تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر خداوند بوسیله تو یک نفر را هدایت کند برای تو بهتر است از دنیا و هر آنچه د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831089173




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سوء استفاده ی بنیادگرایان افراطی از مسلمانان مهاجر به اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سوء استفاده ی بنیادگرایان افراطی از مسلمانان مهاجر به اروپا تهران - ایرنا - از دیدگاه «خاویر سولانا» مسوول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، شماری از مهاجران مسلمان به این قاره به وسیله ی گروه های تندرو و بنیادگرایان افراطی به کار گرفته می شوند و مورد سوء استفاده ی مذهبی قرار می گیرند که به نظر می رسد نداشته هایشان را به آنها می بخشند؛ احساس مالکیت، هویت و هدف.


وزیر امور خارجه ی پیشین اسپانیا و عضو کنونی موسسه «بروکینگز» در تازه ترین تحلیل خود که امروز (سه شنبه) در پایگاه خبری و تحلیلی آمریکایی «پراجکت سیندیکیت» منتشر شد، خاطر نشان کرد که شماری از جوانان کشورهای شمال آفریقا مانند مراکش (مغرب) به امید یافتن زندگی بهتر خود را به فرانسه می رسانند اما به دلیل فرودستی اقتصادی هرگز با بدنه ی اصلی جامعه یکی نمی شوند.
به اعتقاد خاویر سولانا « این داستان هزاران بار در غرب اروپا تکرار شده و نهایت ِ وضع مهاجران و خانواده هایشان فقر و انزوا است. در بدترین حالت شماری از مهاجران مسلمان به قاره ی سبز پس از یک عمر زندگی در حاشیه، برای جلوگیری از تباهی و حتی مرگ خود، چاره ای ندارند جز آن که از برخی گروه های بنیادگرا و تروریستی (مانند القاعده و داعش) پیروی کنند».
از نگاه این تحلیلگر، پس از حمله به دفتر نشریه فکاهی «شارلی ابدو» در پاریس و جلوگیری از حمله های مشابه در بلژیک، اروپا باید در عملکرد خود بازنگری و درک کند که نسل دوم و سوم مهاجران، مستعد فریفته شدن با زبان چرب و نرم سازمان های تروریستی (دهشت افکن) هستند؛ زیرا شهروندی اروپا به ادغام سیاسی و اجتماعی آنها منجر نشده است. حتی سال های بحران مالی و در پی آن افزایش نابرابری، شرایط را بدتر کرده است.
مردم به امید نیاز دارند، آنها باید با تصور نوید آینده ای بهتر به آنها و جوامع شان زندگی کنند. کشورهای اروپایی روزگاری این احساس امید را منتقل می کردند اما بحران و واکنش رسمی به آن، نگرانی و سرخوردگی را جایگزین امید کرد. این وضعیت زمینه را برای عوام فریبی گروه های تروریست و بنیادگرا به یک میزان مناسب کرد. برآورد می شود بیش از یک هزار و 200 شهروند فرانسوی، 600 انگلیسی، 550 آلمانی و 400 بلژیکی به این گروه ها در سوریه و عراق پیوسته باشند. دیگر کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا با پدیده ی مشابهی روبرو هستند و بعضی از شهروندان اروپایی مانند عاملان حمله به شارلی ابدو در درون کشور عمل می کنند.
سرویس های اطلاعاتی و نیروهای پلیس در کشورهای اروپایی باید برای جلوگیری از تکرار این گونه حمله ها تلاش کنند. افزون بر این، طرح راهبردی برای رویارویی (مقابله) با گروه ها و جنبش های تندرو پیش و بیش از همه به درک انگیزه های آنها نیاز دارد. کشورهای غربی باید از مرحله ی دفاع از آزادی بیان و بهبود همکاری های پلیس فراتر رفته و راهکارهای درازمدتی را برای حل و فصل انزوای اقتصادی و اجتماعی طرفداران این گروه ها بیابند و همزمان از رویارویی فرهنگی و اتکا به سرکوب صرف، بپرهیزند.
از این مهم تر، دست یافتن به چنین راهکارهایی مستلزم پرهیز از معیارهای نادرست و دوگانه در مورد آزادی و امنیت است. اگر نگرانی های امنیتی از حقوق اولیه و آزادی ها مهم تر تلقی شود، افراط گرایی پیروز می شود و همین امر زمانی اتفاق می افتد که موج «اسلام هراسی» در غرب بیشتر شود.
یک هفته پس از حملات پاریس «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان، سخن «کریستین ولف» رییس جمهوری پیشین این کشور را در سال 2010 میلادی تکرار کرد که گفته بود اسلام به اندازه یهودیت و مسیحیت جزیی از آلمان است. این سخن مسیر درست پیش رو است. مهاجران مسلمان چه نسل اول، دوم یا سوم باشند باید بتوانند در جامعه ی اروپایی ادغام و از فرصت های برابر با شهروندان و ساکنان اروپا برخوردار شوند. این اصل باید در سطوح جهانی از راه ایجاد چارچوبی جامع با هدف تسهیل و تسریع توسعه و تشویق مبارزه با افراط گرایی در جهان اسلام مد نظر قرار گیرد.
بنیادگرایی ِ خشونت بار و درگیری های داخلی که جوامع مسیحی را سده ها درگیر کرده و عقب نگه داشته بود به گذشته تعلق دارد و نباید در گذشته باقی بمانیم. مذهب تنها نظام باورها نیست، بلکه یک نهاد و زبان نیز هست که برای یافتن پیرو، رقابت می کند. گروه های تروریست ِ افراطی برای تقویت برداشت مخدوش خود از اسلام راستین به عنوان تنها نهاد، تلاش می کنند و می خواهند گفتمان و ادبیات خود را در کل جهان اسلام غالب کنند.
امروزه گروه هایی مانند داعش و بوکو حرام در نیجریه در تلاش برای حمله به مسلمانان و مسیحیان، به القاعده پیوسته اند تا از رهبری خود در جهان اسلام محافظت کنند. این گروه ها از فضای آشفته و نهادهای ضعیف و رو به افول برای کسب پایگاه سرزمینی استفاده می کنند. در واقع دوران گذار ناموفق در سوریه، لیبی و یمن بعد از انقلاب های بهار عربی ظهور داعش را تقویت کرد. میلیون ها جوان با وجود سرگردانی از دهه ها فلاکت اجتماعی، بیکاری و دیکتاتورهای خشن جرات کردند آینده بهتری را برای خود رقم بزنند. با آن که تونسی ها تا حدی پیشرفت کردند، امیدهای دیگر جوامع محمل بهار عربی مانند بسیاری از مهاجران مسلمان در اروپا بر باد رفت.
اسلام ِ مخدوش و تحریف شده ی گروه های بنیادگرا و تروریستی مانند دیگر برنامه های سیاسی تقلیل گرایی می تواند افراد مختلفی را فریب دهد. نقطه اشتراک همه ی آنها احساس فقدان هدف یا ثمربخشی است. غرب باید این نکته را دریابد که همان طور که تجربه ی افغانستان و عراق نشان داد، درگیری در جهان عرب از طریق مداخله نظامی قابل حل نیست. تنها راه برای برقراری نظم و پیشرفت در منطقه توانمندسازی مسلمانان میانه رو است تا بتوانند بر خشونت و نیروهای تندرو غلبه کنند. نقش غرب باید شناسایی آنان و پیشنهاد ارایه حمایت و مُهر قبول بر میانه روها باشد. این راهکار باید در کشورهای اروپایی و خارج از این کشورها عمل شود.
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم** پ. ع**9278**1459



14/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن