تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832276055




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدارای زوجین کاهش یافته است |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مدارای زوجین کاهش یافته است
کد خبر: ۴۷۱۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷ - 31 January 2015


یک جامعه‌شناس معتقد است: تبلیغات رسانه‌های گوناگون در نظام خانواده باعث تغییر در انتظارات زوجین نسبت به یکدیگر می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا حسنی‌درمیان منطقه خراسان، اظهار کرد: در نسل‌های گذشته مدارای زوجین ضریب بالاتری داشت اما امروز این مساله کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه بی‌اعتمادی زوجین پس از ازدواج حاصل روابط دختر و پسر در چارچوب‌های تعریف نشده پیش از ازدواج است، تصریح کرد: در بحث طلاق عوامل متعددی موثر است که یکی از این عوامل روابطی است که قبل از ازدواج بین دختران و پسران در چارچوب‌های تعریف نشده وجود دارد و این روابط باعث بی‌اعتمادی پس از ازدواج می‌شود.

حسنی درمیان با بیان اینکه شناخت زوجین در خصوص الگوهای ازدواج ضعیف است،‌ خاطرنشان کرد: مکانیزم‌های دقیقی برای برگزاری مناسک ازدواج انجام نمی‌شود و این عوامل باعث بروز طلاق می‌شود.

اطلاع نداشتن والدین از نحوه ارتباط دختر و پسر

حسنی، اطلاع نداشتن والدین از نحوه انتخاب روابط بین دختر و پسر را یکی دیگر از عوامل موثر بر افزایش آمار طلاق دانست و افزود: این روابط به نوعی به خانواده تحمیل و سبب ناپایداری ازدواج می‌شود.

این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه آشنا نبودن زوجین با مهارت‌های زندگی از دیگر عوامل موثر بر افزایش نرخ طلاق است، تصریح کرد: خانواده‌ها در جامعه ما از سمت سنتی به مدرن پیش می‌رود و اگر این ساختار با الگوهای اسلامی شکل بگیرد پایدار خواهد بود اما در حال حاضر حالت برزخی در خانواده‌ها وجود دارد زیرا ساختار خانواده‌ها نه مدرن است و نه سنتی و این امر زمینه را برای افزایش آمار طلاق ایجاد می‌کند.

فقدان نظام‌های حمایتی در جامعه مدرن

حسنی با تاکید بر اینکه فقدان نظام‌های حمایتی در جامعه مدرن باعث ناپایداری خانواده‌ها می‌شود، بیان کرد: در جامعه سنتی، روابط خانوادگی قوی است و نقش ارتباطات رو در رو بین خانواده و انتقال مشکلات در چارچوب خانواده سنتی باعث استحکام خانواده می‌شود.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه در جامعه امروز به نیازهای فرزندان توجه بیشتری می‌شود، اظهار کرد: با این حال فقدان زمان لازم برای تامین نیازهای عاطفی باعث می‌شود جامعه نوین فاقد نظام حمایتی باشد.

وی با اشاره به اینکه نظام‌های حمایتی در واقع در جامعه نوین ایجاد نشده است، اضافه کرد: این سیستم‌ها در نظام سنتی وجود دارد اما جنبه دولتی ندارد بلکه مردمی و خانوادگی است به همین دلیل امروزه شاهد هستیم در استان‌هایی مانند یزد یا سیستان و بلوچستان که هنوز این نظام‌های حمایتی مردمی وجود دارد آمار آسیب‌های اجتماعی اندک است. برای مثال، یکی از این نظام‌های حمایتی نظام مشاوره‌ای است که اگر هزینه زیادی برای خانواده‌ها داشته باشد اختلافات در اولین گام به دادگاه برده می‌شود.

این جامعه‌شناس، تجملات موجود در جامعه مدرن را از عوامل موثری دانست که باعث لجام‌گسیختگی نظام خانواده می‌شود و افزود: تجملات باعث می‌شود هزینه‌های زیادی به خانواده تحمیل شود که همین امر ترس از ازدواج و ترجیح تجرد را در میان جوانان ایجاد می‌کند و خود این مساله باعث می‌شود جوانان نتوانند نیازهای جنسی خود را در چارچوب‌های مشروع ارضا کنند.

حسنی، ارائه الگوهای تربیتی و آموزش‌های نهاد خانواده را از راهکارهای استحکام نظام خانواده برشمرد و گفت: این آموزش‌ها باید از دوران مهدکودک، آغاز و در سنین مختلف ارائه شود تا وقتی که جوانان به سن ازدواج می‌رسند آموزش‌های لازم را فرا گرفته و برای ورود به زندگی زناشویی آمادگی کافی داشته باشند.

فقدان آموزش مهارت‌های خانواده

این جامعه‌شناس با اعتقاد بر اینکه جوانان در جامعه امروز مهارت‌های تحصیلی دارند، افزود: فقدان آموزش مهارت‌های خانواده احساس می‌شود، خلاء حضور کمرنگ بانوان در خانواده و حضور بیشتر آنان در جامعه باعث تضعیف نقش مادر بودن شده است به طوری که گاهی زنان فرزندآوری را سال‌ها به تاخیر می‌اندازند. به لحاظ ساختاری باید برنامه‌ریزی درستی برای تحکیم بنیان خانواده در جامعه ما صورت گیرد.

حسنی با تاکید بر اینکه اختلال در خانواده‌های امروز تنها فردی نیست،‌ اظهار کرد: باید نظام‌های خارج از خانواده در راستای تحکیم آن به درستی عمل کنند تا خانواده به عنوان جزئی از یک نظام اجتماعی تثبیت شود.

لزوم بهسازی اجتماعی

این جامعه‌شناس با بیان اینکه به یک تئوریزه در جهت استحکام خانواده نیازمندیم، تصریح کرد: مشکل این است که بیشتر مباحث مشاوره‌ای را در تحکیم خانواده مطرح می‌کنیم حال آنکه باید به بهسازی اجتماعی نیز بپردازیم زیرا تمام نظام‌های جامعه در تحیکم خانواده موثر هستند و خانواده تابعی از نهادهای اجتماعی است که کارکرد نظام‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کنار خانواده می‌تواند به تحکیم آن کمک شایانی کند.

وی تاکید کرد: اگر مسیر غرب را طی کنیم تاثیراتی را خواهیم دید که امروز جوامع غربی شاهد آن هستند و نهاد خانواده دچار اختلالات زیادی خواهد شد، ما به عنوان یک جامعه اسلامی مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و ملی خود باید در راستای تحکیم خانواده گام بردارد.

این جامعه شناس یادآور شد: طلاق، ‌اعتیاد و رفتارهای خشونت‌آمیز در صدر آسیب‌های اجتماعی خراسان رضوی قرار دارند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن