واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ترکیب افزایش درآمد و کاهش هزینه راهکار جبران کسری
کد خبر: ۴۶۸۳۶۰
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۸ - 20 January 2015
نایب رییس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر کاهش اخیر قیمت نفت بر بودجه و احتمال کسری آن، گفت: راهکارهای متفاوتی برای جبران کسری بودجه دولت وجود دارد اما دو راه افزایش درآمد و کاهش هزینه ها در شرایط فعلی بر این بخش تاثیرگذارتر خواهند بود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از ایرنا؛محمدرضا پورابراهیمی افزود: نگاه دولت این بوده که برای تامین بودجه جاری کشور اتکا به درآمدهای نفتی را کاهش دهد و بر افزایش درآمدهای داخلی به ویژه مالیات تمرکز کند.
نماینده مردم کرمان در مجلس افزود: با توجه به وابسته بودن تولید و سرمایه گذاری در ایران به فروش نفت، کاهش قیمت نفت و اتکای حدود 70 درصدی کشور به این درآمدها بر کسری بودجه تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: موضوع هدفمندی یارانه ها و حذف نشدن گروههای درآمدی بالا عامل دیگر کسری بودجه سال آینده خواهد بود و با پیش بینی اینکه درآمدهای نفتی با 70 دلار تدوین شود باید کسری بودجه 30 درصدی را به شکلی جبران کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دولت با اتخاذ روش های مناسب می تواند در کسب درآمدها و تامین بودجه به اهداف مورد نظر دست یابد، افزود: شاید ساده ترین راه برای جبران کسری بودجه، کاهش هزینه های دولتی باشد.
وی با اشاره به اینکه با برنامه ریزی تیم اقتصادی دولت، دستیابی به راهکارهای مختلف امکان پذیر خواهد شد، افزود: اتخاذ سیاستهایی چون افزایش نرخ ارز، استقراض از بانک مرکزی اگرچه ساده ترین راههای ممکن هستند اما تضعیف پول ملی کشور را در پی خواهد داشت.
وی پرداخت یارانه به تولیدکنندگان را راهکاری مناسب برای کاهش ضربه پذیری اقتصاد دانست و افزود: دولت باید نظارت جدی بر یارانه تولیدکنندگان داشته باشد تا این پول ها وارد فعالیت های غیرتولیدی نشود و با افزایش تولید، به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک شود.
پورابراهیمی با بیان اینکه دولت منبع اصلی هزینه های جاری خود را از طریق مالیات تامین می کند، افزود: این موضوع در قانون برنامه های چهارم و پنجم نیز آمده و درآمدهای 6 ماهه کشور نیز نشان می دهد که عملکرد مالیاتی خوب بوده و حتی مازادهایی هم داشتیم اما این به مفهوم این نیست که درآمد مالیاتی بتواند کسری بودجه را جبران کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته دولت تا نیمه آذرماه لایحه بودجه 94 را به مجلس ارایه می کند که به نظر می رسد این بودجه با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی ایران، منطقه و جهان، رویکردهای اساسی برنامه های اقتصادی سال 94 را مشخص کرده باشد.
لازم به ذکر است؛ محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، از قرار گرفتن 17 رویکرد اساسی در دستور کار بودجه سال 94 کشور خبر داد که مهم ترین این رویکردها، اجرایی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی، تنش زدایی در سیاست خارجی، مدیریت بدهی های بخش دولتی، تدوام اجرای هدفمندی یارانه ها و کاهش نرخ تورم به همراه ارتقای قدرت خرید مردم و بهبود رفاه اجتماعی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]