واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نهاد هماهنگ کننده سیاست های خانواده دقیقا کجاست؟ پایگاه خبری وارش نیوز در صفحه نخست خود با طرح پرسش"نهاد هماهنگ کننده سیاست های خانواده دقیقا کجاست؟ فاصله معنادار رفاهِ زنان و مردان سالخورده" بر لزوم توجه همه جانبه به نهاد خانواده و زنان در جامعه از سوی ازدستگاه های متولی در مازندران تاکید کرد.
این پایگاه خبری نوشت : هنوز نهاد هماهنگ کننده سیاست های خانواده دقیقا مشخص نیست و متاسفانه آنچه بیشتر به نگرانی ها دامن می زند این است که در برنامه شش توسعه نیز توجهی به این مقوله در استان نشده و این در حالی است که متخصصان امر یکی از اصلی ترین دلایل افزایش آسیب های اجتماعی در مازندران، منجمله طلاق و خشونت را نبود برنامه ای کاربردی در حوزه خانواده می دانند.
متاسفانه علی رغم برخورداری از نیروی کار فعال زن در استان و جایگاه مناسب علمی و فرهنگی آنها، همچنان شاهد تکرار مکررات هستیم که عموما برای این مشکل سه دلیل عمده آورده می شود.
نبود بودجه، عدم حمایت همه دستگاه ها و ضعف مدیریتی. در نگاهی واقع بینانه باید گفت که هر یک از موارد یاد شده با درصدی متفاوت در وضعیت فعلی اثرگذار هستند اما یکی از بنیادین ترین مشکلات زنان و خانواده در مازندران و البته در اکثر نقاط کشور این است که هنوز نهاد هماهنگ کننده سیاست های خانواده دقیقا مشخص نیست!
متاسفانه آنچه بیشتر به نگرانی ها دامن می زند این است که در برنامه ششم توسعه نیز توجهی به این مقوله در استان نشده و این در حالی است که متخصصان امر یکی از اصلی ترین دلایل افزایش آسیب های اجتماعی در مازندران، منجمله طلاق و خشونت را نبود برنامه ای کاربردی در حوزه خانواده می دانند.
ضعف آماری و فقدان نقشه جغرافیایی زنان و خانواده در مازندران باعث شده است که اولویت ها بر اساس درخواست ها طبقه بندی شود و میزان رسیدگی به این اولویت ها نیز همراه با سردرگمی و سخنرانی باشد. باز کردن پای تمام نهادها به موضوع زنان خوب است اما وقتی شما هنوز سازمان یا نهاد هماهنگ کننده را مشخص نکرده اید نمی توانید خواست های خود را ساماندهی کنید.
یکی از نگرانی های عمده؛ تفاوت فاحش رفاه میان زنان و مردان سالخورده است که در نتیجه سردرگمی سیاست های حوزه زنان در مازندران و نبود همان برنامه جامع و مدونی است که پیشتر بارها به آن اشاره شد، ایجاد شده است. ضعف سیاستگذاری اجتماعی در حوزه زنان و خانواده مازندران باعث شده است که نتوانیم از ظرفیت های موجود بیناجمعیتی استفاده لازم را ببریم و باید گفت انسجام لازم برای برقراری ارتباط بین نهادهای مختلف خانواده و جامعه در مازندران وجود ندارد.
ما هنوز نمی دانیم باید تامین اعتبار حوزه زنان و خانواده را در راستای تربیت کودکان ساماندهی کنیم یا آن را به توانمند سازی قوای جسمی و روحی زنان مازندرانی اختصاص دهیم. این سردرگمی در نتیجه فقدان سازمان هماهنگ کننده سیاست های خانواده در استان است.
یکی از به روزترین نظرات حوزه زنان و خانواده در کشور که توسط شهیندخت مولاوردی دنبال می شود و دولت تدبیر و امید سعی دارد آن را در مناطقی که از قابلیت رشد فراوان برخوردارند پیاده کند «برنامه آشتی میان کار و زندگی » است، که اگر اجرا شود اثراتی شگرف در آینده بنیان خانواده در کشور خواهد داشت. اما متاسفانه شاهد این هستیم که چنین برنامه ای اصلا در مازندران وجود خارجی ندارد و هنوز هیچ چیزی در این مورد به گوشمان نخوره است.
شاید اگر بتوانیم در گام نخست نهادهماهنگ کننده را مشخص کرده و نشان دهیم که دیگر دستگاه های دولتی در مازندران این نهاد را به رسمتی شناخته اند و در عمل به حرفش گوش می دهند، راه را برای پیاده سازی ایده های بومی فراهم آوریم!
اما تا این نهاد مشخص نشود نمی توان کاری اصولی و اثرگذار انجام داد و هراتفاقی مقطعی خواهد بود و آثاری زودگذر خواهد داشت.ک/1
621/608
12/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]