واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۴۰ق.ظ)
وزير ارتباطات در گفتگو با موج: فضاي واگذاري هاي تلفن همراه را پاک خواهيم کرد وزير ارتباطات در ارتباط با هويت بخشي به سيم کارت و ورود نامناسب آن به جامعه اظهار داشت: عدم مديريت و فرهنگ واگذاري سيم کارت ها در گذشته، سبب اصلي مزاحمت و تخلفات حال حاضر است.
محمود واعظي در پاسخ به سوال خبرنگار موج مبني بر تلاش هاي دانشجويان و گروه هاي فعال در عرصه فناوري در خصوص بومي سازي برنامه هاي شبکه هاي اجتماعي بيان داشت: وزارت ارتباطات به عنوان نهاد بنيانگذار در زمينه علم ارتباطات حمايتهاي ويژه اي از برنامهنويسان و فعالان دانشگاهي در اين حوزه خواهد داشت.
وي در ادامه تصريح کرد: براي حوزههاي توليد محتوا، توليد نرمافزار و سختافزار اعلام کردهايم که اگر اين افراد ايده خود را با ما در ميان گذاشته و بابت اجرايي بودن اين ايده به ما اطمينان بدهند ما هر گونه همکاري چه از نظر مالي و چه از نظر فني را انجام خواهيم داد و ما اپراتورهاي موجود را به همکاري با صاحبان ايده و نرم افزارها معرفي خواهيم کرد.
واعظي اظهار کرد: طي يکسال گذشته به واسطه حمايتهاي انجام گرفته از سوي وزارتخانه نرمافزارهاي مختلفي وارد بازار شده و بودجه خوبي نيز براي اين بخش اختصاص داده شده است.
اين مقام مسئول اظهار کرد: بر روي سايت وزارتخانه نيز اين موضوع را اعلام کردهايم که تمام شرکتهاي فعال اين حوزه که نياز به کمک مالي و فني دارند ميتوانند موضوع را با ما در ميان بگذارند.
وزير ارتباطات در پاسخ به اين سوال که آيا هويت بخشي به سيمکارتها مورد توجه قرار گرفته و اعلام شماره ملي به تنهايي تا چه اندازه ميتواند موثر واقع شود، عنوان کرد: متاسفانه زماني که تلفن همراه وارد کشور شد، فرهنگ آن وارد نشد و به همين دليل در سال هاي ابتدايي، فروش سيمکارت در موارد متعدد با حساب و کتاب دقيق صورت نگرفته است و همين موضوع موجب شد بعدها به واسطه برخي سيمکارتها مزاحمتهاي متعددي براي مردم ايجاد شود.
وي در ادامه متذکر شد: اکنون اپراتورهاي تلفن همراه موظف شدهاند که هويت دارنده واقعي سيم کارت را مشخص کنند چرا که در حال حاضر برخي سيمکارتها به نام فردي ثبت شده که ممکن است سال ها پيش آن فرد سيمکارت مربوطه را واگذار کرده باشد.
واعظي تاکيد کرد: بر همين اساس اپراتورها ملزم به تعيين هويت دقيق صاحبان سيمکارت شدهاند و پس از انجام اين طرح عملا استفاده از موبايل فضاي پاک و صحيحي خواهد داشت.
محمود واعظي در پاسخ به اين سوال که مدتي است کاربران به هنگام استفاده از اينترنت موبايل گاهي در برخي سايتها به جاي صفحه فيلترينگ با عبارتي مانند "خواهشمنديم در صورتي که زير 18 سال داريد اين صفحه را ببنديد" مواجه ميشوند آيا اين موضوع به دليل اعمال فيلترينگ هوشمند رخ داده و به معناي تغيير در برخورد با سايتهاي فيلتر شده است، گفت: خير اين گونه نيست که فيلترينگ هوشمند بر روي تلفن همراه به اين شکل اجرا شود اما يک سياست و آييننامه براي استفاده کودکان و نوجوانان از موبايل در کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات تدوين و به اپراتورها ابلاغ شده است.
عضو کارگروه مصاديق محتواي مجرمانه ادامه داد: اعتقاد ما بر آن است که اگرچه اپراتوري مجاز به فروش سيم کارت به افراد کمتر از 18 سال نيست اما با اين وجود گاهي والدين سيمکارتهايي را خريداري کرده و آن را در اختيار فرزندان خود قرار ميدهند به همين دليل ما اپراتورها را بر اساس آييننامهاي موظف کردهايم که شرايطي در سيمکارتها ايجاد کنند که اگر سيمکارتي در دسترس فردي با سن کمتر از 18 سال قرار گرفت برخي محدوديتهاي نسبي در خصوص آن وجود داشته باشد.
واعظي همچنين عنوان کرد: طرح فيلترينگ هوشمند اکنون در مراحل مقدماتي کار قرار دارد و اين موضوع ربطي به فيلترينگ هوشمند که به تازگي فاز دوم آن شروع شده ندارد و اين پيام از سوي اپراتور ارسال ميشود.
وي در پايان در پاسخ به اين سوال که با ورود به فاز دوم فيلترينگ هوشمند که آيا وزارت ارتباطات درباره اعمال شيوههاي فيلترينگ هوشمند براي سايتهاي اينترنتي با کميته تعيين مصاديق مجرمانه رايانهاي که تعيين سايتهايي که لازم است فيلتر شوند را برعهده دارد، صحبتي کرده و پيشنهاد انجام فيلترينگ هوشمند برروي سايتها را داده است، توضيح داد: قطعا وظيفه تعيين سايتهايي که بايد پالايش شوند برعهده کميته تعيين مصاديق است اما ما نيز زماني که فاز سوم فيلترينگ هوشمند به پايان برسد ميتوانيم در اين حوزه پيشنهاداتي را با اين کارگروه مطرح کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]