واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پیشگیری از 30 تا 40 درصد سرطانها
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: 30 تا 40 درصد از سرطان ها قابل پیشگیری و به همین میزان نیز در صورت تشخیص به موقع، قابل درمان هستند.
کد خبر: ۴۷۰۷۹۳
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۲ - 28 January 2015
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: 30 تا 40 درصد از سرطان ها قابل پیشگیری و به همین میزان نیز در صورت تشخیص به موقع، قابل درمان هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، نوذر نخعی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان افزود: طبق آخرین نقشه میزان بروز سرطان در سال 2014، کشورهایی مانند استرالیا، آمریکا و فرانسه میزان بروز سرطان در هر 100 هزار نفر بالای 300 و این آمار در ایران 100 تا 150 نفر است.
وی بیان کرد: اما میزان آمار فوتی های ناشی از سرطان از این روند پیروی نمی کند و رتبه اول را در کشورهای آسیای شرقی داریم.
وی گفت: خوشبختانه ایران در زمینه میزان فوتی های ناشی از سرطان رتبه بالایی ندارد، اما نباید در این زمینه غافل باشیم، زیرا آینده خوبی را در پیش نداریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: براساس آمار سال 2014 سازمان بهداشت جهانی، سالانه 400 هزار مرگ در ایران اتفاق می افتد که 30 هزار و 200 مورد ناشی از سرطان در مردان است.
وی مرگ ناشی از سرطان های معده، سیستم تنفسی، مری و پروستات را جزو رده های اول در مردان ایران عنوان کرد و گفت: مرگ ناشی از سرطان در جمعیت زنان کشور ما 23 هزار و 300 نفر است که سرطان پستان، معده، مری و روده بزرگ در رده های اول هستند.
این متخصص پزشکی اجتماعی ادامه داد: از نظر میزان بروز سرطان در جمعیت مردان سرطان های معده، مثانه، پروستات، روده بزرگ و ریه و در جمعیت زنان سرطان های پستان، روده بزرگ، معده، مری و تخمدان در رده های اول قرار دارند.
نخعی با بیان اینکه ثبت سرطان از سال 83 با مصوبه مجلس شورای اسلامی قانونی و اجباری شده است، تصریح کرد: با این وجود آمار دقیقی از میزان سرطان در کشورمان وجود ندارد.
وی گفت: موج بیماری های واگیردار با انجام فعالیت های درمانی و پیشگیری کاهش یافته است و از سوی دیگر به ترتیب شاهد افزایش موج تصادفات، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان هستیم.
وی با اشاره به اینکه سالانه در ایران 70 هزار بیمار سرطانی شناسایی می شود، بیان کرد: 300 هزار نفر سرطانی در ایران زندگی می کنند.
وی با تاکید بر پیشگیری از بروز سرطان افزود: بخشی از دلایل ایجاد سرطان وابسته به نوع زندگی و رفتار فردی ماست و با رعایت اصولی می توانیم از بروز آنها جلوگیری کنیم.
نخعی خاطرنشان کرد: استعمال دخانیات به عنوان مهمترین عامل قابل پیشگیری در سرطان هایی از جمله ریه، مری، حنجره، دهان، حلق، کلیه، مثانه، پانکراس، معده و دهانه رحم است.
وی نوع غذا را دومین عامل برای جلوگیری از ابتلا به سرطان عنوان کرد و گفت: غذاهای سرخ کردنی، فست فودها، استفاده بیش از حد نمک در غذا در بروز سرطان موثر هستند.
این متخصص پزشکی اجتماعی و پیشگیری، عفونت ها را نیز در بروز سرطان موثر دانست و ادامه داد: عفونت هایی مانند هپاتیت B و C، ویروس HPV که می تواند از طریق لیوان مشترک، قاشق مشترک و دست های آلوده انتقال یابد، در سرطان تاثیر دارند.
وی تصریح کرد: آلودگی های محیطی از جمله افلاتوکسین موجود در مواد غذایی، آرسنیک آب در حد غیرمجاز و کاهش فعالیت های بدنی در ابتلا به سرطان نقش دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: هر فرد باید 150 دقیقه در هفته فعالیت های فیزیکی متوسط داشته باشد.
نخعی در مورد ارتباط موبایل با سرطان گفت: این موضوع به صورت کاملا علمی ثابت نشده است، اما در آزمایش صورت گرفته بر روی موش های آزمایشگاهی در ایجاد تومورهای مغزی موثر بوده است.
وی گفت: کنترل مصرف دخانیات، سبک غذاخوردن و فعالیت فیزیکی سه عامل مهمی است که می تواند از بروز سرطان جلوگیری کند.
هشتم تا پانزدهم بهمن به عنوان هفته ملی مبارزه با سرطان نامگذاری شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]