تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس با يقين بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند، كوه‏ها به همراه او تسبيح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844836259




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ازمحل فروش سرمایه ملی هزینه ناکارآمدی صنعت کشور تامین می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر راه: ازمحل فروش سرمایه ملی هزینه ناکارآمدی صنعت کشور تامین می شود تهران - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فرسودگی صنعت حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده ای گفت: هم اکنون از محل فروش سرمایه های ملی (منابع نفتی) هزینه ناکارآمدی صنعت کشور تامین می شود.


به گزارش ایرنا، عباس آخوندی روز شنبه در هشتمین کنفرانس حسابداران و مدیران مالی و پنجمین جایزه ملی مدیریت مالی ایران، افزود: در حالی که از حدود 15 سال پیش خصوصی سازی در صنعت حمل ونقل ریلی آغاز شده، در مجموع 300 میلیون دلار یعنی سالانه حدود 20 میلیون دلار در این بخش سرمایه گذاری شده که با این مبالغ استهلاک صنعت راه آهن ایران را هم نمی توان جبران کرد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: ما نرخ استهلاک صنعت راه آهن را در دهه گذشته نیز در بخش های زیرساخت و ناوگان جبران نکرده ایم در حالی که کشور دهه پر پولی را پشت سر گذاشته است.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به حضور فعالیت شرکت های خصوصی در صنعت حمل ونقل هوایی، افزود: هرچند بخش خصوصی نیز در صنعت حمل ونقل هوایی کشور تا حدودی فعال شده اما باید این سئوال را طرح کرد که با سرمایه کل این شرکت ها چند فروند بوئینگ 747 می توان برای ناوگان حمل و نقل هوایی کشور خریداری کرد.
وی یادآور شد: با وجودی که در حال حاضر 18 شرکت حمل و نقل هوایی در کشور مشغول به کار هستند اما آنها در آغاز تولد پیر بوده اند و امروز ایران به گورستان هواپیماهای قدیمی تبدیل شده است.
آخوندی در خصوص توانایی های بخش حمل و نقل جاده ای نیز گفت: 480 هزار کامیون و کشنده در جاده های ایران در حال حرکت هستند که سن 127 هزار دستگاه آن بالای 25 سال است، در حالی که طبق مقررات بین المللی، کامیون ها بعد از 10 سال فرسوده محسوب می شوند زیرا هر دستگاه کامیون فرسوده در هر 100 کیلومتر 56 تا 60 لیتر سوخت مصرف می کند که نه برای اقتصاد کشور و برای راننده اقتصادی نیست.
وی در همین ارتباط افزود: د رحال حاضر هر دستگاه کامیون زیر 10 سال به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش تنها حدود 30 تا 32 لیتر سوخت مصرف می کند. ما نیاز به بازخوانی جدی برنامه ها در این بخش ها داریم و مجبوریم فرآیند خصوصی سازی در کشورمان دوباره مورد بازنگری قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت بازنگری فرآیند خصوصی سازی در ایران تاکید کرد و گفت: فرآیند خصوصی سازی بیشتر شبیه به حراج گذاشتن سرمایه ملی و تشکیل دولت در سایه و غیر پاسخگو به نهادهای نظارتی بوده که هم اکنون یکی از عوامل ناکارآمدی اقتصاد ایران تلقی می شود.
آخوندی با بیان آنکه پدیده خصوصی سازی قبل از اینکه به بهبود اقتصاد ملی منجر شود، در ایران کج و ناکارآمد متولد و توسط سیاستمداران مصادره شد، تصریح کرد: برای اصلاح اقتصاد ایران نیازمند بازخوانی خصوصی سازی در کشور هستیم و اگر بی پروا نسبت به رفع این موضوع اقدام نکنیم ساخت دیوارهای کج را ادامه می دهیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه خصوصی سازی در دنیا با هدف افزایش بهره وری اقتصاد ملی صورت گرفت، تاکید کرد: باید بررسی شود که آیا خصوصی سازی در ایران منجر به افزایش سرمایه گذاری و سرمایه گذاری مجدد در بنگاه ها شده است و یا نتیجه دیگری داشته است؟
وی اعلام کرد: شخصاً مطالعه ای در زمینه خصوصی سازی در اواخر سال 91 و اوایل 92 انجام داده ام که نتایج آن توسط اتاق بازرگانی منتشر شد، این نتایج نشان می دهد بیش از 100 میلیارد دلار ثروت ملی ایران در فرایند خصوصی سازی به نحوی، مالکیت آن از دولت به بیرون منتقل شد و با وجود تأکید اصل 44 قانون اساسی مبنی بر افزایش مالکیت بخش خصوصی از این 100 میلیارد دلار واگذاری ها، مالکیت بسیار اندکی از آن بخش خصوصی شده است.
آخوندی افزود: در خصوصی سازی روش ناکارآمد سهام عدالت که کسی در ناکارآمدی آن تردیدی ندارد، سهام دولتی به دستگاه های شبه دولتی و یا شبه خصوصی واگذار شد.
وی افزود: در بررسی 4 لایه مالکیتی خریداران سهام دولتی مشخص شد که حداکثر 4 درصد از آنچه که واگذار شده، واگذاری به بخش خصوصی بوده است و این نشان می دهد خصوصی سازی باید مورد بازنگری قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: فرآیند خصوصی سازی در ایران بیشتر شبیه حراج گذاشتن سرمایه ملی و تشکیل "دولت در سایه غیر پاسخگو"به مجلس و نهادهای نظارتی بوده که این عامل یکی از ریشه های ناکارآمدی اقتصاد ایران است.
وی ادامه داد: بیش از 50 هزار میلیارد تومان منابع نظام بانکی ایران به مسکن مهر تخصیص داده شد و در حال حاضر یکی از علل اصلی تنگناهای مالی نحوه تخصیص این منابع به این بخش بوده است.
وی اشاره کرد: فارغ از مسائل سیاسی، مکان نامناسب، خدمات زیربنایی و روبنایی، روش های تأمین آب و فاضلاب، سیستم آموزشی و بهداشت و درمان، حمل و نقل از موضوعات مورد بحث در این طرح است که باید در اجرای طرح ها مورد توجه قرار گیرد.
آخوندی بیان کرد: خطاهای بسیار بزرگ کشور را دچار تنگناهای مالی کرده و باید با کالبد شکافی، جزئیات آن در نظام اداری ایران مورد بحث و بررسی قرار گیرد زیرا جامعه ای که قدرت آموزش دیدن از تجربه ها را نداشته باشد، نمی تواند رو به جلو حرکت کند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات کشور بدهی دولت به پیمانکاران و تأمین کنندگان کالا و خدمات و نامشخص بودن میزان آن است، گفت: اگرچه آمار رسمی در خصوص میزان بدهی دولت سرجمع به پیمانکاران و تأمین کنندگان کالا و خدمات و بدهی دولت به بانک ها و بانک مرکزی در دست نیست، اما ارقام تکان دهنده است.
وی اعلام کرد: در وزارت راه و شهرسازی صورت وضعیت های تأیید شده بدهی این وزارتخانه به پیمانکاران پنج هزار میلیارد تومان است که وزارتخانه های دیگر نیز مثل نفت و نیرو نیز بدهی هایی دارند که اگر بدهی دولت به بانک ها و بانک مرکزی را هم محاسبه کنیم حتماً رقم بزرگی خواهد شد.
آخوندی اظهار داشت: میزان بدهی دولت به بنگاه ها نشان می دهد که بنگاه ها در وضعیت فلج کننده ای قرار دارند، این در حالی است که دولت در لایحه خروج از رکود با فروش اوراق بدهی پیش بینی پرداخت مطالبات پیمانکاران را کرده است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته در مجموع از 240 هزار میلیارد تومان منابع بانکی، تنها 120 هزار میلیارد تومان اعتبارت جدید بوده و مابقی آن شامل تجدید قراردادها و استمهال تسهیلات بوده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حوزه زمین شهری، ما دارایی های عظیمی داریم و سازمان ملی زمین و مسکن نماینده دولت در تملک اراضی است، گفت: مدیریت دارایی یکی از حوزه های عمده مدیریت مالی است و من از شما تقاضا می کنم برای نظام مدیریت دارایی در حوزه دولت کمک کنید و پیشنهادهای عملیاتی ارایه دهید.
ویز راه و شهرسازی افزود: در دوره قبل از انقلاب تا سال 1357، کشور میانگین رشد اقتصادی کشور حدود 10 درصد بود که با وقوع انقلاب و قرارگرفتن در شرایط جنگ رشد منفی شد و سپس بعد از جنگ به رشد بیش از 4 درصدی رسیدم و در دوره های اخیر رشد بیش از 2 درصدی و در برخی سالها رشد منفی داشته ایم.
آخوندی اظهار داشت: مدت ها است که کشور رشد دو رقمی را تجربه نکرده در حالی که رشد اقتصاد کشورهای در حال توسعه حدود 8 درصد و این رشد بارها مورد تاکید سیاست گذاران قرار گرفته پس باید اندیشه ای برای رسیدن به این میزان رشد اقتصادی داشته باشیم.
این عضو هیأت دولت بیان کرد: مدت ها است در کشور بهره وری سرمایه در وضعیت چندان مناسبی قرار ندارد و مشخصاً در دو دهه گذشته با وجود درآمد سرشار نفت شاهد توسعه سرمایه گذاری ملی نبودیم و آنچه هم شده است از بهره وری آن مطمئن نیستیم.
وی افزود: مدتها است بهره وری کل عوامل تولید در ایران نرخ پایینی دارد که به عوامل مختلف مربوط است در حالی که ضروری است بررسی شود چرا نرخ بهره وری در ایران در سطح پایینی قرار دارد.
وی تصریح کرد: ایران دارای نیروی انسانی توانمند، منابع طبیعی قابل توجه و موقعیت جغرافیای مناسبی است در حالی که عدم رشد مناسب اقتصادی دلیلی بر ضرورت بازنگری در امور مختلف است.
اقتصام(2)1108**1558


11/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن