تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834611351
تغییرات و تحولات هورمون ها در اطفال
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
پیرامون اختلالات هورمونی در اطفال و کم کاری و پرکاری غدد بدن آنان توضیحاتی آورده ایم که مطمئنا هر پدر و مادری باید آنان را بداند. هورمونها موادی هستند که غدد مترشحه داخلی ترشح میکنند و به داخل خون میریزند. سپس از طریق خون به بافتهای هدف میرسند و وظایف خود را انجام میدهند، اما گاهی فعالیت غدد یا تنظیمکنندههای آن دقیق نیست و اختلالی در روند کاریشان وجود دارد؛ اختلالی که باعث بروز علائمی میشود. اگرچه کمکاری یا پرکاری غدد همیشه برای بدن مخاطرهآمیز است، اما این موضوع در کودکان خیلی جدیتر است؛ چون ذرهای غفلت و تاخیر در درمان باعث بروز نقایص جبرانناپذیری خواهد شد.
غده هیپوفیز در راس سایر غدد است و ترشحات آن باعث تحریک سایر غدد برای ترشح هورمون میشود. این غده مثل پیازی با یک ساقه به قاعده مغز متصل است و داخل یک حفره استخوانی جای دارد. این غده با موادی که منشا بالاتری به نام غده هیپوتالاموس دارد، اداره میشود. غده هیپوفیز مسئول ترشح چند هورمون مهم و حیاتی مانند هورمون رشد، هورمون تیروئید، هورمون جنسی و هورمون غده فوق کلیوی است. اگر میزان این هورمونها طبیعی نباشد، اختلالاتی در بدن کودک به وجود میآورد که به تفصیل توضیح داده خواهد شد.
هورمون رشد
یکی از این هورمونها، هورمون رشد است؛ این هورمون باعث میشود در بافتهای بدن فاکتور رشد ایجاد شود. این فاکتور برای رشد اندامها الزامی است. زیادی هورمون رشد قبل از بلوغ باعث بلندقدی بیش از حد یا بیماری غولآسایی و کمبود هورمون باعث کوتاهقدی یا نانیسم میشود.
هورمون جنسی
هورمونهای جنسی (مردانه و زنانه) هم از غده هیپوفیز ترشح میشود. این هورمونها در جنس مرد و زن باعث تحریک غدد جنسی و ترشح هورمونهای جنسی میشود و در نهایت موجب بروز صفات ثانویه جنسی و باروری هستند. اختلال در ترشح این هورمونها ممکن است به بلوغ زودرس یا دیررس در کودک منجر شود.
هورمونهای تیروئیدی
غده تیروئید در زمان جنینی در محلی مشابه قاعده زبان شکل گرفته و بتدریج مهاجرت میکند و بزرگ میشود و در جلو و پایین گردن قرار میگیرد. اگر این مهاجرت انجام نشود غده در قاعده زبان قرار میگیرد و کوچکتر از معمول خواهد بود و دچار کمکاری خواهد شد. گاهی هم در محل طبیعی قرار دارد، ولی خوب رشد نکرده است. گاهی رشد آن خوب است، ولی نمیتواند هورمون بسازد و کمکاری تیروئید را ایجاد میکند. البته کمکاری تیروئید شاید ناشی از کمبود ید در محیط زندگی باشد. (مواد غذایی ید کمی دارد).
نشانههای کمکاری تیروئید
کمکاری تیروئید علائمی ایجاد میکند که برحسب سن فرق میکند. اگر نوزادی با کمکاری تیروئید مادرزادی متولد شود علائم به صورت بازبودن بیش از حد ملاج، زردی طولانی بعد از تولد، ساکتبودن کودک و دیر طلب شیر کردن، اختلال در تغذیه و تنفس، اتساع شکم و یبوست تظاهر میکند. از آنجا که فقط 10 درصد نوزادان علائم بارز این بیماری را نشان میدهند، غربالگری کمکاری تیروئید در کشورهای پیشرفته و ایران انجام میشود. به این صورت که با گذاشتن چند قطره خون روی کاغذ مخصوص و آزمایش تشخیصی کمکاری از همه نوزادان، تشخیص زودرس این بیماری را انجام میدهند. هرچه کودک بزرگتر شود، علائم بیشتر خود را نشان میدهد که بهصورت عقبماندن رشد و تکامل است. یبوست، کمخونی، پفآلودگی، پوست خشک و خشن، موهای کمپشت و خشک، رویش موهای پیشانی پایینتر از حالت طبیعی و چینهای پیشانی زیاد از علائم و نشانههای دیگر این بیماری است. تاخیر در درمان نوع مادرزادی این بیماری که در سه سال اول زندگی خود را نشان میدهد، باعث عقبماندگی مغزی میشود؛ زیرا رشد مغز تقریبا در سه سال اول عمر کامل میشود. نوع اکتسابی بیماری که بعد از سهسالگی خودش را نشان میدهد سبب عقبماندگی رشد و علائم کمخونی، پفآلودگی، یبوست، کندی ضربان قلب و کندشدن حرکات شخص میشود و رنگ زرد کاهی پوست جلب نظر میکند. کمکاری تیروئید ممکن است با بزرگی تیروئید که گواتر نامیده میشود همراه باشد یا نباشد که بستگی به علت کمکاری دارد. یکی از انواع پرکاری تیروئید به علت ایجاد آنتیبادی (پادتن) است که عملکرد مشابه هورمون تحریککننده تیروئید را دارد و باعث افزایش ترشح این هورمونها میشود. با تپش قلب، افزایش فشارخون سیستولیک، عصبانیت، بیقراری، پوست نرم و گرم و مرطوب و افزایش دفعات اجابت مزاج تظاهر میکند.
هورمونهای غدد فوق کلیه
غدد فوق کلیوی دو عدد است که در ناحیه فوقانی کلیهها مانند کلاهکی قرار گرفته است و سه نوع هورمون ترشح میکند: هورمون تنظیمکننده نمک بدن، هورمونهایی که کورتون نام دارد و تنظیم قندخون، فشارخون و مواجهه با استرس به عهده آنهاست و هورمونهای جنسی که تظاهرات بعضی از صفات ثانویه را به عهده دارد.
کمکاری این غدد باعث ایجاد علائمی از قبیل احساس ضعف و بیحالی، افت فشارخون غیرمتناوب، رنگ سیاه چهره و لثه، افزایش چینهای بدن و پشت مفاصل انگشتان دست و خطوط کف دست میشود. پرکاری آنها نیز باعث چاقی شکمی، شکافهای بنفش در پوست و تجمع چربی در پشت و ناحیه پایینتر از گردن میشود.
هورمون غده پانکراس
غده پانکراس در ابتدای لوله گوارش قرار دارد و دو نوع هورمون ترشح میکند. موادی که داخل روده میریزد و به هضم و جذب غذا کمک میکند و دو هورمون انسولین و گلوکاگن که به داخل خون ریخته میشود. انسولین و گوکاگون تنظیمکننده قند خون هستند. کمبود انسولین به بیماری مهمی به نام دیابت منجر میشود که این روزها شمار مبتلایان بزرگسال وخردسال آن رو به افزایش است.
سازوکار عمل انسولین
انسولین هورمونی است که از لوزالمعده و از سلولهایی به نام بتا ترشح میشود. این سلولها به صورت مجموعههایی در لوزالمعده قرار دارد که جزایر لانگرهانس نامیده میشود. هورمون انسولین یک هورمون سازنده است و در سوختوساز قندها، چربیها و پروتئینها اثر سازندهای دارد.
انسولین باعث ورود قند خون یا گلوکز به داخل سلول میشود و در سوختن آن کمک میکند که انرژی حاصل از آن به شکل شیمیایی در مولکولهای ATP در داخل سلول ذخیره میشود. سلولهای مختلف از این ذخایر انرژی برای اعمال مختلف خود استفاده میکنند. مثلا سلول عضلانی این انرژی را برای انقباض و سلول مترشحه آن را برای ساخت موادی که ترشح میکند به کار میبرد. مغز نیز به غیر از موارد استثنایی، از گلوکز به عنوان تنها منبع انرژی استفاده میکند. پس بدن قند خون را در محدوده باریکی حفظ میکند تا مغز آسیب نبیند. زیادی یا کمی قند باعث صدمه مغزی میشود که گاه غیرقابلبرگشت است.
انسولین در زمان گرسنگی کمتر ترشح میشود و با خوردن غذا مقدار آن افزایش مییابد. تحقیقات نشان داده که ترشح انسولین قبل از خوردن غذا، همان موقع که شخص حتی فکر خوردن غذا را میکند، آغاز میشود. لوزالمعده، انسولین را دو گونه ترشح میکند؛ یکی انسولین پایه که در تمام شبانهروز ترشح میشود و دیگر انسولینی که با خوردن هر غذا ترشح میشود. بنابراین مقدار انسولین در زمان گرسنگی و سیری مرتبا در نوسان است.
انسولین در ساختن گلیکوژن که از مولکولهای گلوکز تشکیل شده است، کمک میکند. ساختمان گلیکوژن مثل یک درخت پرشاخ و برگ ذخیره گلوکز است که در کبد و عضله ذخیره میشود. در موقع سیری مولکولهای گلیکوژن ساخته شده و موقع گرسنگی تجزیه میشود و گلوکز حاصل از کبد خارج و وارد خون میشود و به این ترتیب از کاهش قند خون جلوگیری میکند. انسولین در ساختن آن تاثیر مثبت دارد و از تجزیه آن جلوگیری میکند. انسولین همچنین باعث ساختن پروتئین و چربی میشود و از تجزیه آنها جلوگیری میکند.
دیابت؛ بیماری مزمن
دیابت نوعی بیماری است که در اثر کمبود انسولین یا کارایی نداشتن آن به وجود میآید. اهمیت بیماری دیابت به علت عوارض مزمنی است که در اثر کنترل نشدن قند خون ایجاد میشود. ایجاد عوارض مزمن سازوکارهای متعددی دارد، ولی به زبانی ساده قندخون بالا باعث چربی خون بالا میشود که در رگهای بزرگ و کوچک بدن رسوب میکند و آنها را تنگ، ناصاف و سرانجام سخت و انعطافناپذیر میکند و به دنبال آن زمینه برای ایجاد لخته روی این سطوح ناصاف مساعد میشود. درگیری عروق بزرگ و کوچک روی دستگاههای مختلف بدن مثل کلیه، چشم، اعصاب، دستگاه گوارش، قلب، مغز و اندامها در درازمدت اثر میگذارد. کنترل بیماری دیابت از این عوارض جلوگیری میکند و موجب میشود فرد زندگی طبیعی و بدون عارضه و مهمتر از همه طول عمری طبیعی داشته باشد.(دکتر مریم رزاقیآذر،فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم کودکان)
16 بهمن 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
تغییرات در برخی از تحولات اجتماعی در ایران نگران کننده است - اخبار ایران و جهان |
مشاور رییس جمهور تغییرات در برخی از تحولات اجتماعی در ایران نگران کننده است شناسهٔ خبر 2473875 دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۱ استانها > خراسان رضوی مشهد- مشاور رییس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت برخی از تحولات اجتماعی و تغییرات فرهنگی در جامعه نگران کننده امناسب ترین راههای تشویق و تربیت اطفال
راههای کنترل و تقویت روحیه و اعتماد به نفس در کودکی که تازه وارد جمع دوستان و اشنایان خود شده است را در این مطلب برایتان آورده ایم امیدواریم استفاده کنید و لذت ببرید موضوع ایجاد اعتماد به نفس در کودک یکی از دغدغههای مهم اغلب والدین است و آنها دوست دارند فرزندشان در مدرسه و اجبه اطفال دوساله خمیردندان ندهید
مراقبت از دندان های اطفال امری مهم است اما نیازی نیست به کودک زیر دو تا سه ساله مسواک و خمیردندان بدهید و این کار را با مشورت پزشک مربوطه اش انجام دهید دکتر مهسا همتی با اشاره به اهمیت تمیز کردن دندانها در سنین کودکی گفت والدین باید از شش ماهگی تا سه سالگی فضای دندانی کودک راچگونگی و نحوه تغییرات مثبت در روابط
سعی کنید در روابط زناشویی تان تازگی و تغییر ایجاد کنید و زندگی تان را از یکنواختی در بیاوریدتا جائیکه می توانید از لحاظ عاطفی هوای همسر و زندگی تان را داشته باشید همه ما می دانیم داشتن یک رابطه خوب و رضایت بخش به هیچ وجه کار آسانی نیست در روابط طولانی مدت و جدی گاه حسادت چسم ماعلت ابتلا به سوء تغذیه در اطفال
سوء تغذیه تاچه میزان بر اطفال تاثیر می گذارد و با چه عوامل و نشانه هایی در کودک مشاهده می شود و راههای درمان آن چگونه است سوءتغذیه یا عدم تغذیه مناسب یک نوع بیماری است که مهمترین دلیل ایجاد آن مصرف ناکافی یا بیش از اندازه یک یا چند ماده غذایی است همچنین باید گفت که بزرگترین مشاطفال حین خوابگردی
کودک خوابگرد نیاز به مراقبت های ویژه ای از سوی والدین دارد و مراقبت از او در هنگام شب بسیار واجب و ضروری است اکثر افرادی که خواب گرد هستند دچار آسیب های جسمی در حین خوابگردی می شوند دکتر عباسعلی ناصحی گفت خوابگردی یا راه رفتن در خواب یک اختلال خواب است که برخی افراد به آن دچاراهمیت صحبت کردن با اطفال
برخی والدین و اطرافیان فکر میکنند هنگام صحبت کردن با کودکان باید لحن بچه گانه و کودکانه ای بگیرند درصورتیکه این کار اشتباه است و باید مانند یک شخص و یا یک فرد بالغ با وی صحبت کنید حتماً بارها و بارها در زندگی تجربه کرده اید و هنگام مواجه با کودکی که تازه حرف زدن را یاد گرفته شم- واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در نیمه جنوبی کشور از فردا آغاز می شود
واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در نیمه جنوبی کشور از فردا آغاز می شود تهران - ایرنا رییس اداره ایمن سازی و بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از انجام واکسیناسیون فلج اطفال در نیمه جنوبی کشور در دو نوبت و روزهای 4 تا 7 بهمن و نیز 3 تا 6 اسفند خبر دادترغیب و تشویق اطفال به تره بار
اکثر افراد به خوردن سبزیجات میلی ندارند و از آن دوری می کنند می خواهیم راه و روش جذب کردن آنان به میل کردن این غذاها را برایتان شرح دهیم هیچ وقت نمیتوان کودکان را مجبور به انجام کاری کرد اما باید آنها را به تدریج به خوردن سبزیجات علاقهمند کرد این کار را باید با صبر و حوصله همتخصص بیماریهای اطفال: هر شب ماندن نوزاد در بخش NICU حدود ۱۰ میلیون تومان آب میخورد
متخصص بیماریهای اطفال هر شب ماندن نوزاد در بخش NICU حدود ۱۰ میلیون تومان آب میخوردیک متخصص بیماریهای اطفال با اشاره به هزینه ۱۰ میلیون تومانی هر شب NICU در بیمارستان خصوصی برای نوزادان بر لزوم رعایت تمام نکات و ظرافتها برای سلامت کودک تأکید کرد فیروزه ساجدی متخصص بیماری&zwnjتغییرات ژنتیکی ویروس ابولا، مانع درمان میشود
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۰ متخصصان آمریکایی با بررسی ساختار ژنتیکی ویروس ابولا چندین جهش را در آن مشاهده کردند که میتواند روند درمان بیماری با داروهای جدید را تحت تاثیر قرار می دهد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا جفری کوگلمان از موسسه بیماریهای عفوندانستنی های برای عادت مکیدن انگشتان اطفال
مکیدن انگشت یک اختلال عاطفی و روانی در کودک است که در پی برخی احساسات در دوران شیرخوارگی ایجاد می شود و تبدیل به نوعی عادت در کودک می شود یک روانشناس گفت مکیدن شست زبان انگشتان پستانک گوشهی پتو یا قطعهای از پارچه از عاداتی هستند که در شیرخوارگان مشاهده میشود و به کودک احاز سرفه های ماندگار اطفال بترسید
مراقب باشید اگر فرزندتان دچار سرفه های طولانی مدت و مرتب و بدون وقفه شده است احتمال ابتلای وی به سیاه سرفه بسیار بالاست مسعود مردانی فوق تخصص بیماریهای عفونی سیاه سرفه را یک بیماری عفونی واگیر دستگاه تنفسی دانست و گفت این بیماری از طریق استنشاق قطره های تنفسی شخص بیمار سراینوشابه و هورمون های جنسی دختران
نوشابه و هورمون های جنسی دخترانطبق آخرین تحقیقات مشخص شده است که با مصرف بیشتر نوشابه نوجوانان بخصوص دختران مستعد ابتلا به بلوغ زودرس خواهند شد و دچار مشکلات هورمونی و عدیده ای از این قبیل نیز خواهند شد متخصصان آمریکایی در بررسیهای خود مشاهده کردند دخترانی که میزان زیادی نتشویش والدین و مضطرب کردن اطفال
از جمله مضرات تشویش و اضطراب در مادران احساس اضطراب و نگرانی در کودکان است که منجر به رفتارهای پرخاشگرانه و تغییر در احساسات کودک نیز می شود سعید رضایی تصریح کرد استرس یکی از عوامل رفتاری است که والدین در منجر شدن کودکان به آن نقش تاثیرگذاری دارند استرس یکی از حساس ترین متغیرآتش و اطفال
چرا کودکان به شعله های آتش علاقه دارند دلیل این علاقه مندی در چیست و چرا با آن سرگرم می شوند علی سلیمانی منطقهی کردستان اظهار کرد بر اساس نظریه بندر کودکان آتشافروز با توجه به سن آنان به دو دسته ایجاد آتشسوزی قبل از بلوغ که نشانهی عمل تهاجم یا انتقام است و ایجاد آتشمزمن ترین ناراحتی در اطفال پسر
مقابله با این بیماری مزمن و مهلک در اطفال پسر امری بسیار سخت و دشوارتر از اطفال دختر است پس با مشاهده این بیماری در پسرانتان محتاط تر باشید خشکی هوا همراه با آلودگی هوا موجب تشدید بیماری برونشیت میشود نوربخش متخصص ریه گفت برونشیت به معنای التهاب لولههای برونشی میباشد برون-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها