واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
چرا ایرانی ها اجناس خارجی را دوست دارند؟
ایرانی ها مدتی است خارجی پسند شده اند. این مساله را می توان از فروش خوب کالاهای بی کیفیت چینی در کشور به خوبی فهمید.با این که همه مردم بر بی کیفیت بودن کالاهای چینی تاکید دارند اما با این حال باز هم بین برند چینی و برند ایرانی این برند چینی است که برنده می شود.
روز نو : ایرانی ها مدتی است خارجی پسند شده اند. این مساله را می توان از فروش خوب کالاهای بی کیفیت چینی در کشور به خوبی فهمید.با این که همه مردم بر بی کیفیت بودن کالاهای چینی تاکید دارند اما با این حال باز هم بین برند چینی و برند ایرانی این برند چینی است که برنده می شود.
به گزارش روز نو، هنوز از یادها نرفته است که همین چند وقت پیش ، وزير امور اقتصاد و دارايي در نشست همانديشي اصحاب فرهنگ و هنر با وزير اقتصاد و دارايي نیز از این وضعیت خارجی پرستی در کشور گله کردو گفت: صلاح اقتصاد فرهنگ و هنر ضروري است و خريد خارجي نبايد افتخار تلقي شود.
علي طيب نيا تأکيد کرد: بيجهت نيست که رهبر معظم انقلاب امسال را سال اقتصاد و فرهنگ ناميدند زيرا رابطه عجين شده ميان اقتصاد و فرهنگ وجود دارد اينکه کداميک زيربنا است از سالهاي دور مطرح بوده اما رابطه نزديکي با هم دارند و در تاريخ نشان ميدهد انقلاب فرهنگي مقدم بر انقلاب صنعتي بوده است.
وي افزود: شرط لازم رسيدن به رشد اقتصادي پايدار تحقق اين اولويتها است که خود مستلزم پيشنيازهاي فرهنگي بوده و توليد به معناي خلق ارزش بايد در جامعه شناخته شود و براي نيروي کار و سرمايه ارزش قائل باشيم.
وي با اشاره به اينکه خريد خارجي را نبايد افتخار تلقي کنيم، اظهار داشت: فرار از ماليات نبايد افتخار باشد و در کنار آن اخلاق حرفهاي لازمه و عنصر توسعه اجتماعي است تا در جامعه و ميان کاسبان اعتماد وجود داشته باشد.
بعد از آن هم وزير صنعت، معدن و تجارت در خصوص استفاده از کالاهای ایرانی گفته: تشويق مردم به مصرف کالاهاي داخلي نقش موثري در رفع مشکلات بخش صنعت دارد.
محمدرضا نعمتزاده در جمع فعالان اقتصادي استان که با حضور معاون اول رئيس جمهور در استانداري مرکزي برگزار شد با تاکيد بر اينکه تشويق مردم و مصرف کنندگان به تهيه و مصرف کالاها و توليدات ايراني بايد در تبليغات توليد کنندگان و صنعتگران داخلي مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: با ترغيب مصرف کنندگان به خريد کالاهاي داخلي بخش عظيمي از مشکلات صنعت و توليد کشور رفع خواهد شد.
وي خاطر نشان کرد: تخريب بازار محصولات خارجي جزو طرح خروج از رکود اقتصادي است که در دستور کار و در حال پيگيري است.
با وجود این سخنان اما هنوز هیچ راهکار عملی برای ترغیب مردم به اجناس تولید داخل تدوین نشده است و همواره این فرهنگ که حتی جنس بنجل چینی از جنس ایرانی بهتر است میان مردم تبلیغ و نهادینه می شود که سود آن هم به جیب یک عده دلال سودجو می رود که تولید ایرانی را ورشکست می کنند.
در این میان، يکي از مواردي که در اقتصاد ايران همواره مغفول مانده، بحث "برندسازي" است که اعتبار اجناس ايراني را براي مشتريان داخلي و خارجي افزايش خواهد داد.
در تاريخ کشور در بازارهای اقتصادی، برندهاي نام آشنايي در زمينه فرش، برنج و زعفران ايراني وجود داشته که در اثر کم توجهي از بين رفتهاند و اکنون بايد از زواياي مختلف مورد بررسي کارشناسي قرار گيرد که چگونه ميتوان آنها را احيا کرد.
در عين حال ميتوان گفت تنها بخشي که تاکنون در حوزه "برندسازي" در کشور ما خوب عمل کرده صنايع غذايي است که البته بسياري از اين محصولات به دليل ممنوعيت واردات، رقباي خارجي ندارند و آن دسته از محصولات غذايي نيز که واردات دارند، اختلاف قيمت زيادي بين نمونه داخلي و خارجي آنها ديده ميشود.
به گزارش خبرایرانی، اين در حالي است که در حوزه صنايع ديگر توليدات ايراني از لحاظ "برندسازي" بسيار ضعيف عمل کردهاند و شايد تعداد برندهاي داخل ايران که در همه صنايع اسم و رسمي براي خود پيدا کردهاند، کمتر از 50 برند باشد.
توليدکنندگان نيز ايجاد برندهاي موفق را در صنعت کشور نيازمند حمايت دولت ميدانند و معتقدند براي پيشرفت در اين زمينه، صنايع نميتوانند به تنهايي وارد عرصه شوند؛ هرچند که بايد فرهنگ وابستگي به دولت کم کم از ميان صنايع ايران حذف شود.
مهدي يکتا - دبير اتحاديه توليد و صادرات پوشاک ايران - با بيان اينکه هزينه "برندسازي" در ايران بالاست، در این خصوص گفته: هر بنگاه اقتصادي که بخواهد در ايران شفاف کار کند، ثبت شود، کد دارايي رد کند و شماره کارگاه بيمه بگيرد با مشکلات بيشتري روبرو ميشود چراکه شهرداري، اماکن، تعزيرات، دارايي، سازمان حمايت و اداره بهداشت اين واحد را اذيت ميکنند.
وي با بيان اينکه در اين شرايط کمتر کسي به افزايش توليد و توسعه کارش علاقه دارد، اظهار کرده: براي "برندسازي" هزينهها افزايش مييابد و واحد توليدي بايد براي تبليغات نيز هزينه کند. از سوي ديگر واحدهايي که برند ميشوند به دليل اين هزينهها داراي دارايي نامشهود ميشوند، اداره دارايي آن را قبول ندارد.
يکتا با انتقاد از سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان براي قيمتگذاري در برندها گفته: برندهاي خارجي با هر قيمتي که دلشان بخواهد اجناس خود را ميفروشند اما ما بسيار تحت فشار هستيم.
با این حال اما با وجود همه این سخنان، هنوز هم بازار خارجی ها در اقتصاد ایران داغ است و مردم نیز خرید از برندهای خارجی را به ایرانی ترجیح می دهند و کسی هم به فکر نیست.
منبع: خبرایرانی
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]