واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس اقتصادی: طلایی ترین زمان برای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی ورشدصنایع کشور ایجادشده است تهران - ایرنا - کارشناس مسائل اقتصادی شرایط حال حاضر کشور را طلایی ترین فرصت برای دولت دانست تا نسبت به اعمال سیاست انبساط حمایتی برنامه ریزی شده به منظور جلوگیری از خروج سرمایه ها و حمایت از بخش تولید اقدام کند.
به گزارش ایرنا، «علیرضا یوسفی» که به همراه «اسدی» به عنوان کارشناسان اقتصادی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما و با موضوع بررسی شرایط تحقق اقتصاد غیر نفتی شرکت کرده بود، افزود: اتخاذ تدبیری که پول حاصل از خام فروشی نفت به جای واردات کالاهایی که نمونه داخلی نیز دارند صرف صنعت شود، مهمترین رویکرد دولت برای برون رفت از وضعیت فعلی است.
وی گفت: فروش نفت خام در یک بازه زمانی کوتاه توجیه پذیر است اما اتخاذ این سیاست باید به همراه تزریق پول به بخش صنایع پایین و بالادستی همراه باشد تا به اقتصاد صنعتی منجر شود.
وی انحصار طلبی و عدم رقابت پذیری را شرایط حال حاضر صنایع پتروشیمی کشورمان دانست و گفت: به هر میزان برای صنایع بالا و پایین دستی پول تزریق کنیم اما این حمایت ها بدون استراتژی باشد حاصلی نخواهد داشت.
یوسفی با بیان اینکه نفت ملاک اصلی در روند اقتصادی نیست، خاطر نشان کرد: ما در طول چهار سال گذشته که نفت با قیمت بالا به فروش می رسید می توانستیم به جای اینکه اقتصاد نفتی – نفتی داشته باشیم به عنوان یک کشور صنعتی- نفتی نامیده شویم.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر در پی افزایش قیمت نفت در سالهای گذشته به شرایط اقتصاد نفتی – صنعتی رسیده بودیم اکنون با کاهش قیمت نفت دچار مشکل نشده و به راحتی از این بحران عبور می کردیم.
وی بر لزوم برقراری اعتماد بین بخش خصوصی و دولت گفت: بخش خصوصی در چهار سال گذشته در بسیاری از شرایط یه یاری دولت آمد اما دولت با معوق کردن پرداخت پول این بخش عملا باعث ضعیف شدن این بخش شد.
یوسفی یکی از نگرانی ها در آینده اقتصادی کشور را خروج سرمایه داران و صاحبان کارخانه ها از کشور اعلام کرد و گفت: البته جای خوشحالی است که دولت در دو سال گذشته با اتخاذ سیاست انقباظی و حمایت برنامه ریزی شده توانسته به جلوگیری از این اتفاق اقدام کند.
وی با اشتباه دانستن سیاست اتخاذ شده در چند سال گذشته که با تزریق پول به جامعه موجب افزایش مطالبات بانک ها و عدم توان در بخش تولید شد.
یوسفی با بیان اینکه کشوری که 80 سال متکی به نفت بوده را نمی توان یک شبه صنعتی کرد، افزود: در کلان اقتصادی هر سیاستی پردوام نیست و لازم است با تغییر سیاست اقتصادی نسبت به متعادل کردن اقتصاد اقدام کنیم چراکه اتکا به یک سیاست (انقباظی – انبساطی) مشکل زا خواهد بود.
در ادامه این برنامه اسدی کاهش اتکا به نفت را منوط به حمایت از صنایع دانست و گفت: کشورمان می توانست مسیر توسعه را طی کند چون از نظر صنایع دارای مزیت هستیم .
وی هزینه انتقال نفت خام از مبدا تا مقصد را در بالا رفتن هزینه تولید صنایع مهم تلقی کرد و افزود: به واسطه نزدیک بودن محل استحصاء نفت و گاز به محل تولید صنایع از قبیل پتروشیمی در کشورمان می توانیم هزینه تولید را پایین بیاوریم .
اسدی با غلط دانستن سیاست های اتخاذ شده در چهار سال گذشته گفت: وقتی با بالا رفتن درآمدهای نفتی مواجه شدیم به اشتباه شاهد اتخاذ سیاست آزادی واردات با هدف کنترل تورم بودیم که این تصمیم موجب آسیب دیدن صنایع داخلی در کشور شد.
این کارشناس اقتصادی گفت: در سه سال گذشته رشد اقتصادی کشور منفی بود که نشانگر عدم اتخاذ سیاست های درست اقتصادی است که این رویداد علیرغم درآمد بالای نفتی ایجاد شده است .
وی افزود: در حال حاضر اقتصاد کشور از رکود خارج شده و به تدریج در نیمه نخست سال با رشد تولید نیز همراه بود که این رخدادها نشانه اتخاذ تدابیر صحیح از سوی دست اندرکاران در دولت بوده است.
اسدی گفت: دولت با صرف درآمد خود در کارآمدترین بخش ها از جمله پتروشیمی می تواند شکوفایی اقتصادی را در پی خواهد داشت.
وی گفت: در حال حاضر کشورهای صاحب نفت تنها 55 درصد خام فروشی می کنند و مابقی به فرآورده های پایین دستی تبدیل می شوند.
این کارشناس مسائل اقتصادی خاطر نشان کرد: باید با افزایش ظرفیت های تولید نفت خام برنامه ریزیها برای صرف این تولید در بخش پتروشیمی اقدام لازم در رشد تولیدات فرآورده های نفتی افزایش یابد.
شبس **1708**1565
10/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]