تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830765712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مردان هم سرطان پستان می‌گیرند |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مردان هم سرطان پستان می‌گیرند
کد خبر: ۴۷۲۷۱۵
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۱ - 04 February 2015


یک جراح پستان بر لزوم جدی گرفتن معاینات دوره‌ای افراد از بافت پستان جهت تشخیص زودرس بیماری‌های پستان تاکید کرد و توضیحاتی را در این باره ارایه داد.

به گزارش ایسنا، دکتر لعبت گرانپایه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشستی خبری در هفته مبارزه با سرطان، گفت: از بین هر 7 تا 8 زن یک نفر در طول عمر خود می‌تواند به سرطان پستان مبتلا شود که متاسفانه شیوع بسیار بالایی است.

وی در این باره ادامه داد: در کشورهای غربی و اروپایی با توجه به غربالگری‌ها و بیماریابی‌های انجام شده سالانه تشخیص سرطان‌های جدید حدود 30 تا 40 درصد افزایش می‌یابد و به همین دلیل حدود 44 درصد مرگ‌ومیرها کاهش یافته است. همین امر تاکیدی است بر غربالگری و بیماریابی؛ چراکه هر چه تشخیص بیماری در مراحل اول آن صورت گرفت، شانس درمان افزایش یافته و در طول عمر فرد کمک کننده است.

به گرانپایه، در ایران نیز تقریبا همین آمار وجود دارد. اما سن شیوع و بروز سرطان 5 تا 10 سال پایین‌تر از کشورهای پیشرفته است؛ چراکه جامعه ایرانی جامعه جوانی است.از طرفی منطقه جغرافیایی، سیستم تغذیه‌ای و همچنین شرایط محیطی نیز در بروز این بیماری تاثیرگذار هستند.

وی دهه 4 و 5 زندگی را سن شیوع سرطان پستان خواند و گفت: متاسفانه در سنین زیر 30 سال هم بیمار داریم. بر همین اساس افزایش سطح آگاهی مردم در مورد این بیماری بسیار اهمیت دارد. هر چه سطح آگاهی مردم افزایش یابد، این بیماری در مراحل پایین‌تر شناسایی شده و درمان راحت‌تر انجام می‌شود. همچنین هزینه‌های درمان در مراحل پایین‌تر نیز کاهش یافته و از نظر روحی و روانی نیز تاثیر بسزایی دارد. این درحالیست که هنوز بیمارانی داریم که در مراحل پیشرفته بیماری مراجعه می‌کنند؛ بطوری که زخم تمام سینه را گرفته و عفونت روی آن سوار شده است.

این جراح پستان با اشاره به مشکلات فرهنگی که مانع مراجعه زودهنگام فرد مبتلا جهت درمان می‌شود، اشاره کرد و گفت: بیمار نباید بیماری‌اش را مخفی کند. نباید از ترس شیمی درمانی یا برداشتن بافت پستان از شروع درمان استنکاف کند. البته تاکید ما بر روی آگاهی و پیشگیری است و همچنین در صورت ابتلا، بیماری سریع شناسایی شده و با درمان جزیی بهبودی حاصل شده و بیمار به زندگی عادی بازگردد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان پستان گفت: عدم شیردهی، نازایی یا عدم زایمان وزایمان فول‌ترم بعد از سن 35 سالگی نیز از عوامل خطر این بیماری است. پایین بودن سن شروع سیکل ماهیانه و همچنین یائسگی بعد از 55 سالگی از فاکتورهای خطر محسوب می‌شوند. متاسفانه به دلیل عدم تحرک و چاق شدن افراد، گزارش‌هایی از آغاز سیکل ماهیانه از سن 8 تا 9 سالگی داشته‌ایم. افزایش سن نیز یکی دیگر از عوامل خطر سرطان پستان است.

گرانپایه افزود: همچنین سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری نیز حدود 10 تا 15 درصد در ابتلا فرد به این بیماری موثر است. تنها استثنایی که در زمینه موارد فامیلی مطرح است، وجود سرطان در فرد مذکر یا وجود سرطان پستان در فرد زیر 40 سال است که احتمال ابتلا به سرطان را تا 80 درصد افزایش می‌دهد. افراد درجه یک چنین خانواده‌ای باید بررسی‌های ژنتیک را جهت پیشگیری‌های لازم، انجام دهند.

وی گفت: رژیم غذایی نامناسب، استفاده زیاد از غذاهای حاوی اسید چرب اشباع، چاقی، مصرف مشروبات الکلی، سیگار و برخورد با اشعه از دیگر عوامل خطر این بیماری است. همچنین زنانی که در کارخانجات شیمیایی و آرایشی و بهداشتی کار می‌کنند و از حفاظت خوبی برخوردار نیستند، می‌توانند در خطر ابتلا به این بیماری باشند. این افراد جزو پرخطرها محسوب می‌شوند و لازم است معاینات دقیق و همچنین ماموگرافی سالانه را جدی بگیرند.

گرانپایه گفت: ویتامین د،ث و ای و همچنین شیردهی کامل و کافی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است. تغذیه صحیح و محدودیت در مصرف فست فودها و چربی‌های اشباع از دیگر فاکتورهای حفاظتی محسوب می‌شوند.

وی همچنین با اشاره به سه پایه غربالگری در سرطان پستان گفت: ابتدا معاینه توسط خود افراد توصیه می‌شود. از 20 سالگی همه زنان باید این معاینات را داشته باشند و از روز 7 تا 10 سیکل ماهیانه می‌توانند این معاینات را انجام دهند. هرگونه مشاهدات غیرمعمول در بافت پستان باید جدی گرفته شود. ترشح خونی یا مایع شفاف رنگ از نوک پستان نیز هشداری است که باید سریع به جراح مراجعه شود.

گرانپایه ادامه داد: معاینه توسط جراح نیز مرحله دوم پیشگیری از این بیماری است. انجام سالانه این معاینات از 20 تا 25 سالگی و پس از 25 سالگی هر شش ماه یک بار توصیه می‌شود. البته انجام این معاینات توسط جراح در برخی بیماری‌های خاص باید بر اساس توصیه جراح مربوطه صورت گیرد. همچنین در صورت توصیه جراح از نمونه‌برداری نترسید چراکه با نمونه‌برداری تغییری در ماهیت بافت پستان اتفاق نمی‌افتد.

وی افزود: پایه سوم غربالگری نیز ماموگرافی است. اگر تمام افراد جامعه در این غربالگری قرار گیرند، بیشتر موارد بیماری با پیشرفت زیر یک سانتی‌متر کشف می‌شوند و شانس زنده ماندن آن‌ها در پنج سال آینده صد در صد است. مامور گرافی معمولا از 35 سالگی به بعد پیشنهاد می‌شود. بین 35 تا 40 سالگی همه زنان باید اولین ماموگرافی پایه را به عنوان پیشگیری انجام دهند. افراد معمولی که عوامل خطری ندارند در سنین 40 تا 50سالگی باید هر 2 سال یک بار و از 50 تا 60 سالگی سالانه یک مرتبه ماموگرافی کنند. در صورتی که تمام این موارد طبیعی بود از 60 سالگی تا پایان عمر هر سه سال یک مرتبه باید ماموگرافی کنند.

این جراح پستان تاکید کرد: معاینه فرد توسط ماما یا متخصص زنان اشتباه است چراکه ماماها و متخصصان زنان در حوزه بیماری‌های رحم و تخمدان احاطه کامل دارند و در مورد پستان اطلاعات‌شان کامل نیست. بنابراین جهت معاینه باید به گروه جراحان مراجعه کنند و راهنمایی بگیرند.

وی با اشاره به اینکه مردان نیز به سرطان پستان مبتلا می‌شوند، گفت: آمار این بیماری در مردان کشورهای غربی یک درصد و در مردان ایرانی یک تا چهار درصد است. بخشی از این موضوع به مسایل جغرافیایی، ژنتیکی و همچنین مصرف داروهای بدنسازی جهت بزرگ شدن حجم پستان در مردان در سالن‌های بدنسازی است. بزرگ شدن حجم پستان در مردان احتمال ابتلا به سرطان پستان را در آنها افزایش می‌دهد. از آنجا که بافت پستان مردان کم حجم است، بیماری زودتر به مراحل بالاتر می‌رسد و از آنجا که مردان معمولا این توده‌ها را جدی نمی‌گیرند، بیماری زمانی کشف می‌شود که گاها عضلات قفسه سینه را نیز درگیر کرده است.

گرانپایه در ادامه هزینه‌های بالای درمان از جمله هزینه داروی هرسپتین و همچنین عدم پوشش بیمه‌ای بازسازی پستان را مورد اشاره قرار داد و گفت: به دلیل این هزینه‌ها گاهی بیماران از ادامه درمان منصرف می‌شوند.

وی در پایان به پیشرفت‌های حاصل شده در درمان سرطان پستان و شیمی درمانی و همچنین میزان موفقیت درمان‌ها را مورد اشاره قرار داد و باتاکید بر مقوله امید در بیماران، گفت: با پیشرفت‌های حاصل شده در درمان‌های جراحی زیبایی نیز بیمار می‌تواند به مرحله قبل از بیماری بازگردد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن