تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ياد خدا عقل را آرامش مى دهد، دل را روشن مى كند و رحمت او را فرود مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829142469




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عسلی: قیمت نفت متاثر از هیچ کشوری نیست / یوسفی: اقتصاد کشور نیازمند استراتژی راهبردی صنعتی نفتی است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد:
عسلی: قیمت نفت متاثر از هیچ کشوری نیست / یوسفی: اقتصاد کشور نیازمند استراتژی راهبردی صنعتی نفتی است
مهدی عسلی و علی رضا یوسفی کارشناسان اقتصادی برای بررسی قیمت نفت و تاثیرات آن بر اقتصاد کشور حضور یافتند
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران مهدی عسلی و علیرضا یوسفی کارشناسان اقتصادی برای بررسی قیمت نفت و تاثیرات آن بر اقتصاد کشور حضور یافتند.

عسلی اظهار داشت: قیمت نفت دست هیچ کشور نفتی نیست. حتی اگر صادر کننده بزرگ باشد باید قیمت نفت را به گونه ای مدیریت کنیم تا تاثیر آن بر اقتصاد کشورمان کاهش یابد.

کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: مسئولان سعی کردند در چند سال آینده تاثیر درآمدهای نفتی را بر توسعه اقتصادی کاهش دهنده منابع دولت همواره از نفت و مالیات بوده البته دولت ها باید اتکایشان را بر نفت کاهش دهند افزود: باید منابع جدید درآمدی برای دولت ایجاد شود تا درآمدهای قبلی جبران شود.

یوسفی بیان کرد: نیاز به یک استراتژی خاص است که باید دولت آن را تدوین کند البته افزایش مالیات با وجود رکود تورمی نمی تواند درآمد مناسبی برای کشور باشد.

عسلی در رابطه با خروج دولت از اتکا به درآمدهای نفتی گفت: در بلند مدت باید اتکا اقتصاد کشور به درآمدهای نفت خام کاهش یابد و هر چند صنایع دیگر بزرگ تر باشد تاثیر درآمد نفت کاهش پیدا می کند.

کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: ارزش افزوده کشور نسبت به تولید ناخالص ملی با توجه به درآمد دولت که حدود 60 درصد از درآمدهای نفتی است اما در بودجه سال آینده اتکا به نفت کاهش دادند و بدون اتکا به درآمدهای نفتی بودجه را طرح ریزی می کردند.

وی در ادامه افزود: اگر دولت بخش های غیر نفتی را نسبت به بخش های نفتی رشد دهد می تواند بودجه را به ده درصد هم کاهش دهد به صورتی که نیاز به درآمدهای نفتی در بودجه کشور به این میزان تغییر کند.

عسلی اظهار داشت: در ادبیات اقتصادی کشورهای مختلف تاثیر نوسانات را بر اقتصادشان کاهش می دهند البته در کشور ما از برنامه سوم توسعه شروع شده و با ایجاد حساب ها و ذخیره های ارزی برای نوسانات کوتاه مدت درآمدهایی در نظر می گرفتند به صورتی که استقبال از پس انداز خود کشور برای نیاز استفاده می کردند اما در بلند مدت از صندوق توسعه که در کشور ما هم وجود دارد برای جبران نوسانات استفاده می کردند.

یوسفی یکی از نکات بسیار مهم را سیاست کاهش قیمت نفت که تجربه اول ما نیست دانست افزود: در حقیقت قیمت نفت افت وخیزهای زیادی تا کنون داشته و این اولین بار نبوده و آخرین بار هم نخواهد بود.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: در 20 سال گذشته 56 درصد درآمد کشور ما از نفت بوده و یک شبه نمی توان آن را تغییر داد اما دولت در شرایط امروزی می تواند این استثنا را تغییر دهد.

وی تصریح کرد: دولت با گسترش صنایع مادر ( فولاد و سیمان) می تواند برای کسب درآمد استفاده کند و همچنین به کشورهای همجوار صادر کند در غیر این صورت کاهش درآمد نفتی به واردات کالای سرمایه ای ما ضرر می رساند.

یوسفی افزود: اگر دولت واقعاً بخواهد اتکای خودش را به نفت کم کند فقط از طریق بودجه این کار ممکن نیست و باید صنایع مادر و صنایع خارج از نفت را گسترش دهد.

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این که تهدید کاهش قیمت نفت یک فرصت طلایی برای دولت است افزود: با گسترش صنایع می تواند در مقابل این کاهش نفت درآمد مناسبی را کسب کند.

وی تاکید کرد: اعتقاد اصلی بر این است که در طول سال های گذشته حجم هنگفت درآمد نفتی بوده و صادرات غیر نفتی کنار گذاشته شده و حمایت ها کمتر بوده و همچنین درآمدهای نفتی برای ما معزل شده است

یوسفی با بیان این که برای درآمدهای نفتی استراتژی نداشته ایم افزود: پول درآمد خام فروشی باید در صنایع مادر و زیربنایی مصرف می شد.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: خیلی از کشورهایی که نفتی هستند و کار نفتی انجام می دهند نفت به عنوان شاخص سوم و چهارم آن ها است در کشورهای امارات و قطر نفت اولویت دارد اما ملاک اصلی در بودجه شان نیست.

یوسفی با اشاره به این که ما باید به عنوان یک اقتصاد صنعتی - نفتی نامیده شویم اما اقتصاد ما نفتی- نفتی است و این بر روی اقتصاد ما تاثیر گذار است.

کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: باید استراتژی راهبردی اقتصاد ما صنعتی – نفتی باشد و در این صورت مسلماً چالش کاهش قیمت نفت جبران میشود.

وی در ادامه گفت: با توجه به این که ما بزرگ ترین ذخایر نفتی را داریم و 71 درصد نفت را داده ایم و 56 درصد اقتصاد ما نفتی بوده است و حمایت های دولت از بخش صنعت و بخش خصوصی  باید به صورتی بود که امروزه اقتصاد ما به صنعتی – نفتی تبدیل می شد.

عسلی اظهار داشت: در کشورهای آسیای شرقی به علت دستمزد پایین کارگر و فرصت مصرف در آمریکا استراتژی توسعه صادرات پیگیری می شود و کشوری مانند مالزی به این مهم دست یافته است و کشور ما می توانست این مسیر را طی کند.

کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه تصریح کرد: کشور ما با استفاده از صنایع انرژی می تواند این مسیر را طی کند البته کره جنوبی نفت خام را از ما می خرد و در پالایشگاه های کشورش به فرآورده های نفتی تبدیل می کند و آن را صادر می کند و ما باید در کشورمان این صنایع را ایجاد کنیم تا از منابع آلومینیوم ، شیشه و فولاد در کشورمان کسب درآمد داشته باشیم و نفت خام را کمتر صادر کنیم و ارزش افزوده ایجاد کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: باید در اهداف اقتصادی سیاست ها هماهنگ شود و از صنایع داخلی حمایت کنیم و اجرای سیاست ها در این مهم از اهمیت خاصی برخوردارند.

عسلی با اشاره به کاهش رکود اقتصادی در کشور گفت: به تدریج در نیمه اول سال تولیدات رشد کرده  و آمار رسمی نشان داده که از رکود اقتصاد خارج شده ایم و این نشان می دهد که اعمال سیاست های درست قادر به چنین کاری است که اگر دولت درآمدش کاهش پیدا کند می تواند آن را جبران کند.

کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: با توجه به تورم موجود باید بسیاری از سیاست های انبساطی پولی را به کار ببریم که عرضه پول از تورم خارج نشود بلکه دوباره به چرخه بازگردد.

وی تصریح کرد: در قسمت مالی انقباضی عمل نکنیم یعنی وقتی خود اقتصاد واقعاً مشکل دارد و می خواهد از رکود خارج شود دولت باید مخارج خود را کاهش دهد به خاطر این که اثر انبساطی دارد.

عسلی با اشاره به نکته سوم در رابطه با سیاست های اقتصادی اظهار داشت: دولت باید درآمدش را در کارآمدترین بخش ها مثل بخش های صادراتی و انرژی بر استفاده کند چرا که اگر صنایع پتروشیمی و یا پایین دستی نفت و انرژی بر دیگر حمایت شوند سریع تر به نتیجه می رسیم.

کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این سوال  مبنی بر این که تورمی که کاهش پیدا کرده به خاطر زاییده رکود است آیا این دیدگاه پذیرفته است یا نه گفت: وقتی درآمدها کم است مردم کمتر مصرف می کنند و این ممکن است به خاطر تقاضای کمتر باشد که رکود پایین آمده است، اگر دولت در این مسئله رعایت نکند و مخارج خود را افزایش دهد یعنی رشد عرضه پول از رشد اقتصاد سریع تر می شود مخصوصاً برای اقتصاد ایران که معتاد به این عوامل است.

وی افزود: دولت هم واقعاً در یک سال و نیم گذشته از این موضوع اجتناب کرده است.

عسلی ادامه داد: طبق آمار بانک مرکزی کمبود نقدینگی در کشور وجود ندارد در سال گذشته نقدینگی با رشد بالایی رشد کرده اما به خاطر این که مخاطراتی در بخش تولید وجود داشته سیستم بانکی دچار مشکلاتی شده بود و باعث شد بعضی از بانک ها دچار مشکلات  شکایت سرمایه شوند و به همین خاطر نتوانستند در سال اخیر سرمایه در گردش در واحدهای تولیدی را تامین کنند.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در حال حاضر دولت با سیاست های خود و با کنترل تورم توانسته است که این پارادکس را حل کند.

یوسفی در پاسخ به این سوال که چه کار کنیم تا کشور به سمت رشد و کشاورزی و معدن خودش پیش رود گفت: قبل از هر چیزی باید بگویم که در کلان سیاست های اقتصادی هر سیاست اقتصادی با دوام نیست چون شما نمی توانید سیاست های انقباضی و انبساطی را داشته باشید و همواره به تکیه کنید بنابراین باید با این سیاست ها مطابق با شرایط موجود بازدید کرد.

وی افزود: یعنی اگر دولت اتکایش به سیاست های انبساطی باشد درست نیست.

یوسفی تصریح کرد: در حال حاضر اقتصاد ما با توجه به این که رویکرد بانک ها به عدم پرداخت نقدینگی وابسته به صنعت است و صنعت نیز توان رشد را ندارد بنابراین نیاز به یک سیاست انبساطی هدایت شده دارد.

کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: اگر سیاست انبساطی ما درست وارد صنعت شود ما می توانیم به عنوان یک قطب صنعتی – نفتی تبدیل شویم.

وی گفت: در بسیاری از مواقع شما در مناقصات بین المللی مشاهده می کنید که انواع رقابت  در شرکت های ایرانی وجود دارد

یوسفی  با توجه به اعتماد دولت و قدرت ریسک پذیری شرکت ها گفت: این اعتماد باید دو طرفه باشد بخش خصوصی برای دولت به عنوان پیمانکار برای وزارت خانه های مختلف کار کرده اما دولت هنوز پولشان را نداده است و در حال حاضر بخش خصوصی پول سه سال قبل را دریافت می کند.

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به عدم اعتماد در دو طرف بخش خصوصی و بخش دولتی  افزود: چون بخش خصوصی حمایت سیاست انبساطی ندارد و از طرف دیگر بانک ها برای وصول مطالبات گذشته شان به آن ها فشار می آورند.

وی اظهار داشت: با توجه به این مسائل بسیاری از کارخانه دارها ، کارخانه های خود را رها می کنند و خروج سرمایه به کشورهای همسایه و یا کشورهای دوردست را دارند.

وی افزود: در حال حاضر مهم ترین کار دولت در تهدید فعلی نفت که نشیب های زیادی را دارد بهترین کارکرد، سیاست انبساطی، حمایتی برنامه ریزی شده است.

یوسفی گفت: نظر ما این است که برنامه ریزی های دولت باید در صنعت باشد

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به بالا رفتن معوقات بانک ها تاکید کرد: یکی از این دلایل این است که شرکت ها توان پرداخت معوقات گذشته را ندارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تهدید فعلی نفت یک  فرصت طلایی برای دولت مردان ما است که برنامه ریزی هایی خود را برای سال 94 انجام دهند.
یوسفی افزود: استراتژی برنامه ششم که یک استراتژی کلان و بلندمدت است باید بتواند یک سیاست حمایتی برنامه ریزی را برای دولت ایجاد و می توانیم گام های اولیه را برای اقتصاد صنعتی – نفتی برداریم.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: کشوری که نزدیک 80 سال بودجه آن متکی به نفت بود یک شبه نمی تواند بودجه اش را متکی به مالیات و یا صنعت کند چرا که صنعت کاران ما الان مشکلات بیمه، کارفرما و کارگری را دارند که اگر ما یک دفعه یک مشکل دیگری را به دوششان بگذاریم دو حالت دارد یا می تواند پرداخت کند یا کارخانه را تعطیل کرده و موجب بیکاری می شود.

عسلی در پاسخ به این سوال مبنی بر این که در بحث خام فروشی نفت دو دیدگاه کارشناسی وجود دارد و ما در تاکیدات رهبر معظم انقلاب داریم تا جایی که ممکن است از خام فروشی پرهیز کنید، چه کار کنیم تا به این نکته برسیم گفت: تبیعتاً هر چقدر ما بتوانیم از نفتمان برای تبدیل به کالاهای پرداخته شده کنیم ، بهتر است، چون هم سبب ایجاد اشتغال و افزایش درآمد دولت می شود.

کارشناس مسائل اقتصادی افزود: ما به اندازه کافی در زیر ساخت های نفتی رشد پیدا کرده ایم و در حال حاضر با توجه به پایین آمدن قیمت نفت بهترین موقع برای اتخاذ راهبردها است

وی ادامه داد: دولت باید تلاش کند که بخش هایی که نزدیک به انرژی هستند را با سرعت بیشتری حمایت کند تا این بخش ها بتوانند فناوری لازم را به دست آورند که بعد از یک مدتی به این نتیجه می رسیم که در چارچوب اقتصاد مقاومتی این موضوع بهتر فهمیده شده است.

عسلی تصریح کرد: در دنیا تقریباً 55 درصد از نفت خام  را برای کارهای حمل و نقل صادر می کنند و 45 درصد باقی مانده را تبدیل به فرآورده های پایین دستی می کنند.

وی خاطر نشان کرد: اگر 4 میلیون ظرفیت تولید نفت داریم یک میلیون از آن را برای صادرات بگذاریم و بقیه را به جای صادر کردن به سایر کشورها بهتر است به فرآورده های پایین دست تر تبدیل کنیم.

عسلی افزود: در خاورمیانه ایران و عربستان دو کشوری هستند که دارای این قابلیت ها می باشند که فرآورده های پایین دستی را گسترش دهند.

خبر در حال تکمیل است...






کد خبر: ۵۱۱۷۰۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن