واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو ارشد شورای کنگره ملی اقتصاد مقاومتی؛ هدف اقتصاد مقاومتی پیشرفت توام با عدالت است تهران - ایرنا - رییس دانشگاه عالی دفاع ملی و عضو ارشد شورای کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه با اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی کشور به خودکفایی و امنیت اقتصادی خواهد رسید، گفت: هدف اصلی اجرای این سیاست ها پیشرفت توام با عدالت در کشور است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ابراهیم حسن بیگی روز دوشنبه در نشست خبری کنگره ملی اقتصاد مقاومتی ضمن تبریک ایام الله دهه فجر، افزود: در آستانه سالگرد کنگره ملی اقتصاد مقاومتی هستیم که این کنگره در روزهای 28 و29 بهمن ماه سال جاری در سالن همایش های صداوسیما برگزار خواهد شد.
وی با بیان آنکه اقتصاد مقاومتی الگوی اقتصادی است که با انجام مطالعات علمی و متناسب با اقتضائات بومی برآمده از فرهنگ اسلامی طراحی شده است؛ ادامه داد: این الگوی اقتصادی مقاوم در برابر تهدیدات خارجی منعطف و آینده نگر است.
عضو ارشد کنگره ملی اقتصاد مقاومتی درون زا و برون نگر بودن، مردم پایه، دانش بنیان، رقابت پذیر، ارتقاء مستمر و بهره وری، نوآوری، فسادستیزی و رعایت الگوی مصرف از ویژگی های الگوی اقتصاد مقاومتی است.
حسن بیگی خاطرنشان کرد: با اجرای سیاست های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری کشور امیدواریم به خودکفایی و امنیت اقتصادی بخصوص در اقتصاد مقاومتی برسیم و از وابستگی به نفت رها شده و این الگو برای دیگر فعالیت های اقتصادی کشور مورد توجه قرار گیرد.
وی تبیین مبانی نظری و توسعه گفتمان اقتصاد مقاومتی، تبیین معنی مولفه های مردم بنیان، درون زایی، برون گرایی، دانش بنیانی و عدالت محوری، تبیین الگو های نظری و عملی اقتصاد مقاومتی در بخش های خصوصی و عمومی را از دیگر اهداف این کنگره برشمرد.
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی همچنین تبیین الزامات راهبردی تحقق اقتصاد مقاومتی، تبیین ناسازگاری سیاست های اقتصادی موجود با الزامات پیاده سازی و اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و تبیین نقش و تاثیر تکانه ها در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را از دیگر اهداف تشکیل این کنگره ذکر کرد.
حسن بیگی گفت: از 520 چکیده مقاله ارسالی به این کنگره 316 مقاله ارزیابی شده که از این تعداد 184 مقاله برای چاپ برگزیده شده و تعداد 60 مقاله دیگر برای ارائه در روز برگزاری انتخاب شده است.
وی اضافه کرد: انتظار داریم دستگاه های مختلف که برابر سیاست های ابلاغی پیگیر این موضوع هستند در سالگرد اقتصاد مقاومتی ضمن پاسخگویی اقداماتی را که در اجرای این سیاست های انجام داده اند، ارائه دهند.
حجت الاسلام والمسلمین داود رنجبران رییس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و عضو ارشد کنگره ملی اقتصاد مقاومتی نیز گفت: انقلاب اسلامی با مشارکت حداکثری مردم و در کنار بصیرت ویژه مردم اتفاق افتاده است.
وی افزود: ایستادگی و حضور امام راحل از دیگر ارکان پیروزی و بوجود آمدن انقلاب بود که امروزه شاهد تاثیرگذاری بیش از پیش انقلاب در جهان هستیم.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با بیان اینکه بیداری اسلامی که در کشورهای عربی بوجود آمده، برگرفته از انقلاب اسلامی است، افزود: همین تاثیر گذاری استکبار جهانی را بر آن داشته تا در برابر سیاست های انقلاب اسلامی مقاومت کند.
رنجبران اظهار داشت: اگر امروز بعد از 36 سال مقام معظم رهبری به ضرورت پرداختن به اقتصاد مقاومتی اشاره می فرمایند برای آن است که استکبار جهانی به تاثیرگذاری قدرت جمهوری اسلامی پی برده و دشمن متوجه شده که اگر تاثیرات اقتصاد ایران در جهان را کنترل نکند، همچون سیاست و فرهنگ به یک الگو تبدیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: از آنجا که طبق سیاست های ابلاغی همه قوا بسیج شده اند تا به اجرای این سیاست ها بپردازند، لازم بود تا بسترسازی مناسبی صورت گیرد تا بخش فرهیخته و دانشمندان علم اقتصاد هم حمایت های لازم را در این بخش انجام داده و پاسخی به فراخوان رهبری داشته باشند.
سیدمحمود رضا شمس دولت آبادی دبیر کنگره ملی اقتصاد مقاومتی نیز گفت: این کنگره تنها یک همایش معمولی دانشگاهی یا ملی نیست بلکه مجموعه ای از فعالیت های علمی، پژوهشی، تحقیقاتی و تجربه مدیران عالی کشور است.
وی افزود: این کنگره با هم افزایی 10 وزارتخانه و موسسات وابسته، 20 دانشگاه و موسسه پژوهشی، 10 سازمان همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی و دستگاه های مرتبط با اقتصاد کشور تهییه گردیده است.
عباس عرب مازار رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی نیز اظهار داشت: از سال 89 که واژه اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری مطرح گردید واژه جدیدی در اقتصاد و علوم اجتماعی کشور بود.
وی افزود: اجرای سیاست های ابلاغی نیازمند هم اندیشی، عزم ملی و استراتژی است و نمی توان به عنوان یک موضوع کوتاه مدت به آن نگریست و باید در همه بخشهای کشور بسترسازی مناسب صورت گیرد.
رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: مدیریت جهادی مدنظر مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی نیز از شاخصه هایی است که قابل توجه است و باید جایگزین مدیریت سنتی شود.
اقتصام(3)1053**1558
13/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]