تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851079903




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تولید و صرفه اقتصادی!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تولید و صرفه اقتصادی! تهران- ایرنا- «تولید و صرفه اقتصادی!» عنوان یادداشت امروز -دوشنبه- روزنامه «اطلاعات» به قلم «ابوالقاسم قاسم زاده» است که در آن می خوانیم: نگاه و نظرپردازی اقتصاددانان درباره تولید اگر چه گوناگون و متفاوت است، اما آنها در یک اصل اشتراک نظر دارند و آن این گزاره است که تولید باید صرفه اقتصادی داشته باشد. صرفه اقتصادی در تولید، در معادله هزینه و فایده (درآمد) محاسبه می گردد. برای اینکه چرخه تولید کارآفرین و درآمدزا گردد، همه دولت ها برنامه ریزی تولید را به عهده می گیرند و بر آن بطور مستمر نظارت می کنند.


نویسنده می افزاید: اگر امروز همه از جمله مجلس و دولت از مشکلات گوناگون تولید سخن می گویند، بخش عمده ای از این مشکلات ناشی از مرگ برنامه ریزی در دولت نهم و دهم است. سازمان برنامه ریزی کشور توسط رئیس جمهور وقت، احمدی نژاد، منحل گردید. در عمل ساماندهی بخش های متنوع تولید در کشور بهم ریخت. در آن هشت سال جای خالی برنامه ریزی را شعار پروژه محوری گرفت، در حالی که درآمدهای کلان نفتی چنان اوج گرفت که دولت ثروتمند با تزریق وام های بدون برنامه ریزی جبران کمبودها را می کرد.
میراث پروژه محوری بدون برنامه ریزی اقتصادی، شاخص «رکود تورمی» را برجای گذاشت. در این زمان دولت و مجلس اذعان دارند که تولید دیگر صرفه اقتصادی ندارد. سرمایه مالی در بخش های خصوصی و عمومی بسوی اقتصاد دلالی هجوم برد. بسیاری از مراکز تولیدی تعطیل گردید. بخصوص در بخش کشاورزی و دامپروری، آمارها نشان از رکود و بحران دارد. نمونه های چنین بحران مالی را در صنایع مرغ و طیور، در کاشت و برداشت برنج، چای، گندم، میوه و چغندر قند می توان دید. آمارها نشان می دهد در هشت سال گذشته تولید چغندر قند 35 درصد کاهش داشته است.
در یک سال گذشته از دولت یازدهم، با برنامه ریزی جدید این کاهش ترمیم یافته و امسال 800/4 هزار تن تولید چغندر قند به دست آمده است. چندی پیش انجمن صنایع قند کشور اعلام کرد علیرغم همه کنترلهای واردات شکر 300 هزار تن شکر بدون مجوز قانونی واردات داشتیم! واردات غیرمجاز شکر بخشی از رانت خواری تجاری و اخبار فساد مالی را به خود اختصاص داده است.
همین مشکلات را صنایع مرغ و طیور پیدا کرده اند. اغلب مرغداران که در این بخش سرمایه گذاری کرده اند در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند و نمی دانند چگونه وام های دریافتی از بانک ها را تسویه حساب کنند. بسیاری از مرغداری ها با سرمایه گذاری های معدود شکل گرفت، اما خیلی زود گرفتار وام های بانکی ناشی از سیاست پولی در دولت سابق شدند. بازار را از دست دادند و نشاط کار تولیدی را از دست دادند و امروز در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند!
در مجلس نمایندگان استان ها و شهرستان ها از آفت تغییر کاربری زمین کشاورزی در سطح کشور گزارش می دهند و سخنرانی می کنند. ویلاسازی بجای تولید کشاورزی موضوع روز شده است. زمین بازی، بخش پر رونق از اقتصاد دلالی گردیده که به صورت مستمر رسانه ها از مرگ تولید و رونق اقتصاد دلالی هشدار می دهند. واقعیت تلخی که این روزها آشکار شده است و کسی انکار نمی کند. شمارش بخشی از ریشه های مشکل و به هم خوردن تولید و صرفه اقتصادی عبارتند از:
1ـ درآمدهای کلان نفتی در هشت سال گذشته ی دولت نهم و دهم به ریاست احمدی نژاد. به هم ریختگی سیاست پولی در کشور و عادت به وام های ربوی.
2ـ هنوز معلوم نیست درآمد نفتی که برخی آمارها تا 800 میلیارد دلار خوانده اند، به کجا رفته است و چگونه در کشور هزینه شده است!؟
3ـ بجای برنامه ریزی اقتصادی شعار پروژه محوری داده شد، اما هنوز هیچ آمار روشن، دقیق و رسمی از انجام پروژه ها در صنعت و کشاورزی و خدمات عمومی وجود ندارد.
4ـ فرار سرمایه از چرخه تولید داخلی و رونق اقتصاد دلالی و جذب سرمایه ها در تجارت خارجی که سود مضاعف آن بخش تولید کشاورزی را بایگانی کرد.
5ـ ارقام سوء استفاده های مالی در خبرهای «اختلاس» و «پول شویی» و دلارهای درآمدهای نفتی که به وسیله همان اختلاس کنندگان و پولشویان غارت شد و بلبشوی سیستم بانکی که قلب مالی کشور را بیمار کرده است.
6ـ به هم خوردن نسبت واردات و صادرات به صورتی که امروز همه از واردات بی رویه در همه بخش ها می گویند که رخوت تولید داخلی نتیجه آن شده است.
7ـ قرار بود طرح هدفمندی یارانه ها موجب رونق تولید گردد. این طرح در روش اجرایی دولت سابق منجر به شکست تولید گردید و امروز به جای کمک به رونق اقتصاد، خود مشکل مالی و برنامه ریزی اقتصادی کشور شده است.
***
تولید و صرفه اقتصادی به دو اصل برنامه ریزی و کنترل بازار وابسته است. این هر دو اصل شکسته شده است. دولت هنوز کنترل برنامه ریزی به طور کامل را در اختیار ندارد و بازار تولیدات داخلی مدام از واردات خارجی ضربه پذیر شده است. نشاط تولید برای سرمایه گذاران از دست رفته است. ترمیم گذشته نیازمند زمان است و تعامل دولت و مجلس را می طلبد. آیا در سالی که شعار اقتصاد مقاومتی داده می شود، بار دیگر تولید صرفه اقتصادی پیدا خواهد کرد!؟
منبع: اطلاعات
اول**1368**


13/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن