واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 14 هزار هکتار از باغات خراسان جنوبی زیر کشت محصول زرشک است بیرجند - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه 14 هزار و 399 هکتار از باغات استان زیر کشت محصول زرشک است گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از 15 هزار تن زرشک از این باغات برداشت شود.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی« هاشم ولی پور مطلق» افزود: در حال حاضر 30 هزار بهره بردار زرشک در استان فعالیت دارند.
وی گفت: بیشترین سطح زیر کشت درخت زرشک در استان متعلق به شهرستان قاین با 4 هزار و56 هکتار است که از این میزان 3 هزار و 925 تن زرشک برداشت می شود.
ولی پور مطلق افزود: در سال گذشته 14 هزار و 615 تن زرشک در خراسان جنوبی برداشت شد که از این میزان یک هزار و 315 میلیارد ریال عاید کشاورزان استان شد.
وی بیان اینکه در خراسان جنوبی 13 واحد فرآوری محصول زرشک فعال است، اظهار کرد: از این واحدها دو واحد در شهرستان درمیان، سه واحد در شهرستان خوسف، دو واحد در شهرستان فردوس، یک واحد در شهرستان سربیشه و چهار واحد در شهرستان قاین است.
وی با اشاره به بارگاه های بهداشتی زرشک سنتی و تسهیلات ارائه شده به کشاورزان گفت: 312 مورد بارگاه بهداشتی زرشک سنتی با ظرفیت 3 هزار و 500 تن زرشک در استان فعال می باشد.
ولی پور مطلق گفت: برای این بارگاه ها 190 فقره مجوز با ظرفیت 3 هزار و600 تن زرشک صادر شده که تاکنون 200 تن به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: تسهیلات ارائه شده از سال 90 تاکنون از صندوق توسعه ملی به تعداد 89 فقره و مبلغ 14 هزار و 620 میلیون ریال بوده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به خشک کردن محصول زرشک در خراسان جنوبی به صورت سنتی یا صنعتی اظهار داشت: در حال حاضر ترویج بارگاه های بهداشتی زرشک از حالت سنتی به صنعتی در آمده است.
ولی پور مطلق گفت: در بارگاه های بهداشتی زرشک خشک کردن از حالت خرمنی به حالت نیمه صنعتی تبدیل شده است و خشک کردن صنعتی نیز در چند واحد به صورت کانتینری و تونل های خشک کن در دست اجرا است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای معرفی این محصول به دیگر نقاط کشور افزود: این اقدامات به دو صورت تازه خوری و در بسته بندی کارتونی انجام و به استان تهران و دیگر استان های کشور ارسال می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: این محصول به صورت خشک شده هم بسته بندی و فرآوری و به بازار استان و دیگر استان های کشور ارسال می شود.
ولی پور مطلق با بیان اینکه البته هنوز تاکنون برای معرفی این محصول به مردم کشور یا جهان اقدامات خوبی انجام نشده بیان کرد: نیاز است تا در این زمینه با رایزنی مقامات استانی برنامه های مختلفی انجام شود.
وی گفت: باید خواص درمانی این محصول از طریق رسانه ملی و دیگر رسانه های گروهی به سمع و نظر جهان برسد و تاکنون از طریق برگزاری همایش زرشک و عناب در سال 90 در زمینه پیگیری برگزاری همایش در سال های دیگر و ارسال محصول زرشک به صورت تازه به بازار تهران اقداماتی انجام شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای فرآوری محصول زرشک افزود: در راستای حمایت کشاورزان و افزایش تولید محصول زرشک، افزایش عملکرد در واحد سطح با اجرای طرح های تغذیه، اصلاح و احیای باغات زرشک، اجرای طرح های آبیاری تحت فشار و طرح های آبیاری تحت فشار و طرح های انتقال آب انجام شده است.
ولی پور مطلق اظهار داشت: طرح های انتقال آب به منظور افزایش راندمان آبیاری از فعالیت های سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی است که با توجه به سازگاری محصول زرشک با شرایط اقلیمی، تسهیلات مورد نیاز برای توسعه باغات زرشک و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری این محصول از محل طرح کارگروه توسعه کشاورزی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
وی گفت: برای جلوگیری از فروش فله ای محصول زرشک و برندسازی این محصول، تاکنون صنایع کوچک بسته بندی و فرآوری زرشک در قطب های کشاورزی تولید زرشک احداث شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: تعدادی از واحدهای فرآوری زرشک با برند واحد تولیدی خود به فروش این محصول اقدام کرده اند ولی برای برند سازی معنوی محصول زرشک استان تاکنون اقدامی برای ثبت این محصول انجام نشده است.
ولی پور مطلق بیان کرد: برای برند سازی شناسنامه دار کردن این محصول نیز برنامه ریزی های لازم در دستور کار است.
وی با اشاره به بارگاه های سنتی و صنعتی زرشک در خراسان جنوبی تصریح کرد: بارگاه های بهداشتی دارای ارتفاع مناسب و تهویه کافی است و با ایجاد ستون های فلزی و سیم کشی مناسب انجام شده که این عامل سبب تهویه مناسب برای خشک شدن می شود.
ولی پور مطلق گفت: خشک کردن به شیوه سنتی موجب کاهش کمی و کیفی محصولات شده و در اثر حمله پرندگان و آلوده شدن آنها توسط حشرات و نشستن گرد وغبار بر روی محصول می شود.665
11/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]