محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854569701
هفت واقعیت اعجاب آور از ملک عبدالله
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
هفت واقعیت اعجاب آور از ملک عبدالله
اکثر ستایشهایی که پس از مرگ ملک عبدالله، پادشاه عربستان مطرح شد سراسر برچسبهای سیاسی دارد. دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس، پادشاه 90 ساله عربستان را "عامل تقویت فهم متقابل بین عقاید" توصیف کرد و همزمان کریستین لاگارد، رییس صندوق بینالمللی پول وی را "حامی مهمی در حقوق زنان" نامید.
خبرگزاری ایسنا: اکثر ستایشهایی که پس از مرگ ملک عبدالله، پادشاه عربستان مطرح شد سراسر برچسبهای سیاسی دارد. دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس، پادشاه 90 ساله عربستان را "عامل تقویت فهم متقابل بین عقاید" توصیف کرد و همزمان کریستین لاگارد، رییس صندوق بینالمللی پول وی را "حامی مهمی در حقوق زنان" نامید. به نظر میرسد تقریبا تمامی سیاستمداران در این امر توافق دارند: "ملک عبدالله اصلاح طلبی حرفهای بود و کشورش را به سوی آینده رهبری کرد." اما آیا واقعا چنین است؟
خبرگزاری روسی راشاتودی در گزارشی به بررسی این مسئله پرداخته است که آیا "خادم حرمین شریفین" واقعا کشورش را اصلاح کرده و به سوی قرن 21 سوق داده است؟
1. انتخابات، احزاب، مجلس و انتقاد در عربستان معنی ندارد
در مسیری مانند دهههای گذشته، عربستان سعودی در سال 2014 پایینترین رشد جامعه مدنی و آزادی سیاسی را در طبقه بندی سالانه "خانه آزادی" به خود اختصاص داده است. کره شمالی، ترکمنستان و اکثر دیکتاتوریهای آفریقا در این ردهبندی در کنار عربستان جای گرفتهاند.
نادیده گرفتن مردم در رژیم سعودی مایه تاسف است. در این کشور هیچ انتخابات ملی، حزب و یا پارلمانی وجود ندارد و تنها یک مجلس مشورتی نمادین که با نام "مجلس الشورا" شناخته میشود در کنار پادشاه در ساختار سیاسی این کشور فعالیت میکند.
انتقاد در این کشور به شدت ممنوع است: تنها طی سال گذشته فعالان برجسته مخالف از جمله عبدالکریم الخدر به دلیل تقاضای تغییر در ساختار سیاسی و ایجاد یک دولت مشروطه و قانونی به هشت سال حبس محکوم و به صدها زندانی سیاسی در این کشور پیوست. تنها چند روز پیش از مرگ ملک عبدالله، رائف بدوی، وبلاگ نویس عربستانی به دلیل نوشتن مطالبی در مورد آزادی بیان در وبلاگش به 1000 ضربه شلاق و حبس محکوم شد.
تنها اصلاح ملک عبدالله در دوران سلطنتش در نظام سیاسی عربستان این بود که وی بر اساس ساختار پادشاهی خود یک انتخابات شهری را ارائه داد که بیشتر به یک سوپاپ اطمینان و مکانیسم نمادین شباهت داشت.
2. برابری: شغل برای تمام 7000 شاهزاده سعودی!
تسلط آل سعود بر نفوذ، قدرت و فشار در عربستان بیانگر وضعیت قرون وسطایی در این کشور است. بیش از 7000 شاهزاده با نام آل سعود – که کارشناسان معتقدند تعداد آنها 30 هزار نفر است- اکنون اکثر مشاغل کلیدی عربستان را برعهده دارند و این بدین معنی است که افراد با استعداد و دارای صلاحیت تنها به این دلیل که نام این خاندان را با خود ندارند نمیتوانند در سمتهای کلیدی قرار داشته باشند.
3. انتقال قدرت: نیمی برژنف، نیمی بازی تاج و تخت
با وجود تعداد زیاد نوادگان در خاندان آل سعود و وجود گزینههای متعدد برای جانشینی، این خاندان بر قوانین قدیمی و کهنه در انتخاب جانشین تکیه میکند. طبق این قانون عنوان پادشاهی به پسر بزرگ پادشاه و یا یکی از فرزندان بردارانش به ارث میرسد. به این ترتیب است که سلمان 79 ساله با وجود ولیعهد 70 ساله جانشین ملک عبدالله متوفی شد.
در زیر لایه رهبران سالمند آل سعود اما جوانان جاهطلبی وجود دارند که برای رسیدن به قدرت و استفاده از ظرفیتهای آن منتظر فرصتی هستند؛ جمعیتی که هر روز با رشد جمعیت جوانان در این قوم افزایش مییابد. با وجود این نسل از جوانان سعودی مشخص نیست که این سیستم چگونه میتواند رفاه و ثبات عربستان سعودی را طی قرن 21 تضمین کند و ملک عبدلله کوچکترین اصلاحاتی در این خصوص و در پایههای خاندان خود انجام نداد.
4. قانون: شمشیر و شلاق
ممکن است مقایسه سیستم قانونی عربستان سعودی با گروه تروریستی داعش در فضای مجازی به یک کلیشه تبدیل شده باشد اما رابطه قانون این دو، اساسی و زیربنایی است. هم عربستان و هم داعش از آموزههای فوق محافظهکارانه مدرسه فقه حنبلی استفاده میکنند و بسیاری از "قضات" داعشی، سعودی هستند.
در بین مجازاتهایی که به صورت قانونی توسط عربستان سعودی اجرا میشود هر چیزی از قطع دست و پا به دلیل دزدی، شلاق به دلیل جرائم اجتماعی و بریده شدن سر برای جرائم مختلف از جمله قاچاق مواد مخدر، ماشین دزدی و ایجاد فتنه و آشوب به چشم میخورد.
تنها طی سال گذشته با وجود فشارهای بینالمللی 87 تن در عربستان سربریده شدند. درماه گذشته نیز فیلمی از شرایط حقوق بشری عربستان در اینترنت منتشر شد که در آن مردی به چشم میخورد که در حال قتل یک زن است و مردم با دهان باز شاهد این صحنه هستند. با وجود برطرف کردن برخی از مشکلات اساسی عربستان، قصاوت موجود در سیستم قضایی این کشور نیز میتوانست با دخالت ساده ملک عبدالله برطرف شود اما به نظر میرسد این مسئله برای ملک عبدالله اولویت نبوده است.
5. حقوق بشر: شکنجه و چکش قاضی
هیچ نظام قانونیای در عربستان سعودی وجود ندارد و این تنها قضات هستند که مجازات هر جرم را بر اساس برداشت خود از نص اسلام مشخص میکنند. این مسئله به قاضیها قدرتی بی حد و حصر داده و یکی از بدترین سیستمهای قضایی در جهان را تشکیل میدهند؛ سیستمی قضایی که جرایم و مجازاتها را در آن به سادگی میتوان ایجاد کرد و برای متهم راهی برای تجدیدنظر نگذاشت.
به علاوه بسیاری از فرآیندهای قانونی در این کشور بر "اعتراف" متکی است؛ اعترافاتی که بر اثر شکنجه از متهم اتخاذ میشوند. این در حالی است که اطلاعات ناشی از شکنجه حتی از اطلاعاتی که زندانیان گوانتانامو ارائه میدهند غیرقابل اعتمادترند. در این فرآیند به جای تلاش برای به دست آوردن اطلاعات موثق، شکنجهگر با استفاده از تمام ابزارها سعی میکند تا از متهم اعتراف بگیرد.
ملک عبدالله تلاش کرد تا این سیستم را با ایجاد دادگاه تجدیدنظر و ارائه تعریفی محدودتر در انتخاب قضات اصلاح کند. با این حال او ارزشهای این سیستم قانونی را به طور کلی زیر سوال نبرد و تمام قضاتی که طی 20 سال اخیر به این شغل مبادرت داشتند مستقیما توسط او انتخاب میشدند.
6. حقوق زنان: رانندگی زنان ممنوع
طی دهه گذشته، به صورت نمادین مخالفتهایی با مقوله ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان صورت گرفته است. این سلطنت آخرین کشوری است که رانندگی زنان هنوز در آن ممنوع است.
مسئله رانندگی زنان تاکنون در عربستان حل نشده است و همچنان زنان در این کشور حتی اگر برای اعتراض یا مسیرهای خیلی کوتاه رانندگی کنند در نهایت به شلاق محکوم میشوند. در مورد حقوق زنان ملک عبدالله تنها در سال 2011 و تنها در یک پرونده برای تعدیل مجازات دخالت کرد.
اما نکته مهم این است که برای زنان عربستان رانندگی نکردن کماهمیتترین مشکل آنهاست.
بسیاری از زنان عربستان بیش از رانندگی ترجیح میدهند تا بتوانند خانه را ترک کرده، خرید و یا یک سند قانونی را امضا کنند. در حقیقت آنها میخواهند حق انجام هرگونه فعالیت رسمی را از رضایت دادن برای عمل جراحی تا ثبت نام یک کلاس را داشته باشند بدون اینکه نیازی به اجازه قیم یعنی پدر یا همسرشان داشته باشند. با این حال حتی این اقدامات خفه کننده تنها بخشی از مصائب زنان در جامعه بسته عربستان است.
ملک عبدالله زنان را به تحصیلات بالاتر تشویق کرد و 50 زن را در مجلش مشاوران خود جای داد. او همچنین به زنان اجازه شرکت در انتخابات و کاندید شدن در انتخابات شهری را داد اما مانند سایر اصلاحاتی که در عربستان انجام شده این اصلاحات نیز تنها جنبه نمادین داشته و تاثیر محدودی بر زندگی زنان این کشور داشته است. با این حال میتوان امیدوار بود که این اقدامات ملک عبدالله گام ابتدایی برای ایجاد اصلاحات گستردهتر در این کشور باشد.
7. جنگ با تروریسم: دوست یا دشمن؟
اختصاص 100 میلیون دلار به عنوان کمک به مرکز ضدتروریسم سازمان ملل سال گذشته بیانگر بخشندگی ریاض بود اما به نظر میرسد سعودیها همان طور که با یک دست چیزی میدهند با دست دیگر چیزی را میگیرند.
بر اساس اطلاعات سیاسی منتشر شده توسط ویکیلیکس در سال 2010، آمریکا عربستان سعودی را بزرگترین تامین کننده مالی تروریستهای سنی در جهان و حساب پساندازی برای القاعده و سایر گروههای افراطی توصیف کرده است.
در حقیقت میتوان اینچنین برداشت کرد که آل سعود تنها با نوع "اشتباه" تروریسم مخالف است. نوع اشتباه تروریسم برای آل سعود احتمالا گروههای شیعه و برخی گروههایی هستند که هژمونی آنها را در منطقه به خطر میاندازد. در همین حال زمانی که گروههای تروریستی "محق" مانند شبهنظامیان چچنی روسی و شورشیان ضد اسد ظهور مییابند، ریاض نه تنها از آنها حمایت مالی میکند بلکه آنها را ابزاری قانونی و مشروع برای گسترش ایدئولوژی وهابی میداند.
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
هفت واقعیت اعجابآور از "اصلاحطلبی" ملک عبدالله
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۵ اکثر ستایشهایی که پس از مرگ ملک عبدالله پادشاه عربستان مطرح شد سراسر برچسبهای سیاسی دارد دیوید کامرون نخستوزیر انگلیس پادشاه 90 ساله عربستان را عامل تقویت فهم متقابل بین عقاید توصیف کرد و همزمان کریستین لاگارد رییس صندوق بینالمللی پول وی رامرگ ملک عبدالله و روشن شدن واقعيتهاي جديد در خانواده سعودي
مرگ ملک عبدالله و روشن شدن واقعيتهاي جديد در خانواده سعودي انتقال قدرت از جناح الشمري ها به جناح سديري ها زمينه را براي دورجديدي از تنش هاي سياسي در درون خاندان فراهم مي کند نویسنده احمد کاظم زاده كارشناس مسائل خاورميانه جوان آنلاين اين روزها خبر مرگ ملک عبدبه منظور شرکت در مراسم ختم «ملک عبدالله» اشرف غنی عازم ریاض شد
به منظور شرکت در مراسم ختم ملک عبداللهاشرف غنی عازم ریاض شدرئیس جمهوری افغانستان در رأس یک هیئت بلند پایه دولتی امروز شنبه برای شرکت در مراسم ختم ملک عبدالله عازم ریاض شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل به نقل از دفتر ریاست جمهوری افغانستان «محمد اشرف غنی» رتحولات بازار نفت پس از مرگ ملک عبدالله |اخبار ایران و جهان
تحولات بازار نفت پس از مرگ ملک عبدالله کد خبر ۴۶۹۴۴۳ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹ - 24 January 2015 مرگ پادشاه عربستان تنها برای یک روز به بازار شوک وارد کرد و قیمتها به واسطه آن صعودی شد اما در آخرین روز کاری هفته در آمریکا قیمت نفت کار خود را با کاهش به پایان برد به گزپس لرزه هاي مرگ ملک عبدالله؛ نشانه اي از تنزل قدرت عربستان
۴ بهمن ۱۳۹۳ ۳ ۱۲ق ظ پس لرزه هاي مرگ ملک عبدالله نشانه اي از تنزل قدرت عربستان مرگ پادشاه عربستان بطور موقت توجه جهان را به خود جلب کرد اما نکته اينجاست که حکومت او قدرت قبلي خود را از دست داده بود به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج 10 سال پيش مرگ پادشاه عربستان مي توانآیا تاریخ مرگ ملک عبدالله صحت دارد؟
آیا تاریخ مرگ ملک عبدالله صحت دارد روز گذشته جمعه خبر مرگ پادشاه سعودی ساعت یک بامداد مخابره شد و پس از آن سیر تحولات سریع انتقال قدرت وضعیت مشکوکی داشت آیا ملک عبدالله واقعا روز گذشته فوت کرده بود به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس نحوه اعلام خبر مرگ ملک عبدالله وپادشاه جدید سعودی با میراث اختلافات دوران ملک عبدالله روبرو است - | اخبار ایران و جهان | Mehrnews.com
معارض عربستانی پادشاه جدید سعودی با میراث اختلافات دوران ملک عبدالله روبرو است شناسهٔ خبر 2472720 شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۱ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی یکی از فعالان و مخالفان رژیم سعودی با اشاره به میراث سنگین اختلافات برجای مانده از پادشاه قبلی به خط مشی سلمان بنخاندانی که چشم به مرگ ملک عبدالله دوخته است/ تحول در سیاست همپیمانان منطقهای ریاض
خاندانی که چشم به مرگ ملک عبدالله دوخته است تحول در سیاست همپیمانان منطقهای ریاض فرد جایگزین ملک عبدالله خاورمیانه را تحت تاثیر قرار خواهد داد چراکه عربستان نسبت حکومتهای سنی منطقه حالتی پدر سالار دارد رضا کلهر در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشارهپیش بینی ها اشتباه از آب درآمد/ مرگ ملک عبدالله، نفت را ارزان کرد
پیش بینی ها اشتباه از آب درآمد مرگ ملک عبدالله نفت را ارزان کرد اقتصاد > جهان - نسیم آنلاین نوشت مرگ عبدالله قیمت جهانی قیمت نفت را کاهش داد امروز شنبه چهارم بهمن ماه هر بشکه نفت خام نفت برنت دریای شمال با ۲۷ سنت افزایش ۴۸ دلار و ۷۹ سنت و هر بشکه نفت خام آب شیاز کجا معلوم در آخرالزمان هستیم؟/ مرگ ملک عبدالله و نشانه های ظهور + صوت
حجت الاسلام پناهیان پاسخ می دهد از کجا معلوم در آخرالزمان هستیم مرگ ملک عبدالله و نشانه های ظهور صوت به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران برای شنیدن صوت اینجا کلیک کنید اخبار مرتبط پیام رهبر انقلاب به جوانان غرب آغاز مرحلۀ جدیدی در انقلاب اسلامی جوان ها رهبرشان را درمرگ ملک عبدالله در رسانههای سعودی
مرگ ملک عبدالله در رسانههای سعودی پادشاه عربستان در نخستین ساعات روز جمعه در سن ۹۱ سالگی درگذشت و به جای وی سلمان بن عبدالعزیز پادشاه جدید این کشور شد که رسانههای عربستانی با تیترهای مختلف این مسئله را پوشش دادند آفتاب ملک عبدالله پادشاه عربستان روز جمعه 3 بهمن ماه بعد ازاز کجا معلوم در آخرالزمان هستیم؟/ مرگ ملک عبدالله و نشانههای ظهور + صوت
حجتالاسلام پناهیان پاسخ میدهد از کجا معلوم در آخرالزمان هستیم مرگ ملک عبدالله و نشانههای ظهور صوت پاسخ حجتالاسلام پناهیان به این سوال که از کجا معلوم در آخرالزمان هستیم را میشنوید به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران پاسخ حجتالاسلام پناهیان به این سوال کهگلایه پسر ملک عبدالله از شاه جدید عربستان
گلایه پسر ملک عبدالله از شاه جدید عربستان گزارشهای غیررسمی حاکی است که متعب بن عبدالله از تغییرات اعمالشده توسط پادشاه جدید عربستان بشدت خشمگین شده و بر این باور است که فریب خورده است روز نو گزارشهای غیررسمی حاکی است که متعب بن عبدالله از تغییرات اعمالشده توسط پادشاه جدیدتحولات بازار نفت پس از مرگ ملک عبدالله
تحولات بازار نفت پس از مرگ ملک عبدالله اقتصاد > انرژی - مرگ پادشاه عربستان تنها برای یک روز به بازار شوک وارد کرد و قیمتها به واسطه آن صعودی شد اما در آخرین روز کاری هفته در آمریکا قیمت نفت کار خود را با کاهش به پایان برد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین هفته گذشته خبچه کسی بر جنازه ملک عبدالله نماز خواند +عکس
نماز میت چه کسی بر جنازه ملک عبدالله نماز خواند عکس سرویس کشکول جام نیوز باشگاه 206 ۰۴ ۱۱ ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۵تصاویر/ ملک عبدالله و احمدی نژاد و ... از لنز دوربین رویترز
سال 1924-2015 تصاویر ملک عبدالله و احمدی نژاد و از لنز دوربین رویترز خبرگزاری رویترز تصاویری مهم از دیدارهای ملک عبدالله با مقامات جهان از سال 1924 تا 2015 را به تصویر کشید ۰۴ ۱۱ ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۸امضای دفتر یادبود ملک عبدالله در تهران
امضای دفتر یادبود ملک عبدالله در تهران این دفتر یادبود به مدت سه روز جهت امضا باز خواهد بود به مناسبت درگذشت ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان از فردا یکشنبه دفتر یادبودی در اقامتگاه سفیر این کشور در تهران امضا میشود این دفتر یادبود به مدت سه روز جهت امضا ب-
سیاسی
پربازدیدترینها