کنیم، علاوه بر بودجه خود، دو برابر آن بودجه را برای زنان استان اختصاص دهند.
7443/3028
16/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]