واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست استانداری مرکزی: اجرای مصوبات شورای عالی امنیت ملی در خصوصا اتباع افغان الزامیست اراک - ایرنا - سرپرست استانداری استان مرکزی گفت: اجرای مصوبات شورای عالی امنیت ملی در خصوص اتباع افغان این استان الزامیست و نباید قوانین را تفسیر کرد.
«شکرالله حسن بیگی» روز شنبه در نشست مشترک ستاد ساماندهی و کارگروه اتباع خارجی استان مرکزی افزود: ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی در حوزه سیاست خارجی همکاری موثری را با افغانستان داشته و در حمایت از اتباع افغان با توجه به وضعیت این کشورخدمات ماندگاری ارائه کرده است.
وی بیان داشت: اکنون وضعیت افغانستان عادی شده و این کشور در شرایط جنگی به سر نمی برد، می بایست اتباع افغان برای سازندگی و عمران و آبادانی به کشورشان بازگردند.
حسن بیگی از مسوولان استان مرکزی درخواست کرد تا بستر و زمینه لازم برای خروج اتباع افغان از این استان را تسهیل و تسریع کنند.
وی با بیان اینکه سهمیه اشتغال امسال استان مرکزی 12 هزار و 615 نفر است، گفت: در صورتی که یک سوم اتباع افغان شاغل در استان مرکز به کشورشان بازگردند ، زمینه اشتغال برای نیروهای بومی ایجاد و سهمیه مذکور عملیاتی می شود.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: حضور اتباع افغان در این استان تا چند سال دیگر به دلیل بر هم خوردن تناسب جمعیتی به یک تهدید در این عرصه تبدیل می شود.
«سیدمجتبی آل یاسین» روز شنبه افزود: حدود سه میلیون افغان، شماری پناهنده و تعداد زیادی اتباع خارجی در ایران سکونت دارند.
وی اظهار کرد: افغانیها دارای گذرنامه، کارت اقامت از وزارت کشور، کارت کار و همسر ایرانی (به شرط اخذ پروانه ازدواج از وزارت کشور) می توانند به طور آزادانه در شهرستان های مجاز اتباع بیگانه در استان مرکزی (اراک، دلیجان و ساوه )سکونت داشته باشند.
وی با بیان اینکه افغان های غیرمجاز وکسانی که به طور قاچاق وارد ایران شده اند مشمول رافت اسلامی نشده و به کشورشان برگردانده می شوند، گفت: هم اکنون یک سوم جمعیت شهرستان دلیجان اتباع افغانستان هستند و بسیاری از اتباع غیرمجاز خود را در پوشش اتباع مجاز جای داده اند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مرکزی افزود: حدود 35 هزار دانشجو، 15 هزار دانش آموخته مراکز آموزش عالی و 400 هزار فرصت شغلی کشور در اختیار افغان ها است.
آل یاسین گفت: در استان مرکزی نیز 11 هزار دانشجو، چهار هزار دانش آموخته دانشگاه ها و شش هزار و 500 دانش آموز افغان مشغول تحصیل هستند.
وی بیان کرد: در راستای اجرای طرح ابلاغی سال 1390 وزارت کشور، یک میلیون و 400 هزار اتباع غیرمجاز افغان برای دریافت گذرنامه مراجعه کردند، اما از این تعداد 450 هزار نفر گذرنامه دریافت کردند.
وی افزود: در استان مرکزی هم از 30 هزار افغان مراجعه کننده برای دریافت گذرنامه، تنها پنج هزار نفر آنان کار را تا انتها پیش برده و گذرنامه گرفته اند.
به گفته آل یاسین، 90 درصد مشکلات امنیتی و ناهنجاری های اجتماعی کشور از سوی اتباع افغان غیرمجاز و 10 درصد بقیه جرایم توسط افغان های مجاز اتفاق می افتد.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون قریب 20 هزار اتباع افغان غیرمجاز در استان مرکزی اقامت دارند، گفت: در هر کدام از سال های 91 و 92، پنج هزار نفر و در 9 ماهه امسال نیز پنج هزار تبعه غیرمجاز افغان از استان مرکزی به افغانستان بازگردانده شد ه اند.
وی اشتغال افغان های مجاز را در چهار گروه شغلی کشاورزی، کوره های آجرپزی، کارهای ساختمانی و پسماند بلامانع دانست و افزود: امور خیاطی، مکانیکی، فروشندگی مواد غذایی، سبزی و میوه فروشی و رانندگی از جمله فعالیت های ممنوعه برای اشتغال به کار افغان های دارای کارت اقامت مجاز است.
آل یاسین تصریح کرد: اگر کارفرمایی، اتباع مجاز افغان را در کارهای غیرمجاز به کارگیری نماید به ازای هر یک روز، پنج برابر دستمزد روزانه جریمه و در صورت تکرار تخلف به حبس محکوم خواهد شد.
* انجام 51 گشت مشترک برای جلوگیری از به کارگیری اتباع افغان در کارهای غیرمجاز
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز گفت: در 9 ماهه امسال 51 گشت مشترک به دستور وزارت کشور، با حضور بازرسان فرمانداری، اداره کار و ماموران انتظامی در شهرستان های تابعه این استان انجام شده است.
«ناصر شیخی» افزود: در همین مدت دو میلیارد ریال جریمه از کارفرمایان به خاطر به کارگیری اتباع افغان در کارهای غیرمجاز اخذ و به خزانه دولت واریز شده است.
وی گفت: با تاسیس پنج دفتر کفالت شامل دو دفتر در ساوه، یک دفتر در دلیجان و دو دفتر در اراک برای انجام امور افغانها مجاز امسال 382 فقره کارت اشتغال موقت جدید صادر و پنج هزار و 99 کارت تمدید شده است.
*90درصد مشکلات ناشی از اقامت اتباع خارجی طبقه بندی شده و محرمانه است
نماینده فرماندهی انتظامی استان مرکزی در این نشست گفت: 90 درصد مشکلات ناشی از اتباع خارجی طبقه بندی شده، محرمانه و غیرقابل انتشار عمومی است.
سرگرد «محمد کاظمی» بیشترین حضور و پراکنش اتباع افغان را در شهرستان های اراک، دلیجان و ساوه عنوان کرد و افزود: امسال برای یک هزار و 400 خانوار افغان مراجعه کننده به پنج دفتر کفالت در استان، ویزا صادر شده است.
وی اظهار داشت: 23 هزار و 793 تبعه افغانستان در استان مرکزی دارای کارت آمایش هستند و پنج هزار و 845 نفر از افغان ها، مجوز رسمی اقامت یک ساله دارند.
وی شمار اتباع افغان مجاز در استان مرکزی را 36 هزار و 838 نفر، اتباع عراقی را 370 خانوار و پناهندگان عراقی را 95 خانوار اعلام کرد و گفت: سالانه پنج هزار دستگیری اتباع خارجی در این استان صورت می گیرد.
به گفته سرگرد کاظمی، امسال آمار دستگیرشدگان اتباع خارجی در استان مرکزی نسبت به پارسال 20 درصد رشد داشته و شمار ازدواج های زنان ایرانی با اتباع خارجی نسبت به سال های گذشته صد در صد افزایش یافته است.
وی تاسیس مراکز آموزشی غیرمجاز بدون هماهنگی با آموزش و پرورش، هیات های مذهبی و حوزه علمیه مستقل و برخی تشکل های مستقل دیگر را از تهدیدات حوزه های امنیتی، بهداشتی و اشتغال از سوی اتباع خارجی مقیم استان ذکر کرد.
* قوانین مربوطه برای محدود کردن اتباع خارجی در ایران باید بازنگری شود
معاون دادستان عمومی و انقلاب اراک هم گفت: قوانین ایران برای محدود کردن فعالیت ها و بازدارندگی اتباع خارجی باید از سوی قانونگذار بازنگری شود.
«محمدرضا رحمتی» افزود: این در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی مجازات ورود غیرقانونی و اقامت غیرمجاز اتباع خارجی بسیار سخت گیرانه و مشمول جرائم سنگین مالی و اجتماعی است.
وی عدم آگاهی مردم، اطلاع رسانی ضعیف، ضعف بازرسی ها در سرکشی به مناطقی که افغان ها اشتغال به کار دارند و ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی و مشکلات هویتی فرزندان را از پیامدها و تهدیدات حضور اتباع خارجی به خصوص غیرمجازها در استان مرکزی اعلام کرد.
588/507 / 1539
11/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]