واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آرايش در معرض بروز جرم
ترس از تمسخر ديگران، زشتانگاري و نگراني از غوطهور نشدن در درياي مدهاي امروزي، بستري است كه فضا را براي جولان سرخاب سفيدابهاي قديمي يا لوازم آرايش امروزي باز نموده است.
ترس از تمسخر ديگران، زشتانگاري و نگراني از غوطهور نشدن در درياي مدهاي امروزي، بستري است كه فضا را براي جولان سرخاب سفيدابهاي قديمي يا لوازم آرايش امروزي باز نموده است. حس كمالطلبي، پنهان كردن نقايص، كمتر شدن سن بلوغ دختران، تأثيرپذيري از مدلهاي ماهوارهاي و... عواملي هستند كه هر روز برخي زنان و دختران را به سمت خودنمايي و عرض اندام كاذب در جامعه پيش ميبرد؛ خودنماييهايي كه بسترهاي لازم براي بروز برخي جرائم را فراهم ميكند.
پايين آمدن سن افرادي كه آرايش ميكنند و همهگير شدن استفاده از لوازم آرايش در بين زنان و مردان از معضلاتي است كه جامعه امروزي ما را درگير خود نموده است. لوازم آرايش در ابتداي پيدايش خود، فقط نيازهاي مبرم زنان مسن يا افرادي بود كه نقصي در چهره داشتند و آن را برطرف ميساخت. ولي هم اكنون به نياز ضروري در بين اغلب دختران و زنان جوان تبديل شده است.
ترويج لوازم آرايش در كشورهاي در حال توسعه مانند كشور ما سياستي است كه ابرقدرتهاي جهان، براي كمرنگ شدن ارزشها پيش گرفتهاند. در بسياري از كشورهاي اروپايي، دختران و زنان جوان تا 40 سالگي يا آرايش نميكنند يا اگر نياز به آرايش داشته باشند بسيار كمرنگ اين كار را انجام ميدهند. اين باور در اروپا وجود دارد كه بانوان جوان، زيبا هستند و نيازي به آرايش كردن ندارند.
عوامل فرهنگي مختلفي در رواج آرايش در دوران ما مؤثر بودهاند. اصولاً در فرهنگ جهاني امروزي زيبايي و جواني به نحوي وسواس گونه مورد ستايش قرار ميگيرد. فرآيند جهاني شدن به موازات ساير تأثيرات خود موجب خلق مدلهاي يكسان در جهان شده است. جواننمايي، جوانانگاري و جوان پنداري پديدهاي فراگير در جامعه است. بديهي است غلبه چنين رويكردي، به مصرف لوازم آرايشي دامن ميزند. فردي كه ذهن آرام و افكار سازمانيافتهاي داشته و به خود نگاه مثبتي دارد، از حرمت و اعتماد به نفس بالا برخوردار است. چنين فردي چندان ضرورتي نميبيند كه براي جلب نظر ديگران دست به اعمال تأييدي بزند. زناني كه خارج از عرف جامعه آرايش ميكنند از منظر علم روانشناسي از وضعيت جنسيتي و جسمي خود ناراضياند و از درون احساس پوچي ميكنند. طنازي بيش از اندازه و خارج از چارچوب، سلامت رواني را به خطر مياندازد.
اين خودنماييها سبب ميشود فرد تنها به يك جنبه از وجود خود توجه كند و از رسيدگي به كمال انساني باز بماند. دگرگونيهاي بيروني، طرز فكر كسي را عوض نخواهد كرد و آثار كوتاه مدتي خواهد داشت. بيشتر اوقات تغيير دادن طرز فكر خود، مؤثرتر از جلوهگريهاي بيروني است.
مركز اطلاعرساني فرماندهي انتظامي تهران بزرگ
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]