واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ریزگردها زاگرس را خفه کردند همدان- ایرنا- ریزگردها پدیده ناخوشایند زیست محیطی چند سالی است که غرب کشور را در بر گرفته و آرام آرام می رود تا قلب زاگرس مهد آبشارها، چشمه ساران و کوههای استوار و سرسبزش را از تپش بگیرد.
به گزارش ایرنا، خطرات و نگرانی های این پدیده نفسگیر که حیات وحش و محیط زیست را در غرب کشور با چالش مواجه کرده است، موجب شد تا روز چهارشنبه با حضور مدیران کل محیط زیست استانهای غرب کشور در همدان گرد هم آیبند تا شاید چاره ای بیاندیشند.
در این همایش منطقه ای و تخصصی که با عنوان "ریزگردها، اثرات و راهکار های مقابله با آن در غرب کشور" در همدان برگزار شد، مدیر حفاظت محیط زیست استان لرستان اعلام کرد که زنگ خطر نابودی جنگلهای زاگرس و قرار گرفتن این منطقه در شرایط بحرانی به صدا درآمده است.
"مهرداد فتحی بیرانوند" تاکید کرد: می طلبد دستگاههای اجرایی مرتبط و برنامه ریزان توسعه ای کشور برای کنترل و مهار این بحران اقدام آنی و در سطح ملی نیز به احیا و نگهداری زاگرس اقدام کنند تا با کنترل عوامل تخریب بتوان از یک فاجعه زیست محیطی جلوگیری کرد.
وی افزود: امروز همه توجه ها معطوف به خشک شدن دریاچه ارومیه است در حالی که پیامد نابودی جنگل های زاگراس هزاران برابر بیشتر از دریاچه ارومیه است.
فتحی بیرانوند گفت: ریزگردها ضرر و زیان جدی را بر اکو سیستم کشور وارد کرده و نابودی جنگل های زاگرس از اصلی ترین پیامدهای زیان بار این ریزگردها است.
وی اظهار کرد: امروز جنگل های زاگرس با در بر داشتن 50 درصد از منابع آب زیر زمینی،60 درصد از حیات وحش و یک سوم از جمعیت کشور یکی از مهمترین مناطق زیستی کشور است.
وی گفت: دامنه های زاگرس شش میلیون هکتار وسعت دارد که نابودی این جنگل ها اکوسیستم کشور را به طور قطع به مخاطره خواهد انداخت.
وی افزود: امروز بیش از یک میلیون هکتار از جنگل های زاگرس از 10 تا 100 درصد در حال خشک شدن و نابودی است که پیامدهای زیست محیطی زیانباری برای کشور خواهد داشت.
فتحی بیرانوند با بیان اینکه منشا ریزگردها از غرب وارد کشور می شود گفت: رایزنی های بین المللی برای رفع این مشکل توسط دولتمردان در حال انجام است.
وی تصریح کرد: آنچه که در مقابل این پدیده باید انجام داد فرهنگ سازی و حساس کردن همه اقشار در باره این موضوع است.
وی با بیان اینکه 40 تا 50 درصد از ریزگردها توسط درختان جذب می شود را مهمترین عامل در کاهش خسارات ریزگرد ها عنوان کرد و گفت: باید نهضت درختکاری در کشور شکل بگیرید.
وی همچنین احیای تالاب ها به عنوان اکوسیستم قوی، ایجاد کمربند در حاشیه شهرها برای جلوگیری از ورود ریزگردها به داخل شهرها را از دیگر اقدامات برای مقابله با این پدیده عنوان کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان تاکید کرد: با توجه به پیامدهای زیست محیطی، اقتصادی، بیولوژیکی و اجتماعی ریزگرده ها نیازمند اقدام فوری و موثر است.
دامنه های زاگرس شش میلیون هکتار است که یک میلیون و 200 هزار هکتار آن در استان لرستان واقع است.
7529/2624
08/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]