واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مصطفی رحماندوست در زادگاهش تجلیل شد همدان- ایرنا- مصطفی رحمان دوست، نویسنده، شاعر نامی و سراینده شعر ماندگار ˈصد دانه یاقوتˈ در زادگاهش همدان تجلیل شد.
به گزارش ایرنا مصطفی رحماندوست، معروف به شاعر ˈصد دانه یاقوتˈ شاعر، نویسنده و مترجم کتاب های کودکان و نوجوانان است که در دی مال سال 1329 در همدان متولد شد.
این شاعر کودکان روز پنجشنبه همزمان با پنجمین روز از دهه فجر در آیینی که به بهانه بزرگداشت وی در همدان برگزار شد گفت: کلاس پنجم دبستان بودم که فهمیدم می توانم شعر بگویم و نخستین شعرم را همان سال سرودم و نام آن را دیوان رحمان دوست گذاشتم.
وی افزود: نخستین شعرهایی که حفظ کردم، شعرهای مثنوی مولوی بود و نخستین کتابم نیز که تلفیقی از داستان و شعر بود در سال 56 منتشر شد.
وی اضافه کرد: نخستین کار کودکانه اش داستان است و نخستین کاری که در حوزه کودکان به رشته نگارش درآورده مربوط به همان سال ها و به صورت نمایشنامه است.
رحماندوست جالب ترین سرگرمی های گروهی آن روزگار را مشاعره در داخل مدرسه عنوان کرد.
این شاعر کودکان گفت: در سال 1349 از شهر همدان برای ادامه تحصیل به تهران عزیمت کردم و در رشته زبان و ادبیات فارسی مشغول تحصیل شدم و حضور در تهران فرصتی بود برای آشنایی با بزرگان ادبیات.
رحماندوست اظهار کرد: اولین نوشته ام، زمانی چاپ شد که دانش آموز دبیرستان بودم و در دوره دانشجویی قصه ها و شعرهای بسیاری نوشتم و چاپ کردم.
وی بیان کرد: در اواخر دورهِ دانشجویی بود که ˈادبیات کودکان و نوجوانانˈ را شناختم و تصمیم گرفتم سالک و ره پوی این راه باشم و ساده نویسی را با ورق زدن کتاب کودکان و قصه نوییس آغاز کردم.
او گفت: امروز 30 سال است که بدون وقفه برای بچه ها کار می کنم، هر شغلی را هم که پذیرفته ام، به ادبیات کودکان و نوجوانان ربط داشته است.
وی گفت: تاکنون 160 اثر به صورت مجموعه شعر برای کودکان و نوجوانان به رشته تحریر درآورده ام و امروز تیراژ های کتابم به 5.5 میلیون نسخه می رسد.
وی مجموعه ضرب المثل ها، ترانه های نوازش و همچنین مجمعوعه شعر های قصه پنج انگشت را از آثار خود در حوزه کودکان معرفی کرد.
وی از افتتاح کتابخانه رحماندوست و اهدای پنج هزار جلدکتاب به این کتابخانه خبر داد.
شاعر کودکان و نوجوانان اظهار کرد: 30 سال است که در حوزه کودکان فعالیت دارم و تا کنون برای پست های سیاسی و غیر مرتبط با حوزه کودکان نبوده ام و تنها برای کودکان و بالندگی آنها تلاش کرده ام.
وی گفت: من معتقدم آزادی، عدالت و شاد زیستن حق هر کودکی است و این موضوع را در پیام خود به سازمان یونسکو اعلام کرده ام.
وی گفت: آموزش و یادگیری حق همه کودکان است و ما باید امکاناتی را برای کودکان اتباع خارجی بویژه کودکان افغان که در کشور هستند فراهم کنیم تا این افراد با باری از فرهنگ، علم و ادبیات ایرانی به کشور خود بازگردند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان نیز در این آیین گفت: کهن دیار همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران اسلامی دارالمومنین و دارالمجاهدین همواره در دوره های مختلف تاریخی مهد و زادگاه مفاخر و بزرگانی نام آور در حوزه های مختلف دینی،علمی و فرهنگی بوده است.
ˈمحمد رضاجوادیˈ افزود: این افتخار همواره شامل مردم این استان بوده همچنانکه در دوران معاصر نیز بزرگان صاحب نام از این دیار در آسمان پر ستاره ادب کشور می درخشند.
وی اضافه کرد: مصطفی رحماندوست به تصدیق و تایید بسیاری از متفکران علم و ادب نقش بی بدیلی در بسط ، توسعه و تعمیق شعر و ادبیات کشور به ویژه در حوزه کودک و نوجوانان داشته است.
مصطفی رحمان دوست شاعر حوزه کودکان و نوجوانان امروز با حضور در زادگاهش مورد تجلیل اهالی فرهنگ و هنر همدان قرار گرفت.
7529/6993
16/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]