تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چيزى زكاتى است و زكات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830451315




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارغ التحصیلان بیکار بیشتر مربوط به چه رشته هایی هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بیکاری معضلی در جامعه شده است که هیچ کس تا امروز راه حلی برای رفع آن پیدا نکرده است. اطرفمان پر شده از افرادی که فارغ التحصیل شده اند اما شغلی متناسب با رشته تحصیلی شان پیدا نمی کنند! در این بین کارمندان زیادی را می بینیم که متناسب با رشته شان کار نمی کنند و تخصص شان با کارشان همخوانی ندارد!

به گزارش تراز ،بیکاری معضلی در جامعه شده است که هیچ کس تا امروز راه حلی برای رفع آن پیدا نکرده است. اطرفمان پر شده از افرادی که فارغ التحصیل شده اند اما شغلی متناسب با رشته تحصیلی شان پیدا نمی کنند! در این بین کارمندان زیادی را می بینیم که متناسب با رشته شان کار نمی کنند و تخصص شان با کارشان همخوانی ندارد! مثلا مهندس کامپیوتری که خبرنگار شده است! یا مهندس عمرانی که بازاریابی یک شرکت خصوصی معروف را به عهده دارد! این افراد صرفا کار می کنند که درآمدی داشته باشند، آنها مدرک شان در منزل شان در حال خاک خوردن است. اما در این بین هستند افرادی که حتی شغل نامرتبط با رشته شان را هم پیدا نمی کنند.
نتایج آمارگیری نیروی کار پاییزسال 93 که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است، نرخ بیکاری برای مردان دراین فصل 8.7 درصد و برای زنان 20.3 درصد است.

بنابراین گزارش، همچنین نرخ بیکاری مناطق شهری 11.7 درصد و مناطق روستایی 7.4 درصد، مشارکت اقتصادی مردان 62.9 و زنان 11.8درصد در فصل پاییز بوده است. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در مناطق شهری 36.9 و روستایی 38.6 درصد بوده است.

نرخ بیکاری جوانان15تا 24 ساله 25.7درصد است که به تفکیک برای مردان و زنان به ترتیب 21.9 و 42.8 درصد گزارش شده است. همچنین سهم اشتغال در بخش های کشاورزی 16.8، صنعت 34.4 درصد و خدمات 48.8 درصد است.

براساس این گزارش سهم اشتغال ناقص 9.5 درصد است که برای مردان 10.3 و زنان 4.8 درصد است. 

استانهای کرمانشاه با 15.3 درصد و مرکزی با 5.5 درصد بیشترین و کمترین نرخ بیکاری را در میان استانهای کشور به خود اختصاص داده‌اند.

طبق این گزارش، تعداد بیکاران در کشور 2میلیون و 517هزار و 674 نفر می باشد که بیش از 2 میلیون نفر آنان درمناطق شهری و بقیه(485هزار و 31 نفر ) در مناطق روستایی کشور زندگی می‌کنند.

پزشکانی با حقوق پایه ماهانه 600 هزار تومان

شاید پزشکی یکی از رشته ‌هایی است که به دلیل درآمد بالایی که به همراه دارد آرزوی بیشتر جوانان در حال تحصیل شده است. غافل از اینکه حرف هایی که درباره وضعیت معیشت این قشر زده می ‌شود کاملا صحت ندارد! شاید متعجب شوید اگر بدانید در حال حاضر بین 8 تا 12 هزار پزشک جوان در کشورمان بیکار هستند! یا به خاطر نبود شغلی در این زمینه مجبور شده‌اند به فعالیت‌ های دیگری رو بیاورند!

به گفته دکتر علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی موضوع امنیت شغلی پایدار پزشکان به عنوان یکی از دل مشغولی‌های این روزهای جامعه پزشکی مطرح است به طوری که این معضل از بین جامعه جوان پزشکی به سایر گروه‌ ها نیز سرایت کرده است.

زالی در خصوص برخی واقعیات جامعه پزشکی گفت: برخی گمانه ‌زنی‌ های میدانی نشان داده است در سال‌های اخیر عددی بالغ بر 12 هزار نفر از جامعه پزشکی کشور که عمدتاً پزشکان عمومی را در برمی‌گیرد به دلیل مشکلات فراوان وضعیت مناسبی ندارند. همچنین طبق این آمار بین 8 تا 12 هزار پزشک طبق آمار کشوری در حال حاضر بیکار هستند.

وی موضوع کم اشتغالی پزشکان را به عنوان یکی از معضلات نظام سلامت مطرح کرد و افزود: منظور از کم اشتغالی این است که میزانی که یک پزشک در طول هفته از ظرفیت علمی، خدماتی، پزشکی و حرفه‌ ای او استفاده می‌ شود به مراتب کمتر از میزان مطلوب است. به دلیل اینکه فرصت ‌های شغلی درخور در اختیار جامعه پزشکی بویژه پزشکان جوان قرار نمی گیرد. این موضوع بی‌تردید به نظام سلامت به مرور لطمه وارد می کند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه پزشک جوان کشور با وضع موجود نیاز دارد، 5 تا 10 سال از عمرش را برای رساندن گردش اقتصادی مطب خود به وضعیت استاندارد، صرف کند، تصریح کرد: معافیت‌های مالیاتی، ایجاد ساز و کارهای تسهیلاتی برای استفاده از وام‌های بانکی با سود پایین، و موضوع پزشکان جوانی که در شروع کارشان نیازمند راه‌اندازی مطب یا واحد ارائه خدمات هستند بویژه در مناطق محروم می‌تواند برای بهبود وضع موجود مفید باشد.

فارغ التحصیلان بیکار بیشتر مربوط به چه رشته هایی هستند؟

مطابق تحقیقات سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان بیشترین تعداد بیکاران در رشته‌های مهندسی، ساخت و تولید با 251 هزار و 402 نفر وجود دارد و پس از آن نیز 222 هزار و 112 نفر در رشته‌ های علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق قرار دارند.

از مجموع بیش از 768 هزار نفر بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاهی، 363 هزار و 740 نفر مرد و 404 هزار و 311 نفر نیز زن است که بالاترین تعداد مردان بیکار در رشته مهندسی، ساخت و تولید با 178 هزار و 461 نفر است و بیشترین تعداد زنان بیکار نیز با 134 هزار و 791 نفر در رشته علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق تحصیل کرده‌اند.

مجموعاً 100 هزار و 912 نفر مرد و زن در رشته‌های علوم انسانی و هنر و 76 هزار و 191 نفر نیز در علوم، ریاضی و کامپیوتر بیکار هستند..
 
38 هزار و 438 نفر در رشته‌های کشاورزی و دامپزشکی، 25 هزار و 997 نفر در رشته‌های بهداشت و رفاه (بهزیستی) و 17 هزار و 407 نیز در رشته خدمات بیکار هستند. از کل 768 هزار بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاه کشور 13 هزار و 45 نفر رشته تحصیلی خود را اظهار نکرده‌اند.
مطابق این مطالعات نرخ بیکاری در بین 23 رشته اصلی دانشگاهی به شرح ذیل است:
 
گروه تحصیلینرخ بیکاریصنعت و فراوری41.6علوم کامپیوتر30.4روزنامه نگاری و اطلاع رسانی30.3علوم حیاتی26.6هنر26.4حقوق25.4علوم فیزیکی25کشاورزی و شیلات24.8صنعت و فناوری22.2معماری و ساختمان سازی21.1خدمات شخصی20علوم رفتاری و اجتماعی20.4بازرگانی و علوم اداری20.3دامپزشکی20.2خدمات بهداشتی19.8خدمات محیط زیست19.5ریاضیات و آمار19علوم انسانی15.2خدمات امنیتی8.9بهداشت8تربیت معلم7.7خدمات حمل و نقل3.9
 
از 52 هزار و 169 نفر بیکار فوق لیسانس و دکترای حرفه‌ای، 11 هزار و 886 نفر در رشته‌های علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق تحصیل کرده‌اند و 12 هزار و 353 نفر نیز دارای مدرک رشته‌های مهندسی، تولید و ساخت هستند. 9607 نفر در رشته علوم، ریاضی و کامپیوتر و 6781 نفر نیز در رشته علوم انسانی و هنر بوده‌اند. سهم سایر رشته‌ها از موارد یاد شده کمتر بوده است.
 



 
آمار نرخ بیکاری فارغ التحصیلان نشانگر مشکلات ساختاری در بازار کار کشور و نامتناسب بودن سامانه برنامه ریزی در نظام آموزش عالی با نیاز های بازار کار را ثابت می کند. تمام رسانه ها را که نگاه کنید از آمار و ارقام نرخ بیکاری صحبت می کنند، اما این که چه زمانی این مشکل، بررسی و رفع خواهد شد سوالی است که هیچ جوابی ندارد!


منبع: فردا نیوز


شنبه 11 بهمن 1393 ساعت 07:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن