محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842993955
راهکار همهپرسی در قانون مشخص است |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: راهکار همهپرسی در قانون مشخص است
وجود این اصل در قانوناساسی بیهوده نبوده و در مواقعی که مملکت با مشکلی روبهروست، چارهساز است. در شرایطی که چارهای جز تصمیم ملی نیست، میتوان موضوع را با مردم در میان گذاشت
کد خبر: ۴۶۸۲۱۷
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۱ - 20 January 2015
مخالفان و موافقان ایده همهپرسی رییسجمهوری دودسته شدهاند؛ اصلاحطلبان به اردوگاه حامیان و اصولگرایان به اردوگاه مخالفان آن پیوستهاند. ایدهای که حدود دوهفته قبل در یکهمایش اقتصادی ازسوی «حسنروحانی» مطرح شد. رییسجمهوری گفته است: «برای یکبار هم که شده، درباره مسایل بسیار مهم که ممکن است، اختلافی هم باشد و برای همه اهمیت دارد و در زندگی همه تاثیرگذار است، نظر مستقیم مردم پرسیده شود.» فارغ از شرایط و دلایل طرح این موضوع و مسایل قانونی آن، سوال اصلی این است که علت مخالفت اصولگرایان با فلسفه طرح یکهمهپرسی چیست؟ رجوع به آرای مردم در هرزمان و به هرعلت حتی در حد طرح و ایده چه اشکالی دارد که با آن مخالفت میشود؟! بهویژه وقتی رییسجمهوی به الزام چنین کاری رسیده باشد. برابر ماده٣٦ قانونهمهپرسی مصوب تیرماه٦٨ مجلسشورایاسلامی، همهپرسی میتواند به پیشنهاد رییسجمهور یا- صدنفر از نمایندگان مجلس - صورت گیرد و پس از آن در دستورکار مجلس قرار بگیرد.
شرق در اینباره با «محمدتقیفاضلمیبدی» گفتوگو کرده است.
بحثی با عنوان همهپرسی از سوی رییسجمهوری مطرح شدهاست. اصلاحطلبان با نگاهی مثبت و اصولگرایان با نگاهی منفی به آن مینگرند. اصولگرایان دلایل مختلفی آوردهاند. برخی، از موانع قانونی در حوزه مسوولیت رییسجمهوری دراینباره گفتهاند و برخی آن را رفتاری حاشیهای دانستهاند. به اعتقاد شما چرا چنین تقسیمبندیای را در نگاه دو جریان سیاسی به این ماجرا شاهد هستیم. چه چیزی باعثشده یا میشود که اصولگرایان به نقد و اصلاحطلبان به استقبال از این ایده بروند؟
من معتقدم که یکی از اصول مترقی قانوناساسی ما این است که در مسایل مهم ملی، مستقیم به آرای مردم مراجعه شود. همانکه به آن نام رفراندوم یا همهپرسی مینهیم. در قانون هم راهکارش مشخص شده است. وجود این اصل در قانوناساسی بیهوده نبوده و در مواقعی که مملکت با مشکلی روبهروست، چارهساز است. در شرایطی که چارهای جز تصمیم ملی نیست، میتوان موضوع را با مردم در میان گذاشت. الان هم به نظرم یکی از مسایل مهم ملی ما همین مساله هستهای است. دولت پیشین بر سر این ماجرا به نتیجهای نرسید. حالا این دولت گفته است که میخواهد با کمترین هزینه، آن را به نتیجه برساند. اما یکی از مواضعی که اصولگرایان گاه در برابر دولت میایستند و موضع میگیرند، همین بحث پرونده هستهای است. در واقع یکجناح از زبان مردم حرف میزند و میگوید که مثلا مردم با این توافق مخالفاند یا با این شکل از مذاکره میانهای ندارند. از این صحبتها زیاد گفته میشود که به پای مردم گذاشته میشود.
یعنی آقای روحانی خواسته که به نوعی با طرح این بحث، این اختلافنظرها را پایان دهد؟
بله. اینها چون از زبان مردم حرف میزنند، رییسجمهور میگوید میخواهیم بدانیم مردم چه میگویند. سابقه ماجرا به زمان امام(ره) میرسد. در زمانی که امام مساله رفراندوم و آرای مردم را در همان ابتدای انقلاب مطرح میکردند، گروهی بودند که مخالف بودند و آن را مشروع نمیدانستند. آن روزها این مخالفتها کمتر دیده شد و اخیرا هم یکی از همین آقایان گفته بود که آن روز که امام بحث رجوع به آرای مردم را مطرح کرد برای این بود که دنیا بهانه برای مخالفت با جمهوری نوپای اسلامی را پیدا نکند، درحالیکه این نگاه با نفس قانوناساسی و سخن امام مخالف است. امام از همان اوایل انقلاب در پاریس یا مواقع مختلف بر رای مردم تاکید میکرد. انتخابات ریاستجمهوری سال گذشته نشان داد که طرفداران این نگاه چهارمیلیون رای بیشتر ندارند؛ یعنی اکثریت قاطع مردم به سایرین رای دادند.
برخی معتقدند مخالفت با همهپرسی به نتیجه احتمالی آن بازمیگردد چراکه اصولگرایان از اکنون از نتیجه چنین رفراندومی آگاهند و احساس میکنند که نتیجه چندان باب میل آنها و سیاستهایشان نیست، برای همین با آن مخالفت میکنند. در غیراین صورت نباید بین اصلاحطلبان و اصولگرایان در این ماجرا تفاوتی وجود داشته باشد چون اصل بر این است که ما نمیدانیم که مردم چه نظر و نگاهی خواهند داشت و برای همین هم میخواهیم به آنها رجوع کنیم؟
برایشان روشن است، مخالفت میکنند. مخالفت با رفراندوم از ایندست است. دین آمده که سختی و فقر مردم را کم کند. شعار اصلی دین در حکومت، عدالت اجتماعی است؛ یعنی اینکه معیشت مردم در عسرت نباشند. در قرآن هم برایش آیه داریم. اینکه مردم محرومیت بکشند و عدهای از زبان آنها اهداف خود را پیش ببرند، نه عقلانی است نهانسانی و نه حتی سیاسی. آقای روحانی این مساله را به درستی پیشنهاد کرده که میخواهد مسایل مملکتی را به رای عمومی مردم بگذارد.
برخی میگویند با سازوکار مجلس چهنیازی به رجوع به آرای مردم است؟ مگر نمایندگان برآمده از رای مردم نیستند؟ به نظر شما آیا طرح همهپرسی از سوی رییسجمهوری نوعی نقد به عملکرد مجلس اصولگرا نیست؟
پرسش بجایی است. یکی از این نمایندگان که همیشه بهعنوان منتقد دولت خودش را مطرح میکند در تهران ١٠میلیونی، ٤٠٠هزار رای داشته است. سوال من هم این است که یکنفر با ٤٠٠هزار رای چطور میتواند از سوی ١٠میلیون نفر سخن بگوید؟ واقعا باید بررسی کرد که نمایندهای که از دًرٍ مخالفت با دولت برمیآید تا چه حد مخالفتش منطقی و چقدر جناحی است و دیگر اینکه این مخالفت تا چه حد مبین و مطابق منافع عمومی مردم یا حداقل همان جمعی است که ایشان داعیه نمایندگی آنها را دارد؟ میزان رای بهنظر من شاخص خوبی برای درک این ماجراست. حالا چه میزان رایی که به یک نماینده داده شده باشد، چه رایی که به یکمساله اساسی در یکهمهپرسی داده شود.
آقای شجونی گفتهاند «همهپرسی نه امری دینی و نه قانونی است؛ این گفتار رییس دولت لرزهای بر اندام ما وارد کرد، من نمیدانم منظور ایشان چه بوده، اگر منظور ایشان رفراندوم باشد که درست نیست.» واقعا ماجرای همهپرسی در نگاه این افراد تا این اندازه ناهنجار است؟
ایشان یا نمیداند که چه میگوید یا میداند. اگر نمیداند که کاری با ایشان نیست. اگر هم میداند که خب با این گفته به نظرم مبانی انقلاب را زیر سوال میبرند. بحث امام(ره) درخصوص «میزان، رای ملت است» و بحث خبرگان و... همگی مخالف نظر ایشان است. قانوناساسی به رای مردم گذاشته شد. اگر قرار به پذیرش نظر ایشان بود که برای نوشتن قانوناساسی یک مجلس موسسان تشکیل میدادند و کار را تمام میکردند. باید از ایشان سوال کرد که آیا ایشان فقط اینجا و اینبار با همهپرسی مخالفند یا همهجا؟
آقای نبی حبیبی دبیرکل موتلفه هم گفتهاند مطرحکردن همهپرسی در شرایط فعلی حاشیهسازی است؟» یا مثلا گفته شده است که آقای روحانی برای فرار از قولها و وعدههای اقتصادی خود این بحث را مطرح کرده است. به نوعی شائبه سیاسیکاری را در این ماجرا مطرح کردهاند؟
خود آنها مگر به قضایا نگاه سیاسی نداشتهاند؟ از زمان آقای خاتمی مگر به دنبال حاشیهسازی نبودند؟ بههرحال یکرییسجمهوری با رای اکثریت مردم انتخاب شده است. درست نیست که اگر موضعی گرفت بگوییم سیاسی است. اتفاقا نظر من این است که آنها بیشتر برخوردهای سیاسی میکنند. اشکالی که من به این حضرات دارم این است که چرا اخلاقی نمیاندیشند. آقای روحانی قبل از انتخاب بهعنوان رییسجمهور قولهایی به مردم داده است و مردم هم خواستههایی از ایشان داشتهاند. همقولها و همخواستهها علنی بوده است. حالا از همین مردم میخواهد به او کمک کنند که به وعدههایش وفا کند. دولت برای حل مشکلات اقتصادی خود یا باید از طریق سیاست خارجی خود کاری کند که تحریمها برداشتهشود یا مساله قیمت نفت را حل کند. این مسایل حل نشود، دودش اول از همه در چشم خود مردم میرود. حالا دولت برای حل این مسایل از مردم کمک خواسته است. چه اشکالی دارد؟ شاید هم مخالفان نشستهاند که دولت به خاطر همین دو مساله با مشکل روبهرو شود و در دوره بعد شکست بخورد تا مردم سراغ آنها بروند. درحالیکه ریشه مشکلات فعلی هم در دولت قبل است؛ چه بحث تشدید تحریمها و چه معضلات ما با عربستان که دولت هیچ اهتمامی در بهبود آن نداشت. یکی از دلایل کاهش قیمت نفت موضع عربستان بود و اگر ما دیپلماسی فعال و رابطه حسنهای با این کشور داشتیم قطعا میتوانستیم با رایزنیها عربستان را همراه کنیم.
گزیدهای از نگاه اصولگرایان به پیشنهاد همهپرسی
حمیدرضا ترقی: طرح این نوع مسایل از سوی رییسجمهور نهتنها جایگاه قانونی ندارد، بلکه امکانپذیر هم نیست. هر شعار و سخنی که خارج از چارچوب قانون باشد میتواند مفهوم قانونگریزی داشته باشد حالا چه رفتار آقای روحانی باشد چه آقای احمدینژاد.
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی: بنده معتقدم مطالب گفتهشده از سوی دکتر روحانی در زمینه همهپرسی نمیتواند قانونی باشد، چراکه اصلاح قانوناساسی تنها به دست قوهمجریه و مقننه است. همچنین بازنگری به قانوناساسی باید برنامهریزیشده و بر پایه اصول باشد.
جعفر شجونی: همهپرسی نه امری دینی و نه قانونی است این گفتار رییس دولت لرزهای بر اندام ما وارد کرد، من نمیدانم منظور ایشان چه بوده، این امر معنا ندارد و فقط لرزاندن مملکت است.
اسدالله بادامچیان: هر شهروندی آزاد است نظر خود را ارایه دهد و رییسجمهور از این قاعده مستثنی نیست. همهپرسی شرایط خاص خود را دارد و اینکه رییسجمهور در این شرایط چه میخواستند مطرح کنند و چه سیاستی را دنبال میکنند معلوم نیست و من نیز خبر ندارم.
نبیحبیبی: مطرحکردن مبهم و غیرلازم همهپرسی در شرایط فعلی و استفاده از ادبیاتی که توهین و تحقیر منتقدان در آن مستتر است یکنوع حاشیهسازی بهحساب میآید که باید از مطرحکردن نظیر آنها خودداری کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
همهپرسی برای ادامه هدفمندی یارانهها |اخبار ایران و جهان
همهپرسی برای ادامه هدفمندی یارانهها همه دولتمردان بر این باور هستند که حرف مردم را میزنند چه آنها که بر نرمش قهرمانانه درخصوص موضوع هستهای تاکید دارند و چه آنها که عکس این موضوع را بیان میکنند بنابراین لازم است یک بار برای همیشه نظر و خواست مردم نیز درباره این موضوعات شنیدافشای اقدامات غیرقانونی در ساخت کاخ اردوغان |اخبار ایران و جهان
افشای اقدامات غیرقانونی در ساخت کاخ اردوغان ديوان محاسبات تركيه رسما اعلام کرد ساخت کاخ ریاست جمهوری به دستور رجب اردوغان رئیس جمهور این کشور با دست بردن در بودجه دولت انجام شده است کد خبر ۴۶۴۳۱۱ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۸ - 06 January 2015 ديوان محاسبات تركيه رسما اعلامسرکشی به حساب یارانه بگیران قانونی است؟ |اخبار ایران و جهان
سرکشی به حساب یارانه بگیران قانونی است رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت طبق قانون سرک کشیدن به حساب مردم برای شناسایی ثروتمندان و حذف یارانهشان ایراد ندارد کد خبر ۴۶۳۰۰۰ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۰ - 02 January 2015 رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت طبق قانون سرجایگزین سریال مهران مدیری مشخص شد |اخبار ایران و جهان
جایگزین سریال مهران مدیری مشخص شد سریال فوتبالی آخرین سلطان که پیش از این عنوان شده بود در سال 94 به روی آنتن میرود پس از مسائلی که برای سریال مهران مدیری مبنی بر بازنویسی فیلمنامه پیش آمد به زودی پخشش از شبکه تهران آغاز میشود کد خبر ۴۶۳۵۴۶ تاریخ انتشار ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۲کایاکسواران اعزامی به اردوی پرتغال مشخص شدند |اخبار ایران و جهان
کایاکسواران اعزامی به اردوی پرتغال مشخص شدند کد خبر ۴۶۵۰۲۷ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۲ - 09 January 2015 تیم ملی آبهای آرام در بخش کایاک برای برگزاری اردوی 2 ماهه روز شنبه راهی پرتغال خواهد شد به گزارش فارس آخرین اردوی تیم ملی آبهای آرام در بخش کایاک و کانو پیش از اعزام بترکیب تیمهای ملی بوکس مشخص شد |اخبار ایران و جهان
ترکیب تیمهای ملی بوکس مشخص شد کد خبر ۴۶۴۱۵۲ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۹ - 06 January 2015 پس از پایان انتخابی تیم ملی بوکس سرانجام ترکیب نفرات راهیافته به اردوها مشخص شد به گزارش فارس مرحله دوم انتخابی تیم ملی بوکس در حالی روز گذشته دوشنبه برگزار شد که در پایان دومینبازنگری قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا |اخبار ایران و جهان
بازنگری قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا همزمان با روز هوای پاک دومین جلسه شورای عالی محیط زیست در دولت یازدهم روز دوشنبه به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد کد خبر ۴۶۸۱۲۴ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۴ - 19 January 2015 همزمان با روز هوای پاک دومین جلسه شورای عالی محیعزم دولت برای مقابله با شنود غیرقانونی |اخبار ایران و جهان
عزم دولت برای مقابله با شنود غیرقانونی دولت در این لایحه خواهان فراهم شدن بستری قانونی برای برخورد با سوءاستفادهکنندگان از ابزارها و تجهیزات فنی با کاربرد جمعآوری پنهان صوت و تصویر در کشور شده است دراین لایحه هرشخص حقیقی و حقوقی که بدون مجوز از وزارت اطلاعات و با آگاهی و بهطورآزادیهای مشروع با قانونگذاری سلب نشود |اخبار ایران و جهان
آزادیهای مشروع با قانونگذاری سلب نشود در اروپا ميبينيم وقتي دولت قانوني وضع ميكند احزاب گروهها و جمعيتها اعتصاب اعتراض و راهپيمايي ميكنند ولي در كشور ما همه چيز دراختيار دولت است زيرا كميسيون ماده 10 اجازه راهپيمايي و اعتراض به مردم نميدهد کد خبر ۴۶۳۴۰۱ تاریخ انتشارواگذاری وظایف سازمان نوسازی به شهرداری غیرقانونی است |اخبار ایران و جهان
واگذاری وظایف سازمان نوسازی به شهرداری غیرقانونی است کد خبر ۴۶۵۴۱۱ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۳ - 10 January 2015 رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با تاکید بر ضرورت تزریق اعتبارات بیشتر برای بهبود خدمت رسانی به مدارس در زمینه نوسازی و تجهیز آنها به سیستم گرمایشی استاندارد٬ گفدولت و یک همهپرسی که 98 درصد مردم به آن نه گفتند |اخبار ایران و جهان
دولت و یک همهپرسی که 98 درصد مردم به آن نه گفتند سالهای ریاست جمهوری احمدینژاد شاهد مصادیق فراوانی از ایجاد حواشی هدفمند توسط رئیس جمهوری بود که برخی حرفهای چالشبرانگیزش را پیش از سفرهای چند روزه خارجی بر زبان میراند وزرایش را در ساعات پایانی روز و بعد از بسته شدن صفحات روزدولت به انضباط مالی و قانون مداری پافشاری دارد |اخبار ایران و جهان
دولت به انضباط مالی و قانون مداری پافشاری دارد کد خبر ۴۶۴۳۲۴ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۳ - 06 January 2015 عضو کمیسیون برنامه بودجه ومحاسبات مجلس با تاکید بر اینکه دولت یازدهم به انضباط مالی پافشاری دارد گفت دولت کلیه نهادها و دستگاه های ذی ربط را موظف کرده که در زمینهتنها راهکار دولت مقابله با کاهش قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
تنها راهکار دولت مقابله با کاهش قیمت نفت عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت صرفه جویی راهکار کوتاه مدت برای مقابله با بحران کاهش قیمت نفت است کد خبر ۴۶۲۸۴۹ تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۲۰ ۱۰ - 01 January 2015 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورایفیلمهای بخش اصلی سی و سومین جشنواره فیلم فجر مشخص شد |اخبار ایران و جهان
فیلمهای بخش اصلی سی و سومین جشنواره فیلم فجر مشخص شد اعضای هیات انتخاب این رویداد سینمایی در جمع خود میزبان حسین معززینیا منتقد و نویسنده سینمایی بودند این منتقد سینمایی پیشتر قرار بود در بخش انتخاب سی و دومین جشنواره فیلم فجر با این دوره همکاری کند که به دلیل بیماری نتوانستمشخصات تيم عراق حريف فرداي تيم ايران |اخبار ایران و جهان
مشخصات تيم عراق حريف فرداي تيم ايران تیم ملی فوتبال ایران فردا در یک دیدار تدارکاتی به مصاف تیم ملی عراق می رود کد خبر ۴۶۳۳۴۰ تاریخ انتشار ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۷ - 03 January 2015 تیم ملی فوتبال ایران فردا در یک دیدار تدارکاتی به مصاف تیم ملی عراق می رود به گزارش واحد مرکزی خبر ماعلام آمادگی ارتش پاکستان برای جنگ قانونی |اخبار ایران و جهان
اعلام آمادگی ارتش پاکستان برای جنگ قانونی ارتش پاکستان علاوه بر جنگ علیه تروریسم بدلیل تقویت بخش قانونی ارتش واحد جدیدی تحت عنوان مدیریت قانون را تشکیل داده است کد خبر ۴۶۳۳۳۹ تاریخ انتشار ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۱ - 03 January 2015 ارتش پاکستان علاوه بر جنگ علیه تروریسم بدلیل تقویشجونی: همه پرسی نه شرعی است و نه قانونی |اخبار ایران و جهان
شجونی همه پرسی نه شرعی است و نه قانونی کد خبر ۴۶۵۰۵۲ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۰ - 09 January 2015 حجت الاسلام جعفر شجونی عضو جامعه روحانیت مبارز در حاشیه پنجمین نشست همگرایی اصولگرایان ضمن انتقاد شدید از سخنان اخیر رییس جمهور در طرح موضوع همه پرسی گفت همه پرسی نه امری دی-
سیاسی
پربازدیدترینها