واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل انتشارات مرکز اسناد انقلاب: نبود حمایت از تولید کتاب بر فضای نشر حاکم است تهران - ایرنا- مدیر عامل انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: نبود نظارت و حمایت نکردن نهادهای متولی از تولید و عرضه کتاب بر فضای نشر کشور حاکم است.
مهدی رمضانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی با بیان اینکه کتاب قوی ترین اقتصاد به شمار می رود، افزود: کتاب محصولی ماندگار بوده و پر گردش ترین اقتصاد را شامل می شود، در حالیکه اوضاع نامطلوب فضای نشر از تیراژ چاپ 500 تا 700 نسخه در سال، حمایت های ناکافی نهادهای متولی، نبود ارتباط میان متولیان فرهنگی و ناشران، بیش از پیش آشکار است.
وی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چند سال اخیر برنامه و یا جلسه ای با ناشران برای برطرف کردن مشکلات حوزه نشر برگزار نکرده است.
رمضانی، نبود حمایت از کاغذ تولید داخل، پشتیبانی نکردن از خرید آثار مطلوب و کمبود کاغذ را از جمله مشکلات مهمی دانست که متولیان فرهنگی به آن نپرداخته اند.
مدیرعامل انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی اضافه کرد: وجود این مشکلات باعث شده فضای کتابخوانی نیز در جامعه مورد رضایت نباشد.
** کتاب کالا نیست
رمضانی با بیان اینکه، کتاب محصول فرهنگی است نه کالا، گفت: تولید، توزیع و عرضه کتاب زنجیره های به هم پیوسته هستند، ولی از آنها بهره برداری درست نمی شود، بازاریابی مثبت بر چرخه نشر امری ضروری است ولی وقتی در جامعه تقاضا برای مطالعه کتاب وجود نداشته باشد، بازاریابی نیز معنایی ندارد.
وی با انتقاد از اینکه بسیاری از آثار چاپ شده درجه یک نیستند، افزود: وقتی نظارت دقیقی در حوزه نشر وجود نداشته باشد، کیفیت و محتوای کتاب تولید شده نیز مطلوب نخواهد بود.
** کتاب برای خانواده ها ارزشی ندارد
رمضانی در پاسخ به چرایی کمرنگ شدن مطالعه در میان خانواده ها، اظهار کرد: هم اکنون کتاب میان خانواده ها جایگاه و ارزشی ندارد، بیشتر آنها کتابخانه های منزل خود را پر از کتاب کرده اند، ولی به دلیل اینکه ارزش دانایی و علم را به معنای واقعی درک نکرده اند، مطالعه نمی کنند.
مدیرعامل انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ادامه داد: البته وجود فضای مجازی، فرصت مطالعه کتاب را از مردم گرفته است ، اما این فضا نیز کارکرد خود را دارد و می توان از مطالعه کتاب بهره برداری مثبت کرد.
** چهره ها کتاب را تبلیغ کنند
رمضانی گفت: هیچ چیز جای مطالعه کتاب را نمی گیرد، وقتی چهره های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی از کتابی که خود مطالعه می کنند، برای تبلیغ استفاده کنند، شوق به مطالعه کتاب نیز میان مردم بوجود می آید.
وی خاطرنشان کرد: باید از این فرصت استفاده کرد و گروه های مختلفی که بین مردم مرجعیت دارند، از تربیون خود کتاب را به مردم معرفی کنند، نقش رسانه ها نیز در این زمینه مهم است که با برنامه سازی مردم را به کتابخوانی ترویج کنند.
** مردم به غیر از کتاب برای همه چیز پول خرج می کنند
رمضانی درباره قیمت کتاب نیز گفت: مردم برای همه چیز پول خرج می کنند ولی برای کتاب هزینه ای نمی کنند، در خانواده هایی که پولدار هستند نیز کتاب خوانده نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ قرض دادن کتاب در کشور نهادینه شود، افزود: بیش از سه هزار کتابخانه در کشور داریم در حالیکه یک میلیون نفر عضو این کتابخانه ها هستند، بحث مشکل مالی نیست، ما به نقطه کف مطالعه نرسیده ایم.
مدیرعامل انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به اینکه میان ناشران و کتابفروشان ارتباط و تعامل وجود ندارد، گفت: اگر بخواهیم فضای نشر را حرفه ای کنیم باید از تعداد ناشران کم کنیم.
فراهنگ **9022**1027
12/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]