محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842876601
واقعيت اجتماعي زنان در نگاه وزیر کار |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واقعيت اجتماعي زنان در نگاه وزیر کار
هر قدر شرايط اقتصادي سختتر ميشود، وابستگي کارفرما به نيروي کار بيشتر شده و فشار اجتماعي بر کار زنان، و بالاخص عدم استقبال از کار زنان متأهل بيشتر ميشود. به اين ترتيب، فشار اقتصادي و رکود، از مسير استقبال کارفرمايان از استخدام مجردها، به بنيان خانواده ضربه ميزند.
کد خبر: ۴۷۰۶۱۲
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۴ - 28 January 2015
علي ربيعي، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در مردم سالاری نوشت:
دوشنبه گذشته همايش «زنان در مسير توسعه اجتماعي با تأکيد بر برنامه ششم توسعه» به ميزباني وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي برگزار شد، به گمان من، وقتي ميخواهيم از «زنان در مسير توسعه» سخن بگوييم، پيششرط چنين چيزي، سخن گفتن از «واقعيت اجتماعي زن» است. نميشود زنان در مسير توسعه، بدون آگاه شدن بر واقعيت اجتماعي زن بررسي شوند. بنابراين بايد ابعاد «واقعيت اجتماعي زن» را بشناسيم. من از آن دستهاي نيستم که بخواهم «واقعيت اجتماعي زن» را ناديده بگيرم. سعي ميکنم بگويم اين واقعيت اجتماعي چه ابعادي دارد. اين واقعيت ابعاد مثبت و منفي دارد، و بيشتر به ابعادي ميپردازم که به حوزه وزارتيام ارتباط دارد:
زنانه شدن محيطهاي کاري: آيا شما محيطهاي کارياي مشاهده کردهايد که تقريبا همه افراد زن هستند؟ بالاخص در بخش خصوصي اين محيطها را بيشتر مشاهده ميکنيد. خصوصا ارائه خدمات در بخش خصوصي تحت سيطره زنان قرار گرفته است. آيا ميتوانيم شاهد حضور هرچه بيشتر زنان در حوزههاي کاري باشيم و در عين حال رويکرد محافظهکارانه گذشته به کار و اشتغال زنان را حفظ کنيم؟
کار زنان مجرد: بهطور کلي تجرد زنان در ايران افزايش يافته است. برخي استدلال ميکنند که مشکلات ازدواج سبب اين تغيير شده است. اما ميخواهم شما را به اين واقعيت ارجاع دهم که بسياري از کارفرمايان – بالاخص در بخش خصوصي – از استخدام نيروي کار غيرمجرد استقبال نميکنند. مهمتر اينکه هر اقدامي انجام دهيد تا به نوعي از زنان حمايت کنيد، کارفرما اشتياق کمتري براي استخدام زنان به خرج ميدهد. نکته مهم اين است که هر قدر شرايط اقتصادي سختتر ميشود، وابستگي کارفرما به نيروي کار بيشتر شده و فشار اجتماعي بر کار زنان، و بالاخص عدم استقبال از کار زنان متأهل بيشتر ميشود. به اين ترتيب، فشار اقتصادي و رکود، از مسير استقبال کارفرمايان از استخدام مجردها، به بنيان خانواده ضربه ميزند.
سبک زندگي زنانه: زنان به عنصر تعيينکننده سبک زندگي بدل شدهاند. نوع مصرف، انگيزههاي زندگي، و الگوهاي عمل خانواده و جامعه را زنان تا حد زيادي تعيين ميکنند. الگوهاي زيباشناختي و گرايشهاي زندگي تحت تأثير زنان قرار گرفته است. از سوي ديگر مطالعه صورت گرفته توسط اينجانب در سال 1391در مورد تعيينکنندگي و قدرت در خانواده در خصوص تعيين نام فرزندان و تعيين محل سکونت، خريد کالا، مديريت هزينه و مواردي از اين قبيل توسط زنان درخانواده صورت ميگيرد. يعني از سبک زندگي زنان درخانواده متاثر ميگردد.
حضور اجتماعي زنان: نميدانم جلساتي با سازمانهاي داوطلبانه، خبرنگاران، و ساير گروههاي غيردولتي داشتهايد يا خير. اکثريت حضار چنين جلساتي را زنان تشکيل ميدهند. حتي در انجمنهاي علمي کثيري از حضار زنان هستند. اين حضور اجتماعي گسترده، پيآمدهايي براي خانواده، جمعيت، و آگاهي اجتماعي دارد.
حرفم اين است که هيچ بخشي از جامعه و سياستگذاران تلاش نکنند واقعيت اجتماعي زن در جامعه امروز ايران را ناديده بگيرند. در ضمن، هرگونه سياستگذاري درباره زنان بايد معطوف به شناخت دقيق از ذهنيت، فعاليت، گرايشها و تحولات اجتماعي حوزه زنان باشد. اما در حوزه وزارتي من، واقعيتهاي ديگري هم مربوط به زنان وجود دارد:
زنان بيسرپرست: جامعه ما با حدود دو ميليون زن بيسرپرست دست به گريبان است. وجود دو ميليون زن سرپرست خانوار که بخش زيادي از آنها در شرايط اقتصادي مناسبي نيز نيستند، مسأله بزرگي است. آسيبهاي اجتماعي زنان: من واقعا قصد ندارم از فرضيه زنانه شدن آسيبهاي اجتماعي دفاع کنم. ولي از کنار اين واقعيت هم نميتوانم به راحتي بگذرم که آسيبهاي اجتماعي زنان به نسبت گذشته بسيار بيشتر شده است. اعتياد، حضور در باندهاي جرائم سازمانيافته، و جرائم اخلاقي و جنسي، در حوزه زنان گسترش يافته است.
تضادهاي روابط کار: در عرصه روابط کار، زنان يک طرف منازعات با کارفرما، و اعتراض به شرايط موجود کار هستند. استخدام با حقوقهاي زير حد قانون کار و رعايت نشدن حقوق کار، از جمله مسائل اين عرصه است.
بهداشت و سلامت زنان: نميتوانيم از کنار اين واقعيت که برخي بيماريهاي مزمن در زنان بيشتر است (نظير پوکي استخوان) يا زنان دسترسي کمتري به فضاهاي ورزشي دارند و در نتيجه بيشتر در معرض برخي بيماريها قرار دارند، بگذريم.
اينها همه نشان ميدهند زنان در ابعاد مختلف، به واقعيت اجتماعي غيرقابل انکاري بدل شدهاند. ابعاد ديگري از اين واقعيت هم هست که بايد در جاي ديگري به آن پرداخت. مسائلي نظير هويت و ... که در عرصههاي تخصصيتري ميتوان درباره آنها بحث کرد.
سرجمع همه اين حرفها اين است که وقتي از «زنان در مسير توسعه» سخن ميگوييم، بايد سياستگذارياي داشته باشيم که نهايتا قادر به زمينهسازي حل مسائل زنان، و توانمندسازي ايشان براي ايفاي نقش در جريان توسعه باشد. از دل اين آگاهي، «سياستگذاري حساس به جنسيت» بروز ميکند.بايد در برنامه ششم توسعه، دو مقوله «واقعيت اجتماعي زن» و «سياستگذاري حساس به جنسيت» لحاظ شود. مهم اين است که آگاه باشيم توجه نشان دادن به «سياستگذاري حساس به جنسيت» صرفا مقولهاي غربي يا وارداتي نيست. فمنيستي به معناي ايدئولوژيک هم نيست. سياستگذاري حساس به جنسيت کاملا اسلامي است. اسلام مبدع و تأکيدکننده بر تفاوتهاي زن و مرد، و دخيل کردن اين تفاوتها در سياستگذاري است. حقوق در نظر گرفته شده براي زنان، و ملاحظاتي که در قبال زنان در قرآن و فقه اسلامي آمده، «سياستگذاري حساس به جنسيت» است. بنابراين نگاه بدبينانه به سياستگذاري حساس به جنسيت، دور شدن از الگوي اسلامي است.
سياستگذاري حساس به جنسيت (Gender Sensitive):
من الان در موضع سياستگذار قرار دارم. الزامات سياستگذاري را درک ميکنم. ما براي سياستگذاري حساس به جنسيت، شناختهاي واقعي از جامعه ايران نداريم. يک مورد را مثال ميزنم:
فرض کنيد تصميم ميگيريد براي حمايت از زنان، زمان مرخصي زايمان را افزايش دهيد، و شرايط تسهيلکننده ديگري براي کار زنان در نظر بگيريد. مسأله اصلي اين است که وقتي چنين کاري ميکنيد، کارفرما از استخدام زنان استقبال نميکند، و در نهايت زنان شرايط معيشتي سختتري پيدا ميکنند. استخدام زنان کاهش مييابد و به دليل سختي معيشت، تمايل به فرزندآوري هم کمتر ميشود.
وقتي شرايط خاص زنان در محيط کار ايران را لحاظ نکرده و سياستگذاري ميکنيد، در نهايت هم سياستگذار شکست ميخورد و هم وضعيت زنان بدتر ميشود. اين وضعيت سياستگذاري وقتي رخ ميدهد که شما «سياستگذاري حساس به جنسيت» نداريد. مثلا براي سياستگذاري در زمينه تشويق به تفکيک پسماند از مبدأ به نقش زنان در مديريت پسماند منزل دقت نميکنيد، و به نقش زنان در ارتقاي بهداشت خانواده از طريق مديريت ايشان بر رژيم غذايي خانوار دقت نميکنيد.
بنابراين ما نيازمند سياستگذاري حساس به جنسيت هستيم. متأسفانه امروز اين نوع سياستگذاري که شرايط خاص برآمده از جنسيت را لحاظ کند، در کشور وجود ملموس ندارد. يک مثال از حوزه کاري خودم، وضعيت را بهتر روشن ميکند.
فکر ميکنيد اگر قانوني براي حمايت از راهاندازي تعاونيهاي مشاغل خرد زنان تصويب کنيم، عملکرد آن همانگونهاي خواهد بود که چنين قانوني براي مردان عمل خواهد کرد؟ اگر در اين قانون ذکر شده باشد که براي دريافت وام جهت راهاندازي کارگاههاي کوچک يا مشاغل خانگي، وثيقه و سند لازم است، آيا زنان جامعه به اندازه مردان صاحب سند و وثيقه لازم جهت اخذ اعتبارات هستند؟ و آيا چنين رويهاي زنان را در نهايت به مرداني که وثيقه و سند را تأمين ميکنند وابسته نخواهد کرد؟ از اين مثال استفاده کرده تا بگويم، مقوله سياستگذاري حساس به جنسيت خيلي پيچيده است. سياستگذاري در هر عرصهاي، براي لحاظ کردن نقش زنان، الزاماتي دارد که فعلا به همه اين الزامات پايبندي نداريم. به گمان من نکاتي ميتواند جهتدهنده حوزه سياستگذاري معطوف به جنسيت و زمينهساز توسعه توانمنديهاي زنان، و استفاده از توانمندي زنان در توسعه باشد. اين نکات عبارتند از:
- ارائه راهکارهاي استفاده از فرصتهاي قانوني، اعتباري و مالي به منظور توسعه و ساماندهي فعاليتهاي زنان در حوزههاي تعاون و مشاغل خانگي با رويکرد اشتغالزايي، کارآفريني و بهبود معيشت و رفاه بانوان
- مطالعه و ارائه راهکارهاي بهبود وضعيت رفاهي زنان، بالاخص زنان آسيبپذير
- مطالعه و ارائه راهکارهاي ارتقاي عدالت جنسيتي در ابعاد مرتبط با مأموريتهاي وزارتخانه
- تلاش در جهت اصلاح سياستهاي جنسيتي نظام بيمه
- شناسايي مسايل و مشکلات، و ارائه راهکارهاي بهبود وضعيت زنان در محيط کار
- تلاش در جهت توانمندسازي و ارتقاي اثربخشي سازمانهاي مردمنهاد فعال در زمينه امور زنان
- ارائه راهکارهاي استفاده از ظرفيتهاي سازماني وزارتخانه براي توانمندسازي و بهبود کيفيت زندگي زنان گروههاي هدف
هدف نهايي هم بايد اين موارد باشد:
1- تقويت عدالت جنسيتي،
2- ارتقاي توانمندي زنان براي شکوفايي فردي،
3- تحکيم بنيان خانواده،
4- ايفاي نقش اجتماعي فعال،
«يادمان باشد که برخي با کجسليقگي بسيار، زنان را مسأله جلوه ميدهند.» تحليل گفتماني از فرمايشات مقام معظم رهبري نشان ميدهد ايشان زن را به عنوان يک فرصت نگريسته و نگاه مسالهاي به زنان را قبول ندارند و کجسليقگي را نميپذيرند. دولت تدبير و اميد نيز زنان را نه مسأله، بلکه بخش مهمي از راهحل توسعه ميبيند. نگاه به زن را بايد عوض کنيم، آن وقت زنان ميتوانند سهم خود در توسعه را ايفا کنند. ديدگاه اصلي ما «زنان بهمثابه راهحل است.» بايد در وزارتخانه اين ديدگاه را تئوريزه کنيم و براي آن طرح سياستي داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
مولاوردی: اکثریت زنان سرپرست خانوار بیکارند |اخبار ایران و جهان
مولاوردی اکثریت زنان سرپرست خانوار بیکارند معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده در مراسم افتتاح نمایشگاه دهه کسب و کار با بیان اینکه زنان بیشتر از مردان در معرض فقر قرار دارند گفت زنان از قابلیت ها و امکانات لازم برای توانمندی و کاهش فقر برخوردار نیستند که دلیل آن وجود موانافزایش تصاعدی تعداد زنان کارتنخواب |اخبار ایران و جهان
افزایش تصاعدی تعداد زنان کارتنخواب معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده روز گذشته از سرای مهربانو ویژه زنان آسیب دیده بازدید کرد کد خبر ۴۶۸۹۲۵ تاریخ انتشار ۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۴ - 22 January 2015 معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده روز گذشته از سرای مهربانو ویژه زنان آسنگاه شما: چرا به درآمد پزشکان کار داریم؟! |اخبار ایران و جهان
نگاه شما چرا به درآمد پزشکان کار داریم بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۴۶۹۸۷۳ تاراهکار همهپرسی در قانون مشخص است |اخبار ایران و جهان
راهکار همهپرسی در قانون مشخص است وجود این اصل در قانوناساسی بیهوده نبوده و در مواقعی که مملکت با مشکلی روبهروست چارهساز است در شرایطی که چارهای جز تصمیم ملی نیست میتوان موضوع را با مردم در میان گذاشت کد خبر ۴۶۸۲۱۷ تاریخ انتشار ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۱ - 20 January 2015 مخالفپژوهشهای حوزوی باید معطوف به واقعیتهای اجتماعی باشد - اخبار ایران و جهان |
رئیس مرکز تحقیقات مجلس پژوهشهای حوزوی باید معطوف به واقعیتهای اجتماعی باشد شناسهٔ خبر 2473206 یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۵ دین و اندیشه > اندیشمندان حوزه علمیه قم و مراکز علمی ما باید بخشی از مطالعات خود را به پژوهششناسی بینالمللی میزانشناسی تأثیرگذاری حوزه بر بیرون و میزاوزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد پیشبینی بودجه برای بیمه زنان سرپرست خانوار
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر دادپیشبینی بودجه برای بیمه زنان سرپرست خانواروزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در بحث بیمه زنان سرپرست خانوار بودجهای پیشبینی شده بود که با فرازونشیبهای بودجهای روبهرو شده است گفت تلاش می کنیم منابعی برای بیمه زنان سرپرست خانادعای فیلترینگ اینستاگرام واقعیت ندارد |اخبار ایران و جهان
ادعای فیلترینگ اینستاگرام واقعیت ندارد این ادعا که چند ساعت دیگر سایتی فیلتر خواهد شد٬ ادعایی واهی است زیرا در نهایت تصمیمگیری با آرای اعضای کارگروه مصادیق مجرمانه است و هیچکس نمیتواند نظر همه افراد را همزمان بداند کد خبر ۴۶۸۲۱۹ تاریخ انتشار ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۶ ۵۳ - 20 Januaryهمکاری بخش خصوصی با آمریکا محدودیت ندارد |اخبار ایران و جهان
همکاری بخش خصوصی با آمریکا محدودیت ندارد نهاوندیان با اشاره به اینکه در ایران سرمایههای سرگردانی وجود دارد گفت این سرمایهها از بازاری به بازار دیگر سرگردان هستند که این سرگردانی موجب افزایش قیمت در برخی کالاها میشود که باید اطمینانی ایجاد شود تا سرمایهها در کشور سرمایهگذاریرنگ خون عروس جنایتکار در سرنوشت مرد نقاش |اخبار ایران و جهان
رنگ خون عروس جنایتکار در سرنوشت مرد نقاش کد خبر ۴۶۹۶۸۰ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۲ - 25 January 2015 تراژدی دسیسه عروس جنایتکار برای قتل شوهر نقاش در دادگاه جنایی تهران تحت رسیدگی قرار گرفت به گزارش ایران روز 31 خردادماه سالجاری مأموران پلیس ملارد در جریان پیدا شدن جسدبررسی «کارکردهای سینمای اجتماعی مطلوب» در حوزه هنری - اخبار ایران و جهان |
بررسی کارکردهای سینمای اجتماعی مطلوب در حوزه هنری شناسهٔ خبر 2473244 یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۲ هنر > سینمای ایران هفتمین جلسه از نشستهای نسبت سینمای ایران و منافع ملی به بررسی کارکردهای سینمای اجتماعی مطلوب اختصاص دارد و در این جلسه سعید مستغاثی و مهرزاد دانش به مناظرهارتباط آکنه شدید نوجوانی با «ملانوم» در زنان |اخبار ایران و جهان
ارتباط آکنه شدید نوجوانی با ملانوم در زنان کد خبر ۴۶۸۸۱۲ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۱۸ - 21 January 2015 یافتههای جدید حاکی از آن است که ابتلا به آکنه شدید در دوران نوجوانی با افزایش خطر ابتلا به ملانوم در زنان ارتباط دارد به گزارش ایسنا در این مطالعه متخصصان به بررسی االعبادی: همکاری با سلیمانی را انکار نمیکنیم |اخبار ایران و جهان
العبادی همکاری با سلیمانی را انکار نمیکنیم نخست وزیر عراق روز جمعه در خلال سخنرانی اش در اجلاس داووس کشور سویس به صراحت گفت همکاری با قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را انکار نمی کند کد خبر ۴۶۹۲۱۰ تاریخ انتشار ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۷ - 23 Januaوزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با فارس خبر داد واگذاری بنگاههای کوچک به کارگران برای افزایش بهره
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با فارس خبر دادواگذاری بنگاههای کوچک به کارگران برای افزایش بهرهوری تمام کارگران ساختمانی سهام عدالت میگیرندوزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه خصوصیسازی و واگذاری بنگاههای کوچک به کارگران برای افزایش بهرهوری دنبال میشودافزایش پیوستن زنان استرالیایی به داعش |اخبار ایران و جهان
افزایش پیوستن زنان استرالیایی به داعش خبرگزاری فرانسه روز شنبه در گزارشی از سیدنی به نقل از دادستان کل استرالیا اعلام کرد که گرایش زنان جوان این کشور برای پیوستن به گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق هر روز بیشتر و بیشتر می شود کد خبر ۴۶۹۶۷۴ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۵ -واکنش کاخ سفید به سفر نخست وزیر اسرائیل |اخبار ایران و جهان
واکنش کاخ سفید به سفر نخست وزیر اسرائیل جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید دعوت جان بینر از نتانیاهو را نقض پروتکل های دیپلماتیک توصیف کرد کد خبر ۴۶۸۸۰۰ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۵ - 21 January 2015 جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید دعوت جان بینر از نتانیاهو را نقض پروتکل های دیپلماتایران و روسیه در تهران توافقنامه همکاری نظامی امضا کردند |اخبار ایران و جهان
ایران و روسیه در تهران توافقنامه همکاری نظامی امضا کردند پس از انجام مراسم استقبال رسمی از ارتشبد سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه توسط سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران وزرای دفاع دو کشور با یکدیگر دیدار و پیرامون مسائل دوجانبه منطقهای و بین المللی گفحق بیمه کارگاهها از اعمال ضریب معاف هستند |اخبار ایران و جهان
حق بیمه کارگاهها از اعمال ضریب معاف هستند کد خبر ۴۶۹۶۴۴ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۶ - 25 January 2015 نمایندگان مجلس شورای اسلامی موافقت کردند که مبنای مطالبه حق بیمه کارگاههای صنعتی و خدمات تولیدی از اعمال ضریب خط بیمه جهت قرارداد پیمان معاف میباشند به گزارش ایسنا مج-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها