واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: از ناشناخته های خون تا بازو طلایی که جان دو میلیون نفر را نجات داد تهران - ایرنا - یک گروه بین المللی از محققان هماتولوژی، پس از چندین سال مطالعه و تحقیق، حقایقی را درباره خون بیان کردند که تا امروز ناشناخته بودکه از جمله آنها شناسایی مردی بود که با اهدای هزار بار پلاسمای خون خود جان دومیلیون نفر را نجات داده بود.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از ساینس، مهمترین وظیفه خون، حمل اکسیژن و مواد شیمیایی ضروری به تمام ارگان های بدن و تحویل دی اکسید کربن و مواد زاید از آنان است.
محققان برای شناخت بیشتر این عنصر حیاتی، تحقیقاتی را انجام دادند. برخی از این حقایق، حین آزمایش، در پایگاه های مختلف خبری منتشر شدند ولی این اولین باریست که این مجموعه به صورت منسجم گردآوری شده است.
***** هشت درصد وزن بدن خون است
به گزارش انجمن هماتولوژی آمریکا، هشت درصد از وزن بدن را خون تشکیل می دهد. برای مثال در بدن یک فرد 81 کیلوگرمی، 1.5 گالن، یعنی حدود 5.6 لیتر خون وجود دارد.
***** در بدن حدود 0.2 میلی گرم طلا وجود دارد که بیشتر آن در خون است
به گزارش تلگراف، بدن انسان حاوی 0.2 میلی گرم طلاست که اکثر آن در خون انباشته شده است و همراه با گردش خون در بدن جریان پیدا می کند؛ ولی این مقدار به اندازه ای نیست که باعث انباشتگی و تصلب شرایین شود.
***** می توان در مواقع ضروری از آب نارگیل به جای پلاسمای خون استفاده کرد
خواص آب نارگیل دقیقا مشابه پلاسمای خون است و می توان آن را در مواقع ضروری مستقیما به رگ تزریق کرد. از این روش در سال 1999 میلادی در یک شرایط اضطراری برای کمک به بیماری در جزیره سلیمان واقع در گینه نو استفاده شد.
***** حجم خون زنان باردار در هفته بیستم بارداری، 50 درصد افزایش می یابد
بدن زنان باردار برای حمایت از جنین، حجم خون را 50 درصد افزایش می دهد و قلب، خون بیشتری پمپاژ می کند.
***** گروه خونی در حافظه نقش دارد
تحقیقات منتشر شده در نشریه Neurology نشان می دهد که احتمال بروز مشکلات حافظه در افرادی که گروهی خونی AB دارند، دو برابر بیشتر از گروه خونی O است. در ادامه این تحقیقات آمده است میزان پروتئین هشت (VIII) در گروه خونی AB بیشتر است، به همین دلیل احتمال ایجاد لخته خون، انسداد رگ های خونی و سکته مغزی و قلبی در این افراد بیشتر است.
***** مردی که با اهدای هزار بار پلاسمای خون، جان بیش از دو میلیون نفر را نجات داده است
جیمز هریسون استرالیایی که او را مرد بازو طلا (golden arm) می نامند، ببش از هزار بار پلاسمای خون اهدا کرده است و جان بیش از دو میلیون نوزاد زودرس را قبل از اینکه متولد شوند، نجات داده است. ترکیبات پلاسمای خون این مرد به گونه ای است که بیماری تولد زودرس را درمان می کند. بیماری زودرس بیماری است که در آن آنتی بادی ها (عوامل بیماری زا) خون زن حامله را مورد حمله قرار می دهند و این امر منجر به نابودی سلول های خونی جنین می شود.
پلاسمای خون جیمز هریسون حاوی آنتی بادی گلوبولین است که قادر به درمان این بیماریست.
این مرد که رکورد دار اهدای محصولات خونی است، در حال حاضر 78 سال سن دارد.
***** اشتیاق به تماشای مسابقه فوتبال، جان یک بیمار را نجات داد
یک تماشاچی فوتبال به نام جیم بکر در آمریکا، برای رفتن به استادیوم و مشاهده بازی های تیم فوتبال مورد علاقه خود به صورت زنده، به مدت 56 سال خون خود را برای خرید بلیط بازی می فروخت. یک پزشک پس از سالها دریافت که وی به بیماری هموکروماتوز مبتلا است. در این بیماری، سطح آهن خون به قدری بالاست که فرد باید در هفته یکبار خون اهدا کند.
جیم بکر به دلیل علاقه به تیم خود و برای تهیه پول بلیط، خون خون را می فروخت، در حالیکه او با این کار به طور ناخودآگاه زندگی خود را نجات می داد.
به گزارش صلیب سرخ آمریکا، هر دو ثانیه یک نفر در ایالات متحده به خون نیاز پیدا می کند؛ بنابراین روزانه به طور متوسط به بیش از 41 هزار اهدا کننده نیاز است.
علمی (6) ** 9259**1599
13/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]