واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ضرورت اصلاح نظام اداری کشور
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با اجرایی شدن نقشه راه اصلاح نظام اداری، دولت به دولتی چابک تبدیل میشود.
به گزارش نامه نیوز، منطقه کهگیلویه و بویراحمد سید موسی خادمی در شورای اداری استان، با اشاره به ضرورت اصلاح نظام اداری اظهار کرد: در این نظام اداری، بخش عمده فعالیتهای آن توسط مردم انجام میشود و تعداد کارمندانش به نسبت جمعیت منطقی و معقول است.
وی با بیان اینکه اصلاح نظام اداری با توجه به وضعیت موجود آن، کار سختی است که نیازمند طی شدن یک دوره ریاضت اقتصادی در کل کشور است، تأکید کرد: اگر نظام اداری کنونی که در چند سال گذشته با نگاهی دایه مانند رشد و گسترش یافته، کنترل و اصلاح نشود در سالیان آینده شاهد صرف همه درآمدهای دولت شامل مالیات و نفت برای پرداخت حقوق و دستمزد خواهیم بود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: دو منبع اصلی درآمد دولت، مالیات و فروش نفت است که در یک نظام بودجهای درست بخشی از مالیات صرف پرداخت دستمزد میشود و بخش دیگری از آن به علاوه کل درآمد حاصل از فروش داراییها مانند نفت صرف سرمایه گذاری و پیشرفت کشور میشود ولی هم اکنون کل درآمد مالیات و بیش از 80 درصد درآمد فروش صرف پرداخت دستمزد میشود.
خادمی اظهارکرد: رشد نظام اداری در گذشته علاوه بر اینکه موجب بزرگ شدن دولت شده است باعث ایجاد یک فرهنگ غلط در میان مردم و به وجود آمدن توقعات زیاد از دولت شده است که این فرهنگ علاوه بر بار مالی موجب فشار آمدن به دولت میشود. تنها راه اصلاح این وضعیت پیاده کردن نقشه راه پیش بینی شده توسط دولت برای انجام اصلاحات در نظام اداری است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه، دولت و نظام اداری از گستردگی و حجیمی بدنه دولت رنج میبرد و به دنبال چابک سازی نظام اداری کشور است، عنوان کرد: نظام اداری با افزایش نیرو در دولت روبرو است و این مشکلی است که حل آن نیازمند حرکت، تلاش و کار فرهنگی دارد.
وی به وجود آمدن سوء تفاهم و اختلاف میان دستگاه های اجرایی در راستای انجام امور را اجتناب ناپذیر عنوان کرد و گفت: توصیه میشود مشکلات دستگاهها در درون دولت حل و فصل شود و برطرف کردن اختلافات در درون دولت نیز مراحل خود را دارد. دستگاههای اجرایی به عنوان یک شخصیت حقوقی نمیتوانند از یکدیگر شکایت کنند. روند حل اختلافات میان دستگاههای اجرایی طی یک دستور العمل به دستگاهها ابلاغ شده است. زیبنده نیست مردم شاهد اختلافات دستگاههای اجرایی باشند. کمیته رفع اختلاف در استانداری امتیازی برای برطرف کردن اختلافات است که دستگاهها باید به درستی از آن استفاده کنند.
خادمی با تأکید بر جذب منابع ردیفهای مختلف متفرقه ملی گفت: برخی دستگاهها همین منابع ناچیز را دست نخورده باقی گذاشتهاند و اقدامات لازم برای جذب آن مانند مبادله موافقت نامه، انتخاب پیمانکار و درخواست از خزانه را انجام ندادهاند و در این راستا جذب منطقی و در چارچوب قانون این اعتبارات باید در دستور کار مدیران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مدیران طی ده روز آینده برای جذب اعتبارات اقدامات لازم را انجام دهند افزود: بعد از این مدت گزارش گیری میشود و اگر دستگاهی نتواند پولش را جذب کند نسبت به تعیین تکلیف آن اعتبار اقدام میشود. مدیران با حضور در مرکز، سهم استان را از منابع ملی طلب کنند. مدیران اطلاعات مربوط به ردیفهای متفرقه ملی را در اختیار دارند بنابراین با آگاهی لازم در مرکز حضور یابند و سهم استان را از اعتبارات ملی بگیرند.
منبع: ایسنا
۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]