واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ بهمن ۱۳۹۳ (۲۰:۳۸ب.ظ)
ديدار واعظي با وزير علوم، صنايع و تکنولوژي ترکيه؛ همکاري هاي مکمل دو کشور ايران و ترکيه در حوزه علمي و فناوري تنظيم شد وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، در ديدار با وزير علوم ، صنايع و تکنولوژي ترکيه اظهار کرد: در اين ديدار هاي دو طرفه که با کشور ترکيه انجام داديم برنامه هايي در حوزه علمي و فناوري که مکمل يکديگر باشند، تنظيم شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بيان کرد: در حال حاضردولت دکتر روحاني و دولت اردوغان در مجموع همکاري ها به زبان مشترکي در زمينه هاي مختلف رسيده اند.
وي با بيان مشکلات فراوان در مقاطع مختلف موجود در منطقه، گفت: در منطقه اي زندگي مي کنيم که مشکلات بسيار زيادي از نظر مسائل نظامي، امنيتي و سياسي اطرافمان را فراگرفته است، متأسفانه گروه هاي تروريستي درکشورهاي عراق، سوريه و افغانستان نگراني هاي فراواني در کشورهاي منطقه و کشورهاي ديگرايجاد کرده اند.
واعظي در ادامه افزود: در حال حاضر حجم تجاري بين دو کشور 15 ميليارد دلار است که اين موجب رضايت ما نخواهد بود و بايد هدفگذاري دو رئيس جمهور ايران و ترکيه براي رسيدن به حجم تجاري 30 ميليارد دلار را محقق کنيم.
وي بر افزايش تعاملات بانکي اشاره کرد و گفت:در سفرهاي مختلف که به ترکيه داشتيم براي گسترش روابط بانکي، توافق کرديم و در اين زمينه رئيس بانک مرکزي ترکيه در هفته بعد به تهران سفرخواهدکرد.
وزير ارتباطات براي گسترش روابط تجاريافزود: بايد همکاري در مرزهاي مان را گسترش دهيم، و همچنين برسر احداث خط راه آهن در دو کشور از مسير بازرگان نيز به توافقات مهمي رسيده ايم.
وي اظهار داشت: به منظور افزايش صادرات گاز به ترکيه واستفاده از با پول ملي دوکشور مذاکره کرده ايم،
وزير ارتباطات بر ضرورت سرمايه گذاري بخش خصوصي طرفين تأکيد کرد وادامه داد:ازسياست هاي محوري دولت تدبيرو اميد حمايت از فعاليت بخش خصوصي است.
واعظي همکاري هاي علمي و تکنولوژي را ضروري برشمرد و ادامه داد: در سفر آتي به آنکارا از مراکز علمي ترکيه بازديد خواهم کرد.
وي بر همکاري در زمينه ict و همچنين فضا و ماهواره بين دو کشور تأکيد کرد و گفت: لازم است از نظر همکاري هاي علمي مکمل يکديگر باشيم.
در اين ديدار فيکر ايشيک وزير علوم، صنايع و تکنولوژي ترکيه گفت: ترکيه و ايران دو کشور مهم منطقه هستند که در طول 400 سال گذشته مرزهاي مشترکشان تغيير نکرده است،
وي بر صلح و برادري بين دو کشور تأکيد کرد و افزود: مطمئن هستم انتقال اين ميراث تاريخي و روابط برادرانه عميق بين دو کشور به نسلهاي آينده نيز منتقل خواهد شد.
وي افزود: روابط دو کشور در حوزه تجاري، اقتصادي، فرهنگي و سياسي فوق العاده با اهميت است و تقويت و گسترش روابط بين دو کشور به استقلال وصلح در منطقه کمک خواهد کرد. .
در مقابل فکري ايشک وزير علوم، صنايع و تکنولوژي ترکيه بيان کرد: طبيعتاً در حوزه هايي که دو کشور حرفي براي گفتن دارند، تجميع و هم افزايي دو کشور ضروري است.
ايشک در ادامه اظهار کرد: لازم است منطقه ما و به طور خاص جهان اسلام تمرکز بيشتري در حوزه علم پيدا کند، زيرا توافق سياسي و اقتصادي ريشه در توافق علمي دارد.
وي افزود: با برخورد مثبتي که از طرف ايراني داشتيم، خوشحاليم که اين اقدامات با سرعت بيشتري در حال پيگيري است.
وزير علوم ترکيه در پايان بر تأسيس دو منطقه صنعتي درمرزهاي دوکشور تأکيد کرد و گفت: اين پيشنهاد از سوي ايران را بررسي خواهيم کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]