محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832488261
بنگاهداری بانکها و بدهكاری مردم |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بنگاهداری بانکها و بدهكاری مردم
ورود بانکها به نظام بنگاهداری سیاستی بوده که دولتها با سیاستهای دستوری، تکلیفی و تصمیمگیریهای اقتصادی خود به آنها تحمیل کردهاند. به عنوان مثال به بانک ملی بنگاه هایی از طرف دولت به عنوان رد دیون یا تکلیف برای سرمایهگذاری داده شده که حجم زیادی از منابع مالی این بانک را شامل میشوند.
کد خبر: ۴۷۱۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۷ - 01 February 2015
با وجود نظارت ها و تمرکز دولت برای مواجهه با بنگاهداری بانک های کشور، همچنان روند فعالیت های خارج از عرف نظام مالی بانک ها ادامه دارد. طبق آخرین اطلاعاتی که از میزان دارایی بانک های کشور مهرماه سال جاری منتشر شده است، بانک ملت بیشترین دارایی را به خود اختصاص داده است و با 6 /71 هزار میلیارد تومان در مقام نخست ایستاده است. این در حالی است که بانک صادرات با 7/59 و بانک تجارت با 9/ 46 هزار میلیارد تومان در مقام های دوم و سوم جای گرفته اند.
به گزارش قانون، طبق آمارهای منتشر شده بانک سامان با 3/ 42 هزار میلیارد تومان، بانک پارسیان با 7/ 29 هزار میلیارد تومان، بانک پاسارگاد 1/ 22 میلیارد تومان، بانک اقتصاد نوین 8/ 14، بانک انصار 9 /7، بانک سینا 7/ 6، بانک کارآفرین 5 هزار میلیارد تومان، بانک سرمایه 4/4، بانک گردشگری با 3/3 میلیارد تومان و بانک دی با هزار میلیارد تومان و با کمترین میزان دارایی مقام آخر را به دست آورده اند.
بهطور معمول و براساس دودوتای اقتصادی بانکها به عنوان موتورمحرکه اقتصادی و تامین نیازهای مالی بنگاههای تولیدی هرکشوری هستند که معمولا قدرت و توان مالی آنها تحت نظارت بانک مرکزی میتواند تعیین کننده رونق اقتصادی آن کشور باشد. اما در کشورمان از اواسط دهه 80شمسی این روند به دلایل مختلف از جمله رکود اقتصادی و بحرانهای ایجاد شده به دلیل تحریمهای یکجانبه غرب علیه کشورمان کمی تغییر جهت داد تاجایی که بانکها به عنوان یک نهاد پولی و مالی خود وارد عرصه اقتصادی شده و به قول معروف بنگاهدار شدند.
از خرید ساخت و ساز مسکن و پاساژ گرفته تا تولیدات فولاد و خرید و فروش ارز جزو فعالیتهایی بود که بانکها خارج از وظایف عرفی خود در نظام پولی و مالی کشورمان از طریق شرکتهای تابعه به آنها مشغول شدند اما این روند به اعتقاد تمام اقتصاددانان و کارشناسان مسائل پولی و مالی تبعات بسیار منفی به همراه داشت و کم کم باعث نگرانی دولت و بزرگترین نهاد مالی کشورمان یعنی بانک مرکزی شد. تاجایی که در دولت یازدهم با تاکید رئیس جمهور و ابلاغ دستورالعملی تازه از سوی رئیس کل بانک مرکزی تمام بانکها موظف به واگذاری مازاد داراییهای خود در بازار شدند. این درحالی است که شواهد و مستنداتی وجود دارد که در اجرای این روند تاخیر افتاده و کماکان بانکها چراغ خاموش مشغول به انجام امور بنگاهداری خود هستند.
در اين باره حمید تهرانفر، معاون نظارتی بانک مرکزی مهرماه سال جاری با اعلام فهرست بنگاههای 29 بانک به بانک مرکزی ، ارزش بنگاهداری بانکها را 226 هزار و 600 میلیارد تومان برآورد کرد و از استقبال بانکهای عامل در اعلام فهرست بنگاههای خود خبر داد.
تهرانفر ضمن اشاره به اجازه قانونی 40 درصدی بانکها در بنگاهداری افزود: براساس صورتحساب مالی حسابرسی شده تا پایان سال مالی گذشته، ارزش بنگاهداری بانکها 226 هزار و 600 میلیارد تومان و در مجموع حدود 48 تا 49 درصد سرمایه پایه بانکها برآورد شده است بنابراین بانکها حدود 500 تا 600 شرکت دارند که باید در یک زمانبندی مشخص، مازاد آن را بفروشند.
عبدالناصر همتی: برخی املاک به هیچ عنوان قابل واگذاری نیست
این درحالی است که کمی قبلتر یعنی در بیستم شهریورماه سال جاری عبدالناصر همتی، مدیرعامل بانک ملی در یک برنامه تلویزیونی گفت: ورود بانکها به نظام بنگاهداری سیاستی بوده که دولتها با سیاستهای دستوری، تکلیفی و تصمیمگیریهای اقتصادی خود به آنها تحمیل کردهاند. به عنوان مثال به بانک ملی بنگاه هایی از طرف دولت به عنوان رد دیون یا تکلیف برای سرمایهگذاری داده شده که حجم زیادی از منابع مالی این بانک را شامل میشوند.
این اقتصاددان ضمن تاکید بر سیاستهای گذشته دولت در این زمینه افزود: امروز که قرار بر واگذاری آنها شده حتی فروش برخی از این اموال که دولت تکلیفی به بانکها واگذار کرده هم محال است مثل توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن که 80 درصد سهام آن متعلق به بانک ملی و صادرات است که قیمت آن 9000 میلیارد تومان است که با بازدهی آن قابل فروش نیست.
مدیرعامل بانک ملی با اشاره به اوضاع اقتصادی و چرخه معیوب واگذاریها تصریح کرد: بد نیست بدانید ما دو سه کارخانه را طی سالهای گذشته بر مبنای سیاست های واگذاری، واگذار کردیم که به علت مشکلات اقتصادی این واحدها و رکود حاکم بر تولید کشورمان آنها در اداره شرکت و مشکلات کارگری و مشکلات اجتماعی آن واحد تولید دوباره به خود ما برگشت داده شد و مجبوریم در آنها هزینه و کنترل کنیم. همتی در ادامه با تاکید بر زمان بر بودن حذف بنگاه داری گفت: فروش ملک ها هم به سرعت میسر نیست لذا دولت باید به آرامی سیاست خود را پیش ببرد.
صرامي: پس از بررسی بودجه نوبت به بنگاهداری بانکهاست
محسن صرامیفروشاني در گفتوگو با «قانون» با تاکید بر خروج بانکها از بنگاهداری و اراده دولت میگوید: به هر حال هیچ یک از بانکها به صراحت واگذاری یا ابطال شرکتهای وابسته را انجام ندادهاند و این کار بانکها مورد اعتراض نمایندگان است از اين به دنبال تحقيق و تفحص در بانك مركزي هستيم و با تاكيد بر اجراي ماده 236 درباره بانك مركزي نامهاي را در مجلس ميان نمايندگان به امضاء رسانديم و در صورت امضاء رياست مجلس ديگر نيازي به تحقيق و تفحص هم نداريم و راسا اقدام خواهيم كرد تا درباره عملكرد بانك مركزي اطلاعات قابل استنادي براي مردم شريف ايران اعلام كنيم.
عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی در خصوص این موضوع اظهار داشت: بانکها قبلا علنی با سوءاستفاده از خلأ قانونی بنگاهداری و شرکتداری میکردند؛ اما زمانی که مسئولان بلندپایه کشورمان جدی وارد موضوع شدند ، بانکها ترک عمل نکردند. در این مرحله بانکها به جای خروج از بنگاهداری رد پاهایی که از نظر نظارتی و کارهایی را که از طریق سیستم بازرسی کشور میتوانست برایشان ایجاد چالش کند را رها کردند. به طور مثال دیگر تلفنهای آشکار نمیزنند و نامهنگاریهای رسمی و مستقیم انجام نمیدهند یا در جلسات علنی به صورت واضح از شرکتهای زیر دست خودشان دفاع نمیکنند.
صرامی فروشاني در ادامه تاکید می کند به هر حال هیچ یک از بانکها به صراحت واگذاری یا ابطال شرکتهای وابسته را انجام ندادهاند و ضربالاجل قبلی دولت در این خصوص فقط یک سرپوش بود، برای هجمهای بود که علیه دولت شد. دولت با این کار خواست تا سر و صداها کمی آرام شود و دولت در این حرف خود جدی نیست، مجلس در حال حاضر ذهن خود را مشغول بودجه کرده است؛ اما بلافاصله بعد از فراغت از این موضوع، فشار را بر دولت برای ارائه لایحه اصلاح پولی و مالی بیشتر خواهیم کرد.
مهدی تقوی: بانکهابرای حفظ سرمایه ممکن است دوباره وارد بنگاهداری شوند
در همين حال مهدی تقوی اقتصاددان درباره خروج بانکها از بنگاه داری به «قانون» میگوید: بهطور کلی این سیاست کاملا درست و صحیح است اما اگر کمی به اوضاع اقتصادی کنوني کشورمان توجه داشته باشیم درواقع اینگونه میتوان تصور کرد که مشغول بازی با یک تیغ دولبه هستیم، چون بانکها باید به نوعی منافع مالی خودشان را حفظ کرده و خطر کاهش ارزش داراییهای خود را متناسب با تورم کاهش دهند.تقوی در ادامه میافزاید: تورم بالا در سالهای اخیر موجب شد که بانکها با هدف کسب درآمد و سود بیشتر به سمت بنگاه داری بروند تا با استفاده از منافع مالی بنگاهداری قدرت پرداخت سود مشتریان خود را داشته باشند. بنابراین حالا که این دستورالعمل از سوی دولت و بانک مرکزی ارائه شده و تورم از سوی بانک مرکزی ارقامی نزدیک به 17 یا 18 درصد رسیده میتوانیم امیدوارباشیم تا بانکها بالاخره دست از بنگاهداری برداشته و با استفاده از مدیریت منابع خود به سودآوری برسند.
این کارشناس مسائل اقتصادی میافزاید: البته این کافی نیست چون تازمانی که سیاستهای مهارتورم دولت و رونق اقتصادی محقق نشود ممکن است دوباره بانکها با این دستورالعمل متضرر شده و برای جلوگیری از این زیان به گونهای دیگر وارد بنگاهداری شوند بنابراین مسئولان باید توجه داشته باشند که ابتدا باید شرایط سودآوری و رونق اقتصادی فراهم شود و پس از آن برای اجرای این دستورالعمل زمانبندی داشته باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
صدور مجوز سرمایهگذاری بانکها در بورس |اخبار ایران و جهان
صدور مجوز سرمایهگذاری بانکها در بورس بانک مرکزی در بخشنامه جدیدی اعلام کرد بانکها و مؤسسات اعتباری در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک با رعایت حدود مقرر در دستورالعمل سرمایهگذاری مؤسسات اعتباری امکان سرمایهگذاری دارند کد خبر ۴۶۸۲۰۳ تاریخ انتشار ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۲ - 20 Januافزایش داراییهای خارجی بانکهای ایرانی |اخبار ایران و جهان
افزایش داراییهای خارجی بانکهای ایرانی دارایی های خارجی بانکها و موسسات اعتباری در پایان آذرماه امسال با رشد 19 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از 215 هزار میلیارد تومان عبور کرد کد خبر ۴۷۱۳۳۲ تاریخ انتشار ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۵ - 31 January 2015 دارایی های خارجی بانکها و موسسارشد 170 درصدی بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
رشد 170 درصدی بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی اگر چه از مجموع بدهی بانکها به بانک مرکزی حدود 20 درصد سهم بانکهای تجاری است اما همین مقدار هم در پایان شهریور نسبت به اسفند ماه سال قبل بیش از 170 درصد رشد داشته است کد خبر ۴۶۸۶۹۸ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۷ - 21 Januaryیک پیشنهاد به بانکها برای نجات بورس |اخبار ایران و جهان
یک پیشنهاد به بانکها برای نجات بورس معاون سابق بانک مرکزی که معتقد است بازار سرمایه در جوانی مانده و باید بازار پول در کنار آن بماند پیشنهاد کرد بانکها با تشکیل یک صندوق مشترک سرمایه ای را گردهم آورده و از سهام های موجود دفاع کنند کد خبر ۴۷۰۲۹۵ تاریخ انتشار ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱سهم ۵۰ درصدی بانکها در گرانی مسکن |اخبار ایران و جهان
سهم ۵۰ درصدی بانکها در گرانی مسکن رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران با بیان اینکه در بهار سال ۹۴ افزایش قیمت نداریم گفت تا پایان سال شاهد ثبات نسبی قیمت در خرید و فروش و اجاره بها هستیم کد خبر ۴۶۸۷۸۸ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۸ - 21 January 2015 رئیس اتحادیهبدهی بانکها به بانک مرکزی ۷۷ هزار میلیارد تومان شد |اخبار ایران و جهان
بدهی بانکها به بانک مرکزی ۷۷ هزار میلیارد تومان شد بدهی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی به بانک مرکزی تا پایان آذر ماه سال جاری معادل 77 هزار و 161 میلیارد تومان اعلام شده است کد خبر ۴۷۰۷۲۹ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ - 28 January 2015 بدهی بانکها و موسسات اعتباری غیمجوز به بانکها برای سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس |اخبار ایران و جهان
مجوز به بانکها برای سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بخشنامهای اعلام کرد بانکها و موسسات اعتباری در صندوقهای سرمایه گذاری مشترک با رعایت حدود مقرر در دستورالعمل سرمایه گذاری موسسات اعتباری امکان سرمایه گذاری دارند کد خبر ۴۶۸۰۲۳ تاریخ انتشارنرخ سود بانک مرکزی از تمام بانکها بالاتر شد! |اخبار ایران و جهان
نرخ سود بانک مرکزی از تمام بانکها بالاتر شد بسیاری از بانکهای خصوصی جرات استقراض از بانک مرکزی با نرخ سود 34 درصدی را ندارند و بنابراین به صورت غیررسمی کمپینی را تشکیل دادهاند تا یکدیگر را تامین مالی کنند به عنوان مثال اگر یک بانک در تامین مالی خود با محدودیت مواجه شود ترجشرایطمطلوب برای افزایشسرمایه نقدی بانکها |اخبار ایران و جهان
شرایطمطلوب برای افزایشسرمایه نقدی بانکها یکهزار و یکصد و نود و سومین جلسه شورای پول و اعتبار در مورخ هفتم بهمن ماه امسال به منظور ایجاد شرایط مطلوب برای افزایش سرمایه نقدی بانکها و اجرای بهینه ابزارهای نوین مالی اسلامی در کشور برگزار شد کد خبر ۴۷۰۵۵۰ تاریخ انتشار ۰۷ بهمن ۱۳سفرهای تجاری از لیست هزینه های مردم حذف می شود؟ |اخبار ایران و جهان
سفرهای تجاری از لیست هزینه های مردم حذف می شود بررسی های مرکز آمار نشان می دهد سفرهای با قصد تجاری به کمترین میزان در مسافرت های سالیانه مردم ایران رسیده است کد خبر ۴۷۰۷۳۴ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۷ - 28 January 2015 بررسی های مرکز آمار نشان می دهد سفرهای با قصد تجارچرا مردم به دنبال شغل دولتی اند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا مردم به دنبال شغل دولتی اند مطابق با نظرسنجی سوال شب گذشته پایش مبنی بر اینکه چرا مردم به دنبال شغل دولتیاند مشخص شد بیش از ۷۵ درصد مردم به دلیل امنیت شغلی دولتیاند کد خبر ۴۶۸۱۱۱ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۰ - 19 January 2015 مطابق با نظرسنجی سوال شب گذشته پایش مبافزایش تسهیلات مسکن مهر منتظر ابلاغ بانکها |اخبار ایران و جهان
افزایش تسهیلات مسکن مهر منتظر ابلاغ بانکها در حالی که شورای پول و اعتبار مصوبه تسهیلات 30 میلیون تومانی مسکن مهر را به بانکهای عامل ابلاغ کرده است خبرها حاکی از این است که این بانک که تعداد آنها به 6 بانک میرسد هنوز دستورالعمل پرداخت را آماده نکردهاند کد خبر ۴۷۱۱۲۵ تاریخ ان59 روز سخت پیش روی بانکها |اخبار ایران و جهان
59 روز سخت پیش روی بانکها در حالی که 59 روز دیگر به پایان سال جاری باقیمانده است که نظام بانکی کشور روزهای پر کار و شلوغی را خواهد داشت بر این اساس بانک مرکزی برنامه های جدی بانکها را برای ارائه خدمات بهتر به مردم اعلام کرد کد خبر ۴۶۸۶۶۱ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ - 2نفت ۴۵ تا ۶۰ دلاری مبنای تدوین بودجه ۴ کشور نفتی |اخبار ایران و جهان
نفت ۴۵ تا ۶۰ دلاری مبنای تدوین بودجه ۴ کشور نفتی در حالی که قیمت جهانی نفت به کمتر از ۵۰ دلار رسیده است کویت بودجه سال آینده خود را با نفت ۴۵ دلاری عربستان با نفت ۵۵ تا ۶۰ دلاری و عراق با نفت ۶۰ دلاری بسته و نیجریه نیز قصد دارد بودجه خود را بر پایه نفت ۵۰ دلاری تدوین کند کد خبتصمیم ایران برنج هند را ارزان کرد |اخبار ایران و جهان
تصمیم ایران برنج هند را ارزان کرد کاهش واردات برنج ایران از هند قیمت این کالا را دربازارهای این کشور با افت قیمت ۳۰ تا ۴۰ درصدی مواجه کرده و این امر باعث وارد شدن ضررهای زیادی به تولید کنندگان این کشور شده است کد خبر ۴۷۱۰۶۱ تاریخ انتشار ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۴ - 30 January 2015قیمت جهانی طلا رکورد 5 ماهه را شکست |اخبار ایران و جهان
قیمت جهانی طلا رکورد 5 ماهه را شکست پایگاه خبری بلومبرگ اعلام کرد قیمت جهانی طلا در ساعت 10 13 روز سه شنبه به وقت محلی در بازار لندن رکورد زد و به بالاترین سطح خود در 5 ماه گذشته رسید کد خبر ۴۶۸۳۹۷ تاریخ انتشار ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۱ - 20 January 2015 پایگاه خبری بلومبرگ اعلام کرتورم ۱۷.۴درصدی اجارهبهای مسکن |اخبار ایران و جهان
تورم ۱۷ ۴درصدی اجارهبهای مسکن آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که شاخص اجارهبهای مسکن در ۱۲ ماه منتهی به آذرماه سالجاری افزایش ۱۷ ۴ درصدی را تجربه کرده است کد خبر ۴۷۰۸۴۰ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۳۹ - 28 January 2015 آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که شاخص اجارهبه-
اقتصادی
پربازدیدترینها