محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830894895
روابط واشنگتن_دهلی در ابهام دوستی و دشمنی/ توصیه پکن به دهلی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
روابط واشنگتن_دهلی در ابهام دوستی و دشمنی/ توصیه پکن به دهلی
گرایش دولت باراک اوباما به سمت هند و افغانستان به ویژه بعد از تشکیل دولت جدید در این دو کشور همسایه پاکستان، کاملا مشهود است، گرایش واشنگتن به سمت تقویت روابط با دهلی نو و توجه بیشتر به کابل، همزمان با کم توجهی های کاخ سفید به پاکستان همراه بوده است تا حدی که رسما پاکستان را عامل ناآرامی و کمک به حملات تروریستی علیه هند و افغانستان معرفی کرده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران در جریان بررسی سفر هفته گذشته ریاست جمهوری ایالات متحده به هند، چندین مساله قابل توجه است که نخستین آن روند ارتباطات بین دو کشور علیرغم وجود اختلافات بین آنهاست .
یک مقام ارشد امریکایی در این رابطه گفته است، ارتباط با هندیها آسان نبوده است و اگر هندیها شرکای بهتری در مقابل چالشهای بزرگ مانند ایران و روسیه برای امریکا بودند، میتوانستند برای آمریکا سودمندتر باشند.
یک مقام رسمی دیپلماتیک هندی نیز گفته است: هند نمیتواند توجه دولت اوباما را به خود جلب کند و ما نمیتوانیم مشکلات اساسی خود را با آمریکا حل کنیم آمریکا با روسیه، سوریه، منطقه خاورمیانه و ایران مشغول است اما توجه دولت آمریکا به هند ضروری است و در صورت ادامه بی توجهی، شکاف به وجود آمده در روابط دو کشور عمیقتر خواهد شد.
سفر هفته گذشته "باراک اوباما" به هند در حالی انجام شد که تحلیلگران و مقامات سیاسی از وجود برخی اختلافات بین دو کشور خبر دادهاند، مراسم رژه روز استقلال هند با حضور باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در دهلی نو برگزار شد اما همزمان با این مراسم در شهر کلکته، شهروندان هندی در اعتراض به حضور اوباما در کشورشان، دست به تظاهرات زدند.
در آغاز آمریکا درخواست کرده بود در زمان حضور اوباما در هند، منطقه پرواز ممنوع بر فراز پایتخت اعلام شود اما هند به شدت با این طرح مخالفت کرد.
همچنین از آنجا که اوباما میخواست با خودروی تشریفات ریاست جمهوری برای بازدید از جاذبه توریستی «تاج محل» به شهر «آگرا» برود، دادگاه های هند با این اقدام مخالفت کردند و حکم دادند وی باید در تاج محل از خودروی معمولی استفاده کند که این امر به لغو سفر اوباما از تاج محل منجر شد.
هند کشوری برخوردار به لحاظ منابع طبیعی و همچنین با جمعیتی بسیار بالاست که امروزه به دلايلي از جمله برخورداري از پتانسيل پذيرفته شده در جمع صاحبان قدرت هستهای، احتمال عضويت در شوراي امنيت در صورت تغيير ساختار سازمان ملل و داشتن فن آوری پيشرفته رايانه اي و اطلاعاتي، موقعيت كاملا جديدی در صحنه بين المللی به دست آورده و وزن و اعتبار آن در تعاملات جديد روابط بين الملل غيرقابل انكار است.
هند با دارا بودن 1/1 ميليون نفر نظامي سومين ارتش، چهارمين نيروی هوايی و پنجمين نيروی دريايی بزرگ و يكی از بزرگترين خريداران سلاح در سطح جهان است كه از آمريكا، روسيه و هند به عنوان سه فروشنده بزرگ تسليحات سلاح خريداری مي كند.
اما در شرایط کنونی رهبران هند معتقدند كه هند نمي تواند مسير حركت به سوی تبديل شدن به يك قدرت بزرگ در قرن 21 را طي كند بدون آن كه روابط خود با ابرقدرتي چون آمريكا را كنترل و مديريت كند و در مسايل كلان بين المللی به بده بستان با آمريكا و ساير قدرتهای بزرگ بپردازد.
در مقابل آمريكا نيز به اين نتيجه رسيده كه پيشبرد سياست هايش در منطقه نيازمند روابط گسترده تر با هند است.
روابط دو كشور هند و آمريكا در طي پنج دهه گذشته شاهد فراز و نشيبهای زيادی بوده است، در دوران جنگ سرد دولتهای آمريكا نسبت به ضرورت توقف كمونيسم علاقه و اصرار داشتند و به روابط روسيه و هند بدبين بودند و جايگاه هند را در جنبش عدم تعهد چندان جدی نم، گرفتند.
از سوی دیگر همكاری نظامي آمريكا با يك كشور مخالف هند يعني پاكستان نيز دليل ديگري براي ايجاد شكاف بين واشنگتن و دهلي نو بود، حجم روابط نظامی دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار میرسد و طرفین توافق کردهاند تا برخی از تسلیحات در خاک هند ساخته شود این در حالی است که رژیم صهیونیستی و روسیه نیز به عنوان مهمترین شرکای هند در زمینه تامین تسلیحات نظامی به شمار می آیند و تنها چند روز قبل از سفر اوباما به دهلی، توافق هند و روسیه بر سر ساخت جنگندههای نسل پنجم اعلام شد که این توافق میتوانست حامل پیام مهمی از سوی هند به آمریکا باشد.
در جریان سفر اوباما به هند دو کشور یک موافقتنامه هستهای امضا کردند که به شرکتهای آمریکایی اجازه میدهد فناوری غیرنظامی اتمی را در اختیار هند بگذارند.
اما موضوعات جالب توجه برای همکاری میان دهلی و واشنگتن نیز وجود دارد، نخستین مساله همکاری هستهای است که برای 2 کشوراز اهمیت بسیاری برخوردار است.
هند از کشورهای مسلح به بمب اتم است و در سالهای اخیر به دلیل نپیوستن به «انپیتی»، در توسعه زیرساختهای اتمی خود دچار مشکل شده بود.
«سوجاتا سینگ» وزیر خارجه هند پس از دیدار باراک اوباما و نارندا مودی اعلام کرد و گفت «ما بر بنبستی که در سالهای اخیر بر سر برنامه هستهای صلحآمیزمان پیش آمده بود، فائق آمدیم.»
همچنین در حوزهی همکاریهای نظامی با هند نیز آمریکا با رقبای بسیاری روبرو است، موضوعات زیست محیطی نیز همواره در گفتگوهای دو کشور بوده است.
اما همکاریهای تجاری دوجانبه از بیشترین موضوعات مورد علاقه آمریکا و هند است در حال حاضر حجم روابط تجاری 2 کشور، به 64 میلیارد دلار رسیده و بر پایه برخی ارزیابیها، سقف یکصد میلیارد دلاری برای روابط تجاری طی سال های آینده پیش بینی شده است.
همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم، همکاریهای اطلاعاتی و گفتگو درباره تحولات منطقهای از دیگر محورهای دیدار اوباما با مقامهای هند است.
دولت هند در آستانه ورود اوباما به پالایشگاههای این کشور دستور داده است، میزان واردات نفت از ایران را کاهش داده و به مقداری برسانند که آمریکا در تحریمها علیه ایران تعیین کرده است.
باراک اوباما در بخش دیگری از سخنانش گفت: من از حمایتهای پایدار نخست وزیر (نارندار مودی) در زمینه جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای و تلاش برای دستیابی به یک راه حل عادلانه دیپلماتیک قدردانی میکنیم.
با وجود این مسائل یکی از اهداف آمریکا از سفر به هند را برای مقابله با نفوذ روز افزون چین در جغرافیای سیاسی جهان به خصوص در قاره آسیا و اقیانوس هند دانست که این تقابل میتواند به صورت یک تفاهم راهبردی میان ایالات متحده، ژاپن، استرالیا و هند صورت بگیرد.
روزنامه « ایشین ایج» در گزارشی نوشت که چین در واکنش به سفر سه روزه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به هند با هدف شرکت در مراسم شصت و ششمین سالروز جمهوری هند در دهلی نو از هند خواست تا مقابل آمریکا هشیار بوده و فریب این کشور را برای مقابله با چین و اقدامات آمریکا در منطقه نخورد.
گرایش دولت باراک اوباما به سمت هند و افغانستان به ویژه بعد از تشکیل دولت جدید در این دو کشور همسایه پاکستان، کاملا مشهود است، گرایش واشنگتن به سمت تقویت روابط با دهلی نو و توجه بیشتر به کابل، همزمان با کم توجهی های کاخ سفید به پاکستان همراه بوده است تا حدی که رسما پاکستان را عامل ناآرامی و کمک به حملات تروریستی علیه هند و افغانستان معرفی کرده است.
رئیسجمهوری آمریکا روز (سهشنبه) گذشته سفر خود به هندوستان را با یک سخنرانی و تاکید بر "ارزشهای مشترک دو کشور" پایان داد هرچند قرار بود سفر اوباما به هند روز سه شنبه به طور کامل ادامه یابد و رئیس جمهوری آمریکا به تاج محل برود اما مرگ پادشاه عربستان باعث شد تا وی سفر خود را کوتاه کرده و برای دیدار با پادشاه جدید عربستان به ریاض برود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
ایران هژمونی غرب را به چالش کشیده است/ مولفههای قدرت ایران در عرصه بینالمللی
از پیام کوبنده سرلشکر جعفری در پی اقدام تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی تا توافق ایران و روسیه برای حل مشکل S300
عوامل موثر بر نحوه تعیین قیمت نفت در سال آینده
ظریف به همراه تیم هستهای کشورمان راهی ژنو شد
کد خبر: ۵۱۱۴۳۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
تقویت روابط دریایی با هند محور رایزنیهای وزیر خارجه ژاپن در دهلی نو
یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۰ همزمان با تلاشهای توکیو برای تقویت روابطش در آسیا برای مقابله با قدرت رو به افزایش چین وزیر امور خارجه ژاپن از سفرش به هند برای افزایش و تقویت روابط امنیت دریایی میان این دو کشور استفاده کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزارمعیار انسانهای مکتبی در دوستی و دشمنی
حدیث معیار انسانهای مکتبی در دوستی و دشمنی امام حسن عسکری علیهالسلام در حدیثی گرانبها معیار انسانهای مکتبی در دوستی و دشمنی را بیان فرمودهاند به گزارش سرویس دینی جام نیوز امام حسن عسکری علیهالسلام در حدیثی فرمودند محبت خوبان با یکدیگر برای خوبان پاداش است محبت تبهکا- چهره ماندگار زبان شناسی:به نام ایران دوستی با زبان عربی دشمنی نکنیم
چهره ماندگار زبان شناسی به نام ایران دوستی با زبان عربی دشمنی نکنیم انزلی- ایرنا- چهره ماندگار زبانشناسی و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت زبان ما آمیخته ای از فارسی و عربی است و درست نیست که به نام ایران دوستی و ناسیونالیسم سطحی با زبان عربی دشمنی کنیم دکتر علی اشرف صادرئیس گروه دوستی قرقیزستان در مجلس شورای اسلامی: هیچ محدودیتی در توسعه روابط با قرقیزستان نداریم
رئیس گروه دوستی قرقیزستان در مجلس شورای اسلامی هیچ محدودیتی در توسعه روابط با قرقیزستان نداریمرئیس گروه دوستی جمهوری قرقیزستان در مجلس شورای اسلامی گفت در توسعه روابط با جمهوری قرقیزستان هیچ محدودیتی نداریم به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک شب گذشته هیئتی متشکل از نمایندمواضع واقعبینانه پکن درمذاکرات هستهای/ خواهان گسترش روابط با تهرانیم -
سفیر چین تاکید کرد مواضع واقعبینانه پکن درمذاکرات هستهای خواهان گسترش روابط با تهرانیم شناسهٔ خبر 2469406 دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۸ بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه سفیر چین در ایران با اشاره به مواضع واقع بینانه پکن در مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1 5 تاکید کرد که کشوراهمیت مذاکرات هسته ای با ایران برای چین/ روابط پکن-تهران همه جانبه است - | اخبار ایران و جهان | Mehrnews.com
سفیر چین در گفتگو با مهر اهمیت مذاکرات هسته ای با ایران برای چین روابط پکن-تهران همه جانبه است شناسهٔ خبر 2470658 شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۷ بین الملل > ایران در جهان سفیر چین در ایران با اشاره به اهمیت مذاکرات هسته ای با ایران برای چین تاکید کرد که روابط پکن-تهران همه جانبه«اوباما» در دهلی «شریف» در پکن؛ موازنهای که باید برقرار شود
اوباما در دهلی شریف در پکن موازنهای که باید برقرار شودسفر اوباما به هند همزمان با سفر راحیلشریف به چین به این پرسش میانجامد که هماهنگی این 2 سفر اتفاقی است و یا عمدی و مهمتر از آن اینکه توان و تمایل تعویض پاکستان با هند در سیاست خارجی آمریکا تا چه حد قابل پیشبینی اسنخست وزیر عراق:دشمنی ایران و آمریکا نمیتواند با پیاده روی به دوستی تبدیل شود
نخست وزیر عراق دشمنی ایران و آمریکا نمیتواند با پیاده روی به دوستی تبدیل شود ایران از هفته اول حمله داعش یک پل هوایی برای انتقال اسلحه به عراق منطقه کردستان و بغداد ایجاد کرد شکی ندارم که ایرانی ها صادقانه از روز نو نخست وزیر عراق گفت در کمک به این کشور برای مقابله با داهدف سفر اوباما به دهلی؛ تفرقه افکنی در روابط هند با چین و روسیه - اخبار ایران و جهان |
گزارش خبری هدف سفر اوباما به دهلی تفرقه افکنی در روابط هند با چین و روسیه شناسهٔ خبر 2475370 سهشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۴ بین الملل > آسیای غربی خبرگزاری مهر-گروه بین الملل رسانه های چینی سفر اوباما به دهلی نو را با هدف تفرقه افکنی در روابط هند با چین و روسیه ارزیابی کردندژئوپلیتیک تنش در روابط ایران و عربستان
ژئوپلیتیک تنش در روابط ایران و عربستان بین الملل > آسیای میانه و قفقاز - شرایط کنونی حاکم بر روابط دو کشور ایران و عربستان در بردارنده هیچ گونه مطلوبیتی برای ایران نیست و باید به سمت تغییر آن حرکت کرد نوذر شفيعی شرایط کنونی حاکم بر روابط دو کشور ايران و عربستان درواکنش ترانه علیدوستی به حذف فیلم هایش از جشنواره فجر+عکس
واکنش ترانه علیدوستی به حذف فیلم هایش از جشنواره فجر عکس ترانه علیدوستی در صفحه اینستاگرامش با انتشار این متن و تصویر بالا به کنار گذاشته شدن فیلم هایش از جشنواره فجر واکنش نشان داد ترانه علیدوستی امسال در دو فیلم مادر قلب اتمی علی احمدزاده و استراحت مطلق عبدالرضا کاهانی ایفامعتادان و نیاز به دوستی اینترنتی
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۱ به گزارش ایسنا این کارتون را شهروند منتشر کرده است معتادان و نیاز به دوست اینترنتی انتهای پیاممدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استاندار خراسان شمالی: روابطعمومی نیروی ابزاری صرف نیست/شاخصهای روابط عم
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استاندار خراسان شمالی روابطعمومی نیروی ابزاری صرف نیست شاخصهای روابط عمومی ایدهآلمدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استاندار خراسان شمالی گفت روابطعمومی نیروی ابزاری صرف نیست به گزارش خبرگزاری فارس از اسفراین ولی قلیچی بعد از ظهر امروزاحمدی: ورزشکاران خارجی پیام صلح و دوستی مردم ایران را به کشورهای خود ببرند
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۰ مشاور عالی وزیر ورزش و جوانان گفت امیدوارم ورزشکاران خارجی پیام صلح و دوستی ملت ایران را به کشورهای خود ببرند به گزارش ایسنا به نقل از وزارت ورزش و جوانان عبدالحمید احمدی در مراسم اختتامیه چهارمین دوره مسابقات پینگپنگ جام فجر اظهار داشت از همه ورانجمن دوستی ایران و سازمان ملل افتتاح شد
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۷ انجمن دوستی ایران و سازمان ملل با حضور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه و نماینده دفتر سازمان ملل در تهران افتتاح شد به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه در سخنانی در مرا۹ توصیه برای کنار آمدن با خیانت
سبک زندگی ۹ توصیه برای کنار آمدن با خیانت وقتی کسی به شما خیانت میکند روش درست یا روش غلط برای واکنش دادن به آن وجود ندارد این یک تجربه شخصی بسیار عمیق و دردناک است و فقط خودتان میدانید چه رفتاری درمقابل آن باید نشان دهید امام على عليه السلام خوش اخلاقى در سه چگزارش تصویری - مراسم افتتاحیه انجمن دوستی ایران و سازمان ملل
مراسم افتتاحیه انجمن دوستی ایران و سازمان ملل عکس امین خسروشاهی - ایسنا چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۵-
سیاسی
پربازدیدترینها