واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ بهمن ۱۳۹۳ (۹:۴ق.ظ)
سازمان بين المللي انرژي: انرژي هسته اي در خدمت انسانيت قرار مي گيرد گروه بين الملل
به گزارش خبرنگار خبرگزراي موج، سازمان بين المللي انرژي با انتشار گزارشي، چشم انداز آينده کاهش گازهاي گلخانه اي را در جهان مطرح کرده است.
از ميان رفتن فرصت هاي زندگي آدميان به دنبال پيشرفت تکنولوژي ضدبشر که گازهاي گلخانه اي را بي مهابا در پهنه گيتي مي گستراند، چاره انديشي سران کشورها را به دنبال داشته است، در اين فرصت به چشم اندازهاي جديد کاهش گازهاي گلخانه اي در جهان در سايه استفاده صحيح از فناوري هسته اي نگاهي مي اندازيم.
گفتني است؛ انرژي هسته اي يک عنصر مهم در محدود کردن انتشار گازهاي گلخانه اي است.
اين سازمان تصريح کرده است که چشم انداز استفاده از انرژي هسته اي در جهان با وجود مخاطرات اين انرژي در برخي موارد مانند حادثه فوکوشيما و هزينه هاي اقتصادي سنگين آن، مثبت ارزيابي شده است.
گفتني است؛ توليد برق به وسيله انرژي هسته اي در سال 2013 حدود 10 درصد کمتر از سال 2010 بوده است.
گفته مي شود، تعطيل شدن 48 رأکتور ژاپن که بزرگترين منبع توليد انرژي پاک در جهان بوده اند، دليل اصلي کاهش برق توليدي از انرژي هسته اي محسوب مي شوند.
همچنين شايان ذکر است، در ابتداي سال گذشته ميلادي (2014)، ساخت و ساز حدود 72 رأکتور در سطح جهاني آغاز شد.
با توجه به شرايط موجود و توافقات صورت گرفته ميان کشورهاي مختلف، به منظور جلوگيري از افزايش بيش از پيش گرماي کره زمين، بايد تا سال 2050 ظرفيت توليد برق جهاني از انرژي هسته اي به دو برابر افزايش پيدا کند.
پيش بيني مي شود، در صورت عمل به توافقات صورت گرفته در عرصه بين المللي تا سال 2050 حدود 17 درصد از برق مصرفي جهان از طريق انرژي هسته اي تأمين شود.
گزارش سازمان بين المللي انرژي تصريح مي کند، به روز رساني فناوري هاي فعلي و جديد در حوزه انرژي هسته اي به منظور رشد منطقي اين فناوري در عرصه جهاني الزامي است.
به اين ترتيب، افزايش الزامات ايمني و بهبود قابليت اجرايي از طريق بهينه سازي، ايجاد زنجيره کارآمدتر و استاندارد سازي در عرصه هسته اي در جهان ضروري است.
اين گزارش اضافه کرده است که مديريت گزينه هاي تامين مالي و اجراي راه حل هاي مديريت زباله هاي هسته اي از ديگر ضروريات استفاده از فناوري هسته اي در جهان است.
بنابر گزارش منتشر شده، چاره انديشي در مورد صدها رأکتور در جهان که در نيمه قرن حاضر عمر عملياتي آنها به پايان مي رسد و ساخت زيرساخت هاي لازم و ظرفيت سازي در کشورهاي تازه وارد در بخش هسته اي از ديگر مسائل مطرح در بحث هسته اي در جهان است.
به طور کلي گزارش تصريح مي کند که کشورهاي مختلف وظيفه دارند در راستاي ايجاد اعتماد عمومي به انرژي هسته اي گام بردارند.
گزارش توضيح مي دهد که جذابيت انرژي هسته اي در اين است که مي تواند در خدمت اشکال انرژي تجديدپذير قرار بگيرد و يکي از منابع قدرت براي کشورها باشد.
سازمان بين المللي انرژي در بخش هايي از گزارش خود به برنامه هاي بلندپروازانه کشورها در بخش هسته اي اشاره کرده است.
در اين ارتباط، مثلاً؛ چين قصد دارد، ظرفيت هاي هسته اي خود را تا سال 2020، به 58 گيگاوات برساند که نسبت به ظرفيت 17 گيگاواتي سال 2014، 41 گيگاوات افزايش دارد.
همچنين در سال هاي پس از آن بر اساس برنامه ريزي دولت چين اين کشور حدود 30 گيگاوات به طرفيت هسته اي خودش اضافه مي کند.
شايان ذکر است؛ بر اساس برنامه هاي اعلام شده چين، ظرفيت هسته اي اين کشور تا سال 2050، به 250 گيگاوات مي رسد.
در بخشي ديگر از اين گزارش در مورد نقاط عطف و گام هاي بعدي براي صنعت فناوري هسته اي بحث شده است.
در اين بخش، نسل سوم تکنولوژي هاي هسته اي که ايمني بالاتر و بازده بيشتري دارند، مورد توجه قرار گرفته است.
بر اساس گزارش منتشر شده، يکي از مهمترين موانع گسترش فناوري هسته اي در جهان به عنوان يکي از انواع انرژي که مي تواند در خدمت انرژي هاي پاک قرار بگيرد، مباحث مالي است.
گزارش تصريح مي کند که هزينه هاي بالاي انرژي هسته اي، به ويژه پس از بحران اقتصادي اخير جهاني، يکي از مهمترين موانع گسترش اين فناوري در جهان بوده است.
به اين ترتيب، گزارش اشاره مي کند که لازم است، نقشه راهي براي آينده انرژي هسته اي در جهان تدوين شود که در آن مکانيزم هاي نوآورانه تأمين مالي و مکانيزم هاي ديگر در راستاي حمايت از فناوري هسته اي مورد توجه قرار گيرد.
اين گزارش تأکيد کرده است که بحث ايمني در فناوري هسته اي نيز از اهميت بالايي برخوردار است.
به اين ترتيب فرهنگ سازي درباره بالا بردن سطح ايمني پايگاه هاي هسته اي کشورها بسيار مهم است.
در اين ارتباط، نگراني در مورد برقراري ارتباط موثر سياست گذاران با شهروندان مطرح مي شود که در چهارچوب آن بتوانند سودمند بودن اين فناوري را براي افکار عمومي مطرح کنند.
گزارش توضيح مي دهد، به ويژه در مسائلي مانند ايمني، مقررات، مديريت زباله و همچنين مزاياي انرژي هسته اي فرهنگ سازي اهميت مي يابد.
شهربانو علي جمعه پور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]