محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843017499
سوء استفاده از اعتقادات مذهبی در شبکههای اجتماعی/ علل نباریدن باران از نگاه روایات
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
سوء استفاده از اعتقادات مذهبی در شبکههای اجتماعی/ علل نباریدن باران از نگاه روایات
ذکر احادیث و روایاتی در مورد علل گسترش خشکسالی و نباریدن باران و ارتباط آن با رفتار گروه خاصی از جامعه از آن دست موضوعات حساسیت برانگیزی است که این روزها مورد علاقه بسیاری از کاربران فضای مجازی قرار گرفته است.
سایت ایران اسلامی نوشت: افزایش آگاهی های دینی و مذهبی یکی از بهره های مفیدی است که شبکه های اجتماعی برای استفاده کنندگان از این ابزار نوین می توانند به همراه داشته باشند، اما شفاف نبودن فضا در این گونه شبکه ها، باب سوء استفاده های گوناگون به خصوص در زمینه اعتقادات مذهبی را، همواره باز نگه داشته است.
اختلاف افکنی های مذهبی و ایجاد شبهه از طرق گوناگون، نمونه ای از آسیب هایی است که می تواند پایه های اعتقادی بخشی از کاربران فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را مورد تهدید قرار دهند.
ذکر احادیث و روایاتی در مورد علل گسترش خشکسالی و نباریدن باران و ارتباط آن با رفتار گروه خاصی از جامعه از آن دست موضوعات حساسیت برانگیزی است که این روزها مورد علاقه بسیاری از کاربران فضای مجازی قرار گرفته است.
در یکی از احادیث مورد اشاره آمده است:
امام رضا (ع) می فرمایند:
هرگاه حاکمان دروغ بگویند باران نمیبارد.
میزان الحکمه جلد 3 صفحه 286
حجت السلام سید محمد حسینی رجایی، کارشناس فقهی دفتر حضرت آیت الله العظمی سبحانی در خصوص اینکه آیا هر حدیث و روایتی را می توان مصداق وضعیت موجود جامعه دانست، به خبرنگار ایران اسلامی گفت: این احادیث تمام آنچه که باید گفته شود نیست و مانند کسی است که آدرس ناقصی دارد و در نهایت به مقصد نمی رسد. البته در وجود این دسته روایات و صحت و سند آن نمی توان تردید کرد ولی هنگامی که تنها از فرازهای کوتاه از چند روایت استفاده ی ابزاری و سیاسی می شود، نوعی بی انصافی و تحریف محسوب می شود.
دلیل این که در گذشته اجازه نقل حدیث از مجتهدین صادر می شده، به خاطر همین مسئله بوده است که افراد به خاطر مصالح شخصی و مطامع سیاسی از احادیث سوء استفاده نکنند.
به عنوان مثال روایتی از امام رضا وجود دارد که ایشان می فرمایند:
«رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا»
خداوند رحمت کند بنده ای که امر ما را احیا می کند.
فردی از حضرت سوال می پرسد، احیای امر شما چیست؟
حضرت در جواب می فرمایند:
«یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ»
علوم ما را یاد بگیرد و به مردم یاد دهد
در ادامه حضرت می فرماید:
«فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا»
پس اگر مردم زیبایی ها و محاسن کلام مارا بدانند از ما تبعیت می کنند ( میزان الحکمه جلد 8)
این روایات در واقع ضرورت و اهمیت و حساسیت نقل حدیث را بیان می کند، چون تبعیت مردم از حسن کلام نشات می گیرد و اگر کلام ناقص باشد آن حسن را ندارد.
3 دسته روایت درباره دلایل نباریدن باران
حسینی با بیان اینکه نباریدن باران از منظر روایات، دلایل مختلفی دارد، افزود: در مورد نیامدن باران و خشکسالی 3 گروه روایات داریم:
در گروه اول که تعداد بیشتری از روایات را شامل می شود، خود مردم خطاب روایات هستند.
حضرت رسول اکرم (ص) می فرماید: هرگاه کم فروشی شود، خداوند ایشان یعنی مردم را به خشکسالی و کمبود گرفتار می کند.
رسول خدا (ص) در حدیث دیگری می فرماید: همیشه امتم در خوشى و خوبى باشند تا زمانى که با هم دوستى کنند و بهم هدیه دهند و امانت را بپردازند و از حرام دورى کنند و از مهمان پذیرائى کنند و نماز را برپا دارند و زکات را بدهند، چون انجام ندهند گرفتار قحطى و خشکسالى شوند.
جلد شانزدهم بحار الانوار صفحه 251
پیغمبر اکرم (ص)فرمود: هیچ مردمى عهدشکن نشدند مگر اینکه دشمن آنها بر آنها مسلّط گردید و هیچ قومى ظلم نکردند مگر اینکه کشتار در بین آنها زیاد شد. و هیچ قومى از پرداخت زکات امتناع نکردند مگر اینکه از آمدن باران ممنوع شدند.
و در ما بین آنها عمل منافى عفّت و فحشاء ظاهر نشد مگر اینکه در میان آنها مرگ مفاجات شیوع پیدا کرد. و هیچ قومى کم فروشى نکردند مگر اینکه به خشکسالى مبتلا شدند.
ارشاد القلوب - ترجمه طباطبایى صفحه 283
گروه دوم حاکمان هستند که در جامعه کنونی ما روسای یک حکومت و مناصب قضاوت را می توانیم در جایگاه حاکمان قرار دهیم.
حضرت رسول (ص) فرمود: هر گاه زمامدار ستم کند باران کم مىشود و هر گاه اهل ذمّه را فریب دهند و نیرنگ بازى کنند دشمنانشان بر آنان آشکار گردد و هر گاه کارهاى زشت و ناپسندید آشکار شود زمین لرزه ایجاد شود و هر گاه امر بخوبى و معروف و پیشگیرى از محرّمات کم شود محرمات مباح شمرده شود همانا گناه بجاى ثواب و ثواب بجاى گناه قرار گیرد بعد اندیشه کنند پس از فکر و اندیشه پشیمانى و بازگشت است.
نهج الفصاحه - مجموعه کلمات قصار حضرت رسول (ص) صفحه 197
گروه سوم کارگزاران هستند که مصداقش همین کارمندهای دستگاه های عمومی هستند.
امام رضا (ع) فرمود: چون زمامداران دروغ پردازند باران قطع مىشود، و چون سلطان ستم کند پایههاى دولتش سست مىگردد (و دولتش از چشم مردم مىافتد)، و چون زکات داده نشود چهار پایان مىمیرند.
منابع
1.أمالی شیخ مفید - صفحه 311
2. بحار الأنوار – جلد 70 - صفحه 374- باب 138
توجه! خشکسالی همیشه بلا نیست
وی در ادامه توجه به چند نکته را ضروری دانست:
*نکته اول در مورد احادیث مذکور این است که، خشکسالی در زمان حاکم اسلامی به منزله فساد شخص یا تمام بدنه نیست. برای پاسخ به این مسئله شاهد مثال داریم؛ یکی از آنها اینست که در زمان حاکمیت خود حضرت رسول اکرم (ص) و امیرالمومنین (ع) هم خشکسالی بوجود آمد.
همچنین لازم نیست تا همه بدنه حکومت فاسد باشد تا باران نبارد. نمونه آن هم داستانی است که روایت آن موجود است: در زمان حضرت موسی فقط یک نفر گناهکار در بین آن قوم بود و به خاطر آن شخص باران نمی آمد. یعنی وجود یک شخص هم برای نباریدن باران کفایت می کند، لازم نیست همه گناهکار باشند.
*نکته دوم: شاید خشکسالی و نیامدن باران در ظاهر و از نظر ما بلا باشد با نگاهی عمیق تر به بطن ماجرا، نشان می دهد که نباریدن باران ممکن است برای برخی نعمت باشد، برای برخی یک فرصت باشد، برای برخی امتحان باشد و برای برخی عاملی جهت افزایش ظرفیت ها باشد. مثال آن هم خشکسالی است که در زمان حضرت یوسف به وجود آمد. آن خشکسالی بلا نبود، برای بعضی ها نعمت بود چراکه از فرو دستی به بالادستی آمدند و یا بالعکس.
بنابراین خداوند وقتی خشکسالی می آورد همیشه بلا نیست چه بسا این خشکسالی نعمت باشد. مثل اینکه خشکسالی باعث شود ما به دنبال پیدا کردن راهکارهایی باشیم که آب را در کشور صرفه جویی کنیم و بهتر از آن استفاده کنیم.
*نکته سوم: تمام این 3 گروه روایاتی که گفتیم می تواند دلیل نباریدن باران باشد از طرفی می تواند هیچکدام آنها دلیل نباریدن باران نباشد.
یعنی می تواند در یک جامعه ای مردم خوب باشند، حاکمان خوب باشند، کارگزاران خوب باشند، ولی باران نبارد. این می تواند به دلیل حکمت الهی و ابتلای مردم باشد؛ یعنی خداوند برای ارتقا درجه یک جامعه و قومی خشکسالی را به وجود آورد تا آنها ظرفیت های وجودی خود را افزایش دهند.
حدیث زیر می تواند یک نمونه از این نکته باشد:
«وقتى پیامبر اکرم (ص) به مدینه هجرت کردند، اهل مدینه روز جمعهاى خدمت ایشان آمدند و از خشکسالی شکایت کردند که درختها زرد شده و برگها مىریزند. ایشان دست خویش را به دعا برداشتند با اینکه در آسمان لکهاى ابر دیده نمىشد به فاصله کمى باران باریدن گرفت به طورى که جوانان زورمند و توانا نیز براى رفتن به خانه خویش در این باران سخت به زحمت افتادند. بارش باران یک هفته طول کشید. عرض کردند یا رسول الله! دیوارها خراب شد و مسافران از سفر باز ماندند. رسول خدا خندیدند و فرمودند: این سرعت ملال فرزند آدم است، سپس عرض کردند: "اللهم حوالینا لا علینا اللهم فی اصول الشیح و مراتع البقع"
خدایا بر روى سر ما نبار باران را به اطراف ما ببار بر روى گیاه بیابانها و چراگاههاى اطراف.
باران در اطراف مدینه مىبارید ولى یک قطره در مدینه نمىبارید، به واسطه کرامت آن جناب در نزد خدا.»
(احتجاجات - جلد چهارم بحار الانوار صفحه 28 بخش دوم)
*نکته چهارم اینکه باید دقت کرد شدت ضعف روایات به چه صورت است. به طور مثال وقتی در مورد حاکم و ظلم حاکم روایات داریم عبارتی آمده با این مضمون که باران کم می شود و نگفته باران قطع می شود.
اما در مورد کارگزاران عبارتی که بیان شده است که به معنی قطع شدن بارش باران است. ولی وقتی روایات درمورد مردم یا جامعه است و آنجایی که مردم کم فروشی می کنند خداوند عذابش خیلی گسترده تر می شود؛ یعنی خداوند هم خشکسالی می آورد و هم کمبود که نتیجه آن گرانی هم می تواند باشد.
*نکته بعدی که در ادامه ی این نکات می توان به آن اشاره کرد روایتی از امیرالمومنین (ع) است که می فرمایند:
إرْحَمْ تُرْحَمْ / نسبت به یکدیگر رحم کنید تا خداوند به شما هم رحم کند.
اَحْسِنْ یُحْسَنْ / به همدیگر نیکی کنید تا خداوند به شما خیر و برکت و روزی برساند.
وقتی در جامعه مسلمین مردم به یکدیگر رحم نکنند و نیکی وجود نداشته باشد خشم و غضب الهی هم مشمول همه ی آنها می شود.
خشکسالی در روایات آخرالزمان
این کارشناس مسائل فقهی همچنین به رابطه نشانه های آخرالزمان و خشکسالی اشاره و خاطر نشان کرد: مسئله دیگری که باید مد نظر داشت این است که ما در نشانه های آخرالزمان روایاتی داریم که از خشکسالی می گویند. یکی از نشانه های ظهور حضرت حجت (عج) خشکسالی است.
وی در پایان تاکید کرد: باید برای بررسی یک موضوع از منظر روایات تمامی موارد را به طور کامل و در کنار هم در نظر بگیریم و نگاه منطقی به این روایات داشته باشیم. انتهای پیام/
93/11/02 - 13:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
غرب به دنبال سوءاستفاده سیاسی از شبکههای مجازی است/صیانت از جامعه در برابر محتوای مجرمانه سایتها با چه کسی ا
گزارش غرب به دنبال سوءاستفاده سیاسی از شبکههای مجازی است صیانت از جامعه در برابر محتوای مجرمانه سایتها با چه کسی است موضوعات غیراخلاقی یکی از ابزارهای اصلی دشمن برای تسخیر فضای مجازی و سپس سوءاستفاده سیاسی از آن است حال باید دید آیا درباره پالایش اینترنت به ویژه محتوای غیر ایک کارشناس امور خانواده در گفتوگو با فارس: مردم در استفاده از شبکههای اجتماعی شتابزده عمل میکنند
یک کارشناس امور خانواده در گفتوگو با فارس مردم در استفاده از شبکههای اجتماعی شتابزده عمل میکنندیک کارشناس امور خانواده با اشاره به آسیبهای ابزارهای نوین ارتباطی گفت بسیاری از این آسیبها از جمله شایعه پراکنی و از بین بردن سلامت اجتماعی جامعه به دلیل استفاده شتابزده مردم از اسبحانیفر در گفتوگو با فارس: پالایش شبکههای اجتماعی در کشور در مرحله تست است/لزوم فراهمکردن زیرساختهای فنی
سبحانیفر در گفتوگو با فارس پالایش شبکههای اجتماعی در کشور در مرحله تست است لزوم فراهمکردن زیرساختهای فنی برای استفاده از شبکههای اجتماعیعضو کمیته مبارزه با مصادیق مجرمانه گفت پالایش هوشمند شبکههای اجتماعی کشور تنها در مرحله تست در حال انجام است و ما باید زمینههای فنی لاظریف در دیدار با فابیوس تاکید بر خودداری از سوء استفاده از اصل آزادی بیان و توهین به مقدسات مذهبی دیگران
ظریف در دیدار با فابیوستاکید بر خودداری از سوء استفاده از اصل آزادی بیان و توهین به مقدسات مذهبی دیگرانوزیر خارجه در دیدار همتای فرانسوی با ابراز همدردی با دولت و ملت فرانسه و بازماندگان قربانیان حمله تروریستی اخیر در پاریس و محکوم کردن هرگونه اقدام تروریستی بر ضرورت خودداری ازیک کارشناس فضای مجازی در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کرد سوء ظن، طلاق و قتل در بین زوجهای جوان؛ ثمره شبکهها
یک کارشناس فضای مجازی در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کردسوء ظن طلاق و قتل در بین زوجهای جوان ثمره شبکههای اجتماعییک کارشناس فضای مجازی معتقد است که استفاده ناصحیح از شبکههای اجتماعی باعث سوءظن طلاق و قتل در بین زوجهای جوان شده است این در حالی است که جوانان با هزاران سختیرئیس بهزیستی رفسنجان: اعتقادات مذهبی عامل مهم کاهش آسیبهای اجتماعی است
رئیس بهزیستی رفسنجان اعتقادات مذهبی عامل مهم کاهش آسیبهای اجتماعی استرئیس اداره بهزیستی شهرستان رفسنجان گفت اعتقادات مذهبی عامل مهمی در کاهش آسیبهای اجتماعی است محمود حیدری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رفسنجان اظهار داشت تا چند سال پیش افرادی که به بهزیستی و یا کسوء استفاده داعش از وضعیت بد معیشتی آوارگان سوری
سوء استفاده داعش از وضعیت بد معیشتی آوارگان سوری گروه تروریستی داعش با سوء استفاده از شرایط انسانی و معیشتی نابسامان خانوادههای آواره سوری در حومه شرقی حلب آنها را مجبور میکند به شروط این گروه تروریستی تن دهند آفتاب به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسطسوء استفاده میلیاردی از خیرین مشهدی
متهم بازداشت شد سوء استفاده میلیاردی از خیرین مشهدی جوان ۲۵ ساله اي که از خيران مشهدي کلاهبرداري مي کرد با هوشياري سربازان گمنام امام زمان عج در دام قانون گرفتار شد به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از خراسان جوان ۲۵ ساله اي که با جعل عنوان نماينده برخي مسئولان کشویک جامعه شناس در گفت و گوی تفصیلی با فارس عنوان کرد ایجاد اتاقهای امن شایعات با فقدان نظارت بر شبکههای اجتما
یک جامعه شناس در گفت و گوی تفصیلی با فارس عنوان کردایجاد اتاقهای امن شایعات با فقدان نظارت بر شبکههای اجتماعییک جامعه شناس با اشاره به آسیبهای شبکههای اجتماعی مانند وایبر و واتس آپ به عدم نظارت بر محتوای پیامهای منتشر شده در این فضا اشاره کرد و گفت فقدان نظارت بر شبکههای انحوه سوء استفاده داعش از زنان انگلیسی
تراز یک روزنامه انگلیسی از نحوه سوء استفاده گروه تروریستی داعش از اتباع زن این کشور برای انجام عملیات تروریستی پرده برداشت به گزارش تراز روزنامه "آبزرور" روز یکشنبه در گزارشی تأکید کرد گروهی از زنان انگلیسی که به داعش سوریه پیوسته اند زنان دیگر را به اجرای حملاتداعش از وجود کودکان برای تبلیغات خود سوء استفاده میکند
داعش از وجود کودکان برای تبلیغات خود سوء استفاده میکندتروریستهای داعش از کودکان در عکسها و فیلمهایشان برای تبلیغات به سود خود سوء استفاده میکنند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس در فیلمها و عکسهایی که توسط داعش منتشر میشود کودکانی دیده میاین خبر بروز میشود نامهایی را که میتوان عوض کرد/ اوضاع شبکههای اجتماعی ایرانی/ نقل و انتقالات جالب لیگ ب
این خبر بروز میشودنامهایی را که میتوان عوض کرد اوضاع شبکههای اجتماعی ایرانی نقل و انتقالات جالب لیگ برترگروه فضای مجازی خبرگزاری فارس هر روز برخی اخبار رسانههای دیگر را در بسته خبری چند خبر آن طرفتر منتشر میکند گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس برخی اخبار رسانههایبررسی نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی در تحولات اجتماعی جوانان
دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۳ میزگرد علمی تخصصی نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی در تحولات اجتماعی جوانان برگزار میشود به گزارش خبرنگار بخش رسانه ایسنا کمیته تخصصی فضای مجازی جوانان در نظر دارد به منظور بررسی و تحلیل تحولات اجتماعی جوانان در حوزه رسانه به شبکههای اجتماعی میزگردلزوم نگاه ويژه وزارت کشور به کلانشهر تهران براي کاهش آسيبهاي اجتماعي
۱۴ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۲ق ظ لزوم نگاه ويژه وزارت کشور به کلانشهر تهران براي کاهش آسيبهاي اجتماعي در بازديد مسوولان ارشد وزارت کشور از رصدخانه شهري تهران که با حضور قائممقام وزير کشور برگزار شد ضمن تأکيد بر لزوم نگاه ويژه وزارت کشور به کلانشهرها براي کاهش آسيبهاي اجتماعي وزارت کشاینترنت ملی و شبکههای اجتماعی وطنی را توسعه دهیم
حجتالاسلام رهبر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اینترنت ملی و شبکههای اجتماعی وطنی را توسعه دهیم یک عضو کمیسیون قضایی در مجلس هشتم گفت دولت باید به صورت جدی اینترنت و شبکههای اجتماعی ملی را در کشورمان توسعه دهد تا مردم خودشان از فضای مجازی داخلی استفاده کنند حجتالاسلام والمسلماستفاده از عنوان تشکيلاتي سازمان، توسط تأمين اجتماعي منطبق با قانون است
۲۲ دي ۱۳۹۳ ۱۷ ۵۰ب ظ معاونت حقوقي رئيسجمهور اعلام کرد استفاده از عنوان تشکيلاتي سازمان توسط تأمين اجتماعي منطبق با قانون است معاون حقوقي رئيسجمهور استفاده از عنوان تشکيلاتي سازمان براي تأمين اجتماعي را موجه و منطبق با قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعي دانست به گزاترفند سعودیها برای سوء استفاده از دختران سوری
ترفند سعودیها برای سوء استفاده از دختران سوری شماری از سودجویان زنان و دختران آوارۀ سوری را از طریق تبلیغ در واتس آپ به عقد مردان ثروتمندِ کشورهای عرب حاشیه خلیج فارسبه ویژه عربستان در می آورند به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران روزنامه عربستانیِ الحیات چاپ لندن نوش-
گوناگون
پربازدیدترینها