واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دولت یازدهم 520 میلیارد تومان برای توسعه شبکه های آبیاری ایلام سرمایه گذاری می کند ایلام - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی ایلام گفت: دولت یازدهم بیش از 520 میلیارد تومان تا پایان سال آینده برای احداث شبکه های فرعی حوزه آب و خاک در استان هزینه می کند.
به گزارش ایرنا، "عبدالرضا بازدار" روز شنبه در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه این استان اظهار کرد: نزدیک به 340 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان داریم که از این میزان 73 هزار هکتار آبی و مابقی به صورت دیم کشت می شود.
وی افزود: دغدغه اصلی مسوولان ارشد استان و سازمان جهاد کشاورزی استفاده بهینه از ظرفیت های منابع آبی است که پیش بینی می شود تا پایان دولت یازدهم سطح زیرکشت زمین های آبی این استان به 120 هزار هکتار برسد.
رییس جهاد کشاورزی ایلام یادآور شد: 270 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های آبرسانی در دشت عباس و سامانه گرمسیری قرارداد منعقد شده است که با بهره برداری از این طرح ها، سطح زیر کشت آبی به 180 هزار هکتار می رسد.
بازدار تاکید کرد: احداث شبکه آبیاری نوین در سه هزار هکتار از زمین ها نیز در دستور کار قرار گرفته که از این میزان یک هزار و 800 هکتار آبیاری بارانی و مابقی مربوط به آبیاری قطره ای است که 85 درصد از هزینه آن از سوی دولت و مابقی توسط بهره بردار پرداخت می شود.
وی با اشاره به بحث مربوط به ایستگاه های پمپاژ آب گفت: 3،7 میلیارد متر مکعب روان آب و 16 رودخانه دائمی در استان وجود دارد ولی متاسفانه بخشی از این میزان آب بدون استفاده مفید به خارج از استان سراریز می شود.
بازدار میانگین بارندگی استان را 460 میلی متر عنوان کرد و افزود: مشکل اصلی در این حوزه به لحاظ برگشتی آن است که باید در این زمینه با استفاده صحیح از روان آب ها این نواقص را برطرف کنیم.
وی یادآور شد: امسال 200 میلیارد ریال از محل سفر رییس جمهوری برای اجرای طرح های کوچک حوزه کشاورزی به استان ایلام اختصاص یافته که از این محل هشت طرح اجرا می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی ایلام ادامه داد: اعتبار این طرح ها بطور 100 درصد تخصیص یافته و 17 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان از این محل زیر پوشش قرار می گیرند.
بازدار در ادامه از وجود شش هزار و 500 هکتار باغ در استان خبر داد و گفت: طی یک برنامه چهار ساله این مقدار به 20 هزار هکتار افزایش می یابد.
وی تاکید کرد: اگرچه اجرای طرح های باغداری زمان بر هستند ولی بدلیل ارزش افزوده بالا بسیاری از کشاورزان استان به سمت توسعه باغداری روی آورده اند.
وی توسعه باغداری در جنگل های دیم استان را از برنامه های این دستگاه اجرایی برشمرد و یادآور شد: این طرح در گستره 350 هکتار از زمین های استان اجرا می شود و امیدواریم با بهره برداری کامل از آن ضمن توسعه اشتغالزایی سطح درآمدی خانوارهای روستایی نیز افزایش یابد.ک/2
702/712
11/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]