واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد
پیشنهادی برای عملیاتی کردن وقف از طریق بازار سرمایه
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به شرایط کنونی در اقتصاد کشور، بحث حبس عین شامل املاک و مستغلات، باغات و داراییهای غیرمولد است و وقتی واقف این دارایی را وقف میکند، این دارایی از چرخه اقتصاد خارج میشود و گردش اقتصادی را کند میکند، چون مال موقوفه مگر تحت شرایط خاص اجازه فروش ندارد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، سلمان خادم المله، کارشناس بازار سرمایه در مورد مقوله وقف اظهار داشت: وقف یک نهادی است که ریشه تاریخی و مذهبی قوی دارد و در احادیث و روایت ما نیز به آن تاکید شده و منافع خیلی گسترده ای دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر وضعیت وقف در کشور ما به نوعی با مشکلاتی مواجه است و این مشکلات از ابعاد مختلف قابل بررسی است اما یکی از مهم ترین مشکلاتی که در حال حاضر موجود است به تعریف و کارکرد نهاد وقف بر می گردد.
خادم المله افزود: طبق چیزی که در فقه و قانون ما گفته شده وقف به معنای حبس عین و رها کردن منفعت است.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان ساخت: با توجه به شرایط کنونی در اقتصاد کشور، بحث حبس عین شامل املاک و مستغلات، باغات و دارایی های غیر مولد است و وقتی واقف این دارایی را وقف می کند این دارایی از چرخه اقتصاد خارج می شود و گردش اقتصادی را کند می کند چون مال موقوفه اجازه فروش ندارد مگر تحت شرایط استثنا و خاص.
وی در ادامه بیان داشت: هم اکنون اقتصاد ما در وضعیت رکود تورمی است و این چرخش مال و خارج شدن از چرخه اقتصادی خیلی به صلاح اقتصاد ما نیست.
خادم المله در ادامه اشاره داشت: از طرف دیگر املاک و مستغلات به دلیل افزایش قیمتی که داشتند برای خیلی از کسانی که می خواهند کار خیری انجام دهند و نیات خیری دارند و از واقفین هستند شاید امکان پذیر نباشد به هر حال یک ملک افزایش قیمت داشته و شاید بخش مهمی از دارایی های افراد است و وقف به این نوع برای همه امکان پذیر نیست.
وی در خصوص پیشنهاد ورود مقوله وقف از طریق بازار سرمایه خاطرنشان ساخت: پیشنهادی ارائه شده است مبنی بر این که برای این کار که هم آیتم های وقفی در آن رعایت شود و هم خروج از چرخه اقتصادی نباشد و هم افرادی که پس انداز اندک دارند و میل به کارهای خیر دارند از این قالب استفاده کنند، این پیشنهاد، استفاده از صندوق های سرمایه گذاری بود.
خادم المله در این مورد اضافه کرد: صندوق های سرمایه گذاری این قابلیت را دارند یعنی افراد با دادن وجهی واحدها را خریداری کرده و این واحدها در حقیقت حذف می شوند و قابلیت معامله را ندارند و مدیران صندوق ها با وجوه حاصل از این واحدها در عین حال که اصل مال را حبس کرده اند، وجه حاصل را در چرخه اقتصادی کشور به چرخش در آورده و منافع آن را نیز صرف نیات خیر واقفین می کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص این پیشنهاد افزود: اگر این پیشنهاد عملی شود هم الزامات فقهی وقف رعایت شده و هم کمک به چرخه اقتصاد کشور شده و نقدینگی به گردش افتاده و منفعت آن هم در بازار اولیه و هم در بازار ثانویه به اقتصاد کشور کمک می کند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
عرضه آرمیچر، بشکه خالی و روغن کارکرده در بازار فرعی بورس کالای ایران
انتشار دلایل فرابورسیهای متوقف
افزایش سرمایه 135 شرکت در 10 ماه
شاخص ۱۴۰۰۰ واحد افت را از ابتدای سال تجربه کرد
کد خبر: ۵۱۱۱۶۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]