واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشت گندم در شش میلیون و 200 هزار هکتار از اراضی کشور مشهد - ایرنا - مجری طرح گندم کشور گفت : شش میلیون و 200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر کشت گندم قرار گرفت.
اسماعیل اسفندیاری پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این میزان دو میلیون و 350 هزار هکتار گندم آبی و سه میلیون و 850 هزار هکتار هم دیم است.
وی با بیان اینکه این سطح زیر کشت نسبت به سال قبل 2،6 درصد رشد دارد ، افزود : با توجه به محدودیت های منابع آبی و زمین برنامه ای تهیه و تدوین شده تا با تامین نهاده های مورد نیاز ، پشتیبانی های لازم از طرح انجام شود.
وی گفت : بدین منظور 325 هزار تن بذر گواهی شده در اختیار کشاورزان قرار گرفت و کشت شد.
اسفندیاری ادامه داد: طی هماهنگی با موسسات تحقیقاتی کشاورزی نسبت به معرفی ارقام بذور جدید با قابلیت تولید مناسب اقدام شد که در این راستا 121 رقم معرفی و امسال در سطوح اندک به صورت آزمایشی در سطح کشور کشت شد.
وی داد: این ارقام در قالب انتخاب مشارکتی انجام شد به گونه ای که کشاورزان ارقام مختلف را در کنار هم در یک مزرعه کشت می کنند تا بهترین رقم برای منطقه مشخص و انتخاب شود.
به گفته وی ، در زمینه تغذیه گیاه هم انواع کودهای اصلی هم علاوه بر کودها میکرو که در بازار به وفور وجود دارد ، به حد نیاز تامین و توزیع شده است.
اسفندیاری پور با تاکید بر استفاده به موقع و به اندازه کافی کود در مزارع گندم ، تصریح کرد : این امر در ارتقا راندمان تولید و بهبود کیفیت محصول بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه به ازای برداشت چهار تن گندم از هر هکتار، 100 کیلوگرم کود سوپر فسفات ،300 کیلو پتاس و 220 کیلو اوره از خاک برداشت می شود و عملا خاک غنای خود را از دست می دهد، افزود : باید تغذیه خاک به خوبی و در زمان مناسب انجام شود تا محصول خوبی هم برداشت شود.
وی ادامه داد : امسال بر خلاف سال های قبل که محدودیت انواع کود وجود داشت ، هم اینک انواع کودهای مورد نیاز در استان ها و شهرستان های مختلف در دسترس کشاورزان است که با استفاده صحیح و به موقع از آنها عملکرد بالاتری در محصول و نیز دانه بندی گیاه دارد.
این مسوول با تاکید بر ضرورت استفاده به موقع از کودهای مناسب برای تغذیه خاک و گیاه و نیز مبارزه با علفهای هرز و آفات افزود: هم اکنون در مناطق گرمسیری کشور زمان کنترل و مدیریت علفهای هرز است که اگر در این زمینه کشاورزان به موقع اقدام نکنند می تواند منجر به افت 30 تا 40 درصد محصول تولیدی شود.
آمادگی برای مبارزه با مبارزه با علفهای هرز مزارع گندم در چهار میلیون و 200 هزار هکتار
.................................................................................................................
اسفندیاری پور عنوان کرد : بر اساس پیش بینی مدیریت حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی انجام داده مبارزه با علفهای هرز در سطح چهار میلیون و 200 هزار هکتار برآورد می شود آمادگی های در این سطح وجود دارد.
وی گفت: دربحث مقابله با بیماری ها و آفات هم آمادگی ها برای انجام مبارزه در وسعت 750 هزار هکتار می باشد که با توجه به شرایط بسیار کمتر از این خواهد بود.
وی با اشاره به آفت سن بعنوان یکی از علل اصلی خسارت به محصول گندم گفت : هم اینک در مناطق جنوبی کشور این آفت در حال کنترل است و امیدواریم با اقدام به موقع مانع از بروز خسارت در محصول شویم.
وی تصریح کرد : پارسال با کنترل ها و مبارزه به موقعی که انجام شد هیچ محموله ای به دلیل افت کیفیت ناشی از خسارت آفت سن برگشت داده نشد.
به گفته وی ، طی سال زراعی گذشته برآورد برای خرید گندم مازاد در کشور حدود هفت میلیون تن بود که همین میزان محقق شد.
وی افزود: پارسال بدون محاسبه گندمی که کشاورزان بعنوان بذر نگه داشتند در مجموع شش میلیون و 700 هزار تن محصول از کشاورزان خریداری شد.
مجری طرح گندم در ادامه با اشاره به اهمیت و نقش مکانیزاسیون در افزایش راندمان تولید و کاهش هزینه ها نیز گفت : امسال هشت هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه مکانیزاسیون در بخش در کشاورزی در نظر گرفته شده ضمن آنکه محدودیتی وجود ندارد و در صورت وجود متقاضی امکان افزایش آن است.
وی افزود : کشاورزان می توانند با استفاده از این تسهیلات نسبت به خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی مورد نیاز خود اقدام کنند.
امسال 100 هزار هکتار از گندمزارهای آبی و دیم خراسان رضوی به صورت مکانیزه کشت شد که 60 هزار هکتار از این سطح به صورت مکانیزه و با دستگاههای بذرکار غلات کشت شده است.
2713/522
13/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]