تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832294741




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کدام قفل به کلید معضل زباله شهرهای شمالی می خورد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کدام قفل به کلید معضل زباله شهرهای شمالی می خورد پایگاه خبری حرف آنلاین با چاپ مطلبی با عنوان" کدام قفل به کلید معضل زباله شهرهای شمالی می خورد" به موضوع مهم زباله که یکی از چالش های فراروی استان های شمالی است ، پرداخت.


در این مطلب که به قلم الناز پاک نیا نوشته شده آمده است : معضل زباله سال ها است که مانند آتشی زیر خاکستر در شهرهای شمالی ایران پنهان مانده است.
هر از چندگاهی که تصاویری از رسانه ها درباره معضل زباله پخش می شود سری تکان می دهیم و از کنار آن می گذریم و این معضل را بر گردن مسئولان امر می اندازیم.
برگزاری همایش راهبردی ملی مدیریت پسماندهای عادی در استان های ساحلی شمال کشور و صحبت های سخنرانان نشان داد که معضل زباله مانند کلاف سردرگمی گریبان شهرداران و مسئولان شهری استانداری ها را گرفته و تاکنون تقریبا هیچ راه حلی به صورت کامل نتوانسته است این معضل را رفع کند.
*لزوم تقویت مشارکت مردمی
معاون سازمان محیط زیست در این باره معتقد است که هیچ نهاد و دستگاهی در کشور به تنهایی قادر به رفع معضل زباله نخواهد بود و این امر مشارکت مردمی و هماهنگی دستگاه های اجرایی مختلف را می طلبد.
سعید متصدی زرندی با اشاره به اینکه باید به دنبال راه حلی برای افزایش مشارکت همه بخش ها باشیم، عنوان کرد: تجربه ما در سازمان محیط زیست نشان می دهد که حل معضل محیط زیست و مشکلات آلاینده ها به ویژه در بخش پسماندها با مشارکت همه دستگاه ها میسر است.
وی با بیان اینکه راه های مختلفی برای رفع معضل زباله وجود دارد، افزود: در سال گذشته تقاضاهایی برای کنترل شیرابه های زباله ها و تولید انرژی از زباله در کشور مطرح شد که شاید هنوز برخی به دنبال اعتبارات این بخش باشند ولی باید گفت اعتبارات این بخش از طریق مشارکت مردمی و ورود بخش خصوصی میسر می شود.
*عملکردها در مدیریت پسماند جداگانه است
متصدی با اعلام اینکه عملکردها در زمینه مدیریت پسماند جداگانه است، گفت: به عنوان مثال هنوز استان سمنان و مازندران برای مکان دفن زباله کنش دارند در حالی که می توان مساله را به راحتی سامان داد.
معاون سازمان محیط زیست با اعلام اینکه تمامی شهرها باید طرح مدیریت پسماند متعلق به خود را داشته باشند، تصریح کرد: در کنار آن باید طرح جامع مدیریت پسماند نیز باید وجود داشته باشد و یک شورای راهبردی جامعی در این زمینه تشکیل شود.
*طرح های مدیریت پسماند براساس پژوهش صورت گیرد
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور نیز به نبود آمار و ارقام در زمینه پسماند در کشور اشاره کرد و افزود: مطالعات توجیهی و فنی پسماند مناطق شهری در سال 79 و مناطق روستایی در سال 89 صورت گرفت و پس از آن دیگر آماری در این زمینه وجود ندارد.
علی نوذرپور با تاکید بر اینکه طرح های مختلفی برای مدیریت پسماند پیشنهاد شده است، گفت: اگر امروز طرح زباله سوز را پیگیری کنیم دیگر نمی توانیم تفکیک از مبدا را انجام دهیم زیرا هزینه دو برابر می شود و در سوی دیگر باید به دنبال جدیدترین تکنولوژی در زمینه زباله سوز باشیم در حالی که در تمامی این طرح ها اولویت مشارکت مردم است.
*لزوم ورود اساتید محیط زیست به حوزه مدیریت پسماند
وی یادآور شد: اجازه دهیم اگر طرحی بر مبنای تحقیق و پژوهش است وارد این عرصه شود و باید اظهارنظر در این حوزه را به اساتید محیط زیست دهیم تا تکلیف ما برای تعیین شیوه ای موثر برای مدیریت پسماند مشخص کنند.
*مدیران خاطی پاسخگو باشند
این مسئول با اشاره به بدون مطالعه و برنامه بودن بسیاری از طرح ها در زمینه مدیریت پسماند اظهار کرد: مدیران برای خوشامد جامعه طرحی را کلنگ زنی می کنند و مدیر بعدی آن را فاقد مطالعه می داند اما برای جلب رضایت مدیران ارشد و جامعه می باید آن طرح را ادامه دهد؛ چرا نباید مدیر قبلی نباید برای انتظاری که در جامعه ایجاد کرده است پاسخگو باشد چون مدیر بعدی ناچار است بر این طرح صحه بگذارد.
*وضعیت پسماند به برنامه ملی نیاز دارد
وی با اعلام اینکه وضعیت پسماند در کشور به گونه ای است که نیاز به یک برنامه ملی دارد، تصریح کرد: همینطور سند مدیریت پسماند در کشور باید آسیب شناسی شود و امیدواریم این طرح در دولت به تصویب برسد.
معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور با اشاره به اینکه بسیاری از طرح های مدیریت پسماند مانند زباله سوز تنها به عنوان یک راهکار مطرح است، یادآور شد: هر اقدام جدیدی در این حوزه باید به تایید محیط زیست برسد.
*حلقه مفقوده ای به نام اطلاع رسانی
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور اما به یک حلقه مفقوده دیگر در زمینه مدیریت پسماند اشاره کرد و گفت: هنوز نتوانستیم از رسانه ها برای مدیریت پسماند و آگاه سازی مردم استفاده کنیم.
محسن کوشش تبار با طرح این سوال که واقعا چه میزان از صحبت های ما در این همایش در اختیار رسانه ها قرار می گیرد هم مسئولان و هم رسانه ها را در این کم کاری مقصر قلمداد کرد.
وی برگزاری این نشست ها را کافی ندانست و افزود: رسالت رسانه در این میان بسیاری جدی است.
این مسئول با بیان اینکه وظیفه مدیر این است که مردم یک گام جلوتر باشد و جامعه را نسبت به آنچه قرار است رخ دهد آگاه کند، افزود: رسانه ابزار آگاهی دادن به جامعه است و اگر فاصله کار کارشناسی و آگاهی دادن به مردم از میان برود جامعه مانند امروز به سمت افزایش مصرف و در نتیجه تولید زباله بیشتر منجر می شود.
*مشکل زباله پول نیست
وی با تاکید بر اینکه مشکل مدیریت زباله پول نیست زیرا اعتبارات زیادی در این بخش هزینه شده است، اظهار کرد: در زمینه تفکیک از مبدا به خوبی رفتار نکردیم، آمدیم پسماند را مدیریت کنیم در حالی آب از سرچشمه گل آلود بود.
کوشش تبار با تاکید بر اینکه مدیریت صحیح پسماند را باید با تکیه بر اصول مهندسی و در نظر گرفتن جنبه های اقتصادی پیگیری کنیم، بیان داشت: باید باور کنیم پولی در تفکیک از مبدا نیست و کسی سراغش نمی رود بنابراین باید به دنبال ارزش گذاری این طرح باشیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در شهرهای شمالی دیگر زمینی برای دفن زباله نداریم و مجبوریم به دنبال تفکیک از مبدایی برویم که از آن آگاهی نداریم.
این مسئول تاکید کرد: در طرح طرح و برنامه ای اگر یک صندلی خالی برای مردم در نظر نگیریم دچار مشکل خواهیم شد.
*زباله معضلی برای شهرداری ها
شهردار آمل نیز از دیگر سخنرانان این همایش بود که اعتقاد داشت مدیریت زباله به تنهایی در توان شهرداری ها نیست.
احمد امیرسلیمانی با بیان اینکه عملا بار حمل و جمع آوری زباله روستاها و شهرهای اطراف نیز بر عهده شهرداری ها گذاشته می شود، افزود: اگر زباله را نیز جمع نکنیم معضل اجتماعی و امنیتی رخ می دهد.
وی با تاکید بر اینکه قانون مدیریت پسماند دفترچه کوچکی است اما کامل است، گفت: برای مدیریت پسماند دستگاه های مختلف از شهرداران شکایت می کنند و به راحتی رای می گیرند.
این مسئول با اعلام اینکه راه های مختلفی برای حل معضل پسماند شهر آمل امتحان کردیم، یادآور شد: براساس قانون مدیریت پسماند وظیفه دستگاه های مختلف تعیین شده است و راهکار معضل زباله تنها بر عهده شهرداری ها نیست.
*راه های بدون نتیجه
وی بیان کرد: یک بار مسئولان استانی شرکت مالزیایی را برای این طرح مطرح کردند که بعد از افزایش قیمت دلار رفت و دیگر نیامد، بعد قرار شد قرارگاه خاتم الانبیا در این زمینه وارد شود ولی وقتی از وی ارزیابی های زیست محیطی را خواستیم بعد از دو سال هنوز پاسخ ما را نداده است و امروز هم که بحث رفع معضل زباله با روش پلاسما مطرح است حرف هایی درباره نداشتن تاییده های زیست محیطی آن وجود دارد و به تصویب نرسیده است.
امیرسلیمانی با بیان اینکه شهرداری ها قراردادهایی با شرکت ها منعقد کردند اما سازمان بازرسی آن را مخالف آیین نامه مالی شهرداری ها می داند، خاطرنشان کرد: این آیین نامه به 50 سال پیش تعلق دارد و برای معضلات جدید راهگشا نیست.
وی با اشاره به اینکه شهرداری ها برای تهیه زمین برای احداث کمپوست و زباله سوز با مشکل مواجه اند، گفت: شهرداری زمینی در خارج شهر ندارد که از آن استفاده کند در حالی که در قانون مدیریت پسماند ذکر شده که تهیه زمین بر عهده جهاد کشاورزی است و محیط زیست باید راهکار بدهد.
شهردار آمل از مسئولان اجرایی کشوری خواست راهکارهای معتبر در زمینه حل معضل پسماند را پیش روی شهرداری ها قرار دهند.
* به داد استان های شمالی برسید
معاون عمرانی استانداری گیلان نیز در از بسیاری بخش ها گلایه داشت.
حجت شعبانپور با تاکید بر اینکه باید در زمینه پسماند به داد استان های شمالی برسید، گفت: دراین زمینه مشکلات زیادی وجود دارد و راه سختی در پیش داریم.
وی افزود: قراردادهایی با دانشگاه ها منعقد شده است اما همین نتوانستند برای شیرابه ها راه چاره ای پیدا کنند.
شعبانپور تصریح کرد: کارگروهی راه اندازی شده و مدت پنج ماه است به محیط زیست نامه نوشتیم که نیروگاه زباله سوز رشت خریداری شده و مشارکت بخش خصوصی را نیز داریم اما هنوز پاسخی به ما داده نشده است.
وی عنوان داشت: از سوی دیگر همه شهرهای ساحلی صاحب دارد و تقریبا زمینی پیدا نمی کنیم بتوانیم در آن زباله سوز احداث کنیم.
این مسئول با اشاره اینکه تمامی راه های مدیریت پسماند را طی کرده ایم، گفت: شهرداری رشت خانه به خانه آموزش می دهد، تبلیغات شهری هم به وفور دارد، برای زباله خشک پول هم می دهیم ولی باید این خروجی در جایی دپو شود و یا چاره ای برای آن اندیشیده شود.
معاون عمرانی استاندار گیلان با بیان اینکه باید شورای راهبردی برای رفع مشکل زباله در استان های شمالی تشکیل شود، تصریح کرد: این معضل مشکل همه مردم است امیدواریم زمان و تاریخ بعدی این همایش مشخص شود تا بدانیم راهکار اصلی چیست.ک/1
621/608


09/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن