واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ بهمن ۱۳۹۳ (۱۲:۲ب.ظ)
کمپين «آسمان آبي، زمين پاک» اصل مهم مهارت هاي زندگي است معاون پژوهشي دانشگاه تهران گفت: کمپين آسمان آبي، زمين پاک با تاکيد بر لزوم تغيير سبک زندگي شهروندان در دو حوزه پسماند و ترافيک اصل مهم مهارت هاي زندگي به شمار مي رود و آموزش آن به شهروندان در تمامي گروه هاي سني ضروري است.
به گزارش خبرگزاري موج، ناصر معصومي تصريح کرد: ضرورت ساماندهي پسماند، تفکيک زباله از مبدا و بازگشت زباله به چرخه اقتصادي کشور امروزه يک ضرورت غير قابل انکار است. در واقع، در حال حاضر تمامي کارشناسان بر لزوم استفاده از اين طلاي کثيف صحه مي گذارند و اين امر به خواسته عمومي تمامي شهروندان تبديل شده است.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: به باور من، ورود به حوزه هاي جديد مديريت شهري نيازمند فراهم ساختن زيرساخت هاي ابتدايي است؛ زيرساخت هايي که گاه به تدريج شکل مي گيرند و بر فرايند مديريت شهري تاثير مي گذارند. با اين وجود، در شرايط فعلي که دو موضوع ترافيک و پسماند به معضل هاي اصلي تهران تبديل شده اند تاخير به واسطه فقدان بسترهاي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي قابل پذيرش نيست. در حقيقت، با توجه به تمامي کمبودها ضروري است تا شهرداري در قالب کمپين آسمان آبي و زمين پاک تمهيدات اوليه را براي مشارکت شهروندان فراهم کند.
معاون پژوهشي دانشگاه تهران با تاکيد بر عدم فرهنگ سازي مشارکت شهروندان در حوزه پسماند بيان کرد: به جرات مي توان گفت که تعداد خانواده هايي که خود را ملزم به تفکيک زباله از مبدا مي دانند، کم است و اين مساله تنها از عدم فرهنگ سازي شهروندان در حوزه پسماند نشات مي گيرد. يقيناً، اطلاع رساني به مردم به طرق مختلف همچون راديو، تلويزيون و ساير رسانه هاي جمعي مي تواند در بلند مدت مردم را نسبت به روش هاي تفکيک زباله از مبدا آگاه کند.
وي افزود: علاوه بر اطلاع رساني به شهروندان، شهرداري نيز بايد با ايجاد زيرساخت هاي ضروري وارد عمل شود. واقعيت اين است که در حال حاضر در بسياري از مناطق، محلات و کوچه هاي شهر سطل هاي مخصوص زباله هاي خشک و تر وجود ندارد. اين امر نه تنها امر تفکيک را براي خانواده ها دشوار مي سازد، بلکه موجب حضور پررنگ و البته غيرقانوني کارگران تفکيک زباله مي شود. اين موضوع که چهره شهر را با ناهنجاري روبرو مي کند به تداخل وظايف کارگران شهرداري و کارگران پسماند نيز دامن مي زند.
معصومي در ادامه با اشاره به لزوم حرکت خودروها بين خطوط سفيد گفت: آسمان آبي و پاک حق تمامي شهروندان است. مردم حق دارند که در هوايي پاکيزه نفس بکشند و اين مهم جز با همکاري مردم حاصل نمي شود.
معاون پژوهشي دانشگاه تهران افزود: حرکت بين خطوط سفيد و کاهش حجم رفت و آمدهاي شهري به طور حتم، کاهش آلودگي هوا و تصادفات را به همراه دارد. بر اين اساس، لازم است تا در کنار مردم سازمان هاي مسئول با ايجاد بسترهايي چون ساخت پل هوايي و ايجاد محدوديت در رفت و آمد شهروندان در اتوبان ها و خيابان هاي اصلي و در مواردي برخورد قانوني با متخلفان شهروندان را به رعايت اصول اوليه قانوني ترغيب کنند.
وي در پايان خاطر نشان کرد: نبايد فراموش کنيم که کمپين آسمان آبي و زمين پاک با تاکيد بر لزوم تغيير سبک زندگي شهروندان در دو حوزه پسماند و ترافيک اصل مهم مهارت هاي زندگي به شمار مي رود و آموزش آن به شهروندان در تمامي گروه هاي سني ضروري است و در اين ميان آموزش کودکان و نوجوانان و ورود تعاليم مربوط به کمپين آسمان آبي و زمين پاک به کتاب هاي درسي، اصول اين کمپين را به خوبي به تمامي اقشار اجتماعي منتقل مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]